Kızlar ben uzun süre giremem herhalde.2 hafta iznliyim şimdi.Yarın annemlere gidiyoruz düğün var yakın akrabamızın pazartesi günü de çok erken saatlerde yola çıkacağız.Hadi hamile arkadaşlar kendinize ve bebeklere iyi bakın.Tedavideki arkadaşlar da size bol şans inşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız.
Hoşçakalın arkadaşlar.
Deniz ilginçtir, tedavi sırasında hiçbir doktor "sen bu sigarayı bırak" demedi. Bildikleri halde, demediler yani. Ben de çok şaşırmıştım. İlk defa bu doktorum hayretler içinde kaldı ve şiddetle tepki gösterdi. Hatta o da "kimse uyarmadı mı seni" dedi. Hoş kimsenin uyarmasına gerek yok, ben biliyorum zaten. Hele ki radyoterapiden sonra bende hastalık çıkma riskini normal bir tiryakiye oranla 60 kat arttırıyor. Eşeklikten başka birşey değil ama zaten stres olunca da bırakmamak için bahane yaratıyor insan kendine. Bırakacağım inşallah.:kedi:
Rahim duvarı bir şekilde kalınlaştırılıyorsa hiç yoktan iyidir. Ben Hera Kadın Sağlığı Merkezine gidiyorum. Süleyman Eserdağ doktorum. Muayene fobim olduğundan onu tercih etmiştim, sonra da çok güven verdi, onunla devam ediyoruz. Zekai Tahir Burak'ta riskli gebelikler üstüne de çalışmış.
Benim rahim filmi filan çekilmedi hiç, tüpler ne alemde bilmiyorum ama şimdiye kadar hiçbir adet dönemimde sorun yaşamamıştım. Öyle belirgin ağrı, sızı vb. gibi şikayetlerim de olmamıştı. Vakit dar olduğu için de rahim filmi ile filan vakit kaybetmeyelim dedi doktorum.
Kızlar ben uzun süre giremem herhalde.2 hafta iznliyim şimdi.Yarın annemlere gidiyoruz düğün var yakın akrabamızın pazartesi günü de çok erken saatlerde yola çıkacağız.Hadi hamile arkadaşlar kendinize ve bebeklere iyi bakın.Tedavideki arkadaşlar da size bol şans inşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız.
Hoşçakalın arkadaşlar.
canım evet vakit dar ama % 1 ihtimal tüplerde bir sorun varsa aşılama falan hep boşa gider. her ay bu takibi kovalamacayı boşa yaptırmış olursun. hemen adet 5-6. günler rahim filmi çektirip sonra aynı ay aşılama yaptırsan olmaz mıymış? normalde aşılama için mutlaka rahim filmi istiyorlar diye biliyorum. tüp olsa neyse. vakit kaybetmeyelim derken hem vakit hem nakit hem sinirlerden olmayın.
Ağustosa kadar vaktim var zaten. Doktor rahim filmi için 1 ay kaybederiz, onda da radyasyon var sonuçta dedi. Sanmıyorum bir problem olduğunu dedi.
Sonradan öğrendim ki bazı doktorlar alakası yok filan diyor.
Biz apar topar giriştik ya bu işlere, ben hiçbirşeyin detayını öğrenemedim. Buralarda sizlerden duydukça öğreniyorum işte.
Rahimde, tüplerde bir problem olduğu zaman hormon testlerinde filan belirti veriyormu acaba? Rahim tertemiz demişti USG de ama.
Hoşçakalın arkadaşlar.
canım doktor muayenesinde yapılan ultrasonla detaylı birşey görünmüyor, yumurtalarınıı sayısını falan görüyorlar ama örneğin tüplerin tıkalıysa yada tüplerde başka bir problem varsa bunu göremiyorlar, dolayısıyla en basit bir tüp tıkanıklığı olayı ile doğal yoldan hamile kalmak imkansız oluyor, aşılama da sonuç vermiyor böyle durumlarda...
örneğin bende de miyom var, ama bu miyomların rahim üzerindeki etkisini, baskısını tam göremiyorlar. rahim içi yapışıklıklar falan varsa oda ultrasonda gözükmüyor.. o nedenle rahim filmi daha detay görmek için isteniyor, bundan sonra devamında histeroskopi vs. gibi farklı operasyon gereği de ortaya çıkabiliyor...
Rahim tertemiz derken miyom, kist, polip falan yok, rahim girişinde problem yok anlamında demiş olabilir...
ok. anladım, çok teşekkürler. bu ayı kaçırdık, bir dahaki aya bunu da sorgulayayım bari akannehir
geçen ay serviksten polip aldı, lekenlenme tarzı biraz kanama olabilir demişti. Allahım 10 gün sürdü kanama, içime fenalık geldi. Adetle de birleşti oldu 15 gün. .Normal olduğunu söylüyor hala sempatiksalakcinni Geçen ayı öyle geçirdik, bu ay da körlemesine aşılama. Ya tutarsa hesabı, gelecek ay allah kerim :1rolleyes:
kızlar günaydın dün yazamadım doğru düzgün okuyamadım da. işten güçten. bugün yolaçıkacağız umarım herşey yolunda ve güzel gidiyor. sadece meryenin haberini görebildim.
meryecim çooook sevindim canım.zemuszemus allah bebeğini veya bebeklerini sağlıkla taşımanı ve dünyaya getirmeni nasip etsin. harika bir haber. kaydirigubbakcemile2. çok şükür hamilesin kimbilir nasıl mutlu ve umutlusundur. inşallah tüm bu yolda uğraşan arkadaşlarım hepinize allah nasip etsin sizlerde bu yola çıkın inşallah.
ben yokken kendinize ve bebelerinize iyi bakın. hepinizi çok öptümm.
canım gözünaydın,inşallah bu güzel haberinin devamını hamilelik sevinci olarak bizlerle paylaşırsın.
benim üçüncü tüp denemem sırasında doktor, içlerinden iki tane yumurtan kaliteli görünüyor, onlara güveniyorum demişti... ben de hemen doktora "hani bunlar toplanmadan kalitesi hakkında kesin birşey söyleyemeyiz diyordunuz, şimdi nasıl böyle bir kanıya vardınız" diye sormuştum... doktorda, o iki yumurtanın diğerlerine göre içleri daha dolu dolu duruyor, o nedenle onların kaliteli olacağını düşünüyorum ama kesin değil tabii demişti... gerçektende iki tanesi kaliteli çıkmıştı, birde gün aşırı kanda E2 ölçümü yapılıyordu, artış çok güzel olmasına rağmen benim kaliteli sayım hep az çıkıyordu. hep sormak istedim içimde kaldı, kaliteli olması E2 yükselmesi ile doğru orantılı ise neden kaliteli yumurtam az oldu hep??? hala bunun cevabını bulabilmiş değilim.
gözünaydın canım inan ve tadını çıkar...inşallah değerinde olması gerektiği şekilde katlanacak merak etme.. 9 ay sağlıklı bir hamilelik diliyorum arakadaşım sana..
sen de kendine çok iyi bak canım, mutlu, huzurlu, güzel bir tatil olsun... iyi yolculuklar
canım ilaçların yan etkileri var mutlaka, birde prospektüsünde yazılanları okudunmu için kararıyor, bu noktada en basit bir ilacın, bir aspirinin bile yan etkileri olduğunu düşünüp, kendimizi avutmamız lazım... zaten her yazılan etkiyi de yapacak diye birşey yok.. ama özelllikle bir rahatsızlığı olan insanlarda doktorun da çok bilinçli doz ayarlaması yapması şart tabiii.
merhaba arkadaşlar,
dün doktora gideceğim diye nasıl gerildiysem, migrenimi tetikledi :)
deniz, evet klomen kullandım. yumurtalık rezervin azalmış demişti doktor. klomene başlattı.
eşimin 51 milyon sayı, fena değil maşallah ama sigara tiryakisiyiz ikimizde. Kendimiz edip, kndimiz buluyoruz işte. Sanırım morfoloji ve hareket ondan iyi değil. Vitaminleri denerim. Zaten çok da yoruluyor, hiç bir işe morfoloji için işe yaramasa bile genel durumu düzelir.
badenur, yarın için kolaylıklar dilerim, şimdiden geçmiş olsun diyeyim bende.
alabama, iyi yolculuklar, iyi eğlenceler dilerim...
merye, gözün aydın, inşallah değerlerin beklendiği gibi seyreder, üzmez seni. Allah tamamına erdirsin canım.
baharnaz, tedavi derken hormon tedavisini mi kastettin yoksa ovülasyon tedavisini mi? bana klomen verirken hiç endişe etmediler yani bana bile verdiğine göre nispeten zararsızdır diye düşünüyorum ama tabi kist yapma ihtimali de varmış.
Bu arada hanımlar ara ara söylüyorum ama bebek için konsantre olmuşken kendinizi de unutmayın lütfen. Kendi kendine göğüs muayenesi filan mutlaka her ay yapın. Özellikle hormon tedavisi gören arkadaşlar. Gerçekten çok önemli.
Benim merak ettiğim bir şey var. Acaba doktorlar kontrollerde o ay oluşabilecek folikülleri mi görüyorlar, yoksa hepsi görünür mü? Bir de doktor rahim duvarı incelmiş biraz ama klomenden olabilir önemli değil demişti. Nedir ki bu? Bebeğin tutunmasını engeller değil mi? Neden incelir, nasıl kalınlaşır ki?
Hoşçakalın arkadaşlar.
Merye'cim merhaba,
Mesajlara göz atarken senin hamile olduğunu direk senin mesajından değil de arkadaşların yazılarının arasından öğrendim çok sevindim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin , çok sevindim bu güzel haberin tadını çıkart . Herşey yolunda gider inşallah. Tebrikler..
ARKADADAŞLAR MORALİM ÇOK BOZUK mafoldumben
bugün rahim filmi çektirdim, oranın doktorunun yaptığı açıklamalarla yıkıldım resmen, ağlayarak eve geldim, şimdi kendimi toparlayamıyorum.... sağ tüp tamamıyle, sol tüp kısmen kapalı, sağ tüpte iltehap varmış ileri düzeyde ...o nedenle sıvı verirken ağrılarım oldu.. rahimde milimetrik bir yapışıklık... ayrıca rahimdeki miyomun rahim çizgisine etkisi nedeniyle rahimde bir tümsekleşme....
çok üzgünüm 40 yaşında 2 aşılama 4 tüp sonarsı geldiğim noktaya bakın... bu kadar emek, para, yaşanan bu kadar acı... sonrası basit bir rahim filmiyle ortaya çıkan bir sürü sorun...
tüpteki iltehap rahime sızdığı için embriyolarınızın yaşama şansı olmamıştır dedi doktor... ya tüplerin alınması lazım, ya da laporoskopi dedi... ilaçla iltehabın kurutulması olamazmış.......
tüplerimin alınmasını istemiyorum neden doğal şansımı tamamen sıfırlyayım ???? ama bu haliyle zaten hiç işe yaramazmış... laporoskopi ile nasıl oluyor, bu iltehabın temizlenmesi gibi mi? çok karışığım... çok üzgünüm ... artık kaldıramıyorum... bu saatten sonra bunlara gücüm yok... inanın şu an ölmeyi istiyorum, ölmek ve rahat etmek istiyorum. huzur istiyorum... herşeye baştan başlama gücüm yok. yenilgiyi kabullenecek yürek yok... çıkmazdayım... dibe vurdum artık. senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama
bugün rahim filmi çektirdim, oranın doktorunun yaptığı açıklamalarla yıkıldım resmen, ağlayarak eve geldim, şimdi kendimi toparlayamıyorum.... sağ tüp tamamıyle, sol tüp kısmen kapalı, sağ tüpte iltehap varmış ileri düzeyde ...o nedenle sıvı verirken ağrılarım oldu.. rahimde milimetrik bir yapışıklık... ayrıca rahimdeki miyomun rahim çizgisine etkisi nedeniyle rahimde bir tümsekleşme....
çok üzgünüm 40 yaşında 2 aşılama 4 tüp sonarsı geldiğim noktaya bakın... bu kadar emek, para, yaşanan bu kadar acı... sonrası basit bir rahim filmiyle ortaya çıkan bir sürü sorun...
tüpteki iltehap rahime sızdığı için embriyolarınızın yaşama şansı olmamıştır dedi doktor... ya tüplerin alınması lazım, ya da laporoskopi dedi... ilaçla iltehabın kurutulması olamazmış.......
tüplerimin alınmasını istemiyorum neden doğal şansımı tamamen sıfırlyayım ???? ama bu haliyle zaten hiç işe yaramazmış... laporoskopi ile nasıl oluyor, bu iltehabın temizlenmesi gibi mi? çok karışığım... çok üzgünüm ... artık kaldıramıyorum... bu saatten sonra bunlara gücüm yok... inanın şu an ölmeyi istiyorum, ölmek ve rahat etmek istiyorum. huzur istiyorum... herşeye baştan başlama gücüm yok. yenilgiyi kabullenecek yürek yok... çıkmazdayım... dibe vurdum artık. senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?