35 den sonra çocuk diyenler

umutumde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
202
3
68
Diğer
arkadaşlar tabiri caizse yaş kemale eripte :) yani 35 ve üstü hamile kalan yada hamilelik düşünenler sıkıntılarımızı ve korkularımızı paylaşırsak acaba içimiz biraz olsun ferahlar mı
neler yaşadığınızı merak ediyorum

slm canim,hamilemisin yoksa düsünüyormusun tam olarak anlamadim ama güzel bir sayfa acmissin.ayni duygulari paylasmak iicn bende arastirmistim 30 yas üstü annelere yaziyordum ama cok nadir cevaplar geliyordu.bu yaslarda heralde tek benim bebek bekleyen dedim.
ben su an 6 aylik hamileyim.nisan ayinda insallah dogumum gerceklersecek.bebegim olsun istedim ve besinci ay denemenin sonunda Allah yüzüme güldü fakat hamileligime sevinemeden ilk besinci aya kadar cok daraldim.söylenenler okuduklarim yüzünden cok sorun yasadim hic bir sey yokken. sirf yas siniri yüzündendi bunlar ama simdi cok rahatim.bosa stresli zor günler yasattilar bana.tek basima altindan kalkmaya calistim.esim yanimdaydi nelere daraldim hepsinden haberdardi ama benim kadar önemsedigini sanmiyorum.
özellikle ilk dört ayinizda herseyinizi bu topikde paylasin.cünkü sizin derdinizi sizin gibi dinleyip anlayan tek kisi yine sizin yasadiklarinizi yasayanlarolcaktir.
mutlu huzurlu hamilelikler...

bende 37 yaşındayım 2.çocuk düşünüyorum 2 aydan beri ama olmuyor nasip artık..
açıkcası ben çok korkuyorum bu yaştan sonra artıları eksileri düşünüyorum
arkadaşlar geç yaşta anne olmanın artılarını eksilerini yazalım lütfeen..

bende 37 yaşındayım 2.çocuk düşünüyorum 2 aydan beri ama olmuyor nasip artık..
açıkcası ben çok korkuyorum bu yaştan sonra artıları eksileri düşünüyorum
arkadaşlar geç yaşta anne olmanın artılarını eksilerini yazalım lütfeen..

benim icin tek kötü yani kromozomlarla ilgili olarak olabilcek ihtimallerdi.Allaha cok sükür atllatim .yoksa ben inaniyorumki bu yasimda anne olmam 20 yaslarda olmama oranla daha bilincli emin adimlarla olcagina.o zamanlarda anne olsaydim eminimki evcilik oyunu,bebisi hoplatmak ziplatmak oynamak icin olurdu.simdi dunyaya daha farkli daha gercek baktigim bir gercek.:49:

Merhaba ben 34 yaşındayım 4.5 yasında bir oğlum var ikinci bebeğimi 5.5 aylık hamileyken Ağustos'ta kaybettim dört ay oldu tekrar bir bebek istiyorum ama esim istemiyor yasidigimiz acıyı atlatamamis herhalde bir iki sene geçsin diyor bu gidişle herhalde ben tekrar otuz altı otuz yedi yasında anne olabilecek enn kötü ihtimal tabi esimin fikirleri değişirse
Ben çok istiyorum bir cocuk daha ama esim ikna olmuyor bir Turlu

Merhaba ben 34 yaşındayım 4.5 yasında bir oğlum var ikinci bebeğimi 5.5 aylık hamileyken Ağustos'ta kaybettim dört ay oldu tekrar bir bebek istiyorum ama esim istemiyor yasidigimiz acıyı atlatamamis herhalde bir iki sene geçsin diyor bu gidişle herhalde ben tekrar otuz altı otuz yedi yasında anne olabilecek enn kötü ihtimal tabi esimin fikirleri değişirse
Ben çok istiyorum bir cocuk daha ama esim ikna olmuyor bir Turlu

gecmis olsun arkadasim.zor günler gecirmissin..zaman herseyin ilaci,her derin aci zamanla eskitiyor yerini.esinde atlatacaktir.valla ayni yasdayiz.ben bu dogumu atlatim ogluma kardes düsünürüm acikcasi.esimde dusunuyor zaten simdiden.yasim o zaman 37 olur bilemedin 38 .o kadar ünlüüler yasadigim yerde kadinlar hep ileri yaslarda hamilelik yasiyorlar.masallah sag salim coguda dogurdu.Türkiyede evlenme yasi ve cocuk sahibi olma yasi o kadar düsükki insan 30 larda kendini tedirgin hissediyor.evlenmeliyim,bebegim olmali ,cok gec kaldim gibi.bence pozitif ol.zamanla esine yansir.direk bebek konusunuda acma .zamanla gececektir.

merhaba kızlar bende 34 yaşındayım korunmuyorun ama maalesef hamile değilim keşke olsam. içimde korkularım yok değil yaşdan dolayı ve ilk geçirdiğim hamilelikten dolayı .ama karar verdim denemeye.bakalım inşallah güzel şeyler yaşarız.bu arada dün adet oldum ama 10 gün erken oldu.aslında bir problem yok demişti doktor.ben bu hamilelik olayını biraz fazla kafaya taktım ve fazla stres yaptım galiba.ALLAH'IM inşallah bi kızım olur sağlıkla

bende 35 yaşındayım bir tane kızım var 11 yaşında
ikinciyi düşünüyorum bu arada son 2 senede 3 düşük yaptım
bir yanım istiyor öbür yanım artık geç oldu diyor
ama kızım deliriyo kardeş diye bilmiyorum çok kararsızım
rabbim hayırlısını versin
gerçi millet artık 35 den sonra evleniyor
40 yaşından sonra bile doğuruyor artık

merhaba arkadaşlar.Ben de 38 yaşındayım.Önceki yazılanları okudum.Sizler genelde 2.bebeği istiyorsunuz.Allah a şükürler olsun ki öpüp koklayabileceğimiz evlatlarımız var. Arkadaşlar ben 3 çocuk annesiyim.ama işin tuhafı ben bir bebek daha istiyorum.8 ekim de trizomi 18 den dolayı bebeğim kürtajla alındı.Dünyalar başıma yıkıldı.Hayallerimi de onunla beraber benden aldılar.Doktor her nekadar 4.bebeği önermese de ben çoooook istiyorum.Belki size garip gelebilir.Ama ben gerçekten çok istiyorum.

Merhabalar,ben de 34 yaşındayım.10 yaşında bir kızım var,ikinci çocuğa sürekli fikir değiştirerek zar zor karar verdim.eşim ve kızım çok istiyordu.ama hemen hamile kalamadım,spirali çıkarttıktan sonra reglim kesildi ben bekledim hemen doktora gitmedim ama zaman ilerledikçe panikledim menopozamı giriyorum dedim.tahlillerde bişey çıkmadı,rahim filmi çektirdim çok hafif bir yapışıklık çıktı o da röntgen sırasında açıldı ama doktor yine spiral taktı bikaçay dursun dedi.o birkaç ay 6 ay oldu derken spirali çıkarttırdım ve birkaçay sora hamile kaldım.2011'in ağustos ayında oğlumu kucağıma almayı beklerken plasenta previa totalis yüzünden erken doğum oldu ve 15 haziranda bebeğim doğdu ve 3 gün yaşayıp cennete uçtu.sanki elinden oyuncağı alınmış bir çocuğa döndüm ve hemen tekrar hamile kalmak istedim.aradan 6,5 ay geçti şimdi daha mantıklı düşünüyorum.kızım annesini kaybetmekten korktuğu için kardeş sözcüğünü artık ağzına almıyor bile.ama eşim hemen istiyor.6 ay önce az kalsın beni de kaybediyordu ama o günleri çabuk unuttu sağolsun.3. gebeliğimde aynı risk var ama oladabilir olmayadabilir,sonuçta herşey kısmet..ben tekrar deneyeceğim,inşallah burada güzel haberlerimi paylaşırım ve tabiki sizinkileri de umarım duyarım..

Merhaba;
Bende 34 yaşındayım. 12 yaşında bir oğlum var. Oğlumun ve eşimin uzun ısrarları sonucu şu an 2 aylık hamileyim. açıkçası birçok endişem var. İki kardeş arasında büyük bir yaş farkı olacak. Bu onlar için nasıl sorunlar yaşatır bilemiyorum. Bakalım genede hayırlısı. Nede olsa daha yolun başındayız....:nazar:

34 yaşında olp hiç doğum yapmamış olmak nasıl?Bu yaşta evlenip çocuk sahibi olan var mı aranızda?

arkadaşlar tabiri caizse yaş kemale eripte :) yani 35 ve üstü hamile kalan yada hamilelik düşünenler sıkıntılarımızı ve korkularımızı paylaşırsak acaba içimiz biraz olsun ferahlar mı
neler yaşadığınızı merak ediyorum

ah canim benim,35 yasneki,annem istemeden hamile kalmis,45 yasinda,masallah 20 yasinda gibi hiç bi zorluk cekmeden hamileliginide dogumunuda tamamladi eger sende dusunuyorsan korkma.ciddi bir saglik sorunun yoksa bi sorun olcani dusunumuyorm.:))

ah canim benim,35 yasneki,annem istemeden hamile kalmis,45 yasinda,masallah 20 yasinda gibi hiç bi zorluk cekmeden hamileliginide dogumunuda tamamladi eger sende dusunuyorsan korkma.ciddi bir saglik sorunun yoksa bi sorun olcani dusunumuyorm.:))

Merhabalar ben 40 yaşındayım, 10 yaşında da bir oğlum var.1 yıldır bebek istediğimiz halde 1 yılda 1 kez hamile kalabildim ve 5 haftalıkken maalesef düşükle sonuçlandı. Öyle çok istiyorum ki tekrar bir bebeğim olmasını.Rabbim sesimizi ve dualarımızı tez zamanda duyar inşallah.

34 yaşında evlendim..İlk 1 sene myom ameliyatı geçirmem nedeniyle hamile kalmam yasaktı....

Derken eşimin sperm sayısındaki yetersizlik nedeniyle direk tüp bebeğe yönlendirildik...

İlk hamileliğimi 36 yaşında yaşadım..Erken doğumla kaybettim..ikizdiler..

Tam 1 sene sonra yeniden hamile kaldım..Yine ikizdiler...38 yaşımda doğum yaptım...

Şu an kızım ve oğlum 1,5 yaşındalar..Tek başıma bakıyorum...

Şubat ayında 39 u doldurucam..

Ve bu sene eşimin sperm sayısının da eskiye nazaran düzelmesi nedeniyle kendi kendimize deniyeceğiz bu sene...Benim rahmimdeki bir sorun yüzünden hamilelik gerekiyor...Ve sayfayı kapatacağız...Allah herkesin gönlüne göre versin..

34 yaşında olp hiç doğum yapmamış olmak nasıl?Bu yaşta evlenip çocuk sahibi olan var mı aranızda?

Var ben..Gayet güzel bir duygu..Hele ikizlerle mükafatlandırdıysa Allah....:) Hamilelik öncesi kilomdan bile daha inceyim..Evli ve iki çocuklu olduğuma inanamıyorlar ;-)

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgili pepuke seni o kadar iyi anlıyorum ki benimde ilk hamileliğimde vardı plasenta previa gerçekten zor çeken bilir.bende şimdi niyetlendim ama riskimin büyük olduğunuda biliyorum ALLAH'ım inşallah güzel şeyler yaşatır.

narmik nasıl arka arkaya ikiz oldu ya ailede mi var ikizlik

ya bu arada yeniyim birazda teknoloji özürlüyümde şu alıntıları nasıl yapıyosunuz kızlar

sevgili pepuke seni o kadar iyi anlıyorum ki benimde ilk hamileliğimde vardı plasenta previa gerçekten zor çeken bilir.bende şimdi niyetlendim ama riskimin büyük olduğunuda biliyorum ALLAH'ım inşallah güzel şeyler yaşatır.

narmik nasıl arka arkaya ikiz oldu ya ailede mi var ikizlik

ya bu arada yeniyim birazda teknoloji özürlüyümde şu alıntıları nasıl yapıyosunuz kızlar

Ailede var ama benimkiler tedaviyle canım..tek de tutabilirdi veya hiç tutmayabilirdi de ..iki keresinde de ikiz olması tamamen Allah ın takdiri...Bende rahim ağzı yetmezliğinin yanında plesanta previa da vardı...Zamanla bebeğin eşi yukarı çıktı..Ama kızımın kafası 13.haftadan doğuma dek hep aşağıdaydı..Rahim ağzını serklaj dikişi koruyordu...Ben hep hastanede yattım..Arada eve çıktığım oluyordu..Annemlerdeydim..Sadece wc ye kalkıyordum...Haftada 1 bazan ayda 2 kez anca banyo yapıyordum..Ayağa kalkmam yasaktı..Hele son zamanlarda ki 32+4 de doğum yaptım ..kolumda 2 tane serum vardı ve yardımsız kalkamıyordum..Kasılma önleyiciler kaslarımda güçsüzlük yapmıştı..sürekli iğneler iğneler...Yani hayatımı ortaya koydum onlara kavuşabilmek için..Tüm sosyal hayatımı,gezmeyi tozmayı vs bir kenara bıraktım..Sürekli yattım..Bir sağa döndüm bir sola....
Sen de bu şekilde kararlıysan yılma..Çünkü ben zoru başardım...Allah yardım etti..Sen de başarırsın Allah ın izniyle.........Hamilelik durumun olursa ara ara tecrubelerimizi paylaşırız..Tabi şu an yazdıklarım yaşadıklarımın özetinin de özeti....:)

merhaba arkadaşlar.Ben de 38 yaşındayım.Önceki yazılanları okudum.Sizler genelde 2.bebeği istiyorsunuz.Allah a şükürler olsun ki öpüp koklayabileceğimiz evlatlarımız var. Arkadaşlar ben 3 çocuk annesiyim.ama işin tuhafı ben bir bebek daha istiyorum.8 ekim de trizomi 18 den dolayı bebeğim kürtajla alındı.Dünyalar başıma yıkıldı.Hayallerimi de onunla beraber benden aldılar.Doktor her nekadar 4.bebeği önermese de ben çoooook istiyorum.Belki size garip gelebilir.Ama ben gerçekten çok istiyorum.
aynen katılıyorum sana. benimde iki küçük kızım var ve bi tane daha bebeğim olsun istiyorum.hatta başka bi tane daha. kız yada erkek hiç farketmez. ama yapamam. çok yorgunum artık

bende varım yaşım 35 biraz kendimden bahsedeyim ilk gebeliğimde şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık doğum yaptım 780 gr doğmuştu çok zor günler geçirdik şu an 5.5 yaşında kızıma kardeş düşünüyoruz ama çok kararsızım şimdi benimki risk üstüne risk oluyor benim açımdan ama ablam var 39 yaşında hiç doktora gitmeden sağlıklı doğum yaptı bence gebeliği benim gibi problemli geçirenin işi biraz daha zor çok kararsızım bir yandan deli gibi çocuk istiyorum bir yandan riski göze alamıyorum aslında bana hamileliği birkaç doktor yasakladı ama ben umudumu yitirmek istemiyorum

Back
X