30 yaşından sonra sizce bir insan değiştirilebilir mi?

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.251
398
Merhabalar güzel hatunlar.
Dün bir arkadaşımla sohbet ediyorduk. Arkadaşımın nişanlısı sürekli olarak arayıp durdu. Benim nişanlım bir kere mesaj atarak; vardın mı? dedi o kadar. Bana göre normal olanı benim nişanlımın yaptığı. Zırt pırt araması çok sinirimi bozardı ve ben cevap vermezdim. Mesela nişanlısının dişlerini beğenmiyor ama söyleyemiyor da kırılmasın diye. Evlenince ben bunu ona yaptırırım diyor. Ben de dedim ki ben olsam dişlerinden rahatsızsam, beğenmiyorsam ve çözümü varsa direkt söylerim. Sonuçta diş sağlığı çok önemli.Ama o bunu şu an söyleyemem diyor. Sizce bu rencide edici bir şey mi?
Bana dediği tek şey Kaj ben ilerleyen zamanlarda onun bu yönünü törpülerim. Seven insan, değer veren insan değişir. Ben de özellikle 30 lu yaşların üzerinde ki bireylerin değişeceğine inanmıyorum.
Ama bir yandan da eve gelince düşündüm. Sonuçta 2 kişilik bir hayatta 2 tarafta birbirini memnun etmeli ve değişime açık olmalı.
Mesela nişanlıma bir ayakkabı almıştım. Fakat onun pek alacağı tarzda bir şey değildi. Sonrasında ona neden giymiyorsun diye sordum. Giyerim elbette ama aklıma gelmedi dedi. Şimdi ben istediğim için onu giyiyor. Yani bu sizce bir değişim midir?
Daha evvel ki evliliğimde hep veren /törpülenen taraf ben olduğum için bu konuda pek yorum da yapamadım.
Sizler ne düşünüyorsunuz?

Bence değişmesi çok zor. Kendinizden pay biçin. Bu yaştan sonra başkası istiyor diye değişir miydiniz?
Nişanlınızın yaptığı değişmek değil. Sizi kırmamak için incelik yapmış. Bu da hoş bir davranış. Ama neden beğenmeyeceğini bildiğiniz bişeyi aldınız ki?
Arkadaşınızın nişanlısı evlenince beni böyle beğenip kabul ettin. Ben memnunum halimden dese ne olacak?

Aslında ben biraz ölçmek için aldım.
Hani bakalım nezaketli davranacak mı? diye. Aldığım şeyi de herkes çok yakıştırdı .
Sadece tarzı olmayan bir şeydi. Ama sonuçta onu giymesi bile bana göre kendinden ödün vermesi.
işte ben de aynen bunu dedim. Özellikle sürekli arkadaşım dişlerinden ve hafif kilosu varmış bundan bahsetti.
Açıkçası bir insan da dişleri kötüyse ve durumu varsa neden yaptırmaz?

Değiştirmek istenilen şeye göre değişir bu konu.

Giyim tarzı evet bana gore değişebilir değiştirilebilir.
Yaş da ilerledikçe hele...

Doktora gidelim dişlerimizi temizletelim der götürsün buna ikna olur
ama her gün ona diş fırçalamasi gerekliliğini anlatamaya bilirsin.. bu alışkanlığı kazandiramayabilirsin..

Bana kalırsa, insanlar belirli bazı ozelliklerini degistirebilirler ama tamamen bir değişimden bahsediyorsak pek mümkün görünmüyor.Kisilik ya da fiziki özelliklerinden birini beğenmesem,karsimdaki kisiye kirmadan söylerim.

Bu kolay bir karar değil yalnız. Tam olarak sorunu ne bu da önemli. Belki korkuyordur. Ya da zor bi tedavi süreci vardır bilemeyiz. Ama arkadaşınızın yaptığı yanlış bana göre.
Sizinki tatlı olmuş ama. Nişanlınız kıyamadı demek beğenmedim demeye

Ben olsam direkt söylerim mesela diş meselesini.
Sonuçta o adamla ömür geçecek. Şimdiden müdahil olmazsa ilerde daha kötü olmaz mı?

Biz kadınların yapayacagı sey yok canım , Tası ver suyunu sıkarız alim Allah

Seven insanın cabalamasina gerek kalmaz değişim için eğer sizi tanıyorsa sizin sevdiğiniz şeyleri sevmeye değer vermeye başlar ve bunun tek nedeni siz olursunuz. Kiminle konustugunuz ne kostugunuz hiç önemli değil önemli olan üslup. her zaman yumuşak ve kırıcı olmayan sözcükler seçilmeli ki sorun yasamayasiniz ama alınacak olan da siz ne söylerseniz alınacak bişey bulur

Ben olsam direkt söylerim mesela diş meselesini.
Sonuçta o adamla ömür geçecek. Şimdiden müdahil olmazsa ilerde daha kötü olmaz mı?

Diş meselesinden kasıt ne?
Şekil bozukluğu mu var , fırçalamadigi için kötü bir görüntü mu var ?

Evlendikten sonra horladigini farkettiginizde ameliyat olmasini mi istersiniz? Belki.istemeyecek ameliyati. Olduğu gibi kabullenin. Diş farkli ama bazi seyler değişmez. Degismemeli bence oyle daha iyi olur sirf sizin begenilerinize gore sekillenmis biri belki de cazip gelmez.

Hiç sevmediği bir tarzı ben seviyorum diye sevgilime kabul ettirmem bu çok saçma
Aynısını o bana yapsa bozulurum .sonuçta belli bir yaştayız stilim belli gidip saçma sapan birşey alıp bunu giy derse giymem
Sevgilimin stilini bilirim ona göre birşey alırım mesela .
Diş konusunda değişebilir evet yaptırır bunda birşeu yok .
Bir arkadasımla buluştuğumda zırt pırt aramaz ergen gibi .bende bunu ona yapmam.hatta kendim derim git arkadasınla sohbet et çay iç kahve iç adam belki iş konuşuyor tam ortasında aşkımm ne yapıyorsun vs diye asla aramam.arkadasımlayım dediği zaman ok cnm müsait olunca ararsın derim sonra döner bana.
Aynı şekilde ben arkadasımlaysam oda aynısını yapar ve doğrusu bu bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…