30 yasında bekarım buna uzuluyorum dıyenler????

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Herkesin dini inanışlari farklıdır o yüzden caiz ya da değil demeyeceğim. .ama şunu diyebilirim. .bilmiyorum o zamana kısmet olmadı evlenemedin sanirm ya Sperm bankasından ya da herhangi birinden yapacaksanız ama her türlü bu bebeği yalnız dünyaya getireceksiniz..gerçekten o kadar zor ki hamilelik hastalık değil elbette ama o kadar psikolojik olarak zorlu geçiyor ki..yani yanında seninle o bebeği bekleyen olmazsa kötü. .hormonlar acaip etkiliyor. ..bebeğin büyüdükçe düşünceleri de önemli

Fetva vermek gibi dusunmeyin ama cocuk emme cagindaysa ve emzirirseniz sut cocugunuz olur, caiz olur. Eger erkekse, ilerde evlendiginizde de problem olmaz esinizle iliskisi, diye biliyorum ben. (Sut vermeniz gerekmiyor, sutunuz olamaz tabi, emmek yeterli)

Konuyu çok dağıtmamak için yazmamıştım ama bu bilginin tamamı böyle değilmiş. Evlat edinmenin tek caiz şekli kardeş çocuğu evlat edinmek ki çocuk kızsa ileride evlenildiğinde eşe namahrem oluyor. O kadar çok yönü var ki, evlat edinmek benim gözümde çok büyük ve erdemli bir iş ama dini boyutunu araştırdığımda şaşkınlıktan küçük dilimi yutuyordum. Hurafedir, herkes doğru bilemez dedim ve çok sağlam, ilahiyat okumuş, şu an da tefsirle uğraşan birine ulaştım. Saatlerce konuştuk, bana olabilecek her olasılığı açıkladı, forumda dini içerik yasak olduğundan bende fazla anlatamadım ama mantık tarafını görmemi sağladı. Düşünmediğimiz çok şey varmış, o yüzden isyanım yok diyorum hep. Arkadaşın da konusunu dağittık, affola...

Ben de bu konu uzerine arastirma yapmistim, ilahiyatci diye dusunmeyin her birinin fetvasi ayri. AIimler bile farkli goruslere sahip Zira mezhep farklari var. Islam kolaylik dini, bir yol oluyor muhakkak. Sut cocugu kavrami var dinde sonucta. Oyle olsa sut cocugu kavrami olmazdi. Sut kardeslerin mahrem bile oluyor. Bu kavrami yok saymak lazim o zaman. Dini icerik oldugu icin ben de devam etmek istemiyorum daha fazla, bilgim ve arastirmalarim bu yonde.

bende merak edıyorum.. evlı olupta evlenme dıyen akadaslar sızı hıcmı uyaran olmadı...bende boşansınlar ozamn dıyorum..

ben bekarken evli olan kimseden duymadim evlen aman diye
herkes bosverr sakin evlenme bekarlik sultanliktir vs vs vs bunu diyenler evli tabiki
sözlerini hic itimat etmedim bazilari iki uc kere evlenmis insanlar
ben su an yaklasik 5 yil olacak evliyim
evlilik zor evet ama cok guzel kendi ailen olmasi kendi yuvan
evinin hanimi olmak guzel
evlen mutlaka
tat bunu
tatmalisin
AMAAAA hayirlisini dile Allahtan
yoksa bu bekar gunlerini coook ararsin

UMARIM kabilne ruhuna göre birini bulursun

Erkek cocugun uvey anneye kiz cocugun uvey babaya nikahi dustugu icin ayni evde duramiyor. 9 yasina kadar bakip sonra evden gondermek cok can yakici malesef.

Bosanmis annelerde hatta erkek cocuguna 7 yasina kadar bakabiliyor. Sonra babaya teslim etmesi gerekiyor.
Dine girince cok degisik seylerle karsilasiyoruz malesef.

Hamilelik isinde %100 haklisin sekerim, biliyorum. Zor bir donem ruhsal olarak, bence fiziksel olarak da zor.....yani yardima ihtiyacim oldugunda yardim eden birisi olmayacak. Bir de yalniz olamayan hamile kadinlara bakip, ilgi gosteren eslerini gorunce uzulecegim tabi, kendimi kotu hissedecegim.

Ote yandan ben uzun suredir yalniz yasiyorum, hem de yurtdisinda. Yani hastalandiginda bakanim yok, agladigimda neyin var diye soranim yok, uzun zamandir sevgilim yok, yani kimim kimsem yok. Basima ne is gelirse hepsini hep tek basima hallettim, yardim edecek kimsem hicbir zaman olmadi. Yani her seyi tek basima yapmaya da, yalniz olmaya da iyice alistim, guclendim. Cocuk buyutmek babaliyken bile hem maddi hem manevi cok zor biliyorum, cok agir bir sorumluluk ve ben tek basima olacagim ama yapabilecek kadar guclu olduguma inaniyorum, eger yapmak zorunda kalirsam. (kalmamayi tercih ederim tabi)Yani cocuk buyuyunce okula krese vs gidiyor ama yeni dogmusken nasil yaparim ben de tam bilmiyorum aslinda, yine de bir sekilde ustesinden gelecegimi dusunuyorum. Cok cile cekerim ama karsiliginda elinden tutacagim, parka goturecegim, buyumesini seyredecegim bir bebegim olur, fena mi

ben bu nıkah düşüyor olayına cok bağnazca bakıyorum ya tamam doğrudur ama tamamen kanı bozuksa bır ınsanın yegenıne öz kızına kotu bakan bılmem neler yapan ınsanlar var.. bence evlat edinmek cok güzel bısey

31 yaşındayım bebiş görünce içim cız ediyor ama bunu takmıyorum herşeyde bir hayır vardır diyorum. Yapımda özgürlüğe meyilli kolay beğenemem de ne ise o sonuçta geç olsun güç olmasın :)

Bir arkadaşım da 30 yaşında bekar o da çok üzülüyor bu duruma , baştan her çıkan talibine bir kusur bulup beğenmemiş şimdi de kısmetim yok artık diye üzülüyo dert ediyor o da baya sizin gibi ama herşeyde vardır bi hayır

Keşke taliplerine kusur bulmasaydı bence 26-27 yaş evlenmek için oldukça iyi yaşlar :)

bnde öyle olmaktan korkuyorum

madem sadece çocuk için tek büyütmeye, sperm bağışına, evlilik dışı tek gecelik ilişki vs kadar ödün veriyorsunuz, girin evlendirme sitesi, evlendirme ajanslarına falan bulun olabilecek birini evlenin, çocuğu da yapın mutlu oldunuz diyelim devam edersiniz, ha olmadı bebeği de alır çıkarsınız.
en azından bebek babasını bilir, siz de evliliği tatmış ve "meşru" bir bebeğe sahip olmuş olursunuz.

30 yasındayım bakıyorum kendımede etraftan begenılen bırıyım ama gel gorkı bakıcı var alıcı yok ne sanstır bu yaa... ılıskı yasamaya kalkıorum kımı cınsellık derdınde oluyor kımı yalan soluyor nıye bukadar sanssızım anlamıyorum.

Yas 31 olcak bebek ozlemi hat safhada..sevdigim adam baskasiyla evleniyor..beni seven biri var ama aklim digerini unutamiyor..kisaca evlenmek hepimizin hakki ama hayatta hersey istedigimiz gibi olmuyor malesef..kimi askla,kimini parayla,kimini saglikla herkesi bi sekilde siniyor iste..umarim dediginiz gibi yasli nineler olmayizda bir an once dogru adamlari bulup o guzel duygulari yasarizz...o kadar istiyorumki soyle kara kas,karagoz bi oglum olsun..hakkimizda hayirlisi tabii...bekarligin sultanlik oldugunu kim demisse halt etmis..evlenip sevip sevilmek varken bu hayati yalniz yasamak ezityettt gibi...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…