35 Yaş…Evlilik ve çocuk için geç mi kaldım psikolojisi…

Yumurta dondurmak da baya pahalı diye biliyorum yoksa çok geri mi kaldım bu konuda ?
Ücretleri hiç bilmiyorum ama tüp bebek tedavisine bir ev parası harcadık diyen de çok duydum. Doğal yollarla olmayınca genel olarak çok pahalı sanırım bu tip şeyler. Sonraki yorumlarda hayatınızda biri olduğunu okudum. Kendisiyle bir evlilik yürütebileceğinizi düşünüyorsanız bence hiç beklemeyin. Çok bekar arkadaşım var ve genel olarak yaptıkları hata şu: kafalarında bir ideal eş var ve %100 olarak onu bulmaya çalıştılar. Böyle bir şey mümkün değil. Lise çağlarındaki gibi deli divane aşk da bu yaşlarda olmaz. Alanınıza saygı duyuyor mu, asgari müştereklerde buluşabiliyor musunuz, iyi baba olacağını düşünüyor musunuz bunlara bakın.

Okdr hasret olmasına ragmen zorlandgını söylemişti Smdi 4 yasındalar sanırım bi nebze daha kolaydır diye umuyorm.
Allah sizede güç kuvvet versin insallah

32 yaşında doğum yaptım. Miniğimin testlerini yaptırdım ve yaştan dolayı stresliydim yalan söyleyemem. Evet 35 yaş doktorlar içinde önemli bir eşik. Şu teste gerek yok dedikleri oldu. Hatta ısrarcı oldum çünkü yaşımın ilerlemiş olduğunu düşünüyordum. Bana dedikleri 35 olsan biz önerirdik sakin ol. Çünkü nesnel gerçekler var. Bir de doğum yaptıktan sonra yorulması var. Ben keşke diyorum daha önce düşünseydik belki daha zinde olurdum. Bebek büyütmek cidden yorucu. İş arkadaşım 42 yaşında doğum yaptı benden yaklaşık 1 sene önce. Hiçbir hevesi yok bebeğe dair çünkü ben 32 yaşında bu kadar tükendiysem 10 yaş ileri vücutta nasıl olur tahayyül edemiyorum. Ama kesinlikle kimseyi ayıplamam bu konularda. Çünkü başımda biliyorum yaşıyorum bunu. Her kadın anne olmayı hakeder elbette istiyorsanız geç kalmış sayılmazsınız. Ama gerçekleri de konuşmak gerek.

Konuyla bunca zaman ilgilenmeyince fiyatları da bilmiyor insan.Sanki bir dönem sadece ünlüler yaptırıyordu :)
nişanlım iyi bir insan, iyi bir baba olur.Ailesi de iyi insanlar o konuda şüphem yok.İdeal eş diye biri %100 de yüz yok farkındayım, sadece mantık evliliği olmayacak benimki.ben dünyaya bir evlat getirmek istiyorum, o da istiyor.ama bunun İçin geç kaldıysam korkusu, biraz üzüntü, biraz endişe…Ben düğünden önce takviyeleri almaya başlayayım en iyisi :) ne alayım kendimce mesela ne hazırlık yapayım. ? Bir sene de hazırlasam vücudu…Çok planlı olunca da olmuyo işte .Ah ah zor…geçen Mayıs ayında doğum günüm vardı.ilk defa yaşımı söylerken çekindim, her soranla konu açılsın istemedim. Konu şöyle açılıyor çünkü “ senin de çocuk için fazla zamanın kalmamış…” “ yaptın yaptın…” “ zamanın geçiyor…” 29 olacağı İçin üzüldüğünü bana doğum günümde söyleyen görümce…İnanın yaşa takılmam görseniz 25 dersiniz ama gelin görün ki konu buralara geliyor, orası üzüyor zaten…Ne çekti ya bu kadınlarımız çok daha iyi anlıyorum.

Yumurta dondurma süper bir fikir olsa da ben de pahalı olacağını düşünüyorum.

Geçen okudum tüp bebek tedavisinin fiyatı acayip pahalanmış.

Neyse…

Ben sizi anlıyorum anne olmak istemek bazı kadınlar için bir tutku.

Madem nişanlısınız,evlenmek için beklemeyin. Kadınlar için yumurta kalitesi bir anda düşüyor ve sonra çok uğraşıyor insan maddi manevi zor oluyor.

Takviye olarak sağlıklı ve stresten uzak bir yaşam diliyorum.

Allahım gönlünüze göre versin inşallah arkadaşım en yakın zamanda.

Benim annem 38 yasinda dogum yapti kardesimi ama 9ay yatti riskliydi düsük riski coktu. Cok sukur sag salim dogdu. Ama dogurmak mesele degil diye düsünüyorum o cocugu büyütmek icin Energie lazim sabir lazim uykusuz gecelere dayanmak lazim. Asil Problem bence o bir yorumda 52 yasinda biri dogum yapmis yaziyor ben ömrüm olurda ölmezsem 52 yasinda bebek bakmak istemem ya biraz hayatin tadini cikarmk isterim cocuklari büyütüp

Teşekkür ederim arkadaşım umarım Herşey hepimizin gönlüne göre olur evlilik de ha deyince olmuyor ancak sonbahar - kışa falan denk getirsem diye düşünüyorum.Ünlüler gibi önce hamile kalıp sonra düğün yapsam ya bende ne güzel olurdu

Teşekkür ederim arkadaşım umarım Herşey hepimizin gönlüne göre olur evlilik de ha deyince olmuyor ancak sonbahar - kışa falan denk getirsem diye düşünüyorum.Ünlüler gibi önce hamile kalıp sonra düğün yapsam ya bende ne güzel olurdu

Amin inşallah arkadaşım.

Rabbim iş,eş,evlat her isteyene aratmadan nasip etsin inşallah.

Ben de geç evlendim.

Ama evlilik hiç düşünmüyordum çocuk zaten hiç istemiyordum.

Sonra kocamı çok sevince evlendim,çocuk da onunla beraber düşündüm. Yani demem o ki kadının anne olmak isteği normalmiş burada okuduğum kadarıyla. Biyolojik saat diyorlar ya o bende hiç olmadı. Hiç de anlam veremiyorum. Ama isteyene saygım sonsuz. Bizim bu işler biraz zor oldu. O yüzden hep dua ediyorum Allahım her isteyene sağlıklı mutlu evlilik ve tabii ki evlatlar nasip etsin inşallah.

Bir kadın doğum uzmanına gidip gebelik planladığınızı söyleyin. O size rutin kontrol yapıp gerekli takviyelere başlar. Herhangi bir problem belirlenirse tedaviye başlanır. 30 yaşından sonra 6 aylık denemenin sonunda hamile kalmazsanız detaylı tarama İçin çağırıyorlar.

kan verıyorsunuz amh degerınıze fsh bakıyorlar, sonra ulturasonla yumurta sayınıza,
korkulacak bır durum yok ..

Yumurta dondurmak da baya pahalı diye biliyorum yoksa çok geri mi kaldım bu konuda ?
tup bebek tedavısındeyım ben, ıgneler ıle once yumurta buyuturuluyor ıgneler bıraz pahalı şuan sanırım 4bın tutar, dondurma ucretide biz senelik sanırım 5bın vermıstık gecen sene, ekımde tekrar odeyecegız..
ama bızımkı toplamda tabı bu kadar tutmadı 50bını buldu cunku transfer vs oldum..
yani pahalılıktan zıyade ılerde elınızde altın yumurtalarınız olacak bence bu cok daha onemlı, cunku yumurta kalıtesı dusup yumurta bulunamaması daha yıkıcı.. ben yerınızde olsam toplatırdım ..
tavsıye.

35 yaş çocuk ,için hiçte geç bir yaş değil, 40 ından sonra doğuran bir sürü tanıdığım var, hatta işyerimden bir kadın 45 inde doğurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…