33 yaşından sonra evlenememe korkusu?

Yaş sınırı var mı? Çocuk kaç yasında oluyor ben kaç olmalıyım?
Yaş sınırı 25-60
Eğer evlat edinmede kirk yaş üstü kişiler bebek evlat edinemiyor diye soruyorsanız o kural bu sene kaldırıldı.
Koruyucu aile olduğunuz zaman çocuğu siz büyüteceksiniz demek olmuyor ne yazık ki. Aile istediği an çocuğu geri alıyor, koruyucu aile de öylece kalakalıyor ne yazık ki.
Aslında çocuğu siz büyüteceksiniz demek oluyor,sadece çocuğun anne babası değil koruyucu ailesi oluyorsunuz. Yani o sizin soyadınıza sahip değil, başka bir ailesi var. Ama ailesi bakamadığı icin kuruma bırakmış, 'evlat edinilsin mi' seçeneğine bencilce 'yoh yoh' demiş, bu koşullarda evlat edinilemeyen çocuk bütün hayatını kurumun koğuş gibi odalarında geçirmesin, aile yaşantisi da görsün,bir odası olsun diye 'koruyucu' ailesinin yanında büyümesi isteniyor-destek veriliyor.
Zaten başvuruda olan kişi de bunun bilincinde olup , basvuruyor. "Evlat edinmeden daha kısa sürede sonuclaniyor,buna basvurayim en iyisi" diyen hevesli çiftleri zaten bunun evlat edinme değil koruyucu aile olduğu, uzuuun uzuun anlatılıyor yetkililer tarafından.
Yani zaten ailesi 'evlat edinilsin mi?' sorusuna olur onayı verseydi o çocuk listede kendisini bekleyen ailesinin evine gidecekti. İşte o listede olamayan cocuklar da mutlu aile ortamı tatsin diye ortaya çıkan bir sistem.
Ama bu demek değil ki terkeden ailenin bugün cocugu kapip gitmesi.
Görüşmek isteseler bile kurumda psikolog nezdinde görüşüyorlar. Öyle çocuğu alıp parka bile goturemiyorlar.
Eğer eve alma isteği konusunda kararlilarsa önce yeni hayatları inceleniyor. Çocuğu neden birakmislarsa o problem çözülmüş mu,mesela baba hapisteyse çıkmış mi,bir işe girmiş mi...
Yine hemen vermiyorlar epey bir psikologlu görüşmenin sonunda çocuğun yararına hangi evin daha iyi olacağına karar verip eğer öz ailede karar kilmişlarsa aşama aşama sizden ayırıp en son tamamen ailesine veriyorlar.
Ama dediğim gibi , öyle sık rastlanan bir olay değil ve her seferinde aileye verilmiyor. Yine de kırk yılda bir böyle bir durum yaşandığında koruyucu aile de çocuğu evlat edinmedigini,sadece ,zor zamanlarında onu koruduğunun ve çocuğun şimdi mutlu olduğunun bilincinde olursa bu sürecten o da yara almadan kurtulur

34 yaşında evlendim.Hem de dünyanın en iyi kocasıyla.Hem maddi hem manevi hiçbir eksiğim yok.iyi ki erkenden evlenmemişim derim hep.Hiç kendinizi üzmeyin.Erken evlenen bütün arkadaşlarm boşandı.Sadece çocuk sahibi olma konusu sıkıntı oluyor yaştan dolayı.Onda da elinizi çabuk tutarsınız olur biter:)

34 yasında bosanmıs bir bayanken
33 yasında hiç evlenmemiş bir erkekle evlendim
Suanda hastayım ve bana evde yemek hazırlıyor ben yatıyorum
İyiler kapılmadı yani
Kısmetinde vardan gelir seni her yasta bulur
Bunun İÇİN kendini üzme lütfen

Çok güzel uzun uzun yazmışsın. Ellerine sağlık. Bunları biliyorum, evet görevli eşliğinde çocuğunu görebiliyor, evet çocuğunu bir parka dahi götüremiyor vs. Çok doğru şeyler. Ama istediği zaman da alabiliyor ‘eğer devlet korumasına alınmamışsa’. Yani çocuk aileden zorla alınmamışsa. Çok yaşanmıyor demişsiniz, evet öyle aşırı aşırı çok yaşanmıyor, ama yaşanıyor da. O görevli dediğiniz insanlardan biri sayılırdım zamanında, o birimde çalışmadım ama çalışan arkadaşlarım vardı. Hatta yeni koruyucu aile olmuş bir ailenin başına geldi bu çocuğun geri istenme durumu. Arkadaşım da bana çocuğun aileye geri verilmek zorunda olduğunu belirtmişti. Aynı şekilde devlet korumasında olup da yurttan kaçan ve ailesine dönen, mecburen de koruma kararının kalktığı çok çocuk biliyorum, bizzat yardım için başvuran vardı bana.

33 yaşında evlendim ne korkusu cnm benim.
Öyle bu evlenir mutlu olursun ki sen bile şaşarsın.

Mumkun tabi ki...sakin umitsizlige kapilmayin...cevremde cok var
Ne bileyim. Bu yaştan sonra zormuş gibi geliyor. Etrafımda bekar kimse yok ki. Herkes evli çoluğuyla çocuğuyla uğraşıyor. Ben mesela şu an evimde yalnız başıma oturuyorum. Bir arkadaşıma gel buluşalım desem yok eşim var yok çocuğu şuraya götürmem gerekiyor. Çok haklılar ben kesinlikle bişi demiyorum onlara ama ben de yalnız kalıyorum böyle.

aynı yaşlardayız bende bekarım bende bazen üzülüyorum ama neyin bizim için hayırlı olduğunu bilmediğimiz bir dünyada yaşıyoruz belki de evlilik huzur vermeyecek burada dert anlatıyor olacaktık evlenip boşanan arkadaşlarım oldu şuan bana özeniyorlar yani garip bu hayat...
anınızın sağlığınızın kıymetini bilin mutluluğu evliliğe bağlamayın derim

Isteğinizi ve korkularınızı anlıyorum ama düşünce yapınızı değiştirmeniz lazım bence. Hayırlı bir insan ve güzel bir kısmet için dua edin/enerji yollayın. Evlilik ve çocuk fikrini sabitlerseniz bu sefer yanlış insanı doğru yapabilirsiniz bariz bir şekilde kötü bir seçenek olmasına rağmen. Kalbinizi ferah, kendinizi de en yüksek pozitif yerlerde tutun ❤

Merhaba,
Kendinizi koşullamayın, evren sizi dinler.
Hiçbirşey için geç kalınmış değil artık 30lar çok normal.
Umarım kalbinizden geçen gibi birini bulursunuz.

Eşiniz kaç yaşındaydı ve acaba yaşınız bebek için sorun oldu mu? Ben şahsen bunları öok kafama takıyorum
canım bunları kafana takarsan işin içinden çıkılmıyor...nasıl evlilik sadece bizim elimizde değil nasipse...Anne olmak da öyle... 20li yaşlarında evlenip anne olamayan ama 35 inde evlenip anne olan arkadaşım oldu pozitif düşünün Allah vermedikçe olmuyor

Şu forumdaki konulara bir bakın. Sizce gerçekten bütün iyi olanlar kapılmış mı? Onun haricinde evlenirsiniz tabii ki. Yeter ki isteyin.

genç erkekler genç bayanları ister olgun erkeklerde olgun bayanları ister kanaatim böyle..ayrıca bunlar nasip meselesi..oluruna bırak derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…