- 16 Ağustos 2021
- 16.851
- 16.643
- 248
- Konu Sahibi itsgalatea
-
şimdiden bunları düşünmek seni çok yıpratır, benden tavsıye :)Hayatımda var biri nasipse evlenmeyi düşünüyoruz bu kafaya girersem zaten hemen yapmak isteyeceğim, yada kendi haline bırakacağım
Üstüste çok şey duyunca bu kafaya girdim sanırımşimdiden bunları düşünmek seni çok yıpratır, benden tavsıye :)
ben neler duyuyorum birde benı dusun 5seneleık evlıyım ve bebegım yok, yaşım 32..Üstüste çok şey duyunca bu kafaya girdim sanırım
35 yas cocuk için evet geç olabilir mutlu bir evlilik için asla değil.. en güzel en akıllı yas .. koruyucu anne olup masum bir meleğin anneside olmak güzel değil.mi mutlu bir yuvada buyur kendi yavrunu babasının hismindan koruyamayanlar varGeldi çöktü yine biyolojik geç kalmışlık duyguları.
Ara ara yokluyor.
İyi hikayelere ihtiyacım var sanırım…Düşünmemeliyim…Düşünmemeliyim…
kesınlıklee28 yasinda gebe kalmaya calisirken yanimdaki is arkadasi 40 yasinda denedi onun hemen oldu ben 1 yil deneyip tedavi gordum nasipten ote yol yok
hayatınızda biri varsa evlenip hemen anne olmak için bi sürece başlayabilirsiniz. ben de 34 te evlendim. 35 te ilk 38 de 2. çocuğum oldu normal yollardan ama arkadaşım 25 inde evlendi 33 te tüp bebekle hamile kaldı. teyzem 16 da evlendi 35 yıldır evli çocuğu olmadı. yani bu işler nasip ama tabi yumurta kalitesi vs durumu var. ya dondurun yumurtalarınızı ya da elinizi çabuk tutun derim gerçekçi. olmak gerekirseHayatımda var biri nasipse evlenmeyi düşünüyoruz bu kafaya girersem zaten hemen yapmak isteyeceğim, yada kendi haline bırakacağım
Geldi çöktü yine biyolojik geç kalmışlık duyguları.
Ara ara yokluyor.
İyi hikayelere ihtiyacım var sanırım…Düşünmemeliyim…Düşünmemeliyim…
ben 4 aylık evliyken akrabamızla karşılaştım hemen tüp bebek tedavisine başla geç kalma demişti yaşım 34 diye. gerçi meğer hamileymişim o sıradaNesi varmış 35 in
Genceciksin bırakma kendini
ben 4 aylık evliyken akrabamızla karşılaştım hemen tüp bebek tedavisine başla geç kalma demişti yaşım 34 diye. gerçi meğer hamileymişim o sırada
Bende çok duydum yakın zamanlarda bu yüzden geldi duygu sanırım.Kendime iyi bakmaya çalışsam da belli olmuyor işte.Bugün bir arkadaşımın halası 40 ında doğum yapmış, down sendromlu doğmuş çocuk… sanırım bunu duymam da etkiledi biraz
Down sendromlu doğurmanin yaşla ilgisi yok ki. Benim halam çok genç yaşta evlenmiş ilk çocuğu down sendromlu.Bende çok duydum yakın zamanlarda bu yüzden geldi duygu sanırım.Kendime iyi bakmaya çalışsam da belli olmuyor işte.Bugün bir arkadaşımın halası 40 ında doğum yapmış, down sendromlu doğmuş çocuk… sanırım bunu duymam da etkiledi biraz
Bosanmakla, cocuk sahibi olmanin bağlantısını nasill kurdunuz. Cocuklari var ama bosaniyorlar mi demek istiyorsunuz ? Eş olarak ayriliyorlar ama halen ebeveynler. Cocugun anne ve babasi onlar :) Eşten ayrilirir, ebeveynlik bakidirben neler duyuyorum birde benı dusun 5seneleık evlıyım ve bebegım yok, yaşım 32..
ama hıc umurumda degıl burda bir hakikat var.. veren Allahtır ,biz ne yaparsak boş..
nice cocuklu olup boşanan çiftler tanıyorum Allah herseyın hayırlısını versın .
yanı demek ıstedıgım tek sorun çocuk olmaması ya da çocuk ıstemek degıl demek ıstedım :)Bosanmakla, cocuk sahibi olmanin bağlantısını nasill kurdunuz. Cocuklari var ama bosaniyorlar mi demek istiyorsunuz ? Eş olarak ayriliyorlar ama halen ebeveynler. Cocugun anne ve babasi onlar :) Eşten ayrilirir, ebeveynlik bakidir
birde bazı insanlar çocugu evliliği kurtamak goruyor ya o yuzden yazdım, önemli olan huzurlu bir yuvaBosanmakla, cocuk sahibi olmanin bağlantısını nasill kurdunuz. Cocuklari var ama bosaniyorlar mi demek istiyorsunuz ? Eş olarak ayriliyorlar ama halen ebeveynler. Cocugun anne ve babasi onlar :) Eşten ayrilirir, ebeveynlik bakidir
52 yasinda cocuk sahibi olmayi, bencillik olarak gorurum. Cocugu dunyaya getirmek mesele degil, ona bakacak dinclik ve enerji var mi ? Cocugum Lise cagindayken 67lerde olacagim52 yasında ilk cocuguna tüp bebekle ikizlere hamile kalan tanıdıgım var zor 3 ayda bi falan lekelenme seklinde adet görüyordu.
yaş önemli evet , genetik faktörler ve dış etkenler kadar . dış etkenlerin başındada beslenme ve stres geliyor. umarım Allah size en yakın zamanda özlemini çektiğiniz bebeği hayırlı ve kolay bir yoldan verir .35 yaşından sonra hatta artık o yaş maalesef 30 ların altına inmek üzere. Stresli ve yoğun iş hayatı , dişil enerjiden artık eril enerjiye evrilme , ve bilinen diğer faktörler sebebi ile gebelik oranları ya da canlı doğum oranları git gide azılıyor.
Ben de ne kadar kabul etmesem de kadının yumurtalıklarının kaliteli olduğu yaşlar kadının daha genç olduğu yaşlar , tabi ki yaşı çok genç olup yumurta kalitesi düşük olanlar ya da erken menopoz olgusu olanlarda var fakat yaşa bağlı olarak yukarıda da bahsettiğim gibi gebe kalma ve canlı doğum şansı azalıyor. 33 yaşında evlenmiş ve şuan 40 yaşında olan 2 yıldır tüp bebek tedavisi gören biri olarak yazıyorum buraya. İşin içine girince maalesef anlıyorsunuz yaşın önemli bir etken olduğunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?