herada midemle ilgili şuan problemim yok şükürler olsun ki..Limon kabuğu, sen nasılsın, miden nasıl? Demek sen tahmini erkekten yana kullandın. Ben daha yok ikili testti, yok eşimle kan uyuşmazlığımızla ilgili yaptırdığım testin sonucu filan derken, hiçbir tahminim yok cinsiyetle ilgili. Dediğin doğru olabilir tabii, geçen sene gittiğim doktor çok istenen gebeliklerin büyük bir bölümünde mide bulantısı şikayeti olmaz da demişti gerçi. Bir de annem ve teyzelerim hiçbir hamileliklerinde bulantılardan şikayetçi olmamışlar. Yaşayıp göreceğiz, az kaldı hayırlısıyla. Sen de mümkün olduğunda dinlenmeye gayret et ve bol su iç derim. Yavaş geçiyor ama bir şekilde bugünler de geçecek hayırılsıyla.
Arkadaslar Merhaba,
Bir kac gundur foruma giremedim simdi de hepsini okuyamiyorum ama sizi bize bilgilendireyim dedim. Simdi hastanedeyim, Pazartesi yine kontrolum var. Bugun Puregon ile birlikte yumurta baskilayan igneye de baslandi. Pazartesi OPU gunune karar verilecek ki Carsamba olabilirmis.
Umarim herkesin keyfi yerindedir.
Yarin hem okuyup hem yazarim ama bugun bir arkadasimla bulusacagim icin simdi kacmam gerekiyor.
Herkese sevgiler, mucksssssssssss.
herada midemle ilgili şuan problemim yok şükürler olsun ki..
dün gece yeğenimi sirke götürmüştük(bu arada ilk defa bir sirke gittim çok ilginç ve keyifliydi) sirk çıkışı şiddetli bir mide bulantısı yaşadım..sabahları hafif bir bulantı oluyordu ama bukadar şiddetli ilk defa oldu..bunun dışında da mide sorunu yaşamadım 1 haftadır..
ikili testinin sonucu inşallah güzel çıkar..benimde eşimle kan uyuşmazlığım var..bunun için iğne mi vuruyorlar?
Ne kadar dinlenmeye çalışsam da bir yerden stresli bir olay mutlaka buluyor beni..dün annemi doktora götürmüştüm kolestrolü için bambaşka bir hastalığı çıktı..annemde behçet hastalığı varmış,bu hastalık gözlerine vurmuş ve gözlerinde katarakt oluşmuş..doktor emin ellerde ameliyat olmalısın yoksa görme kaybı olur dedi..annem zaten gözlüksüz çok net göremiyor..doktor marmara üniversitesine gitmemizi istedi ama ben dünya göz hastanesine götürmeyi düşünüyorum...bakalım orası ne diyecek..stres inşallah bebeğime zarar vermez..çok sinirli ve agresifim 2 gündür herşeye sinirlenip bağırmaya başladım..
zarpdeniz,az kalmış tedavinin bitmesine..inşallah güzel ve sağlıklı yumurtaların olmuştur..
Serpil, yeniden hosgeldin, kayiptin bir suredir.
Cans, Izmir'de simdi cok sicaktir, kordonun keyfini cikar canim.
Merye, kizina isim aramaya basladiniz mi yada karar verdiniz mi?
aman be üzümlü kek;birşeyi yok yapmann da.işte sıkıcı geliyr.onu da zoraki yaptım.hoca artı vermiyecek diye:))
benim 2 ay daha var tedavinin bitmesine..az sonra yine kan vermeye gideceğim.şimdilik tahlil sonucu güzel..sonra ne olur bilinmez...senin de şafak belli artık.bir yarım kilo daha alır gibi geliyor bana Mert Bey..son zamanda en fazla kiloyu alırlarmış.
Arkadaslar, tedavimle ilgili tum iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.Umarim size yakinlarda guzel haberler verebilir, bayragi Limonkabugundan en taze hamis olarak teslim alirim.
Bir arkadasim simdi beni hastaneden alacak, vakitten kazandim. O yuzden sizleri biraz okuyayim dedim.
Deniz Bulut, Alabama, geri sayim basladi, yasasin bebeklerimiz geliyor. Kizlar hep bebekleri gorebilirim diyordum ama benim de transferim ile ayni zamanlara gelecek gibi gorunuyor, fotograflari isterim ona gore...
Denizverdi, hakikaten hava harika....Benim icin cok iyi oldu cunku benim kisin ayaklarim cok usur, simdi ıyiyim.
Altinyunus, cokkk gecmis olsun tekrar. Arkadaslar bilmeyenler icin yaziyorum, dun Altinyunus ile konustum, dun hastaneydi, cunku suyu gelmis. Doktoru hala bebegin suyu oldugunu ve hastanede kalmasi gerektigini soylemis, sesi guzeldi. Umarim bugun de iyidirler, Umut 7.5 haftalik olmus. Iyı haberlerini bugun de almak dilegiyle, tekrar gecmis olsun.
Limonkabugu, herseyin iyi olduguna ve midenin biraz daha kontrol altina alindigina sevindim.
Hulya, seninki de hayirli olsun canim. Umarim guzel haberlerini aliriz.
Herada, gorusmen bayram sonrasina kalmis sanirim, simdi tatilin keyfini cikar, herseyin yolunda gitmesi dilegiyle...:13:
evet mide bulantısı iyi birşeymişcanım midem bulantısı iyi birşey dir hamşlikte dr um öyle demişti bu sağlıklı bir hamişlik geçirdiğine işarettir demişrti
kan uyuşmazliği ilk hamileliğin ise( hatırlamıyoruda) herhangi bir şey yapılmıyor sadece doğumdan sonra bir iğne yapılıyor ben düşükten sonra yanlış hatırlamıyorsam ertesi gün ipne vurmştulara söyle 500 liralik bir iğne sen dr na söylede
annen için çok geçmiş olsun ama sanki marmara daha iyi gibi hatırlıyorum pek öven yaoktu dünya gözü
dokoruma bu kan uyuşmazlığını bir daha ki kontrolümde hatırlatayım..benimkide senin ki gibi yanlış işaretlenmiş olabilir..çünkü doktoruma kanımda pıhtılaşma olduğuna dair yaptırdığımız testleri gösterdiğim halde not almamış ,fragmini bir kaç ay daha kullanda duruma göre kesebiliriz dedi ama bende kan pıhtılaşması var bu iğneyi 9 ay kullanmam gerekmiyor mu dediğim de öylemiii benim notlarım arasında yok sen bir daha ki görüşmemizde o testide yanında getir dedi..eğer bilinçli biri olmasaydım iğneyi ileri ki bir tarihte kesebilirdi..Limon-kabuğu, miden daha iyiymiş, aralarda gelen bulantılara düğün bayram diye bakmak lazım bence de. Sinir bende de var arkadaşım, tahammülüm sıfır. İşyerindekiler ve eşim bayağı çekiyor benden. Ancak bunlar normal, doktorum da geçeceğini söylüyor, inşallah diyorum çünkü bu yeni beni hiç sevmedim.
İlk gebeliğinse herhangi bir sorun yok, sadece Allah korusun bir kanama filan olursa gebelikte, bebeğin kanı olur a pozitifse, anne ve bebeğin kanı birbirine karışarak bebeğin alyuvarlarını yok etmeye kilitlenmiş antikorlar oluşmasın diye bir iğne yapılıyor. Ben geçen seneki kürtajımdan sonra bu iğneden vurulmuştum mesela. bu sefer de 7. haftada lekelenmem çok az olunca doktorum iğneye gerek yok dedi. Sende de ara kontroller yapılır mı bilmiyorum daha çok erken diye biliyorum ilk gebelikte, (doktorun en iyisini bilir, kan uyuşmazlığınız onda kayıtlıdır, ben yine de kontrol etmeni öneririm, çünkü bizimki yanlış işaretlenmişti, teyit etmekte fayda var), doğumdan sonra da bu iğne yapılarak ikinci bebeğin için önlem alınıyor diye biliyorum. Benim yaptırdığım test daha önceki geçmişimden dolayı, aralarda yapılarak o antikorlar kanda var mı diye tespit etmeye yarıyor. Kafanı bulandırmayayım, ben de birşey çıkmayacak diye zannediyorum test sonucunda.
herkese merhaba. bugün doktora gittim. herşey yolunda. nst ye bağlandım sonunda. sancı çıkmadı kalp atışı normal. suyu normal vs. haftaya cumartesi kesin tarih belirlenip hastaneden randevu alınacak. büyük olasılık 23-24 kasım olacak gibi. artık dr ne derse kabul edeceğim, 1 gün önce sonra olsun demeyeceğim.
kan uyuşmazlığı bizde de var. her kürtaj-amniosentez ve doğum sonrası eğer bebek rh+ ise koruyucu iğne yapılıyor. bir de hamilelerden ilk hamilelik değilse daha önce kürtaj-düşük-hamilelik yaşandıysa kanda antikor üremiş mi diye kontrol için indirekt coombs testi isteniyor. merak edilecek birşey değil. herada sana da koruyucu iğne yapılmış birşey çıkmaz. bana da hem geçen düşük sonrasında hem amniosentez sonrası yapıldı.
zarpdeniz ne yapalım resimlerle idare edersin sen de yeterki senin sonucun olumlu olsun. biz sana geliriz diyeceğim ama yurtdışında doğurursan nasıl geliriz bilmem :90:
Günaydın
Limon kabuğu drun kim canım? merak ettim testlerini ve sonuçlarını nasıl gözden kaçırır.
Deniz Bulut herşeyin yolunda gitmesi ve günlerin azalması çok güzel hayırlısıyla yakışıklına kavuşmana az kaldı. Bayram sonrasıda havalar güzel olur inşallah
İyi pazarlar herkese,
Deniz Bulut, harika, tarih de belli olmuş. İyi olmanıza sevindim, az kaldı hayırlısıyla.
ZarpDeniz canım inşallah herşey güzel olucak canım sizler için bol bol dua ediyorum bebişime dokunduğumda çoğu zaman aklımda sizde oluyorsunuz. Tansiyonuma dikkat ediyorum sabahları tuzsuz lor yemeye başladım ıyyhhtad versin diye baharat katıyorum :)) ayın 4 ünde diystisyen randevum var bebişede o haftalarda gitmeyi düşünüyorum ama bayramdan sonra sgk geçerli başka bir hastaneye de gidebilirim. İnşallah bebiş iyidir. bugünlerde yaşadığım tansiyon yüksekliği ve şiddetli başağrısı onuda etkiliyordur sanırım.
Altınyunus ve bebişi için inşallah herşey yolundadır, tam olarak rahatsızlığını anlayamasamda geçmiş olsun
DenizVerdi şu senin sorduğun temizlikle ilgili etkinliklere bugün geldik ama ödev olarak vermedi sınıfta süre tanıdı herkes düşünüp bulsun dedi ve sonra sırayla uygulamaya koyduk
hoca gruplara ayırdı demiştim ya bugün o gruplara sunum yapacakları etkinlik yapacakları tarihleri verdi. 3 er tane etkinlik düşüyor ve bize her hafta sonu bir etkinlik görevi verdi resimve sanat etkinlikler, kostüm tasarım ve uygulama ise şubatta mayıstada oyun köşesi verdi
evet mide bulantısı iyi birşeymişşimdilik hayatımı zindan eden cinsten değil şükürler olsun...doktorumla konuşmalıyım bu kan uyuşmazlığı mevzusunu..
annem için geçmiş olsun dileklerin içinde çok teşekkür ederim...
dokoruma bu kan uyuşmazlığını bir daha ki kontrolümde hatırlatayım..benimkide senin ki gibi yanlış işaretlenmiş olabilir..çünkü doktoruma kanımda pıhtılaşma olduğuna dair yaptırdığımız testleri gösterdiğim halde not almamış ,fragmini bir kaç ay daha kullanda duruma göre kesebiliriz dedi ama bende kan pıhtılaşması var bu iğneyi 9 ay kullanmam gerekmiyor mu dediğim de öylemiii benim notlarım arasında yok sen bir daha ki görüşmemizde o testide yanında getir dedi..eğer bilinçli biri olmasaydım iğneyi ileri ki bir tarihte kesebilirdi..
kan uyuşmazlığı içinde ne gerekiyorsa bizi yönlendirsin artık doktorum..bir daha ki görüşmemizde bu konuya ilgili de gerekli bilgilendirmeyi isteyeceğim..
günaydın limonkabuğnun hangi testlerini gözden kaçırmış bakmadım geçmişe de
günaydın canımm
kanımda pıhtılaşma vardı o testi gözden kaçırmış...
sen nasılsın?
meryecim 2 gündür sorucam diyorum unutuyorum,dünya göz hastanesiyle ilgili birşey mi duydun canım..neden tavsiye etmedin?
benim hiç sabah bulantım olmadı onu hiç yaşamadım tek bir kere köt ü kustum o günde üşttmştim ondan olmuştu herhalde
aslında benimki tam bulantı da denemez frklı thaf birşeydi yemek kokusune daha doğrusu hiç bir kokuya tahammül edemiyordum yemek yemeğe isteğim uzun süre hiç yoktu sadece tost ve meyve yiyebildim ve
ben hala elektrik süpürgesi kullnmıyorum sağolsun eşim yapıyor ben epilasyon sampuan kullanmıyorum katkı maddeli yiyecekleri fazla almıyorum
arabayıda eşim hamşliğin başından beri bırakmıyor heyecanlanırsın frene basarsın allh korusun birşey olur diye dr da sordum kullnmasan daha iyi bence dedi biraz heyecanlıyım da dr özelllikle ani fren için kullnma dedi
ben hala da fazla iş yapmıyom
bende de akıntı hiç yok çok az bende de vajinal kuruluk vardı ( daha düşüğümden beri olştu kullndığım ilaçlardan oldu hala düzelmedim) progestan kullanınca daha düzelnli gelmeye başladı
benim diyeceklerim bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?