- 20 Şubat 2007
- 7.296
- 347
- 198
- 41
Vallahi ben her aksam , her gun yalnizken dinimiz mi gelip benimle oturacak? 70 yasina geldigimde etrafimda cocuk-torun olmasini mi tercih ederim , yoksa dinden cikmamis olmayi mi dersen 1.yi tabi ki.Cocuk ozlemiyle kavruluyorum, yolda her gordugum bebege donup 3-5 kere bakiyorum, cocuk ozlemimi de mi dinimiz giderecek?
Biyolojik gercekler de var, ne yapayim ben de cocuk sahibi olmak istiyorum. Dinimiz icin ruhsal ve biyolojik ihtiyacim olan cocuk sahibi olmayi nereye kadar baskilayabilriim ki? Duzgun bir insanim, ibadet ederim, karsiliginda dinimiz bana getirip bir bebek verecek miymis?
Dini açıdan bakarsak evlat edinmek de caiz değil, bununla ilgili açmış olduğum bir konu var, evlat edinmeyi çok kapsamlı aylarca araştırdım, İslam dini kimsesiz çocuğa yardım edin ama evlatlık caiz değildir diyor, sperm bankası da caiz değil, eş de yok ne yapacak bu insanlar. Bazı kuralların mantığına aklım yetmiyor bazen ama isyan da etmiyorum, galiba en iyisi çocuk sahibi olmak için gerekli şartları vermesi için Allah'a dua etmek. Nereden baksak olmuyor, sığmıyor, mahalle baskısından söz etmiyorum bile...
Fetva vermek gibi dusunmeyin ama cocuk emme cagindaysa ve emzirirseniz sut cocugunuz olur, caiz olur. Eger erkekse, ilerde evlendiginizde de problem olmaz esinizle iliskisi, diye biliyorum ben. (Sut vermeniz gerekmiyor, sutunuz olamaz tabi, emmek yeterli)
Konuyu çok dağıtmamak için yazmamıştım ama bu bilginin tamamı böyle değilmiş. Evlat edinmenin tek caiz şekli kardeş çocuğu evlat edinmek ki çocuk kızsa ileride evlenildiğinde eşe namahrem oluyor. O kadar çok yönü var ki, evlat edinmek benim gözümde çok büyük ve erdemli bir iş ama dini boyutunu araştırdığımda şaşkınlıktan küçük dilimi yutuyordum. Hurafedir, herkes doğru bilemez dedim ve çok sağlam, ilahiyat okumuş, şu an da tefsirle uğraşan birine ulaştım. Saatlerce konuştuk, bana olabilecek her olasılığı açıkladı, forumda dini içerik yasak olduğundan bende fazla anlatamadım ama mantık tarafını görmemi sağladı. Düşünmediğimiz çok şey varmış, o yüzden isyanım yok diyorum hep. Arkadaşın da konusunu dağittık, affola...
Kismet konusuna ben de katiliyorum, yani katilmamak elde degil. Bu isin kismet oldugunu iyice anladim.
Madem bekar olmak daha iyi, bosansinlar o zaman?! Coluk cocuk olmadan , kukumavlar gibi her gun, her gece yalniz olmak daha mi iyiymis yani?
Ben de 27 ve bekarim, artik usandim beklemekten.
Mutluluk pastasi insanliga adil olarak dagitilmamis bence, evrende adalet diye bir sey yok.
Konuyu çok dağıtmamak için yazmamıştım ama bu bilginin tamamı böyle değilmiş. Evlat edinmenin tek caiz şekli kardeş çocuğu evlat edinmek ki çocuk kızsa ileride evlenildiğinde eşe namahrem oluyor. O kadar çok yönü var ki, evlat edinmek benim gözümde çok büyük ve erdemli bir iş ama dini boyutunu araştırdığımda şaşkınlıktan küçük dilimi yutuyordum. Hurafedir, herkes doğru bilemez dedim ve çok sağlam, ilahiyat okumuş, şu an da tefsirle uğraşan birine ulaştım. Saatlerce konuştuk, bana olabilecek her olasılığı açıkladı, forumda dini içerik yasak olduğundan bende fazla anlatamadım ama mantık tarafını görmemi sağladı. Düşünmediğimiz çok şey varmış, o yüzden isyanım yok diyorum hep. Arkadaşın da konusunu dağittık, affola...
Herkesin dini inanışlari farklıdır o yüzden caiz ya da değil demeyeceğim. .ama şunu diyebilirim. .bilmiyorum o zamana kısmet olmadı evlenemedin sanirm ya Sperm bankasından ya da herhangi birinden yapacaksanız ama her türlü bu bebeği yalnız dünyaya getireceksiniz..gerçekten o kadar zor ki hamilelik hastalık değil elbette ama o kadar psikolojik olarak zorlu geçiyor ki..yani yanında seninle o bebeği bekleyen olmazsa kötü. .hormonlar acaip etkiliyor. ..bebeğin büyüdükçe düşünceleri de önemli
Erkek cocugun uvey anneye kiz cocugun uvey babaya nikahi dustugu icin ayni evde duramiyor. 9 yasina kadar bakip sonra evden gondermek cok can yakici malesef.
Bosanmis annelerde hatta erkek cocuguna 7 yasina kadar bakabiliyor. Sonra babaya teslim etmesi gerekiyor.
Dine girince cok degisik seylerle karsilasiyoruz malesef.
Keşke taliplerine kusur bulmasaydı bence 26-27 yaş evlenmek için oldukça iyi yaşlar :)
Bir arkadaşım da 30 yaşında bekar o da çok üzülüyor bu duruma , baştan her çıkan talibine bir kusur bulup beğenmemiş şimdi de kısmetim yok artık diye üzülüyo dert ediyor o da baya sizin gibi ama herşeyde vardır bi hayır
bnde öyle olmaktan korkuyorum
Peki sen evli miydin?sen bekar mıydın kız yaş kaç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?