baya baya bi iyiymiş o zaman.bizdede garaja teyzem,kuzenlerim ve annesi,babası,abisi,2-3 arkadaşı geldi.ordaki 10 günlük askere gitme süresinde bir allahın kulu arayıp sormadı onun tarafından.teyzemler para toplamışlar onu verdi,onun aileside 1500 lira harçlık.bana hiçbişey:)))bütün ihtiyaçlarını bile biz aldık o sıkışıklıkta bi de.şimdi dönübnce geri öedemesi var birde bunların.ama beni ilgilendirmiyor.bizde güya kayın pederin diğer evinde oturuyoruz ama,askerlik dönüşü çıkmayı düşünüyorduk.bu kadar borçlar biraz zor tabi.çünkü sadece harçlık borcu değil,arabanın tamir borcu ve kimbilir daha ne borçlar çıkarrr.amannn bana ne ya.dedim ya kendi çocuklarına verdikleri değeri gösteriyorlar.ben sadece şuna inanıyorum,darda kalan,ihtiyacı olan birine bunu yapan insanı allah affetmez,mutlaka çıkar ahım.
açıkçası onlara para yedirme gibi bi durum olmuyor çünkü zaten bir anne babanın ödemesi gereken öğrenim borcunu eşim ödüyor,sonra velendiğimizde ailesi bo çocuk ele gidiyor yeni şeyler alalım gibi düşünce yok ve haliyle bizimki sürekli kendine bişeyler alıyor.yaniii belki gözde küçük şeyler birikince baya bi yüklü oluyor.birde eşim askerliği tecil ettirmek için yüksek lisansa başlamıştı onun içinde 2000 lira verdi,o yüzden biz askerliği hiç beklemiyorduk çok ani oldu.yoksa tabiki biriim yapardım zaten onlardan bişey beklemem asla,malesef o incelikleri,annebaba sorumluluğu yok
iden benımkı cok yıyo. nerden baksan ayda 250 tl yı buldu. carsıya cıkıyo sırf 30-50 yemek yıyo cok pahalıymıs dogubeyazıt.ole pızzacı bısı de olmadıgı ııcn mecbur ne varsa ondan yıyo. yol masrfı felan baya tutuyo bızımkının.
dıger konuda ben cok degısık bakıyorum. kendıne guvenen gırsın evlılık ısıne. ole karı sahıbı olmak kolay degıl aılelere yuklenmeyın bence. kızmayın ama bana emı bole konusuyorm dıye. hele ıden sen hıc agzını acma .
yok canımmm neden kızayım ki,bende senin gibi düşünüyorum.tabiki evlilik büyük bi sorumluluk.ama aileler üstüne düşüne adabıyla yapmış olsaydı biz bu sorunları yaşıyor olmazdık.ben bu anlamda kızıyorum,en çok kızdığımda bişey yapılmadıı halde birde huzur bozmaları ya da sanki herşey yapmış gii tavırları
yaa baakk gördünmü rüyanda bile hoşuna gitti bide gerçekten canından kanından bişey olsa ne hissediceksin :))
birde ben bu konuda şöyle bakıyorum herkes sonuçta farklı ailelerden,kültürlerden geliyor.bizde erkek tarafı demek a dan z ye herşeyi yapar.ve sadece geline değil ailesine falanda.çok pahalıya patlar yani,ailem bunun onda birini bile istemedi.gelen kızı rahat ettirmek,onun allahın bir emaneti,hiçbirşeyi yapma zorunluluğu yok zihniyeti vardır.ama şu an bambaşka bir aile içersindeyim va haliyle alıştığım,gördüğüm şeylerden farklı şeylerla karşılaşmak beni üzdü.ama tabii kendimden taviz vermeden bu tür şeylere alışıyorum.daha öncede dedim herkes kendi çocuğuna verdiği değeri gösterir.sonuçta onlar benim ailem değil,allah korusun benim ailem böle olsaydı üzülürdüm asıl.
Dün ben açtım galiba bu konuyu ama napim içimden çıkmıyodu yaptıkları...aynen sana katılıyorum instoncum...bizde askerden önce para biriktiremedik çünkü düğün borçlarımızı ödedik ailesi saolsun hiçbişeye yardım etmedi kocam yaptı düğünümüzü...ev kira,kömür,aidat,elektrik,su,market,pazar hep bana bakıor zor yetişitiriyorum...kaynanamında maaşı var ama saolsun bi kere bile sormadı borcunuz harcınız varmı,bi eksik varmı,ben nereye vereyim ne ödeyim hiç sormadı bile..benim yanımda kalırken biz burda böyle sıkışırken asker parası gönderemezken ben,o gitti gizli gizli evli kızına para gönderdi...bi gün görümcem aradı ben gündüz evde yok sanıyolarya benimde dersim yoktu o gün ilk söylediği kaynanama telefonu açar açmaz 'evdemi' diye sormak oldu sonrada kaynanamın evet evde demesine fırsat vermeden başladı konuşmaya kaynanam yanımda geçiştirmeye çalışıyo kısa cvp veriyo hııı yaa falan diyo ama ben anladım tabi..nasıl zoruma gitti anlatamam..benim onun parasında gözüm olmadı zaten ama nasıl sıkıştığımı yetiştiremediğimi biliyodu...
ayrıca burda bütün komşularıma sanki düğüne yardımları olmuş gibi düğün yaptık demesi kasım kasım kasılmasını çok seviyodu..ben geçen sene market alışverişi yapamadığımız günlerimizi biliyorum..borç ödemekten..mafoldumbenmafoldumben
eşim askere gitmeden 1 hafta önce geldi oğlunun yanına giderken 20 tl verdi ya inanamadım onuda ablası göndermişakannehirakannehir benim babam,amcalarım akrabalar adettendir diye cebine para koydular oysaki...oooffff ooofffff
off off o nası biri öyle ya bide diyolrya sende benm kzımsın kendi kızman bile seni ayırmıorum bnmk öyle diyo yani ama ben görcem onu öylemiyimm olurmu öyle eyy bnm düğümde yapılıcak kızınada sonra düğün yapıcak ben görücem onuu bu sefer sinir oldm ona önceden hiç böyle hissetmemiştm ama bu görümemzde bi gariplik sezdmm hadi hayırlısııı :Saruboceq:
Canım ben kaynanam hakkında böyle düşünmeye başlayalı 2 ay falan oldu işte..eşim gittikten sonra geldi gerçek yüzünü gördüm...düğünde yaptıklarını falan problem etmemeiş uzatmamıştım ben unutmuştum...hatta bu yaz eltim abisi çocukları,görümcemler ve çocukları,kaynanam kafile halinde geldilerde deliye döndüm etraflarında pervane oldum...gık demedim...
ama şimdi bakıyorumda neler söylemişler meğer neler yapmaya çalışmışlar ben hiç anlamamışım..şimdi oturuyo taşlar bir bir...çok safmışım ya anlamamışım diyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?