Bence değişmesi çok zor. Kendinizden pay biçin. Bu yaştan sonra başkası istiyor diye değişir miydiniz?Merhabalar güzel hatunlar.
Dün bir arkadaşımla sohbet ediyorduk. Arkadaşımın nişanlısı sürekli olarak arayıp durdu. Benim nişanlım bir kere mesaj atarak; vardın mı? dedi o kadar. Bana göre normal olanı benim nişanlımın yaptığı. Zırt pırt araması çok sinirimi bozardı ve ben cevap vermezdim. Mesela nişanlısının dişlerini beğenmiyor ama söyleyemiyor da kırılmasın diye. Evlenince ben bunu ona yaptırırım diyor. Ben de dedim ki ben olsam dişlerinden rahatsızsam, beğenmiyorsam ve çözümü varsa direkt söylerim. Sonuçta diş sağlığı çok önemli.Ama o bunu şu an söyleyemem diyor. Sizce bu rencide edici bir şey mi?
Bana dediği tek şey Kaj ben ilerleyen zamanlarda onun bu yönünü törpülerim. Seven insan, değer veren insan değişir. Ben de özellikle 30 lu yaşların üzerinde ki bireylerin değişeceğine inanmıyorum.
Ama bir yandan da eve gelince düşündüm. Sonuçta 2 kişilik bir hayatta 2 tarafta birbirini memnun etmeli ve değişime açık olmalı.
Mesela nişanlıma bir ayakkabı almıştım. Fakat onun pek alacağı tarzda bir şey değildi. Sonrasında ona neden giymiyorsun diye sordum. Giyerim elbette ama aklıma gelmedi dedi. Şimdi ben istediğim için onu giyiyor. Yani bu sizce bir değişim midir?
Daha evvel ki evliliğimde hep veren /törpülenen taraf ben olduğum için bu konuda pek yorum da yapamadım.
Sizler ne düşünüyorsunuz?
Peki mesela bu diş örneği gibi bir durumda sen söyler misin?can çıkar huy çıkmaz
Aslında ben biraz ölçmek için aldım.Bence değişmesi çok zor. Kendinizden pay biçin. Bu yaştan sonra başkası istiyor diye değişir miydiniz?
Nişanlınızın yaptığı değişmek değil. Sizi kırmamak için incelik yapmış. Bu da hoş bir davranış. Ama neden beğenmeyeceğini bildiğiniz bişeyi aldınız ki?
Arkadaşınızın nişanlısı evlenince beni böyle beğenip kabul ettin. Ben memnunum halimden dese ne olacak?
Bu kolay bir karar değil yalnız. Tam olarak sorunu ne bu da önemli. Belki korkuyordur. Ya da zor bi tedavi süreci vardır bilemeyiz. Ama arkadaşınızın yaptığı yanlış bana göre.Aslında ben biraz ölçmek için aldım.
Hani bakalım nezaketli davranacak mı? diye. Aldığım şeyi de herkes çok yakıştırdı .
Sadece tarzı olmayan bir şeydi. Ama sonuçta onu giymesi bile bana göre kendinden ödün vermesi.
işte ben de aynen bunu dedim. Özellikle sürekli arkadaşım dişlerinden ve hafif kilosu varmış bundan bahsetti.
Açıkçası bir insan da dişleri kötüyse ve durumu varsa neden yaptırmaz?
Ben olsam direkt söylerim mesela diş meselesini.Değiştirmek istenilen şeye göre değişir bu konu.
Giyim tarzı evet bana gore değişebilir değiştirilebilir.
Yaş da ilerledikçe hele...
Doktora gidelim dişlerimizi temizletelim der götürsün buna ikna olur
ama her gün ona diş fırçalamasi gerekliliğini anlatamaya bilirsin.. bu alışkanlığı kazandiramayabilirsin..
Bak yine ya
Yok kız banlanmak yokBak yine ya
Neyse bu banlanılacak konu değil neyse ki
Seven insanın cabalamasina gerek kalmaz değişim için eğer sizi tanıyorsa sizin sevdiğiniz şeyleri sevmeye değer vermeye başlar ve bunun tek nedeni siz olursunuz. Kiminle konustugunuz ne kostugunuz hiç önemli değil önemli olan üslup. her zaman yumuşak ve kırıcı olmayan sözcükler seçilmeli ki sorun yasamayasiniz ama alınacak olan da siz ne söylerseniz alınacak bişey bulurMerhabalar güzel hatunlar.
Dün bir arkadaşımla sohbet ediyorduk. Arkadaşımın nişanlısı sürekli olarak arayıp durdu. Benim nişanlım bir kere mesaj atarak; vardın mı? dedi o kadar. Bana göre normal olanı benim nişanlımın yaptığı. Zırt pırt araması çok sinirimi bozardı ve ben cevap vermezdim. Mesela nişanlısının dişlerini beğenmiyor ama söyleyemiyor da kırılmasın diye. Evlenince ben bunu ona yaptırırım diyor. Ben de dedim ki ben olsam dişlerinden rahatsızsam, beğenmiyorsam ve çözümü varsa direkt söylerim. Sonuçta diş sağlığı çok önemli.Ama o bunu şu an söyleyemem diyor. Sizce bu rencide edici bir şey mi?
Bana dediği tek şey Kaj ben ilerleyen zamanlarda onun bu yönünü törpülerim. Seven insan, değer veren insan değişir. Ben de özellikle 30 lu yaşların üzerinde ki bireylerin değişeceğine inanmıyorum.
Ama bir yandan da eve gelince düşündüm. Sonuçta 2 kişilik bir hayatta 2 tarafta birbirini memnun etmeli ve değişime açık olmalı.
Mesela nişanlıma bir ayakkabı almıştım. Fakat onun pek alacağı tarzda bir şey değildi. Sonrasında ona neden giymiyorsun diye sordum. Giyerim elbette ama aklıma gelmedi dedi. Şimdi ben istediğim için onu giyiyor. Yani bu sizce bir değişim midir?
Daha evvel ki evliliğimde hep veren /törpülenen taraf ben olduğum için bu konuda pek yorum da yapamadım.
Sizler ne düşünüyorsunuz?
Ben olsam direkt söylerim mesela diş meselesini.
Sonuçta o adamla ömür geçecek. Şimdiden müdahil olmazsa ilerde daha kötü olmaz mı?
rahatsız edici bi durum varsa söylerim. sağlık sonuç.taPeki mesela bu diş örneği gibi bir durumda sen söyler misin?
Ya da kilo problemi olsa? Ve ya beğenmediğin başka bir özelliği?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?