38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

hadi anlat bakalım umut bebek kaç kilo olmuş hastaneden çıkarken. aranız nasıl ? eve gidince neler yaptınız. kimbilir nasıl huzurlu ve mutlusunuzdur allah bozmasın. yorgun ve uykusuz geceler başladı mı?

canım, 1850 gr dı oğlumuz hastaneden çıkarken.şimdi 2 kiloyu geçti.yılbaşı günü şaka gibiydi benim için.sanki her an büyü bozulacaktı.şükür oğlum iyi.ama biz dünden beri mamaya başladık.süt stoklarımda bitti.sanırım mama çocuğu olacak.şükür yine de yaklaşık 2 ay sütümü aldı.
sık sık uyanıp beslediğim için uykumuz tabii ki az.gündüz uyuyor gece ise ayakta her bebek gibi.

hepinize tek tek yazamıyorum arkadaşlar özür dilerim.teşekkürler iyi dilekleriniz için.oğlum sabahtan beri kabız.ona canım sıkkın biraz.bir de şu rapor izin işlerine.benim bugün yasal iznim bitti.eğer doktorum 4 hafta daha rapor vermese işbaşı yapacaktım.ne saçmalık ama.oğlum eve geleli 10 gün oldu ben işbaşı yapacağım.şimdilik 4 hafta daha öteledik bunu.bu yasalar düzelmeli.en az 6 ay ücretsiz izin olmalı.insanı ücretsiz izin almaya zorluyorlar.el mecbur alacağım ne yapayım ki?

Son düzenleme:
Arkadaslar Merhaba

En yogun dusukler 10. haftaya kadar oluyormus, biz de simdi 9'u daha yeni bitirdik, insallah bu bebegimizi saglikla devam ettirecegiz, dualarinizi bekleriz. Endislerim bitmiyor tabi, ne kadar endiselenmeyim de desem kendimi alamiyorum malesef... Allah hakkimizda hayirlisini versin bize bebegimizi bagislasin.

Altinyunus, umarim kabizlik probleminiz cabuk cozulur, buyuklerde bile sikinti yaratan bir sey...bebekleri dusunemiyorum, Deniz ile bir haberlesin sanirim simdi onlar Batu'nunkini cozduler, darisi tez zamanda size canim. Izin meselesinde de haklisin, sanirim ucretsiz izin almak bu asamada daha iyi olacak degil mi? En uygun karari verecegine inaniyorum.

Deniz Bulut, ayyy ne guzel seyler yazmissin oyle....Insallah siradaki hamileler ve tedavideki tum arkadaslar da bu duygulari derinden tadarlar. Unlu bir Cinli yazar: " Dunyada tek guzel cocuk vardir ve butun anneler de O'na sahiptir." demis. Demek o kadar kiyafet aldin, iyiki kizin olmamis artik ona uygun sac taci, dantelli kulotu-corabi, fiskoslu elbiseler, ona uygun ayakkabilar filan alirdin!

Alabama, Mert'in gulumsemeli fotografini da bekliyoruz canim ama boyle de uzaktan seviyorum ben O'nu... Kilolari biraz birak daginik kalsin canim daha cok yeni dogum yaptin ve emziriyorsun, emzirmeyi kesince kilo verilir der eskiler mutlaka duymussundur.

Heradacim, artik sac taci, dantelli kulotu-corabi, fiskoslu elbiseler, bunlara uygun ayakkabilar alirsin, ayyy dusununce bile cok sekerler, pembe pembe... Ben gecen haftaya gore daha iyi olmaya calisiyorum ve su an tek bebegim var ve ona sıkı sıkı sarilmak zorundayim baska yok. Insallah saglikla gebelige devam ederiz canim.

Limon kabugu, kilo ile yazdiklarin beni epey guldurdu, Allah da seni guldursun. Sen o boyla merak etme Akrep Nalan olamazsin. Umarim tansiyon gecicidir. Doktorum bana bir kitapcik verdi, her trimesterde farkli sorunlar bekliyor, hazirlikli olmak lazim diyecegim ama yinede de zor biliyorum canim.

Baharnaz, oglusla konus canim, su an bulundugu yerden biraz yukarilara kıprassin. Demekki pozisyonu cok rahat o sekilde...Bugun canim tursu istedi ve senin kulaklarini cinlattim, hatirliyor musun deli gibi tursu suyu iciyordun.

Denizverdi, siirler dokturmussun yine canim. 6 ayi beklerken geldi gecti degil mi halbuki ne kadar uzun geliyordu basladiginda...Ben de kiz bebek icin o kadar uzun surecegini sanmiyorum, sen belirledigin hedefte devam et canim.

Cans, ohhh ne guzel spor yapmissin, aferin sana.

Merye, hangi hastanede dogum yapacagini filan dusundun mu? Dogum cantasini hazirlamak lazim sanirim, belkide hazirlamisindir.

Hulyacim, buyuk yumurtan ne oldu canim?

Patikler, merkeze kesin karar verdin mi canim?

Banu,
OPU'n umarim iyi gecmistir, kac yumurta toplandi? Spermlerinize de IMSI yapildi degil mi?

Nisa-Mai, nasilsin?

Toana, tedavide hangi asamadasiniz simdi? Umarim her sey yolunda gider.

Arkadaslar size bir sey danismak istiyorum. Bir arkadasim 7.denemede gebe kaldi su an arada kanamali da olsa 17.haftaya geldiler cok sukur ve Anadolu yakasşnda oturuyorlar. Dogum icin SGK'si var fakat ayni zamanda ozel hastanleri de arastiriyor ve ozel sigortayi da arastiriyor. SGK'li olup ta iyi bir hastane ve ekibini oneren var mi acaba, bilginiz varsa goruslerinizi bilmek isterim. bazi doktorlar da SGK'lari yerlere dogum icin geliyormus ve o zaman da doktora extra para odeniyormus, bu konuda bilgisi ve iyi bir onerisi olan var mi acaba?

Son düzenleme:
ıyı akşamlarrr..
patıkler ... evet canım benım bır kızım var.. 10 yasında ..tamamen dogal yollardan dunyaya gelen ... aslında ıcınızde en kıdemlı anne benım .. ama ne yazıkkı ıkıncı ıcın 5 yıldır ugrasıyoruz .. kucuk yasta anne oldugum ıcın pek bır sey anlamadım ... kızım dunya tatlısı .. eger bır kardesı olursa o da ballı böregim olacak .. allah kısmet ederse ...
... bu arada gecen haftakı dr kontrolumde dr subattakı sıklusta 3 ay yumurta takıbı yapmamızı onerdı ..sonra tup bebek .. hayırlısı ..

zarp denizcim sagol hayatim bugun doktora gittik hersey iyi dedi yumurtalarim 15 tane felan olusmus yavas yavas buyuyomus carsamba birdaha istedi bakalim tatlim hayirlisi bu hafta icinde yumurtalik alinicak buyuk ihtimal tesede olucak canim dualarinizi eksik etmezsiniz umarim canlarim hepiniz sagolun

Kızlar hepinize teşekkür ederim bügün toplandı sadece 1 tane yumoş var yarın 11 gibi arayıp haber vericekler artık hayırlısı inşallah döllenir çok heyecanlıyım

Günaydın
ben cimriyim benim dükkandan bir buket çiçek çıkıyor :)

DenizVerdi ve NisaMai zarar etcekler yakında

Cans patikler sormuş demek 10 yaşında çocuğun var Maşallah Allah bağışlasın Uzun sağlıklı ömürler versin yavruna. 3 ay yumurta takibi uzun değil mi?

Alabamabebişin hareketleri ile ilgili açıklamalar için önce böyle olup sonrada Deniz Bulutla açıklamalardan rahatladım kızlar :)) tşkler. Su sesi şırrrh gibi bi ses oluyor :) 2 sn filan sürüyor. Az bir su yada hareketin büyük suya değdiğinde çıkardığı ses gibi aman neyse anlatamadım canım.

Altınyunus maşallah oğluşuna, Kabızlık problemini çözersin inşallah Deniz Bulut zeytinyağı yöntemiyle çözmüştü sanırım. izin probleminide inşallah çözersin ve bebeğinle kalırsın

ZarpDeniz İnşallah bebeğinle sağlıkla devam ediceksiniz, turşu ahhh turşu ahh. aman çok abartma ucundan tadına bak. Tansiyonuna dikkat et canım şimdi fark edilmez 13-14.haftalara geldiğinde belki farkedilir. O günden beri ne tuzlu çubuk kraker, cips nede turşunun yanına yaklaşıyorum (( İstemiyormuyum hala istiyorum hemde çoookk ama az kaldı diye teselli ediyorum.
Bebişle konuşuyorum, kulaklıkla müzik dinletiyorum, pcden açıp dinletyorum Serdar Ortaç hafif kalıyor galiba bugün rock metal filan dinleteyim :) totsunu bazen sola kaldırdığını hissediyorum sonra aynı yere geri dönüyor acaba bir çiftetellimi yapsam diyorum :) ben evdeyken günü sakin geçirmeye çalışıyorum bebiştemi böyle yapıyor acaba :). Neyse 28.haftaya kadar gitsin bakalım.
Sende hafta hafta yaşanabilecek muhtemel şeyleri almışsın canım. İnşallah sorunsuz geçirirsin haftaları ben çoğunu yaşadım maalisef.
Arkadaşın için tavsiye edeceğim bir ekip yok ama diğer topicten kızların çoğu Medipolden bahsediyorlar ekip nasıl drlar nasıl bilmiyorum net bir bilgiye ulaşırsam yazarım canım.

Banu bu yumurtan inşallah güzel güzel döllenir, inşallah yavruna kavuşursun

Toana sizin oralarda hastaneye düşünce mahvediyorlar her ne olursa olsun hemen ameliyat diyorlar ama sanırım konu doğum gebelik olursa farklı yaklaşıyorlar galiba. Senin tedavininde yavaş yavaş sonuna gel,yorsun hayırlısı inşallah eşinde de bir sroun çıkmaz ve herşey güzellikle devam eder.

Son düzenleme:

günaydın bahar günaydın güller.canlı canlı günaydın bahar

bende çok var güselim.. sen kar et biras :))

Son düzenleme:
cans hocamtakipler filan.. sisin tüp bahara kalıcak gibi...inşallah gerek kalmas ama ben takiplerle çok saman kaybettim.eskiden okumuşmuydunus bilmem.ben tüpe kalkışmadan önce 6 ay takip yaptırıp değerlendirmiştim.gerçi ben farklı sebepten devam edemedim.ama kimsenin fasla saman kaybetmesini istemiyorum.herkes bir an önce başlasın istiyorum...bilmiyorum.. ben tüpe daha çok güveniyorum..neyse...
belki takiple gelir bebeğinis ben de susarım

limoncanım sen bugün dr gidecektin değil mi?tansiyonu hatırlat..şimdi kaça kaç oldun.belki cinsiyetini de öğrenirsin..

baharcanım;sulu boya pastel boya ile çalışmalar yaptık.limon soğan patates pırasa havuç bosuk para parmak baskıları...sulu boya ile sebseleri boyayıp a4kağıdına baskı yapıyorus.dün de iplik baskısı kasıma tekniği ile resim,mum ile resim,damlatma sıçratma pipetle üfleme,rulo ile çeşitli baskılar yaptık.. yaptık ama ne yaptık.ben tam bir yeteneksislik abidesiyim bu konularda.öldürüyorum yanımdakileri gülmekten
örneğin kasıma tekniğinde bir kasımışım yaparken aklına gelirse gülersin a 4 kağıdı delindi.hahiki kasıma tekniği oldu benimkisi

patiklerteşekkürler canım iyi dileklerine..başaldınmı incira ya da bal polene..

banutedavin hayırlı olsun.bir tane diye üsülme.. saten hepimis bir yumurtadan bir spermden olmadık mı...inşallah herşey yolunda gelişir.

toanacımmaşallah ne çok yumurtalıkların!var öyleseverim ben senin o yumurtalıklarını güsel güsel gelişsin sana bebek olsunlar inşallah.

alabamacıminşallah canım..inşallah..dün pasarda bir kıs kıyafetine baktım ilk..hani dedim 3 yaşlarında olavak gibi ya benimkısım.yanımda bir bayan var dedim bu olur mu diye gösteriyorum.yaşını söylüyorum.toplu mu sayıf mı dedi:26::26:çok oldu görmeyeli hediye bakmıştım dedim.kıvırdım... benim ki de tam bilinmeslik canım:26:

altınyunusoğluna maşallah 2 kiilo bile olmuş..daha korkma...süt ile mamayla neyle olsa büyür o..kabıslık her bebekte sorun galiba.. denis önerecekktir sana birşeyler

sarphocamuğramışsınıs..kkalbim sisinle. bebeğinis de hep sisinle olacak inşallah allahın isniyle..önümüsdeki şu 3 haftayı da atlattıkmı tamam inşallah.korkular asalıcak.ah hocam inşallah çok beklemem..bşirkaç arkadaş daha demiş o kadar beklemessin diye..innnnşallah

cans hocam.okudukça yasıyorum.. balböreğinisi çok bekletmeyin... lütfenn...

hülya patikler okurken şimdi sisi altta gördüm.. selamlarhülya;var mı bir haber..uğramadın?
patikler;kolay gelsin amirim.
nisases yok.. başladın mı yoksa dr gesmelerine?:26:

denizverdi bence kendine haksızlık yapıyorsun bildiğimiz tanıdığımız şair veya yazarlar ilk yazmaya başladıklarında yazdıklarına yalancı şiir veya hikaye,roman dedilermi arkadaşım anlatımın çok güzel şiirlerin de güzel sen devam et gerisi gelir

Evet canım Memorial'i istiyorum galiba. Tabi son anda bir değişiklik olmazsa. Bu arada Çider'in Memorialle anlaşması bitti galiba. Tekrar anlaşmak için uğraşıyorlardı.
Canım ben o zaman tüp bebeği Kadıköy Şifa'da yapmıştım. Arkadaşın için öncelikle Kadıköy Şifa'yı öneririm ama sanırım orası SGK ile anlaşmalı değil. Fiyatları ise bayağı yüksek. Benim tüp bebek doktorum Kadıköy Şifa'da olmasına rağmen ben Koşuyolu Medipol Hastanesi'nde yapmıştım doğumu. Hem SGK anlaşmalı hem de Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi var. Bu birim her hastanede mevcut değil bildiğim kadarıyla. Her yönüyle gerekli bir Ünite bence. Ben bu hastaneden çok memnun kalmıştım. Hem de fiyatı çok daha uygun. Tavsiye ederim arkadaşım...

Maaşallah valla. Allah analı babalı, sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah... Güzel kızını öp benim için.Peki sorun ne sebepsiz mi? Cans bu arada bu takiplerin çok da işe yaradığını düşünmüyorum ben. Biran önce tüp bebeğe geçsen aha iyi olur gibi geliyor bana. Vakit kaybetme arkadaşım. Sen kaç yaşındasın arkadaşım?

Kızlar günaydın herkese....

Canım merhaba, nasılsın? Ben sizlerden aldığım tüm bilgileri biryere kaydettim. Bugün onları toparlayıp akşama başlamayı düşünüyorum. Size soracağım şeyler olabilir haberiniz olsun :)

Zarpdeniz arkadaşım dün öğrendim canım ama iş yoğunluğundan yazmaya fırsatım olmadı.Çok üzüldüm canım ikiz bebek istediğini biliyorum ama hayırlısı buymuş demekki.Benim çok samimi arkadaşımın eltisi ikiz hamileydi.Hiç unutmuyorum bir toplulukta karşılaşmıştık.7 aylık falandı.Bilmeyenler soruyordu kız mı erkek mi diye.Biri kız biri erkek diyordu.Bu konuşmadan bir hafta kadar sonra öğrendik ki oğlan olan karnında ölmüş.Sonra kızı biraz daha rahimde tutmak için çok uğraştılar.Hastanede yatırdılar ama kız da erken doğdu tabi.Gerçi kız gayet sağlıklı şimdi ama çok zordu tabi o günler.Hastanede karşılaşmıştık biz de Arda için gidiyorduk o zamanlar sık sık.Allah bu bebeğine uzun versin arkadaşım dualarımız seninle canım.

Cans arkadaşım ben de bir kızın olduğunu bilmiyordum canım.Benim oğlum da 9 yaşında.Tamamen doğal yollardan senin gibi yani.Daha sonra da doğal yollardan 2 gebeliğim var ama kalp atışını alamadık ikisinin de.Ama 2008 haziranından beri de bir gebelik elde edilemedi 2009'da da 2 tüp denememize rağmen.Ben de senin gibi doğal yoldan olsun istiyorum ama kısmet tabi.Nisana kadar olmazsa tüp düşünüyoruz yine vakit kaybetmeme niyetiyle.

Denizverdi canım kıza kesin karar vermişsin.İnşallah fazla bekletmez kızın.Eşinin kararı harika canım.Bence de sağlığın elverirse son bir kez dene denerim.Duyuyoruz hep evlatlık çocuk almaya karar verince o ara kendi evlatlarına kavuşuveriyor insanlar.Allahın mucizesi işte.

Alabama canım kilolarını boş ver şimdi canım yeter ki Mert senden emsin.Emzirirken de zor kilo verirsin zaten çünkü enerji alman gerekiyor.Mayısa daha çok var.O zamana kadar verirsin mutlaka.

Patikler canım merkeze karar verdin mi?

Toana ve Banu tedavileriniz hayırlı olsun inşallah bu son denemeniz olur ve evlatlarınızı kucağınıza alırsınız arkadaşlar.

Hereda canım arkadaşlar da demiş hareketlerini bariz hissetmek için erken daha.

Baharnaz geçmiş olsun canım yine tansiyon problemin başlamış sanki.

Limon Kabuğu bugün kontrolün vardı herhalde belki cinsiyetini öğrenirsin bebeğinin.

Altınyunus rapor işini halletmişsin bir ay için.6 ay kadar ücretsiz izin de alırsın büyüyüverir o arada bebeğin.

Merye canım sen de erken doğum falan demişsin sakın aklına getirme öyle şeyler canım.

Arkadaşlar benim kocaman yumurta daha da büyümüştü geçen hafta perşembe günü solda 29 mm sağda 15 mm çatlamayan yumurtam vardı.Dr artık küçülür daha fazla büyümez dedi.Bakıcaz bakalım adet olunca.

40 gün oğlunu günde birkaç kaşık sütle beslemiş bir anne olarak sağlık olsun ne yapalım allahtan mamalar var varsın mama çocuğu olsun demekten başka yapacak birşey yok. mamalar kabız yapabiliyor. sürerse dr milupa conformil verebiliyor. bir de ben doktora sormuştum olur dedi günde 1 çay kaşığını geçmeden biberona zeytinyağı koyabilirsin. ben yarım kaşık yarım kaşık 2 ye bölüp koymuştum. işe yaradı. evet özellikle prematüre annelerin ücretli izni düzeltilmeli. normal ücretli izin de 8 haftadan fazla olmalı. benim 8 hafta haftaya doluyor. işe başlayacak olsam el kadar bebek kime bırakırsın. bıraktın diyelim daha gece uykusu düzenli değil 2-3 saat uykuyla nasıl çalışırsın? çok zor çok. 6 aydan önce bırakmak çok zor.
canım darısı başına. asıl herada nın alışverişini görmeli. kimbilir kızı içn ne ciciler almıştır ve almaya devam edecektir. kızı olan yandı valla. :86:inşallah bugün girebilirsin de güzel haberler verirsin. ben arayıp sormaya korkarım konuşan hemen yazar inşş.

maşallah kızına. inşallah biran önce kardeşine kavuşur.

Kızlar hepinize teşekkür ederim bügün toplandı sadece 1 tane yumoş var yarın 11 gibi arayıp haber vericekler artık hayırlısı inşallah döllenir çok heyecanlıyım
tek yumurta da olur. yeterki kaliteli döllensin. doğal yoldan da tek olmuyor mu? umarım yarın iyi haberler verirsin

yumurta kısmını anlamadım. ilaçsız mı o kadar büyümüş? adette atılmasını mı bekleyeceksiniz? neyse olmadı martta tüp yaptırıyorsun değil mi? merkez belli mi?

Benden de herkese günaydınlar,

Denizverdi, sağolasın arkadaşım. Yakında sen de inşallah ben de alışverişe başladım kızlar diyeceksin. Daha önce atladım kusura bakma, tedavi olmaya karar verirsen, benimki gibi son deneme bebeği müjdesi verirsin diyorum, inşallah, neden olmasın. Herşey gönlünce olsun.

Banu, bugün güzel haberlerini bekliyoruz. Bir tane olsun, bizim olsun arkadaşım. Dualarım seninle.

Limonkabuğu, geçmiş olsun arkadaşım. Tansiyona baktırmaya ihmal etme e mi? Benim de tansiyonum normalde 7 -11'dir hep ama 13. haftada benim de başımın arkasında o ağrıyı hissedip ölçtüğümde tansiyomun çıktığını gördüm. Bildiğim kadarıyla küçük 9 büyük 14 civarı olduğunda riskli, yine de doktorun doğrusunu söyler. Ben her iki durumda da hemen bir limon suyu içtim, çabucak düşürdü tansiyonumu. Mideyi çok doldurmamak da lazım, bir de eğer tüketiyorsan sodayı bırakmanı tavsiye ederim.

Baharnaz, umarım tansiyonun daha iyidir arkadaşım. Diyetisyenin seni rahatlatacak şeyler önerecektir umarım.

Cans, maşallah kızına. Yakında kızına kardeş müjdesi vereceksin inşallah.

Deniz Bulut, sağolasın arkadaşım. Allah dileyen isteyen herkese tez zamanda yaşadığın bu güzel duyguları tattırsın inşallah. Kızımın hareketleri son birkaç gün arttı. Darısı tüm arkadaşlarımıza diyeyim. Sabah, akşam ve gece uyandığımda daha bir hissediyorum artık. Gündüzleri rahat çalışayım diye beni rahat bırakıyor sanırım

Altınyunus, maşallah Umut'a. İki ay süt vermen de iyi birşey, varsın mamayla büyüsün. Umarım siz de kabızlık sorununu çözersiniz tez zamanda. Şu doğum izni konusunda çok haklısın. Topiclerden birinde okudum bir yasa tasarısı varmış güya, erken doğan bebekler kaç hafta erken doğuyorsa, doğum iznine o kadar süre eklensin diye. Doğruysa maalesef sana yetişmedi ama birçok anneyi rahatlatacak bir düzenleme olur. SAçmalık ötesi gerçekten bebeğini daha yeni kucaklamışken işe başlayacak olmak.

Zarpdeniz'cim, aklımdasın hep arkadaşım, dualarım seninle. Çok iyi anlıyorum o 10 hafta bir dolsun bekleyişini. O haftanın bittiği gün doktora gitmiştim ve bebeğimi görünce inan olsun hamile kaldığımı öğrendiğim andaki kadar sevinmiştim. Sen de bize o sevinci müjdeleyeceksin, eminim. Allah ona uzun, keyifli ve sağlıklı bir ömür nasip etsin.

O Çinli yazarın sözü acayip hoşuma gitti. Daha öz ve direkt bir anlatım olamazdı herhalde. Paylaştığın için sağolasın.

Evet insan alışverişte kendini kaybedebilir becerebiliyor muyum bilmiyorum. Ancak itiraf edeyim hamile kalmaya çalışırken önünden üzülerek kimi zaman da ağlayarak geçip gittiğim bu mağazalara girerken tedirginim. Bu sefer de ben giriyorum artık ama benim daha birkaç ay önce giremediğim gibi bu mağazalara giremeyenler de var deyip onlara dua ederek ve ağlayarak giriyorum içeri.

SGK anlaşmalı hastaneler konusunu bilmiyorum maalesef ancak Patikler de demiş, her halükarda yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan bir yerin seçilmesi lazım.

Toana, maşallah yumurtalarına. Sağlıkla büyüsünler, herşey gönlünce olsun.

Hülya'cım, bilmediğim bir konu bu gerçekten. Deniz Bulut da sormuş zaten, bu durumda ödev yapma durumu yok mu yani? Herşey gönlünce olsun arkadaşım.

Deniz bulut canım seni unutmuşum sanırım herkese yazdım zannediyordum.Aptamilin conformil mamasını ben de kullanmıştım Arda'ya bizim de çok gaz problemimiz vardı çünkü dr onu önermişti.Gerçi bir faydasını görmedim ama bazısına iyi geliyormuş.Batu'nun kabızlık problemini sen çözdün herhalde.Bakıcı işini ne yaptın bu arada?

Geçen ay menagon kullanmıştım 1 toz 1 su ama bu ay hiç ilaç kullanmadık.Bu ay da yumurta sayısı çoktu.İlk 7-8 gün 5 yumurta birbirine yakın büyüklükte büyüyordu.Sonra 1 yumurta önden gitti.Çatlatma iğnesi vurulalım dedi bana.Baktık pregnil bulamadığımız gibi ovitrelle de yoktu onu da o anda bulamadık.Ben de dr'a bu ay herşeyi doğala bırakalım o zaman dedim ama çatlama olmamış.Gerçi 5 yumurtadan şu anda görünürde 2 yumurta var.Ben de birşey anlamadım senin veya sizlerin anlamaması gayet doğal yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…