331. Dönem Şafak Sayan Güzeller

• Konu Sahibi Konu Sahibi geronimo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kızlar korkmuyorum daha çok hırslanıyorum :jeyyar:
bunlar neredeyse herkes var herkes yaşıyo bu sorunları, biz inşallah altlatırız napak aklinialirimsmile

o zaman ben size kısaca şöle özetliyim;ilk olarak,en iyi aile bile olsalar sonuçta yabancılar,ne olursa olsun hep bu düşünce olur.asla kendi evlatları gibi olamazsınız(bizlerde tabi)
siz ne kadar samimi davranırsanız davranın bazılarının hoşuna gider,bazıları ne yapışkan insan biraz ağır olur,yerini bilir diye düşünürler.
mutlaka ve mutlaka kıskançlık olur ama iyi ama kötü yönde
asla ve asla kendi ailenizde yaşadıklarınızla ya da anne-babalarınızın tavırlarıyla kıyaslamayın hayal kırıklığına uğrarsınız.çünkü anne-baba affeder,taviz gösterir ama el bunu asla yapmaz.
ne kadar iyi olursanız olun,ne yaparsanız yapın yaptığınız 1 hata bütün iyi yönlerinizi götürür.
aslında maddeler dahada artarr ama ilk aklıma gelanler bunlar oldu.ben hala siz diye hitap ediyorum o yüzden.ilk zamanlar insan yabancı bir aile,heyecan vs ile bazı şeyleri görmüyo,anlamıyo,algılayamıyo...ama zamanla hatalarını fark ediyosunn ve daha dikkatli olmaya başlıyosun.
birde siz ailesinin ne kadar bahsini yaparsanız o kadar onlara yöneltirsiniz.mesela ilk zamanlar hep anneyle benzetir,yok annem gibi yemek yapıyosun,yok annem gibi ilgi gösteriyosun buna sakın yumuşamayın direk annen gibi değil eşin olarak şevkat gösteriyorum diyinnn

güzcüm hoş geldinnn nasılsın,eşin gittiğinden beri bi denk gelemedik.allah kavuştursun canım,nasılsın,moralin nasıl

valla askerlikte 1 gün bileee karrrr:)))

canımcım merhaba
pek denk gelemdık senle. benım ısler cok yogun. cok takılamıyom ama az kaldı su nısanda bıtsın bı. benımkı gıttı ıste. burda cok canımı sıktı kendı stresı coktu . ama sımdı cok pısman ah kafam dıyo ama geleyım telefı edecem dıyo. cok farklı hatta ılk gıttgınden daha ozlem dolu ılgısı sevgı sozcuklerı daha yogun. sanırım burda benı gereksız uzdugunuz farkına vardı ora gıdınce. gelınce gorcez tabı ben ınanmıyorum bunlara. orada bende baska kımsesı yok bana yogunlasıyo paşam burada aslan kesılıyo basıma. kaydirigubbakcemile3
yınede bunları duymak guzel tabı ınsanın yalanda olsa hosuna gıdıyo delikafadulden

dıger mevzuda ıse dusuncelerım kendınız gıbı davranın bır sure sonra kabullenecekler. ben ole yaptım. aılesı hakkında dogru bıldıgımı hep soyleıdm . ıı sınıde kotusunude. ama askerlıkte anladı onlarla benım farkımı. artık pek savunamıyo onları bana. keske ole olmasalardıda savunabılseydı dıyorum ıcınden cunku o uzuluyo bole olmalarına. o uzulunce keske ben haksız olsaydım dıyorum ıcımden bilmiyorumkismile

böyle tecrübelerden fadalanmak her zaman hoşuma gitmiştir teşekürler :)))
bide şu liste hakkında tavsiyelerde bulununda güzelleştirelim yahuu

insan hangı toplulaga gırerse gırsın kendı gıbı olmalı . kabul edılmek saygı gormek adına kısılıgınden odun verdıkce hep kaybeder. kısa surelı kazanımlar uzun soluklu kaybedıslere doner. o yuzden evlılıktede kendınız gıbı lun hem esınıze hem aılesıne . kalıplara sokmayın kendınızıde esınıze. eger kendınız olmaya devam edebılırsenız hem mutlu olur hemde mutlu edersınız. nacızane fıkrım dıyemıcem. ılıskıler konusnda master yapmıs kadar dogru tespıtlerım vardır. bırakın sızı sız oldugunuz ocon sevmıyosa bırılerı sevmesın cokta tın yanı.. bırbırını sevmeyen ınsanlarda arada sırada bır araya gelebılrı bellı paylasımlar yasaya bılırler. örn ısyerlerınızı dusunun mutlaka sevmedıgınız ınsanlarla calısmıssınızdır. yada kendı akrabalarınız sevmesenızd annenız babanızın hatrına ıdare etmısınızdır. aynen devam yanı ...

oyhh ne kadar doğru şeyler söylüyosunuz
ben mesela bu gün kaynanam aradı
evi yeni aldık ya
aradı direk şey dedi kapıcı aradaı aidatınızı ödeyin diyo dedi
bende öderim yada ödiyim fln demedim ama napcamı şaşırdım
şimdi nişanlıma diyim diyorum annem aradı böyle dedi bişey diyemedim şaşırdım bi an maaşımı aldım ödiyimmi ben flnmı diyim napıyım bilmiyorum

ayazınki izmirde diye hatırlıyorm,linguist kıbrıs diye..yani emin değilim.bir de yeni gelenler oldumu,onlar başlangıç gözüküyordu,şafağı yarılalayanlar ve de kavuşanlar diye.sen zaten bizimkileri 40 larda yazmışsın ki bu çok daha iç açıcı:),yeni gelenler belli değil,kavuşanlarda şimdilik bildiğim kadarıyla yok.o yüzden bu liste güzel yani,sadece işte şehirleri farklı olanlar var.birde dediğim gibi değiştrme yaparsan ben nbsasmaz olarak kalayımmm noluurrrr:)))çünkü buraya ilk o nickle,eşim gittiği dönemde başladım ,hatırası var yanii:))o yüzden öyle yaz olur mu?

sonrrasında borç olarak geri istemezlerse hiç karışma,ama borca yazacaklarsa öde.ayrıca eğer uzak kalma gibi bi ihtimalin varsa bence bu tür konulara hiç girme.ben bu konuda bişey yapamam,oğlunuzla konuşun falan de yani.ilerdede böyle konulara hiç karışma benceee

ay ev alsalardı ben kapıcı aydatını oderdım.
hatta bırak ev almayı ogullarına 3 kurus asker harclıgı verselerdı ah bak napsınlar oldugu kadar verıyolar deseydım
yada hepsını bırak bısey vermesınlerde ıstemem. ama bıde ustune ıstemeselerdı. bencd durduk yere kasınma ıden klava: opte basına koy emı

varyaaa deli oluyorum resmen bu tür şeylere.uleyn zaten eşlerimiz,nişanlılarımız askerde bi debu para konuları.bizim ailelerimiz saf gibi yapıyor herşeyi onlar en ufak bişeyde hemen bizi araya katıyolar.nour sanki hiç yansıtmadam bi anne-baba olarak halletsennn.bizdede aynı durum oldu elektirik-su faturalarını ödeyemiyorum burda bi tek,diğer tüm faturalarımızı ailem ödüyo.onların elektirik,suyu ödeyip ödemediklerini,borca yazıp yazmadıklarını bilmiyorum.arabayı onların garaja bıraktık,dier oğluna verinceye kadar hiç bakmamış,aylarca çalışmayan araba bir anda çalıştırınca ve arabanın sistemini bilmedikleri için bozulmuş ve eşimi aramışlar askerdeki adamı yani düşünün.araba bozuldu,yaptırayım mı,borca tabi kesin.yanii kendileri halletse nolur anlamıyrm.

ozaman kalsın şimdilik
ya bitane 333. dönem yakalayamadık bi yakalasam bırakmıcam bidaha =))
artık asker sayılıyolar bide bitek aralık dönemi 1 gün eksik yapıo
çünkü bunlar 31 mart ta asker sayılıyo ağustoslar 31 temmuzdan biz 30 kasımdan o yüzden 1 gün eksik yapıoruz
yani belki askerlerimiz 16 mayısta çıkabilir.

ya bana komik geliyo kendi ailemle karşılaştırıyorum yengelerim hiç bilmemişlerdir böyle konuları ben hep içindeyim hemen sokuyolar olayın içine çok tuhafıma gitti arayıp böyle demeleri ödememi istiyo kesin ama bizim ailemize göre ayıp bu

ayy ben bizim kayınların kıymetini bileyim o zaman.bana ne maddi ne manevi destek değiller ama haklarını yemeyim bircik oğullarına giderken borç verdilerrr.ne büyük bişeeyyy ne kadar iyilerrr ah canlarımm benimmmmklava:

hemde nasıl ayıppp bende aynı şekilde neler neler var garibime giden.ama dediğim gibi bunları düşünmek sadece bizi yıpratır,kendimden biliyorum çünkü çok kafaya takmıştım ve çok üzülmüştüm.ama şimdi beni ilgilendirmiyoor kendi çocuklarına verdikleri değeri gösteriyorlarrr

=))))
alemsinizzz
benimki çalışrıken biriktirdi parasını bide babamlar fln harçlık verdiler göndermeye benim amcam abilerim babam ve onun amcası gelmişti hepsi adettendir diye para verdi onların verdiğini görünce bişey vermedi annesi
bende bütün eksiklerini tamamlıyorum sadece boğazınada o parayı yetirdi 400 tl fln harcadı şimdiye kadar iyi gibi gelio bana bilmiyorum =))
ama saolsunlar haklarını ödeymeem yesyeni evi aldılar 215 bin verdi kadın hak yiyemem

esım askerdenken 20 yaısndakı kardesı msj atıyo ona bısı ınternet ft odemedım 5 aydır ıcra gelcek bana para gonderebılırımısn dıye . bu cocukta 1 senedor evde calısmıyo. o ara murat ızıne geldı. evde msn bı actı tak dıye yazı cıktı bır bozuldu bır bozuldu esım. bende delırdım tabı. suna cvp yazssana dedım yengene solım alsancaga cıksın sanada bana gondersın yaz dedım yazmadı. nası sınırlendım ama. daha agbı ıhtıyacın varmı dıcene uste askerdekı adamdan para ıstıyo sımdı kendı gıtcek mayısta asker gorcem onu.
bence haksızlık etmyın aılelere benı dusunun kaydirigubbakcemile3

baya baya bi iyiymiş o zaman.bizdede garaja teyzem,kuzenlerim ve annesi,babası,abisi,2-3 arkadaşı geldi.ordaki 10 günlük askere gitme süresinde bir allahın kulu arayıp sormadı onun tarafından.teyzemler para toplamışlar onu verdi,onun aileside 1500 lira harçlık.bana hiçbişey:)))bütün ihtiyaçlarını bile biz aldık o sıkışıklıkta bi de.şimdi dönübnce geri öedemesi var birde bunların.ama beni ilgilendirmiyor.bizde güya kayın pederin diğer evinde oturuyoruz ama,askerlik dönüşü çıkmayı düşünüyorduk.bu kadar borçlar biraz zor tabi.çünkü sadece harçlık borcu değil,arabanın tamir borcu ve kimbilir daha ne borçlar çıkarrr.amannn bana ne ya.dedim ya kendi çocuklarına verdikleri değeri gösteriyorlar.ben sadece şuna inanıyorum,darda kalan,ihtiyacı olan birine bunu yapan insanı allah affetmez,mutlaka çıkar ahım.

mayısta gidecekmiş yaaa,görmene gerek yok şimdiden söyleyimmmm o zaman da eşinden isterrr.

1500 lira harçlık yazmışım o harçlığın borç olduğunu belirtmeyi unutmuşum:))))

kız benimkiler melek ozaman
bide ben o cümleyi desem benimki çok sinirlenir yaa senin koca mülayim heralde sana karşı =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…