30 yaşından sonra sizce bir insan değiştirilebilir mi?

Benim eşim çok değişti.30 dan once evlendik belki o yüzdendir.

Ve aile terapisi gördük. Orda çok fazla şeyle yüzleşti . Şuan ideal bir erkek benim için. Ama eski haliyle devam etseydi ben gemileri yakmistim, bosaniyorduk

O yüzden kimse degismez diyemiyorum
Mutlu olmak isteyen mutlu etmeyi de bilmeli. Bunun icin çaba lazim, fedakarlik lazim. Ama tek tarafli degil asla. Iki taraf da aynı yaklaşımı sergilerse tadından yenmiyor

O değilde aynı konu içinde 3 ayrı konu sormuşsunuz

Kajmery34 kaj tatlım arkadaşın saçmalıyor. Klasik ben adamı değiştiririm diye egosunu konuşturan hanımlarımızdan olmuş, ama bu olmaz, olmamalı da. Gerçek sevgide zaten olduğu gibi seversin. Tabi ki olur ufak tefek şeyler, orta yol bulunur ama ben onu değiştiririm nedir yahu, mutsuz ilişkilerin özü böyle başlıyor zaten. Ego katıyor işin içine, sevgi değil. Benim dişlerimde de mesela ön 2 diş hafif açık ve yapılamıyor, bunu bana söylese birisi böyle beğenmiyorum dese beni gerçekten sevmiyor derim. Kilo vs belki olabilir ama arkadaşına gıcık kaptım şimdi :)

Evliliklerin temel sorunu zaten bundan başlıyor
Evlenir değiştiririm diye diye kendilerini teselli ediyorlar ve kimse değişmiyor.
Diş problemine bağlı çok sıkıntı varsa ve tedavi uzun sürmeyecekse ,zahmetli değilse söylerim.
Ama nasıl söylerim,askim dugun fotograflarimizda dislerin de guzel çıksın gel bi disciye gidelim ne diyecek derim misal.
kilo problemini söylerim,başka durumları söylerim. Sonraya saklamam,insanlar değişmez.

O değilde aynı konu içinde 3 ayrı konu sormuşsunuz
Evet biraz karmaşık olmuş Daha doğrusu çok sorulu olmuş.
Ama cevap net oldu : DEĞİŞMEZ.
Evet tabii ki bu şekilde söylenebilir. Benim sevgilim de bazen bana ya şu sürdüğün pudra çok koyu gelmiş bence sürme bunu diyor mesela. Bana hiç batmıyor ve daha az kullanıyorum.
Bu tarz şeylerin söylenmesinde bence bir sakınca yok. Sonuçta bunu yermek için değil daha iyi olsun diye söylüyor.

Kuzum arkadaşım hiç evlenmedi ya inan bilmiyor:)
Sanıyor ki her şeyi ben hallederim. Sonrasında çok büyük hayal kırıklığı yaşayacak ama söylenecek bir şey yok.
Senin dişlerin çok sempatik ya Ama onun ki sanırım kaplama olabilir. Yani cidden kıza da bir şey diyemedim hoş görünmüyor.
Karakter olarak değişmez ama dış görünüş olarak değişebilir bence .

Diş konusu düzeltilebilecek birşeyse değiştirebilir, ama ben kıyafet dahil eşlerin tarzlarına karışmasını doğru bulmuyorum. Eşimle giyim konusunda zevklerimiz farklı mesela onun kendine has bir tarzı var ben onun dışında begensem de begenmeyecegi birşey almıyorum, aynı şeyi kendim için düşünürüm sevmediğimi bile bile niye bu tarz birşey aldı bana diye. Sevgi bu tarz şeylerle ölçülmez çünkü, size karşı tavrı ,ilgisi , alakası önemlidir, tarzı olmayan şeyi alıp giymesini bekleyerek birşey göremezsiniz.

Evliyken alttan alıp, görmezden gelinen şeyler elbette oluyor, törpülenen şeylerde. Ama bunu kişinin kendisi istemesi lazım. Eşim yapı olarak sinirli bir adamdır 8 yılda çok törpüledi kendini ama tamamen kendi çabasıyla, ben ne kadar sakin kalmasını istesem de kendi istemeseydi birşey değişmezdi.

İşin özü önemli olan noktalar evlendikten sonra ben onu değiştiririm diye gözardi edilmemeli, kişi istemezse eş onun hicbirseyini değiştiremez.

Bence değiştirilmez, değiştirdiğini düşünse de ileride olumsuz sonuçlarla patlak verebilir.
Dişini görüntüsünü beğenmiyorsa ve bu iki insan evlenecek samimiyetteyse bence söyleyebilmeli ama ben sağlık durumuna engel olmadığı sürece yorum yapmazdım. Sonuçta beni baştan yarat programında değiliz.

Erkek arkadaşımla beraber olmaya başladıktan sonra stresten, sağlık problemlerinden kilo almaya başladı. Kendisi bana yardım et diyene kadar yorum dahi yapmadım, o zaman da nasıl kilo verebileceğini söyledim sadece. Değişen bir durum yok ama ben onu böyle seviyorum ve değiştirmeyi de düşünmüyorum. Kendini mutsuz hissettiği için kilo vermesini destekliyorum o kadar.

Bence arkadaşının yaptığı doğru. Sözde hediye alıyorsun, adamın sevmediği bi tarz. Eşim bana alsa dalga mı geçiyosun hiç mi öğrenemedin tarzımı derim heralde.
Ayrıca hepimizin kusurları var. Yine eşim gelip dese ki git şuranı estetik yaptır gözüme hoş gelmiyor, beğenmiyosan almasaydın derim. Hadsizlik resmen. Sağlığını etkileyen bir şey olur o zaman söylenir. Oyun hamuru değil ki adamlara istediğimiz şekli verelim.

Peki siz mesela onun için bir değişim yaşar mısınız?
Sonuçta bir ilişki içindesiniz elbette törpülenmeniz/törpülemeniz gereken yerler olmayacak mı?
Fiziksel şeyleri ben asla sorun etmem. Ama karşımdakinde beğenmediğim bir şey varsa kibarca söylerim.
şimdi aklıma geldi; nişanlımla aynı boydayız mesela . Nişan ayakkabısı alırken dolgulu alır mısın? dedim. Neden ? dedi.
Fotoğrafta daha güzel çıkar bence dedim. Kendisi almıştı mesela. Sonrasında da bana teşekkür etti. Gerçekten daha iyi oldu diye.

Fiziksel olarak çok politik davranıyor zaten. Hiçbir şekilde eleştirip kötü olmuş demez.
Ne gibi bir değişim tam anlamadım.
Huy anlamında da 30 yaşında olmasam da bu saatten sonra değişemem. Değişeceğim kadar değiştim karakterim huyum bu. Beğenmiyorsa beğendiğini bulacak veya artı eksi dengesine bakacak hangisi ağır basıyorsa, ben bunlarla yaşayabilir miyim diye düşünecek.

Ama aynı evin içine girince bir ton şey öğreniyorsunuz.
Misal ben eski eş kişisinin dişlerini yatmadan fırçalamadığını evlenmeden bilmiyordum.
Evlenince kaç kere rica etmeme rağmen , nasılsa öpüşmeyeceğiz fırçalamam derdi.Görseniz nasıl bakımlı , nasıl eğitimli dersiniz...
Bu ve bu tarz şeyleri yeniden yaşamaktan korkuyorum açıkçası.

Gerçekten seven insanın gözüne hiçbir kusur batmaz ki ama. Mesela benim eşimin kusurları var ama benim en sevdiğim şeyi onun kusurlu yönleri(fiziksel olarak). Diş saç burun göz bunların hiçbiri önemli değil gerçekten seven insan için. Huy olarakta karşıdan bakıldığında tuhaf duran hatta insanlara gıcık gelen davranışlarını ben hayranlıkla izliyorum mesela bana daha sevimli geliyor. Bana bir hediye aldığı zaman veya ben ona aldığım zaman hediyeyi beğenip beğenmediğimize bakmıyoruz o hediye bizim için aşırı anlam yüklü oluyor ve her seferinde o hediye yeni alınmış gibi onu giyiyoruz veya kullanıyoruz. Önemli olan karşıdakini olduğu gibi sevip kabul edebilmektir. Değiştirmeye çalışmak zordur yani. Tabi tahammül edilemeyecek kadar kötü yönleri varsa (saygısızlık veya kötü alışkanlık gibi) konuşularak halledilebilir diye düşünüyorum bu durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…