35 yaş evlilik için sınır mı?

maviruh11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2019
10
16
3
39
Kızlar bugün bir arkadaşımın yorumu bu. “35 olmadan evlen yoksa çocuklu adaylar gelir.” Kızlar ben 34 yaşındayım ve açıkcası kendim gibi ya hiç evlenmemiş ya da çocuğu olmayan biri ile evlilik yapmak istiyorum. Bu mümkün değil mi yani?

Yok değil, 35’ten sonra mecbur çocukluyla evleneceksiniz. Bu durum kanunlarla korunuyor haberiniz yok mu?

Medeni kanun madde 1625 1. Fıkra: 35 yaşını aşmış kadınlar çocuklu erkeklerle evlenmeye mecburdurlar. Hiç evlenmemiş ya da boşanmış çocuksuz erkekler sadece 35 yaş altı kadınlarla evlenebilirler.

34 yaşında kadına şöyle bir soru yakışıyor mu ya?

Tabiki hayır ya ne alaka? Hayatta her şey kısmet insanın karşısına öyle güzel birisi çıkar ki 50 sinde evlenir hiç kısmeti yoktur hayatı boyunca evlenmez ya da 20 30 yal arasındadır çocuğu asla olmaz 50 60 yaşında olur bunun bir ölçüsü yok ki. Sadece şunu düşünün hayatta her şey bizim için. Biz kadınlar değerliyiz ve bize değer verenlerle evlenmeliyiz.

Bence arkadaşınız saçmalamış,öle bir tabu yok,çok yakın arkadaşım,37 yaşında yaşını göstermiyor,fit ,eğlenmeyi seviyor, hep çocuksu bi yani var onun bu huyunu çok severim,kızla 91 doğumlular bile ilgileniyor,öle diyim ,ayrıca 2 kere nisan atti ,olmayınca olmuyor ama ,hep ilgilenen birileri var hayatında, kısacası bu şekilde düsünmeyin derim,etrafda saçma sapan konuşan çok,aldırış etmeyin ❤

Şu çocuksuz takıntısını anlayamıyorum. Herkes ısmarlama ilişki peşinde. Şurası şöyle olsun, burası böyle olsun, çocuksuz olsun... Ben 26 yaşındayım ama illa çocuksuz olsun demem. Birine hayatımı birleştirmek isteyecek kadar aşık olacağım, o da bana olacak ve ben çocuğu var diye istemeyeceğim öyle mi? Bana mantıksız geliyor bu.

Sorunuza gelirsek, böyle bir sınırdan bahsedilemez çünkü yok, ama mantıken yaş ilerledikçe olasılık düşüyor tabii.

Kızlar bugün bir arkadaşımın yorumu bu. “35 olmadan evlen yoksa çocuklu adaylar gelir.” Kızlar ben 34 yaşındayım ve açıkcası kendim gibi ya hiç evlenmemiş ya da çocuğu olmayan biri ile evlilik yapmak istiyorum. Bu mümkün değil mi yani?
Bence arkadaşınız sadece genelleme yapmis,yüzde yüzlük bir durumdan bahsetmemistir

haberınız olsun o kısı arkadasınız falan degıl
eger arkadas olsaydı onemlı olan senın mutlulugun evlenmıs olmak ıcın evlenılmez demek kı daha dogru zaman gelmemıs demesı gerektı

Gerçekten arkadaşınız olsaydı eğer, "evlenmek için evlenilmez, başkaları ne der diye evlenilmez" derdi size, bu söylediklerini değil.

Lütfen evlenmiş olmak için hata yapmayın. Toplumdaki bazı iğrenç insanların, ki büyük kısmını maalesef kadınlar oluşturuyor, boşanmış kadına bakışları evlenmemiş olana bakışlarından kat be kat kötü.

Hayat sizin ve tekrarı yok. Bu yüzden etrafı boş verip, kendinizin ne istediğine bakın.

Erkekler de geç evleniyor. Bence evlilik yaşı yükseldi

Nerde yazıyormuş o sınır etmeyin
36 da evlendim bir sürü de çocuksuz hiç evlenmemiş talibim oldu ama ben çocuklusunu seçtim gönlüm onu sevdi, boşanmış adamlar öcü değil inanın 😉

Tanıştığınız erkekler yaşınıza yakın veya 3 5 yaş büyük olan erkekler olacaktır. Yüksek ihtimalle daha önce evlilik yapmış çocuğu olan veya evlenmiş ama çocuğu olmayan birisi karşınıza çıkar. Arkadaşın o sebeple böyle açık açık söylemiş olabilir. Eğer yakın arkadaşsa ben iyi veya kötü her şeyin açık söylenmesinden yanayım ama kalp kırmamak kötü niyetli olmamak önemli.. Tabi ki sonuçta evleneceğin kişiyi tahmin ederek bilemeyiz belki hiç evlenmemiş birisi de olabilir. Sonuçta böyle bir ihtimalde var. En iyisi kafaya takmamak ha 34 ha 35 pek fark etmez kesin kural değil ya

Hayır böyle bir sınır tabii ki olamaz bu sınırı kim koymuş? Ablacığım çevremde o kadar mutsuz evlilikler ve boşanmalar var ki inanın böyle bir evlilik olacağına hiç olmasın daha iyi. Sevip güvenip evleniliyor sonra o kişi bambaşka biri çıkabiliyor. Her şeyin hayırlısı.

ben de 35 i geçen bekarları direkt vuruyorlar diye okumuştum bir yerde. siz yine de bir başkasına sorun.

ya Allahaşkına bırakın şu lafları, evlenme yaş ortalaması 30 larda şu anda. kim aile katkısı olmadan evini barkını ayarlayabiliyor, eşyasını duğununu yapabiliyor 20 lerin başında artık.
canınızı sıkmayın.

Back
X