30 yaşından sonra sizce bir insan değiştirilebilir mi?

O yüzden evlenmeden önce cinsellik, tatil, aynı evde kalma benim için önemli.
Alışkanlık açısından korkuyorsanız evet kazandıramazsınız, kazandırsanız da o kişinin içinden gelmeyecektir.

sevmediği şeyleri birine nezaketini denemek amaçlı dahi olsa zorla yaptırmak hiç hoş değil. insanların tarzı, damak zevki gibi şeyler değişebilir belki zamanla. ama bunlar herkesin kendi isteği doğrultusunda.

birinin sevmediğiniz yanları bile gözünüze batıp sizi rahatsız etmiyorsa gerçekten seviyorsunuz demektir bana göre.

Bu karakter değişimi değil bana kalirsa,kendinden ödün vermke bir nevi aslnda.Ama arkadasiniz bence rencide etmeden de soyleyebilir.Gerci su an dusundum de nisanliyken bana boyle bir sey söyleseydi evet üzülürdüm belki. En iyisi soylemesin.Evlenince aradaki baglar muhabbet daha cok artiyor.O zamn soylese daha iyi olur gbime geliyor

Bazı hemcinslerimiz evlense de bilmiyor hala nato mermer :) Neyse dediğin gibi bazısına anlatamıyorsun, yapacak bir şey yok:)

Aahaha sağol kuzum sempatik mi bilmem de yapacak bir şey yok böyle kalacaklar mecbur Zamanında annem çok uğraştı ama olmadı. Adam rahatsız olmuyorsa zorla o kadar acı çekilir mi, diş yaptırmak hiç kolay değil valla

Bence bu dayatmadır. Şekle kalıba sokmaya çalışmaktır. Bi insanı olduğu gibi beğenirsin ya da beğenmezsin. Benim eşim make-up artist bu işin duayeni mesela, ama bana bi günden bi güne ben sormadan şu eyeliner ı da becerememişsin demedi, bu böyle yapılmaz şöyle yapılır demedi.. Çünkü bu özgüven kırmaktır. Ben sorarsam söyler, onun en iyisini bildiği eyelinerımın bile eğri büğrü görüntüsü, onu bi günden bi güne rahatsız etmedi.. Tv de gördüğü her kadının makyajını eleştirir mesela yanlış yapmış şu şöyle olmalı falan gibi söyler, bana hiç söylemiyosun böyle şeyler neden dediğimde de ben seni bütün olarak görüyorum inanki seninki hiç gözüme takılmıyo takılsa söylerim der.. Bilemem anlatabildim mi?

Bence kimse kimseyi değiştiremez. Ben nasıl olsa bu huyunu, düşüncesini değiştiririm diye başlayan evlilikler pek iyi neticelenmiyor. İnsan sadece yaş aldıkça, hayat yolunda ilerledikçe, başına gelen olaylar neticesinde kendiliğinden değişim yaşar.

O yüzden evlenmeden önce cinsellik, tatil, aynı evde kalma benim için önemli.
Alışkanlık açısından korkuyorsanız evet kazandıramazsınız, kazandırsanız da o kişinin içinden gelmeyecektir.

Benim için evlenmeden bu tarz şeyler yaşamak maalesef olanaksız.
umarım böyle şeyler yaşamam. Çok teşekkür ederim

Aynen canım. Aslında bence bir kusur bulamadığından heralde böyle şeylere takıyor.

Dayatma olması için aslında zorlamam gerekiyor. Beğenmediyse beğenmedim demesini istedim sanırım.
Ama şu an gayet isteyerek giyiyor hatta başka rengi varsa alalım diyor. Sonuçta herkes bir değil. Belki o bu konularda yönlendirilmeye açıktır ki açık olmasa giymezdi.
Bana kendisi söyler hep bir kusurum, beğenmediğin bir şey olursa beni uyar lütfen diye. Bunu demesi bile bana göre çok güzel.
Bu arada eşinizin verdiği cevap şahaneymiş.

İnsanlar değiştirilemez kendisi zaman içinde gelişim gösterir mesela eski kendi hareketlerini beğenmeyebilir ama bir başkasının söylemesi istemesiyle değişmez. Nişanlısının dişini şimdi söylemesi gerekiyor, yaptır diye değil ama yaptırmayı düşünüyor musun diye sorması lazım. Ayakkabıyı giymek bir değişim de değil bence.

Ay kuzuummmm aynısııııı. Benimki de ne diş fırçalama, ne sifona basma vardı. Leş gibi bırakırdı tuvaleti, banyoyu. Baksan dışardan parfüm kokularıyla gezen üst düzey yönetici haspam.

Diş taşı olup dururdu doktora zorla giderdi. Aynen ne de olsa öpüşmüyorduk

Değişmez 30 yaşındayım ve bu saatten sonra değişmem biliyorum, kimse değişmez.
Davranışlar törpülenebilir ama fıtrat mizaç kalıcıdır...

Peki mesela bu diş örneği gibi bir durumda sen söyler misin?
Ya da kilo problemi olsa? Ve ya beğenmediğin başka bir özelliği?

Benim 2 durumda basima gelmisti ve ikisini de karsi tarafi kirmadan belirtmistim. Ben dis temizligine asiri onem veren bir insanim. Dislerden rahatsizsam bunu kesinlikle soylerim. O da saglik sonucta. Ben temiz tutuyorsam o da tutsun. Ama bir insan 30una kadar zaten bunlari huy edinmemisse degizmez bence.

Green Allah belalarını versin.
Onlara da aynı böyle pis kadınlar bahşetsin ya !
Cidden ikimiz de nasıl dayandık? Kendimize kızıyorum.

Karakter ve tavır birbirinden ayırt edilmelidir. Karakter yapısı değiştirilemez ama tavır ve bakış açışı değiştirilebilir. Eşimin bazı konularda ki karamsar bakış açısını değiştirebilirim ama temkinli yaklaşmını değiştiremem mesela.

Hayatımızda önemli bir şey yaşarız ve "dersimi aldım, bundan sonra şöyle yapıcam/davranıcam" deriz. Zaten değişmeliyiz de, değişmeyenden korkacaksın asıl. Ben 20 li yaşlarda ki kafayı şimdi yaşamak istemezdim mesela. Ve 40 lı yaşları yaşarken 30"lu yaşlardaki bazı hallerimi de eleştireceğim belki. Daha geçenlerde bu yaşımda bir ders daha aldım hayattan, asla şunu yapmayacağım dedim kendime.

Değişir değişmez bilmem ama insan sevdiği insankn isteklerini gormezden gelmez gelmemeli ki evlilikte bu çok önemlidir
Değil mi? Bende aynen böyle düşünüyorum
Evlenmek zaten bir uyum gerektirir. Bunun için de zaman zaman kendinden fedakarlık yapabilir insan.
Bana diyorlar ya seviyorsan görmezsin bence öyle değil.

Ben iki yasındaki kızımın bazı itici huylarını degiştiremiyorum,kaldıki 30 yas

Şimdi bi insana kendisine aldığınız hediyeyi niye kullanmadığını sorarsanız haliyle (hediye olduğu için) beğenmedim demez, diyemez :) Şimdi sizin neden giymiyorsun sorunuzun alt metninde "yoksa beğenmedin mi" sorusu yattığı için de haliyle beğendiğini göstermek, sizi kırmamak için benzerini/başka rengini alalım demiş olma ihtimali çok yüksek (ben olsam öyle yapardım) :) Yani zorlama illaki "yapacaksın "demek değildir, alttan alta mesaj vermek de bi tür zorlamadır, hatta gücenmek bile bu durumlarda zorlama olabilir (örnekse; bişeyi yapmasını istediğinde trip atmak nasıl zorlamaya dayatmaya girerse bu da girer çünkü seven insan karşısındakini kırmamaya çalışır). Herkes bir değil tabi eleştiriye açık bi insan olabilir ama, unutmayın insan en çok sevdiği kişinin eleştirisine alınır bozulur, ilk başta belki böyle der ama yıllar sonra "sana da bi kendimi beğendiremedim" diye sitem ederse şaşırmayın derim

Green Allah belalarını versin.
Onlara da aynı böyle pis kadınlar bahşetsin ya !
Cidden ikimiz de nasıl dayandık? Kendimize kızıyorum.

Aynen tatlım. En son bir sabah banyoya girdim hırsla sinirlenerek temizledim, başka wc miz yoktu mecburen kullanacaktım. Durdu dinledi sonra biraz dikkat etmeye başladı sonra gene eski tas eski hamam.

Aminnnn canım aminnn

Aynen tatlım. En son bir sabah banyoya girdim hırsla sinirlenerek temizledim, başka wc miz yoktu mecburen kullanacaktım. Durdu dinledi sonra biraz dikkat etmeye başladı sonra gene eski tas eski hamam.

Aminnnn canım aminnn
hele ayakta...
Bizim wcler ayrı idi. Ben asla temizlemiyordum.Midem kalkıyordu valla.
Onun wc sine hiç girmiyordum nerdeyse.
Birde sorsan bizi beğenmez hergeleler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…