30yasinda kocaya kacmak

Yanlış anlamisim başta net yazmamıştım Bulgar mi gocmen mi diye.hadi diyelim Bulgar kişi iyi değil ailesi bu zihniyette çok mu haklı.
Ailesinin zihniyetinden hoşlanmadım tabirleri vs çok çirkin.
Ama benim kızım da böyle bir kararla karşıma gelse başta bir ön yargılı olurdum. Dediğim gibi tanıdıklarımın büyük çoğunluğu çok da iyi insan degillerdi ama konu sahibinin anlaştığı kişi Bulgar Türküymus zaten bulgar değilmiş.
Benim aklıma aile de karşı çıktığı için şu geldi direk Bulgaristan'da bir Türkler var bir de Türkçe konuşup kendisine Osmanlı Türkleri diyen romanlar var belki roman olduğu için böyle çirkin bir ırkçılık yapıyorlardur ailesi sonuçta kültürleri bizden çok farklı.
Tabii hiç birşey üsluplarıni haklı çıkartmaz çok çirkinler.

Konu sahibinin eski konuları :

Konu sahibi o konuda bişey dememiş ama soy sop ifadesinin arka planında yatan mesele dini farklılık olabilir.

Eski konusunda adamın müslüman olduğunu yazmış. Adamın bulgar olması değil sorun. Aile dostları : Türk olmayan birini önermiş, annesi görüşmesini istemiş.

Annesi görüştüğü erkek arkadaşına karşı ; din ve milliyetten farklı sebepleri var sanırım.

Sürekli sevgilisi için kendisini kandırmaya çalıştığını söylemiş ailesi. Nedeni TR vatandaşlığı. AB vatandaşı TR vatandaşlığını netsin o da ayrı konu. Ailesi yönetebilecekleri, diplerinde duracak bir damat arıyor, mesele ırk değil.

Benim sevgilimde yabancı evlenmeyi düşünüyoruz birkaç yıl içinde.türk olunca mutluluk garantisi mi var?30 yaşında kendi bildiğinizi okuyun ailenizin istememe sebebi mantıksız.

Sarışın mavi gözlü türk mü olur bulgardir onlar

Ataturkte türk tipi var yörük ataları. Ama benim eşimde direk gavur tipi var. Olay sarışınlık mavi göz değil. Tipi bağırıyor
Edirne kırklareli çanakkale tekirdağ kocaeli aydın izmir... Ah yurdumu bulgarlar basmış yüz yıldır yaşıyor bu insanlaeın şecereleri var, oralarda yaşadıkları köyler bile türk köyü olarak biliniyor.

Atatürkteki türk tipine nasıl karar verdiniz. Ne hadsizsiniz siz ya.

Ya adam Türk hala daha Bulgar diyorlar,Bulgar olsa ne olacak ki yani orası da doğru.

Adam öz Turk olmaya da bilir bunda bir şey yok ailesinde Bulgar da olabilir ama boyle durumlarda ben şuyum buyum diyemiyor insan. Biraz ondansin biraz bundansin anlatmaya kalksan herkese de tek tek onu mu izah edeceksin. Duruma gore gocmen diyorum ben mesela bazen.
Ama konu sahibi gibi biriyle Bulgar bir adam birlikte olmazdi, %90 Turk agirlikli ailedir.
Gerci Bulgaristan gocmenleri boyle öldürmeli ailelere girmezler diye bilirim ama Bulgar olmasi daha da zor geliyor yine de.

valla benim kayınpederimde bulgaristanlı . eşimde onun kanını taşıyor hiç bir sıkıntı yaşamadık . Kaçın demem asla aileye saygım her zaman vardır ama inşallah karşılıklı bu sorun çözülür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…