- 19 Mart 2023
- 1.380
- 2.267
- 48
- Konu Sahibi itsgalatea
-
Yok canım niye geç olsun bir yakınım 35 de evlendi, 37 ve 39 yaşında doğum yaptı.Çocuk İçin yaşımın geç olduğu duygusu geldi çöktü etraftan çok sorulması vs etkiledi sanırım
O olaydan biraz korktum açıkçası üzülmemek için yaptırmadım.Yumurta sayısı ve kalitesi için yani.Eğer kötü bişi olursa diye hazır değildim baktırmadım.Nasıl oluyor vs çok bir bilgim de yok açıkçası.Sorunlarınız varsa çözülür umarımBu kadar endişeli iseniz muayene olun . Ultrasonda yumurta sayınız bakılsın yaşınıza göre durumu nasıl diye . Kandan da Amh baktırın .Ona göre evlendiğinizde acele edersiniz ya da bekarken yumurta dondurma işlemi yaptirirsiniz. Onun disinda çocuk işi tamamen kısmet. Eşim de bende saglikliyiz ama farklı sorunlar yaşadık ,yaşıyoruz maalesef . Kaldı ki 43 yaşında evlenip ilk aydan gebe kalip ,sağlıklı doğum yapan tanidiklarimiz var .
Bahsettiğiniz gibi olacak sanırım evlilik olduğundan itibaren hazırlanmaya başlarım korunmam gibime geliyor yumurta kalitesi için hiç baktırmadım korkuyorum kötü bişi derse diye.Ama aklıma şimdiden folik asit vs almak gelmedi değil evlendikten sonra ilk iş bunları yaparım galiba çocuk düşünüyorum diyip.35 yaş çocuk için kritik zamanların başlaması demek mi , e evet
yumurta kalitesi düşüyor mu düşüyor
ama
hayatınızda zaten birisi varmış evllilik de zaten düşünüyormuşsunuz
sizin stres yapmanıza gerek yok ki?
doktora gidin muayene olun
korunuyorsanız bırakın
folik asidinizi filan alın
fazla kilonuz varsa verin
borçsuz evlenmek üzere program yapın
çocuk olmadan gezmek istediğiniz yerler filan varsa planlayın oralara gidin
işi gücü ayarlayın
yani bunlar hemen olmaz ama misal bi 6 aya olabilir...bunları yapadurun evlenir evlenmez de gebe kalırsanız bitti gittiiii
oh misss
ha ama ilişkiden emin değilseniz çocuk istediğinizden emin değilseniz orası başka
ben 40'a geliyorum
ilişkim var ama evlilik düşünemem ben onunla
düşünebileceğim bir ilişki olsaydı aynen böyle yapardım 6 ay sonra da gebe kalırdım Allah nasip ederse.
bir de biraz ailesel faktörler de etkili benim ailemde 6 aydan uzun sürmedi kimsenin gebe kalması. 40 yaş üstünde tonla gebelik de var bizde. örnek vermeme gerek yok o yüzden.
3 senede 4 çocuk 10 ayda 2 çocuk filan gibi rekor (!) gebelikler de var teyzemlerde vs.
annemin de 9 senede 5 çocuk. ( da arada kanser tedavisi sebepli 3 sene çocuk olmayan dönem olduğu için yoksa 7-8 olurdu)
ben buna biraz güveniyor muyum mesela açıkçası güveniyorum
hangi doktora gitsem onlar da maşallah 40 yaş için çok iyi yumurta kaliteniz diyor mesela, 1-2 değil bunu 4-5 doktordan duyduğum için kendime 6 ay süre veririm. olmazsa direkt tüp bebek düşünürüm.
bir yol çizin ama stres yapmayın. olmazsa da olmaz hayatın sonu değil.
yaş önemli evet , genetik faktörler ve dış etkenler kadar . dış etkenlerin başındada beslenme ve stres geliyor. umarım Allah size en yakın zamanda özlemini çektiğiniz bebeği hayırlı ve kolay bir yoldan verir .
Konu sahibi “iyi hikayelere ihtiyacım var” demiş. Nedir midenizi bulandıran?Bi akrabam şöyle bi komşum böyleMillet yorumları böyle doldurmuş kız çevrenizdeki örnekleri yazın dememiş ama neyse hadi gönlünüz olsun harika teselliler verdiniz kıza
iyi hikayelere ihtiyacim var demis konu sahibi iyi hikayelerden kasit makale degildir diye dusunuyorumBi akrabam şöyle bi komşum böyleMillet yorumları böyle doldurmuş kız çevrenizdeki örnekleri yazın dememiş ama neyse hadi gönlünüz olsun harika teselliler verdiniz kıza
Çok tşk ederim .Korkmanıza gerek yok bence görüş almanız iyi olur . Hekiminiz yönlendirir zaten. Kötü birşey çıkacağını sanmam yine de önlem almak her zaman iyidirO olaydan biraz korktum açıkçası üzülmemek için yaptırmadım.Yumurta sayısı ve kalitesi için yani.Eğer kötü bişi olursa diye hazır değildim baktırmadım.Nasıl oluyor vs çok bir bilgim de yok açıkçası.Sorunlarınız varsa çözülür umarım
Siz verin teselliyi, gider yapacaginizaBi akrabam şöyle bi komşum böyleMillet yorumları böyle doldurmuş kız çevrenizdeki örnekleri yazın dememiş ama neyse hadi gönlünüz olsun harika teselliler verdiniz kıza
40 yaşta doğum yapan çok arkadaşım varÇocuk İçin yaşımın geç olduğu duygusu geldi çöktü etraftan çok sorulması vs etkiledi sanırım
Yumurta dondurmak da baya pahalı diye biliyorum yoksa çok geri mi kaldım bu konuda ?Tamam hanımlar hepimiz biliyoruz 40indan sonra da doğal yolla hamile kalıp sağlıklı bebek dünyaya getirenleri. Ancak yine hepimiz biliyoruz ki yaş ilerledikçe bu ihtimal azalıyor maalesef. O yüzden ben bu tarz konulara gençsin daha o 40inda doğurdu bu 50sinde doğurdu vb yorumları fazlaca teselli amaçlı ve biraz da pembiş buluyorum. Evlilik ve annelik gibi arzularınız varsa bence artık beyaz atlı prens beklenecek yaş değil mantık evliliği düşünebilirsiniz. Tabi bazı arkadaşların da söylediği gibi yumurta dondurmak çok iyi bir fikir.
32 yaşındayken ikizlere gücüm yetmiyor, Allah tanıdığınıza güç kuvvet versin..52 yasında ilk cocuguna tüp bebekle ikizlere hamile kalan tanıdıgım var zor 3 ayda bi falan lekelenme seklinde adet görüyordu.
Hiçç öyle düşünmeyin 25 yaşında evlendim şuan 33 yaşındayım hâlâ çocuk olmadı onun için stres yapmayın hayırlısı olsun hakkınızdaGeldi çöktü yine biyolojik geç kalmışlık duyguları.
Ara ara yokluyor.
İyi hikayelere ihtiyacım var sanırım…Düşünmemeliyim…Düşünmemeliyim…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?