38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Şu an doktora gitmengerekmiyor pazartesi testi tekrarla sonuç olumlu devam edecektir. Doktora gidip keseyi hatta bebeği de içinde kalp atışı ile görmek istiyorsan regli olman gereken tarihten 15 -17 gün geçtikten sonra al dr randevunu, 10 gün sonra alırsan kuvvetle muhtemel sadece keseyi görürsün bir hafta sonra dr bebek ve kalp atışları için çağırır. Dr eğer tecrübeli değilse sadece keseyi görüp boş mu ? dolu mu terddüt edebilir ve bir hafta daha sabretmen gerekir. Benim dr um boş gibi gözüken keseye 10. gün gittiğimde bu sağlıklı bir gebelik kesesi eminim demişti.

Badenur'cum, üzüldüm evet rahim ve tüplerde bayağı bir problem var ancak Deniz Bulut'un dediği dr larla ki sanırım gittiğin dr lar görüşerek hemen birtedavi sürecine başlamalısın en azından sorunların ne olduğu biliniyor. Benim merak ettiğim tüp denemelerinden önce neden dr lar rahim filmi istemediler, boş yere maddi manevi sıkıntı yaşamış oldun. Bir kaç güne toparlanıp devam etmelisin arkadaşım yılma, kendini sıkma. Bugün kayınvalidemdeydim bir arkadaşı vardı gelini 17 yıldır kaç kere tüp denemiş olmamış kadın sayısını ve detayları bilmiyor ama şu an 6 aylık hamileymiş 41 yaşındaymış, mücadeleyi bırakmamış. Yenilgi diye düşünme karşındaki engelleri öğrendiğini düşün şimdi sıra bu engelleri kaldırmakta , psikolojik olarak kendini toparlaman çok önemli lütfen ha gayret bu günler geçecek, Allah'a sığın dualarını et, dr'larına güven ve yola devam et arkadaşım .

HEPıNıZ SAĞOLUN ARKADAŞLARIM şu an moralim çok ama çok bozuk,
evet arkadaşlar daha önceki tüp doktorlarım rahim filmi hiç istemedi... nedenini ben de çok merak ediyorum. ben bu rahim filmini arkadaşımın yaşadığı olaydan sonra kendi kendime kafama taktım, anlatmıştım o da 8. deneme öncesi rahim filmi çektirip sorununu bulmuştu... memoriale gidince zaten hale hn. hemen istedi.
diyorumki, 1.5 yıl önce histeroskopi olmuştum, acaba orada birşey olsa görünürdü şeklinde mi yaklaştılar konuya???? ama öyle olsa bile 1.5 yıl içinde bazı şeylerin yeniden yaşanabileceğini de düşünmeliler, 1.5 yıl içinde 4 tüp denedim. belki de boşu boşuna. belkide bu sorunlar hep vardı. çok karışığım çok. çekimi yapan doktor iltehap ileri düzeyde uzun süreli bir durum bu dedi zaten...
presed, ovulasyon testleri hepsi boşmuş...
Hale hanım çarşamba gününe kadar yokmuş, onunla görüştükten sonra daha netleşecek bazı şeyler herhalde.... Gözlerim ağlamaktan şişti, şu tansiyonum bir kere daha fırlasada olayı bitirse diyorum... belki isyan ama öyle isyansa isyan. bu sonuçsuz uğraşlar beni bitirdi... bu kadar yaşanmış hüsrana karşı yepyeni sorunları taşıyacak gücüm yok. 5 yıl boyunca yok klomen, yok aşılama, yok tüp ... bu kadar uğraştıktan sonra 40 yaşında yolun başına geri döndüm... hemde maddi manevi bitik olarak. bu kadar perişan olmamda bir hataları, bir ihmalleri varsa o doktorlara hakkımı helal etmiyorum. dilerim onlarda farklı şekillerde bedelini öderler.

Son düzenleme:

Erverdi'cim...sen nerelerdesin ara sıra giriyorum ama son günlerde yoksun gözümden kaçmadı umarım bir problem yoktur..

canım erverdi çok acele ani bir şekilde tatile çıktı

canım arkadaşım allah şifa ve sabır versin ama akadaşlar çok güzel söylüyorlar artık en azınından sorunun ne olduğunu biliyorsun ve inanıyorum canın yola bebşle devam edeceksin allahin izniyle

drlara gelince kesinlikle helal etme allah vicdan sahibi dr larla karşılaştırsın mesela bana da hiç demediler rahim filmini sadece olup olmadığıı sordular o kadar bu kadar önemli bir konuyu atlıyor
bana ne bahçeci ne umut ne de anatolia çektirelim demediler sadece sordular
canım bence hakkını helal etme onlara ben de çoğuna helal etmiyorum

düşündükleri tek şey para çapa da üni özel dr na gidiyordum bana özel muayaneme gel burdaki aletlerde bişey beli olmuyor ahmet büyükerşen- gerçi soyadından emin değilim -miydi neydi tel.açıp bir iki şey soruyon ikincisinde tel açmıorlar

waterss canım dr e e mail attım ama daha cevap vermedi sence ben coraspirin alayım mı alan arkadaşlar kendi başına mı alıyor yoksa dr mu söylüyor almamın bi sakıncası olurmu

badenur canım çok yakın bir akrabam hem 43 hemde 46 yaşında doğum yaptı 43 yaşında doğurduğu noramal cin gibi bi çoççuk 46 da doğurduğu menapoza girdiğini düşünmüştü ama o dawn send idi
dawm sendrlu 45 yaş üstünde 1/16 oranında tehlike var ama o baktırmadı allahın gazabında korkarım dedi sonuçta ikisini de o veriyor öyle olduğunu bilsem bile asla aldırmam demişti hamileyken ne test yaptı n bişey herşey naşip dedi

yani canım ben dr lara giderken bu yaşta uğraşıyorum diye yanlarında ağlıyordum ban hep kaç tane 45 yaşında hastam var diyordu dr.lear her gittiğim yerdeki drlar öyle diyordu bana

allah nasip etmişse mutlaka olacak etmemişse olmaz başka yorumu yok

yani canım sen gönlünü ferah tut çok dua et

arkadaşlar,embriyolar 3-4 günde tunuyorsa şayet,5 gün yapılan hamilelik testiyle sonucu alırmıyız?

badenur canım ilk denemeni bilmem ama son denemelerini yapan doktora ben de çok kızgınım. acaba tahmin ediyorlar da hasta ürküp kaçmasın diye mi film falan istemiorlar sadece alacakları paraya bakıyorlar? burada hep dedim tüp yaptırıyoruz 4000 liradan başlayan paralar veriyoruz 300-350 liralık basit bir rahim filmini istemiyorlar. uğraşma stres cabası. ben de bahçecide süleyman bey e 7000 liraya tüp yaptırdıktan sonra rahim filmini kendim istemiştim. az yapışıklık çıkmıştı. yapışıklık az olduğu için doktorlar bu nedenle kimyasal oldu diyememişlerdi ama olabilir de demişlerdi. bu kadar basit bir test istenmez mi? ama şimdi ne yapsan boş. olan olmuş.
histeroskopi ile de tüplerin durumunu göremiyorlar. sadece rahime müdahale edebiliyorlar. tüpler için laproskopi yapmak şart. teşhis için de rahim filmi.
40 yaşına kadar doğal hamile kalamayan hamile kalamaz diyen doktoru da vurmak lazım işte. belki son 3-4 senedir hamile kalamamanın nedeni tüplerdeki ve rahimdeki bu durumdu. bundan sonra tedavi için iyi bir doktora karar verirsin canım. ne yazık ki yaş nedeniyle acele etmen gerek. ama sonra belki bebişin kendiliğinden gelecek veya yapacağın ilk tüp başarılı olacak. burada çok uzun tedavilerle ameliyatlarla 6.-7. tüpünde başarılı olan o kadar çok kişi okudum ki sadece pes etmemek gerekiyor. tabii biraz para bir de çelik gibi sinirler. lütfen kendine de dikkat et. tansiyonun fırlamasın. öncelikle senin sağlığın ki devamı gelsin. :teselli:

Badenur'cum canım çok çok üzüldüm. (2 gündür şehir dışındaydım henüz okudum.) Demek ki bunların yaşanacağı varmış ve yaşandı. Ancak nedir bu hayattan bezgin gibi konuşmalar. Yapma lütfen eğer sorunlarla baş edemiyoruz diye ölünseydi, dünyada doğru dürüst insan kalmazdı herhalde. Öyle sorunlu öyle çaresiz insanlar var ki Badenur'cum senin bu dert ettiğin şey onların yanında çok büyük sorun sayılmaz. Hem birşey söyleyeyim mi sana, sorunu olmayıp da çocuğu olmayanlardan sa sorunu olanların durumu çok daha iyi bence. (Tabi yumurtası hiç olmayanlar, rahim kanseri vb. kastetmiyorum). Hiç değilse sorunun kaynağı biliniyor ve ona yönelik bir tedavi uygulanıyor. Seninkisi de aynen böyle işte. Hem sen şu an çok iyi doktorların elindesin. Eminim herşey yoluna giecek. Sen bunu başaracaksın. Er ya da geç hiç fark etmez. Önemli olan sonuca ulaşmaktır. Benim tanıdığım Badenur artık çok güçlü bir kız. Öyle de kalmaya devam et olur mu?

Son düzenleme:
Badenur geçmiş olsun canım sonuçlarında en azından sorunum belli ve tedavi olabilirim diye düşün.

canım inşallah tedavini olursun ve rahatsızlıklarından kurtulup en kısa sürede bebişini kucağına alırsın.
Umutla bakman dileğiyle

ARKADAŞLAR HEPİNİZE DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM, İYİKİ VARSINIZ, arkadaşlar ben hiç iyi değilim mafoldumben
bugün arkadşlarımda geldi ama gözyaşım dinmiyor, öfkem dinmiyor... kaybettiğim yıllaramı yanayım, o kadar emeğimemi , harcanmış umutlarıma mı? genç değilimki aman boşver deyip herşeye yeniden başlayayım. en değerli zamanlarım akıp gitti. son verimli yıllarım gitti... embriyolar tutunmadı allahın takdiri deyip kendimi avutuyordum.. şuan kendimi avutacak tek bir neden bulamıyorum . öfkem dinmiyor.. senağlama kafam kazn gibi, söylediğimi 2 dk. sonra unutuyorum, konuşulanları algılayamıyorum... eşimde çok kötü... tekrar toparlanmak zorundayız ama bunu nasıl yapabiliriz, şu an yaşananların tek sebebi ihmal... doktor arka arkaya tüp dennerken bir kere bile rahim filmi çektirelinm neden demez..... rahim filmi raporumu alıp yanına gidip bütün öfkemi yüzüne kusmak istiyorum. Bu rahim filmi sonuçları ortaya çıkana kadar hep suçlu olan benim yumurtalarımdı. oysa yumurtalara gelene kadar ne sorunlar varmış mafoldumben

arkadaşlar embriyolar transfer edildikten sonra nelere dikkat ederdim, senağlama yok iğne bir damla dışarı kaçtı birşey olur mu? mafoldumben yok iğneci 15 dk. geç yaptı iğnemi birşey olur mu? senağlama kaç gün evden dışarı çıkmıyordum senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama arkadaşlar kahroluyoooooooooooorummmm içim acıyorrrr... iltehabik ortamda zaten anında ölüyorlarmış embriyolarım..... senağlama senağlama senağlama
eşimle ovulasyon günleri kavgalarımız boşmuş ... iki tüpde kapalı, iltehaplıymış... nedendi bu uğraşlar senağlama arkadaşlar ben bu sefer fena yenildim....

Badenur, isyanını, öfkeni ve üzüntünü o kadar iyi anlıyorum ki canım, söyleyecek bir söz bulamıyorum. Senin hüznün beni de derinden etkiledi. Başka sebeplerle de olsa bende yakın geçmişte, bu öfke ve üzüntüleri yaşamıştım, doktorları mahkemeye vermek için yasal prosedürleri bile incelemeye başlamıştım ama emin ol bu günlerin de geçecek. Hiç geçmeyecekmiş gibi gelecek ama geçip gidecek inşallah. Bir şarkı var, "can dayanır, keder yorulur, karanlık elbet güneşi doğurur, en bulanık sular bile durulur, umut kaybolsa da yolunu bulur..." ben bunu dinleyip moral depolamaya çalışırdım. Kim ne derse desin sana pek bir faydası dokunmayacağını ve anca yine kendi gücünle, kendi çabanla moralinin düzeleceğini, fırtınalarının dineceğini biliyorum...

Biraz tüp tıkanıklığına filan baktım canım, 3-4 kez rahim filmi çektirip de tüp tıkanıklıkları tespit edilememiş ve en son laporoskopi sırasında tamamen tıkalı olduğu görülmüş bir sürü insan var. Üstelik belki de seninkiler baştan beri böyle değildi. Geçirdiğin aşamaları tam bilemiyorum ama geçirilmiş operasyon filan varsa ondan sonra da olabiliyormuş. Hatta biliyorsun az da olsa rahim filminde dahi komplikasyon riski var diye doktorlar ayak diriyorlar. Yani geçirdiğin sürecin hangi aşamasında bu oluştu bunu bilemiyorum tabi, doktorların daha net bilgi vereceklerdir ama şu anki aşama, yani güvendiğin doktorunla henüz konuşamamış olduğun aşama en zor kısmı bence canım. Hele bir konuş bakalım, eminim biraz daha ferahlayacaksın.

Bak ben çektirmedim ya rahim filmi, çektirsem ne olacak ki diyorum şimdi. Bir sıkıntı varsa tedavi olacak kadar vaktim bile yok ki. Zaten doktorlar hazırda bekliyorlar, ilk fırsatta şunun yumurtalıklarını durduralım vb. diye. Allah ol derse olur diye düşünüp dert etmemeye çalışıyorum. Allah sevdiği kullarını sınarmış, keşke olmasa ama olunca da geriye bakmamak lazım canım. Pişmanlık duyarak en çok kendine haksızlık edersin.

Bir an önce gücüne kavuşman dileğiyle, ferahlıklar dilerim...

badenur canım seni teselli etmek için ne diyeceğimi bilmiyorum ama sana birşey olacak diye korkuyorum. lütfen biran önce topla kendini. olan olmuş. belki tüpler 3 - 4 senedir böyleydi belki değildi ama bunu şu an tam olarak bilemeyiz ve ne yazık ki değiştiremeyiz de.keşke bu son tüpünden önce bir memorial a gitseydin keşke o zaman bir rahim filmi çektirseydin vs vs diyebiliriz ama bu keşkelerin de sonu yok. yenilmiş falan da değilsin. hayat bu herkesin başına neler neler geliyor. yaşın 45 de olmadı daha. fsh ın düşük yumurtan var. belki bu sene tüplerini ve rahmini onarınca hemen kendi gelecek. veya tut ki ne yaparsan yap olmayacak ölecek miyiz? allah korusun çocuğu olup kaybedenler var onlar ne yapsın. topla kendini lütfen. şu an için sorun ne biliyorsun çözü mü de var. önünde hala zaman da var. şükür. inan bu acın tepkin de geçecek. herşey geçiyor. biraz zaman. :teselli:a.s.

ARKADŞLAR tek tek isim yazmıyorum ama bana her yazılanı 2-3 kere okuyorum inanın, ilaç gibi sözeleriniz var, ne desem az... sağolun......

Birşey sorucam, şu an pek sağlıklı düşünemediğim için yardıma ihtiyacım var, Hale hn. için çarşamba 16.00'da randevu verdiler, 2 gün izinliymiş..... beklesem mi? yoksa süleyman beye mi gitsem... tabii randevu hemen alırmıyım bilemiyorum ... yoksa önce hale hanımın fikrini öğrenip, ona göremi hareket etsem. çok karışığım.

Badenur'cum bence bekle. Çünkü senin asıl istediğin Hale Hanım. Alt tarafı bir-iki gün daha beklemiş olursun. Başkasına da giderek kafanı daha da karıştırma. Hale Hanım zaten çok iyi biliyorsun. Ben bekle derim arkadaşım.

doğru diyorsun canım, iyice karışacağım, :çok üzgünüm:

ben de bekle derim. o arada biraz daha sakinleşirsin. hale hanımın fikrini aldıktan sonra da istersen 3-4 doktora daha gidersin. nasıl olsa hemen yarın yapılacak bir işlem yok. az sakinleşir kendine gelirsin. panik olup acele etme daha da karışırsın. hiçbir şey için geç değil. bakalım hale hn ne diyecek.

raporda yazan cümleleri internetten kelime kelime bulup deşifre yaptım kendimce, sadece sağda değil, sol tüpte iltihaplı diyor, anladığım kadarıyla sağa göre daha az ama... birde hasta ağrı çekince daha fazla devam edilemedi diyor, inşallah buna da yetersiz olmuş, birde anestezi altında çekelim demezler şimdi. mafoldumben

inşallah geç değildir inşallah..... bütün yaşanmışların üstüne bir bardak su içip, düzlüğe çıkmaya razıyım. ama ya birde tam çözülemezse, ya rahimde iyileşmeyecek şeyler varsa??? mafoldumben

yok canım demezler merak etme. o kadarı yeter de artar doktorlara. zaten rahim ve tüplerin genel hali belli. o cümleyi usulen yazıyorlar. daha fazla denese ne olacak? bayıltsa da tüp tıkalıysa zaten sıvı öldür allah geçmeyecek. kendimden biliyorum. son filmimde tüp spazm yapıp kasılmıştı bekleyip bekleyim 3-4 kere sıvıyı şiddetli bir şekilde vermişti ama geçmemişti. yani daha fazla çekecek birşey yok sende. bu kadarı yeter doktorlara. kurma hiç bunları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…