38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

bir yandan son çayımı yudumlıyayım.bir yandan kurs deneyimimi anlatayım.isteyen arkadaşlar olmuştu.

yeni doğan bebeklerin beyinleri 3 yaşına kadar çevresi ne kadar geniş,görsel açısı ne kadar fazla olursa o kadar büyürmüş beyin hücreleri.dar bir çevrede olmamalıymış.her şeyi görmeli.biz onları eve hapis etmemeli mümkün olduğunca dış etkenlerle tanıştırmalıymışıztecrübe yaşamalılarmış..doğada yaşayan vahşi hayvanlarala evcilleştirilmiş hayvanlara arasında bakılmış.bu böyleymiş.insan beyni en fazla etkileşimi kapabilen hücrelere sahipmiş.3 yaşından sonra işletilmeyen hücreler ölmeye başlıyormuş.

bir de hani hep derler ya bebek için o görmez daha,anlamaz diye.doğru değilmiş..sizi çok iyi takip ederler.bende severken bunu yakalamıştım demek doğruymuş.bir video izledik.bir ebeveyn bebeğe (bebek çok küçük belki yeni doğmuş ya da 1 aylık ya var ya yok)ebeveyni bebeğe dilini çıkarıyor hadi bebeğim diyor sende yap.sabırla...(dilini bir çıkarıyor bir ağzına geri sokuyor)çok ta uzun süre değil ama.10-15 saniye kadar.bebek aynen onu taklit ediyor.önce ağzını açıyor sonra o da dilini çıkarıyor.....bu demektir ki yavrularımıza ne verirsek onu alıyorlar.bizlerin çok dikkatli olması çok...çünkü model biziz.yani biz iyi güzel şeyler gösterirsek onlarda bunu alacaklar.top bizde yani

bir de ikiz çocukların yaptıkları bir resim var.ikisi de yapmışlar.birinin daha yaratıcı resim yaptığı görülüyor.az etkileşim alanın daha bozuk bir resim yaptığı.ikisi de kız resmi yapmışlar.etkileşim alanın resmi daha gerçeğe yakın.etkileşim almayanın ise çizdiği resimde gözler bir orda bir burda.

şimdilik böyle..çayımda hem soğudu.soframı toplıyayım.

ay söylemeden edemiyeceğim.dün çok güzel birşey oldu.hani 5 köpekli bir yerden bahsetmiştim ya.sahibiyle konuştum dün.aman Allahım.ne mutlu oldum.sanki bir masalın içine girdim.şimdilerde bohem mi diyorlar öyle görüntüde olanlara.kaşlar bembeyaz uzun mu uzun.saçlar da öyle.AYNŞTAYN gibi(yazılışı yanlış olabilir)neredeyse gözleri kapıyor.ama bembeyaz kaşların aralığında gök mavisi (maşallah diyeyim akdedeye birşey olmasın.o gözler...ne gözler.bilge dede taktım onun adını.neyse sıkmıyayım sizi.10 dakikaya yakın konuştuk.

Son düzenleme:
DenizVerdi canım bilgiler için tşkler bende de birşey olursa yazarım ama senin anlatımın ayrı bir güzel.

Masalın içine girmişsin :)) ya sen var ya sen olumunekankayizsmile

dışarda işlerim var sonra gelirim

kolay gelsin hamiş..
bende ev topluyorum.süpürge açıp sileceğim bugün.hazır bugün evde iken...

Bluestar genclerle ugrasmanin ne kadar zor oldugunu cok iyi bilirim, bol bol sabir diliyorum.

Baharnaz, narenciye daha iyi, yarasin canim. 10 haftani bitirdigine gore birkac hafta sonra insallah bulantilarin da gecer, rahat rahat yedigin yemeklerin keyfini cikarirsin.

Denizverdi, ikizlerim bir olsun hep disari cikaracagim, bilgiler icin tesekkurler.kaydirigubbakcemile5 Baharnaz sizinki tanismayla gecti sanirim.yerimseniben

herkese selam a.s.

eskilerden tanıyanlara söyliyeyim.HERADAnikli arkadaşımızın hamileliği iyi geçiyormuş.bebeğini ve kalp atışını görmüş.paylaşmak istedim.

şimdi uzanıp yemekteyiz'e bakacağım.tam uyku ve kitap okuma havası ama.dur bakalım.hoşçakalııınn.

baharın işleri bitmemiş..bende birazını askıya astım.işten çaldım.keyif yaptım olucakdelikafadulden

Geldim deniz Verdi canım kan sonuçlarımı aldım

ZarpDeniz :)) evet canım bizimki tanışmayla geçti bakalım bu hafta nolcak

Rutin testlerden Anti Toxoplazma IgG
Anti Toxoplazma IgM
Anti CMV IgM
Anti Rubella IgM bunların sonucu hep negatif iyi değilmi yoksa ?

sadece Anti Rubella IgG ve Anti CMV IgG pozitif bunlar iyi harhalde yukardakilerini napcam
druma haftaya perşembe gidicem

şu bulantılarım geçsin benimde çok iş var kışlıkların ne tamamını çıkarabildim yazlıkların ne tamamını kaldırabildim eşime ucundan kıyısından çıkarttırdım dandinidan yani :))

Merhabalar citirlar
Vanilya allah tamamina erdirsin canim coook sevindim insallah kucaginada alir misler gibi koklar buyutursun canimmm cok mutlusundur allah tum arayanlara nasip etsin insallah.
denizverdicim saol hayatim dikkat ediyorum kendime merak etme bugun bendeevdeydim.
masallah heradaya allah onu nazarlardan korusun.
eee diger kizlar hepinzi opuyorum sevgilerrr

denizverdi çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin için inşallah hepimiz için geçerli olur bu dileklerimiz. Herşeye olumlu bakmaya çalışıyorum ama nasıl oluyorda yine karamsarlaşıyorum bilmiyorum . Haftasonu izmirden misafirim vardı görümcemin kızı ve damadı bizden bir yıl sonra evlendiler ilki 3,5 yaşında ikinciyede 6 aylık hamile nasıl özendim bir bilseniz. Hayırlısı inşallah diyoruz ama ne yazık henüz hiç bir şey yok ne yazık okullar yarı yıl tatiline girmedende yapamayacağım tedavimi umarım iyi olur yüce rabbim yardım eder hepimize.....

vanilya sobelendinnn :) Nasılsın?

Iyiyim Baharnaz, dogrusu biraz saskinim. Baska birini sinemada seyrediyorum sanki, garip bir ruh hali icindeyim. Insallah hersey yolunda gidecek, bu saskinligim yerini mutlu bir bekleyise birakacak. Bebek beklemenin tamamen beklemekle gecen bir surec oldugunu anlamaya baslamis bulunuyorum.
Kac hafta sonra ilk kontrole gittin, bulantilar ne zaman basladi, neler oldu bu arada firsatin oldukca yazarsan sevinirim. Bir de doktorun kim oldu? ben Aynur hanimdan randevu alabildim, Semra hanim kongredeymis, digerlerinin de gunleri uymadi. Hersey yolunda giderse nerede devam edecegim konusunda fikrim yok?
Anadolu yakasinda gidecek bir doktor ararim herhalde. Bunlari dusunmek icin tabiii cok erken once bir kese, kalp atisi sonra bunlar. Gel 30 ekim gel :)

Arkadaslar saskinligimi ve heyecanimi bagislayin birkac gundur resmen paralize olmus hayattan kopmusum sizlere guzel dilekleriniz icin tesekkur edemedim.

Hulya59, Deniz Bulut, Zarpdeniz, Denizverdi, Altinyunus, Baharnaz, Merye, Cans, Bluestar, Babydeniz, Alabama ve atladigim kim varsa guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.
Insallah hepimiz burada once hamilelik mujdeleyip, saglikla bebeklerimize kavusup, sonra 40 li yaslarda bebegine kavusanlar forumunda yazismalara devam edecegiz.
Allah hepimizi evladina/evlatlarina kavustusun onlara ve bize uzun saglikli omurler versin.
Boyle bir dilemek, bir duacilik, bir sukretmek halindeyim bugunlerde ben :)

:) evet bekleyişler inşallah herşey güzellikle sonuçlanıcak canım. Ben hiç Semra hnan randevu almak gibi bir çabam olmadı Direk Nur hndan aldım çünkü çok pozitif biri olduğunu okudum ve tedavi sürecimde pişmanda olmadım canım. Şimdide ona gitmeye devam ediyorum. haftaya 2li teste yine ona gidicem artık Etilere gidicem haftanın 1 günü orda oluyormuş.Sonrası ne olur bilmiyorum tabi. Sonuçtan 3 hafta sonra ilk muayene dedi ve o zamana kadar dua ile sabırla bekledim, stresede girdim ama panik olmamaya çalıştım çok önceden kese görmeye filan gidenler oluyor ama ben 3 hafta sonra gittiğimde herşeyi gördük çok şükür İnşallah sende görüceksin canım. Pozitif sonuçtan hemen sonra bulantılarım olmuştu psikolojik dediler ara ara sancılarım oluyordu. Özellikle yataktan kalkarken, koltuğa uzanıp kalkarken ani hareketlerde çok fazla yaşadım. Eğilme, uzanma hareketlerine dikkat ediyorum. Sancılarım hala da oluyor regl dönemimde ve yumurtlama dönemlerimde sancılarım daha belirgin oluyor.6- 7.haftada bulantılarım başladı ve devam ediyor. Bu bulantılar ve sancılar ne zaman biter bilmiyorum canım hayırlısı. İnşallah sağlıkla sonunu getiririz, inşallah 30 Ekimde güzel haberlerle gelirsin canım. Strese girme bebişini dua ile rahat rahat bekle.
Deniz Bulut bana bu bekleyişler hiç bitmiyor demişti ve aynen öyleymiş bende sakinliği öğretiyorum kendime sakindim ama daha da sakin olmaya çalışıyorum.

canım ;bren çıkmışım sen girmişsin.bir saate yakın mis gibim uyumuşum.yemekteyizdekiler yemek yapa dursun.

yok canım yok.negatif diye üzülme.sanırım onlar beklenen değer.benden de çok tahlil istemişlerdi.pıhtılaşma ile ilgili.seninkiler de yabancı gelmedi.bana da yapıldı ...öyle olmalı.hatta ben de senin gibi endişelenmiştim.hepsi iyi de bir tane negatif var diyordum.oysa dr hepsinin iyi olduğunu söylemişti.endişelenme.içini ferah tutmaya çalış.
perşembeye için rahat edecek.görüceksin.annelik böyle işte.endişe hiç bitmeyecek.ne perşembeye,ne doğuma kadar.yavrun seninle var olduğu sürece endişeler bitmeyecek.CADIARZU

canım bu şu demek kızamık mı kızamıkçık mı ve diğer başka bir hastalığı uzun süre önce geçirmişsin (biri negatif biri pozitif olunca bu değerlerin). bağışıklığın var yani. ama toksoplazma geçirmemişsin (iki değer de negatif). bağışıklığın yok. kısaca aşısız sokak kedilerinden uzak duracaksın (genelde benim gibi kedi severler dışında herkes uzak durur zaten) ama asıl çiğ köfte, iyi pişmemiş et,pişmemiş hatta pişmiş sucuk salam vs, iyi yıkanmamış salata sebze vs yemeyeceksin. özellikle dışarıda güvenmediğin yerlerde salata, ıspanak, semizotu gibi sebzeleri yeme. evde de çok iyi yıka. toksoplazma sadece kedi köpekten değil bunlardan da geçiyor.

bildiğim tüp bebekte hamile kalanlar tüp bebek doktorlarıyla devam ediyor. dışarıdan gelenler ve doğal hamile kalanlar bir üst kattaki normal kadın doğum doktorlarına gidiyor. ben memorial ın tüp bebek doktorlarını çok beğeniyorum. bence devam edeceksen bunlardan biriyle et. genelde ilk kontrole pozitif testten 2-3 hafta sonra çağırıyorlar. bir de bulantıyı bekleme. ben hemen hiç belirtim yok hamile kaldığımı anlayayım diye bulantı olsun çok istemiştim ama hiçbirşey olmadı. hatta kokuya karşı hassasiyet, önemli bir bağırsak hareketi vs de olmadı. bulantı genelde 7.- 8. haftalar başlıyormuş. ama inşallah benim gibi hiç olmaz.

hah.kızlar.şimdi ders için araştırırken hatırladım.çocuklarda öğrenme stilleri varmış.bunlar 3 grup.
1_görsel

2_işitsel

3_dokunsal(temas)
CAMİ demiş ben görseli işaretlemişim.
KAR demiş;ben görseli işaretlemişim.
ARABAdemiş;ben yine görseli işaretlemişim.

ÇEŞME demiş;duyusal olanı
PİYANOdemiş;duyusal olanı işaretlemişim.

ÇOCUK demiş;dokunsal olanı
ÇANTA demiş;dokunsal olanı işaretlemiş.

işaret hangisinde en fazla ise öğrenme stiliniz ortaya çıkıyormuş.benimki görselmiş.siz de deneyebilirsiniz bir arkadaşınızla..şimdi ödeve bir bakayım..

.

anlabilmeniz için şöyle yazayım.hocamız bize böyle yaptırdı.bu üçünü yazıp bir çizelge yapıyorsunuz.yani başlıkların arasına dikey ve yatay çizgi çizince oluyor zaten.hoca size birkaç kelime söylüyor.size ilk neyi çağrıştırıyorsa onu işaretliyorsunuz.kendi örneğimi vereyim.umarım anlatabilirim.

Allah Allah??şu son 3 satır.en üstteydi.uykulu gözle yazdım elimmi değdi acaba?siz anlarsınız anlarsınız...anlatılmak isteneni.topu size attım kaçtım.

kim tuttuu??

sırnaşık şey

Günaydın kızlar herkese sütttt

Günaydın DenizVerdi topu kim tutacak dükkanı açan ben :))
ya hocanızı kıskanıyorum sen hangi merkezdesin oraya nakil yaptırıcam :)
Tahlil sonuçlarıma yazdığın cevap için saol.

Deniz Bulut dediğin gibi dikkat edeyim. Niye geçirmemişimki CADIARZU geçirmek daha iyi olurdu galiba böyle bir risk taşımak daha kötü hayırlısı canım saol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…