341.dönemde eşi nişanlısı sevgilisi askere gidecek olanlar

valla kızlar moralim bozuk her yerde bu haber var okuyorum okuyorum .... kısalacak derken uzayacak mı yoksa...:84:

Askerlerimiz Allahin izniyle ocakta yanimizda olucaklar kismetse. Babama sordum simdi diyor ki bu yenileri kapsar. Kanunlardada var verilen haklar geri alinmaz diyor.

Askerlerimiz Allahin izniyle ocakta yanimizda olucaklar kismetse. Babama sordum simdi diyor ki bu yenileri kapsar. Kanunlardada var verilen haklar geri alinmaz diyor.

canım mesela uzun dönem asker 9 aya düşüp kısa dönem asker yine 5 ay mı yapcakmış yani bir sonraki dönemimi kapsıcakmış

Zaten daha tartisilcak kesinlescek v s zaman alir. Eger boyle bisey olursa da bu askere yeni gidenler icin olur. Bizimkiler 5 ay yapip doner.

Zaten daha tartisilcak kesinlescek v s zaman alir. Eger boyle bisey olursa da bu askere yeni gidenler icin olur. Bizimkiler 5 ay yapip doner.

inşallah canım ya bencede zaman alır bedelli bile nekadr zaman alıo 1-2 yılı bulur bukarar bence gecen yılda askerlik uzucak tek tip olcak dediler bişi olmadı

allahım lütfen ya... uzamasın kısalsın ... 4 aya insin ...

eşi aradı diyor ki burda iyice söylentiler var kısaldı kısalıyor diyormuş komutanlar .. beni aradı şimdi son durum ne diye ...

allahım lütfen ya... uzamasın kısalsın ... 4 aya insin ...

eşi aradı diyor ki burda iyice söylentiler var kısaldı kısalıyor diyormuş komutanlar .. beni aradı şimdi son durum ne diye ...

ciddimisin eşim arayınca bende sorcam inşllah ya uzamasında napım ben 5 ayada razıyım zaten 18 eylülde 4 ay kalıo gelmesine

valla beni aradı dedki: askerlik kısalıyormuş haydi iyisiniz vs diyormuş ordakiler... ben de bilmiyorum ki dedim birşeyler var konuşuluyor daha dedim sonra bi rbaktım nete gerçekten chp teklif vermiş vs... ayy bilemiyorum yaa uzamasın da böye kalsın bari,...

moral bozmak istemem ama bizimkileri de kapsayacak evet..umarım şu barış hali durumundan 5 ay kabul görür...

kızlar çok tedirgin oldum ama eşime bu konudan bahsetmicem moralini bozmıyım hiç daha kesin bişi olursa onlara söylerler zaten

ben de söylemeyi düşünmüyorum.. sonuçta daha teklif aşamasında.. meclis daha bu konuda tatışacak değiştirebilir bazı durumları...canlarını sıkmayalım,takarlar kafalarına...

pozitif düşünelim, hayırlısı olsun... kısaladabilir kızlarrrr

Bedelli askerlik için 'yol' arayışı sürüyor / Politika / Radikal İnternet

ASKERLİK KANUNU İLE YEDEK SUBAYLAR VE YEDEK ASKERİ MEMURLAR KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ
Madde 1- 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Erbaş ve erler için muvazzaflık hizmeti süresi; Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığında dokuz aydır. Bu sürenin, koşullların müsait olması halinde altı aya kadar indirilmesine, Silahlı Kuvvetlerin de ihtiyacı dikkate alınarak, Bakanlar Kurulunca karar verilebilir.
Madde 2- 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanununun 3 üncü maddesinin (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“f) Yedek subayların hizmet süreleri dokuz aydır. Bu sürenin üç ayı yedek subay yetiştirilmekle, altı ayı da subay olarak atandıkları kıt'a ve kurumlarda geçer. Yedek subay yetiştirme süresi Genelkurmay Başkanlığının göstereceği lüzum üzerine Bakanlar Kurulunca uzatılabilir ve kısaltılabilir.
Yedek subayların hizmet süreleri Genelkurmay Başkanının göstereceği lüzum üzerine Bakanlar Kurulu Kararı ile lüzumu kadar uzatılabilir. Bu uzatılan süreler yaş haddinin sonundan iki kat düşülür.
Yedek subayların hizmet süreleri barışta Genelkurmay Başkanının teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile beş aya kadar indirilebilir.”
Madde 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

istanbul milletvekili aydın ayaydının meclise sunduğu teklif kızlar... aydın ayaydının resmi sitesinde de mevcut..

Kızlar kazanılmış hak kaybedilmez bu böyledir. Eğer kısalırsa bizimkilerinde kısalır, uzarsa uzamaz. Çünkü uzaması onların yararına olmadığı için eski hüküm geçerlidir. Bu böyledir. Yani uzama ihtimali falan yoookkkk. Şimdi tek duamız kısalması. Biz yinede dediğiniz gibi ocağa adapte edelim kendimizi kısalırsa o zaman seviniriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…