patigim sen nasilsin kizz iyisin umarim canim benim
maşallah umut bebeğe çok sevindim. olsun canım üzme tatlı canını mama yesin nolcak bazen ben diyorum ki be ne be suluman bişi bu çocuk bununla nasıl doyuyo diyorum. şöyle bulamaç bişi yese karnı doyar yani. kaynanam öyle düşünüp vermiş pirinçununu ilk oğluna heheh. karnı doyar umut un iyi olsun da anne sütü mama artık allah ne verdiyse. uyku hepimizde az anacım napalım kendimiz arandık.canım, 1850 gr dı oğlumuz hastaneden çıkarken.şimdi 2 kiloyu geçti.yılbaşı günü şaka gibiydi benim için.sanki her an büyü bozulacaktı.şükür oğlum iyi.ama biz dünden beri mamaya başladık.süt stoklarımda bitti.sanırım mama çocuğu olacak.şükür yine de yaklaşık 2 ay sütümü aldı.
sık sık uyanıp beslediğim için uykumuz tabii ki az.gündüz uyuyor gece ise ayakta her bebek gibi.
bu konuyla ilgili yasa düzenlenmiş ve kabul edilmiş diye geçen hafta ben gaztede bi haber okudum ayrıntısını hatırlamıyorum ama araştırmak lazım yürürlüğe girdimi girecekmi nedir nedeğildir inşallah iyi bişiler yapmışlardır. bi ara bakıcam netten ayrıntı bulursam paylaşşırım.hepinize tek tek yazamıyorum arkadaşlar özür dilerim.teşekkürler iyi dilekleriniz için.oğlum sabahtan beri kabız.ona canım sıkkın biraz.bir de şu rapor izin işlerine.benim bugün yasal iznim bitti.eğer doktorum 4 hafta daha rapor vermese işbaşı yapacaktım.ne saçmalık ama.oğlum eve geleli 10 gün oldu ben işbaşı yapacağım.şimdilik 4 hafta daha öteledik bunu.bu yasalar düzelmeli.en az 6 ay ücretsiz izin olmalı.insanı ücretsiz izin almaya zorluyorlar.el mecbur alacağım ne yapayım ki?
valla bende bilmiyodum canım. maşallah kızına. inşalla allah kısmet edecek niye etmesin bende daha önce yazmıştım fazla vakit kaybetme direk tüp yap bencede.ıyı akşamlarrr..
patıkler ... evet canım benım bır kızım var.. 10 yasında ..tamamen dogal yollardan dunyaya gelen ... aslında ıcınızde en kıdemlı anne benım .. ama ne yazıkkı ıkıncı ıcın 5 yıldır ugrasıyoruz .. kucuk yasta anne oldugum ıcın pek bır sey anlamadım ... kızım dunya tatlısı .. eger bır kardesı olursa o da ballı böregim olacak .. allah kısmet ederse ...
... bu arada gecen haftakı dr kontrolumde dr subattakı sıklusta 3 ay yumurta takıbı yapmamızı onerdı ..sonra tup bebek .. hayırlısı ..
Kızlar hepinize teşekkür ederim bügün toplandı sadece 1 tane yumoş var yarın 11 gibi arayıp haber vericekler artık hayırlısı inşallah döllenir çok heyecanlıyım
Çok şükür aradılar yumurtam döllenmiş perşembe günü koyucaklar inşallah tutunur...
sagol patigim ALLAH RAZI OLSUN DUANI EKSIK ETME BEBEEM
cans canim benimde troitim var seninki ne durumda simdi ayy o engelliyomu hamileliyi bak simdi moralim bozuldu gerci benimkine doktor iyi diyo ama bilmiyorumki bukadar hormon ignesi aliyoruz beni bilgilendirsene tatlim
Benden de herkese günaydınlar,
Denizverdi, sağolasın arkadaşım. Yakında sen de inşallah ben de alışverişe başladım kızlar diyeceksin. Daha önce atladım kusura bakma, tedavi olmaya karar verirsen, benimki gibi son deneme bebeği müjdesi verirsin diyorum, inşallah, neden olmasın. Herşey gönlünce olsun.
Banu, bugün güzel haberlerini bekliyoruz. Bir tane olsun, bizim olsun arkadaşım. Dualarım seninle.
Limonkabuğu, geçmiş olsun arkadaşım. Tansiyona baktırmaya ihmal etme e mi? Benim de tansiyonum normalde 7 -11'dir hep ama 13. haftada benim de başımın arkasında o ağrıyı hissedip ölçtüğümde tansiyomun çıktığını gördüm. Bildiğim kadarıyla küçük 9 büyük 14 civarı olduğunda riskli, yine de doktorun doğrusunu söyler. Ben her iki durumda da hemen bir limon suyu içtim, çabucak düşürdü tansiyonumu. Mideyi çok doldurmamak da lazım, bir de eğer tüketiyorsan sodayı bırakmanı tavsiye ederim.
Baharnaz, umarım tansiyonun daha iyidir arkadaşım. Diyetisyenin seni rahatlatacak şeyler önerecektir umarım.
Cans, maşallah kızına. Yakında kızına kardeş müjdesi vereceksin inşallah.
Deniz Bulut, sağolasın arkadaşım. Allah dileyen isteyen herkese tez zamanda yaşadığın bu güzel duyguları tattırsın inşallah. Kızımın hareketleri son birkaç gün arttı. Darısı tüm arkadaşlarımıza diyeyim. Sabah, akşam ve gece uyandığımda daha bir hissediyorum artık. Gündüzleri rahat çalışayım diye beni rahat bırakıyor sanırım
Altınyunus, maşallah Umut'a. İki ay süt vermen de iyi birşey, varsın mamayla büyüsün. Umarım siz de kabızlık sorununu çözersiniz tez zamanda. Şu doğum izni konusunda çok haklısın. Topiclerden birinde okudum bir yasa tasarısı varmış güya, erken doğan bebekler kaç hafta erken doğuyorsa, doğum iznine o kadar süre eklensin diye. Doğruysa maalesef sana yetişmedi ama birçok anneyi rahatlatacak bir düzenleme olur. SAçmalık ötesi gerçekten bebeğini daha yeni kucaklamışken işe başlayacak olmak.
Zarpdeniz'cim, aklımdasın hep arkadaşım, dualarım seninle. Çok iyi anlıyorum o 10 hafta bir dolsun bekleyişini. O haftanın bittiği gün doktora gitmiştim ve bebeğimi görünce inan olsun hamile kaldığımı öğrendiğim andaki kadar sevinmiştim. Sen de bize o sevinci müjdeleyeceksin, eminim. Allah ona uzun, keyifli ve sağlıklı bir ömür nasip etsin.
O Çinli yazarın sözü acayip hoşuma gitti. Daha öz ve direkt bir anlatım olamazdı herhalde. Paylaştığın için sağolasın.
Evet insan alışverişte kendini kaybedebilir becerebiliyor muyum bilmiyorum. Ancak itiraf edeyim hamile kalmaya çalışırken önünden üzülerek kimi zaman da ağlayarak geçip gittiğim bu mağazalara girerken tedirginim. Bu sefer de ben giriyorum artık ama benim daha birkaç ay önce giremediğim gibi bu mağazalara giremeyenler de var deyip onlara dua ederek ve ağlayarak giriyorum içeri.
SGK anlaşmalı hastaneler konusunu bilmiyorum maalesef ancak Patikler de demiş, her halükarda yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan bir yerin seçilmesi lazım.
Toana, maşallah yumurtalarına. Sağlıkla büyüsünler, herşey gönlünce olsun.
Deniz bulut canım seni unutmuşum sanırım herkese yazdım zannediyordum.Aptamilin conformil mamasını ben de kullanmıştım Arda'ya bizim de çok gaz problemimiz vardı çünkü dr onu önermişti.Gerçi bir faydasını görmedim ama bazısına iyi geliyormuş.Batu'nun kabızlık problemini sen çözdün herhalde.Bakıcı işini ne yaptın bu arada?
Geçen ay menagon kullanmıştım 1 toz 1 su ama bu ay hiç ilaç kullanmadık.Bu ay da yumurta sayısı çoktu.İlk 7-8 gün 5 yumurta birbirine yakın büyüklükte büyüyordu.Sonra 1 yumurta önden gitti.Çatlatma iğnesi vurulalım dedi bana.Baktık pregnil bulamadığımız gibi ovitrelle de yoktu onu da o anda bulamadık.Ben de dr'a bu ay herşeyi doğala bırakalım o zaman dedim ama çatlama olmamış.Gerçi 5 yumurtadan şu anda görünürde 2 yumurta var.Ben de birşey anlamadım senin veya sizlerin anlamaması gayet doğal yani.
denizverdi bence kendine haksızlık yapıyorsun bildiğimiz tanıdığımız şair veya yazarlar ilk yazmaya başladıklarında yazdıklarına yalancı şiir veya hikaye,roman dedilermi arkadaşım anlatımın çok güzel şiirlerin de güzel sen devam et gerisi gelir
inş.canm
sizin şu kurs işi çok eğlenceli birişe benziyr iyi br anaokulcu olacanız galiba artık bebişime okumak çizmekiçin hikaye ve resim göndrersin canm
canm inş.yakında kızını görerek alırsın cicilrini amin
BAHARNAZ:alah şifa versin sana ve limona şu tansiynu kazasız belasz atlatrsınız inş.
canım aynen bende şırrr diye bir ses duyurdum gerçi epeydr duymuyrm bir ara çok duyuyrdum ama ben musluktan gelen su gibi tanmlamıştım sağlılka doğuruz inş.bebişlerimizi heppimiz amin
LİMONKABUĞU canm allah sansda şifa versin aman dikkat et camn bu gün kont.varmış dr na kesin sor bu durumu
mercimek kestane soda kavun tansiynu olanlara yasak aman şu tanisyunu artıran gıdaları bir araştırın ona göre bir liste yapın bence
soracktım açmşsın ama bir işe yarayackmı bu kadar büyümesi bizinkileri bu kadar büyümesine izin vermemşlrdi diye hatırlıyrm inş.canım yakında herşey gönlüce olur
CANS:bir bebşin varmış allh bağşlasn canm hanımlar gibi bnde yeni öğrenidm inş.kardeşte yakında gelir mart idi herhald e tedavin öyle hatrlyrm inş.cnm ya allah emeklerimizn karşılığını verecek inanç çok önemli çok inan canm dua et:
DENİZBULUT:canm ya şu verdiğin badyler intrnettenmi almıştın e vrdiğin sitelerde varmıydı onlar hiç fena durmuyr 4 tane 19 geyet iyi baktım birmkaç kere 8 lira hep taneleri bu hafta inş.alacam
canım ya bana bir arkdş mutlaka uzun bir süre sen bak dedi bebişne tüp bebekler ççabuk hastalanır demişti yokluğun onu çok etkiler ne yap et uzun bir sğüre sen bak demişti gerçi seninki tüp değl ama bence raporun biter bitmez başlama bir az uzuat ben inş.uzun süre bakacam hemen dönmem işe zaten zor buluyrz biraz güzellikleiriini göerelim o kadar küçük bakıcıya biırakmayı göze alamıyrm
benmki bazen çok harekteli bazen çok sessiz ama hareket ettiğinde de çok haretkli olyr inş.sağsalim doğurcz şu bebşlri
ALTNYUNUS:allaha şükür bebşmiz kilo almş büyümüş nice senelere annesi inş.sütümüz azalmş ona gerçekten çok üzüeldüm ben şimdiden kızıma söylürrm doğr doğmaz sütümü içeceksin diye şimdiden alştıyrm teyzesi bebek için çok önemli ne yapsakta artırsak şu sütleri br yolu olmalı ama ne
şu ücretli doğm izni konusunda kesinlikle haklsın ama bu hükkümet bu kadar artırmıştı ondan önce bu kadar bile dğldi ama bu da kesinlik le yeterli dğil iki yıl ücretsiz izin koymuşlar ben ondan yararlanmayı düşünüyorum çok parasız kalırsm ne olur bilmiyr ama şimdiden öyle düşünyrm arabayı satarız diyrm baakalım kocamı ikna etmek biraz zor ama
yeni bir düzenleme getirmişler ilk altı aya kadar günde üç saat süt izni koymuşlar oda yetmezki
canm sen kesinlik bırakma denizbuluta dedim ama seninki kesinlikle hak denizin seçme hakkı var ama seninki çok küçük allah aşkına bebşini erken bırakma şimdi sana çok ihtiyacı var
kabızlık için allah şifa versin ama zeytinyapını çok duuyuyrz iyi geliyr diye herşeye deva şu zeytinyaı allah ondan yoksun bırakmasın bizleri
ZARPDENİZ:canm ben gerçekten üzülmüyrm ve üzülmeni istemem gerçekten cididi söylüyrm sen diğerini düşün o onn sana sıkı sıkı bağlanması için elinden geleni yap herhangi bir kanaman oldumu inş.olmamştır.
şimdi fazla hareket etme çamaşır asma sandalyeye ayakla çıkma çok ayakta kalma küvette banyo yapma fazla yürüme kolunu ulaşmak için bir yerlere uzatma elekrikli süprge kullanma epilasyon na yasak yoktu ama ben onuda kullnmadım mümkün mertebe yavaş harekt et ani hareketlerde bulunma ayaqklarını üşütme mide bulantın geçinceye kadar birşeyleri yemeye kendini zorlama yoksa ömür boyu yiyemirsun ve bize aşk yapmayın demşlerdi üç aya kadar biz süre yi biraz daha uzn yaptık aman ayda yılda bir hgamile kaldık korktuk valla ondan sonra da hafif olsun demişlerdi
dr um tam eski drum onula başlşdk daha önce özelde idi tamgün yasasından dolayı sadece dvlte bağlı çalışyr yine onunla devam ediyrm edecm inş.çok da güveniyrm dr uma
doğum çantası ne canm yanımda lazım olacaklar listesimi bir versenize şu listeyei
HEREDA:gündüzleri hissetmemen çok normal ben işe gittiğim günler hiç hissetmiyrdm onun için çok tedirgin olrdum sürekli sağllk ocağna giderdim
BANU inş.o tek yumurta altın yumurta olur tek yumurta ilie hamile kalanların hikayesini okudum intrnten inş.seninki de öyle olur çok dua et dua çok önemli ben çok dua ettim nereedyse herdakka desem yalan olmaz sürekli günün hger saatinde her dakkası
toana:bu haftqa yumurtalın toplanacakmış hayırlısı inş.inş.bebşlerimiz i alırız kucaklarımıza inş.ogünleri burdan yazarız allaın izini ile
sagol deniz verdiciyim tatlim benim insallah bir sorun cikmazda cunki esimde tese olucak ya rabbim emeyimizi bos etmesin insallah sagolun canlarim cok iyisiniz bana dua edin ltfen yine de korkuyorum haa denizcim sen sorucaktin sordunmu hocandan hani bu teseyle ilgili tatlim ya
Çok şükür aradılar yumurtam döllenmiş perşembe günü koyucaklar inşallah tutunur...
Kızlar günaydın herkese....
Canım merhaba, nasılsın? Ben sizlerden aldığım tüm bilgileri biryere kaydettim. Bugün onları toparlayıp akşama başlamayı düşünüyorum. Size soracağım şeyler olabilir haberiniz olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?