evet canım sevgisi gün geçtikçe artıyor. arkadaşlarım anne dediği gün dünyanın durduğunu söylüyorlar inşallah rabbim hepimize o günleri gösterir. alışveriş kısmında da her kadın alışverişi sever. ben şimdi kndimden çok oğlum için seviyorum. her çıktığımda bebek mağazalarına bakıyorum ama daha kendim için bakmadım bile. şu an en çok 6 ay tulumlarını abartmışım. 9-12 ay pek yok ne zaman geçeceğimiz belli olmadığından ama % 50 indirimi görünce nasılsa seneye kışa 1,5 yaşı giyecek bir şekilde diye dayanamadım. ne alırsan al bazen fazla ve hiç giyilmeden eskiyecek şeyleri de alıyorsun ama ihtiyaç da hiç bitmiyor. allahım sana da kısmet etsin bu alışverişleri. ben erkek olunca fazla özenmek gerekmez tasarruflu olacak ileride 3 tişört 2 pantalon büyür demiştim! kız olsaydı napcaktım bilmem :18:
valla ben özel hiçbirşey yapmadım. sadece yiyemedim. canım istemedi. sabah mesela 1 tost yiordum öğlene acıkmamış oluyordum. öğlen 2 kaşık birşey yiyordum akşama kadar acıkmıyordum. arada acıkırsam da faydalı diye meyve yemeye çalışıyordum. tatlı ve çikulata çok severim. hamileliğim boyunca hiç istemedim hatta tiksindim. 3-4 kere anca yemişimdir. yalnız benim ağzımda hamilelik belirtisi denen metalik tat 9 ay boyunca azalarak olsa da sürdü bu nedenle çok fazla durmadan su içtim. belki iştahı bu kesmiştir. günde 3-4 litre sıvı aldım. o metalik tatın buna katkısı çok oldu. benim önerim her yemekten önce ve acıktığını hissettiğinde önce 1 bardak su iç. belki yeme isteğini bastırır. bir de demişsin zaten tatlı kızartma ve hamur işini az yemeğe çalış. bir de sen zayıfsın galiba zayıfların kilo alması gerekiyor. ben şişkoydum zaten. 72,5 kiloda kilo almasan da sağlıklı hamilelik yaşanabiliyor. keşke şimdi de canım tatlı hamurişi istemese 60 kiloya düşmüş olurdum
denizverdi iyi akşamlar (cans ve zarpdenize hocam diye hitap ediyorsunya hoşuma gidiyor ben sana öyle dedim başka bişeyden değil canım)kızlar herkese merhaba;
kaz dağındasınız benimle
kekik kokulu İDAda
denizin ardında sanki bir inci kolye
İDAya komşu evler
fenerdeyim şimdi
genci yaşlısı ,akıllısı delisi!
yürüyüp geçmekteler
iyotu içlerine çeke çeke
kayalıktan uzattım ayağımı
ayaklarımı ,ayaklarımızı
çünkü yalnız değilim orada
sonra;
sonra çarşıya dönüyorum tekrar
DONDURMAcısı ÇAYcısı,herşeycisi
hepsi oradalar
haydi!! çıkın gönlümden
dilediğiniz sizin
merhaba güller.şimdi sizleri okuyacağım.çok ta yazmışsınız haa.bugün akşamüzeri döndüm.plansız bir tatil olunca yapılacak işler de askıya asıldı.sanırım bu hafta askıdan indireceğim..bir sabah erken saatlerde yazdığım yalancı şiirimle sizi selamlıyorum görüşmek üzere.hoşçakalın.opuyorumnanaktan
amin canım saol darısı sizlere olsun inşallahrabbim nazradan saklasın çook tatlı güle güle büyüt
denizverdi iyi akşamlar (cans ve zarpdenize hocam diye hitap ediyorsunya hoşuma gidiyor ben sana öyle dedim başka bişeyden değil canım)
Günaydın
Denizverdi Nisa Mai sabah gülleri ve arkadaşlar inşallah herkes iyidir.
Banu145 bugün yumoşların toplanıyor sanıyorum inşallah dolu dolu olur ve güzel güzel döllenirler.
Limon Kabuğu ben ilk aylarda çok almıştım bulandıkça yemiştim 4.aya kadar 6-7 kiloyu çoktan almıştım.
Sen çok zayıfsan al canım. Bende hamur işlerinden ve tuzdan tatlıdan uzağım ama çok kilo alıyorum artık haşlanmış sebzemi yesem sürekli diye düşünmüyor değilim.
Alabama yakışıklına maşallah. Bu kadar çatık bakmayı kimden öğrenmiş :)
Sen sıkıştırınca oynuyordu demek.Ben denedim geçen gün yattığım o yönde biraz ağrı hissi olunca bıraktım ama bir tembellik var bu oğlanda hala totosu üstüne aşağıda oturuyor, çok hareketli değil en ufak kıpırtıda olsa sayıcam şu su sesleri sayılıyormu? günde 2-3-4 kez duyabiliyorum Meryede duyuyormuş bu sesi. teşekkürler bilgiler için
Deniz Bulut alışveriş tüyolarını aldım teşekkürler. bende senin gibi 3 6 9 aylık şeklinde alayım 3 aylık fazla giymiyorlar anladığım kadarıyla.
Bahsettiğin gibi o kadar bol çeşidi nerden buluyorsun :) erkek ürünü pek yok gibi mağazalarda hep kız cicileri aman fazla açılma biraz daha büyüsün beraber alışverişe gidersiniz.
Merye bana dr demişti totosu işte burda diye gösterdi o zamandan beri anlıyorumki orası totosu :)
Herada hayırlı olsun cicilerin. Bende İnşallah başlarım yakında. En azından tansiyon stresinden kurtulmak için.
3 gündür akşamları tansiyonum çok yükseliyor tuzlu ve hamurda yemediğim halde hayırlısı bakalım sıkı bir diyet yolu gözüküyor şu rahatsızlıklardan diyetisyene ayıracak vaktim kalmamıştı ama vakit ayırsam iyi olcak gibi
erverdicim inşallah 1.5 seneye varmadan kızın sizinle olur ...canım senin dediğin gibi de olabilir.evlat edinenler forumu var. oradan takip ediyorum bu konularla ilgili gelişmeleri.evlat edinenler yasıyor.genelde en fasla 1,5 sene gibi bir süreden bahsediyorlar.inşallah çok beklemem..olsun.... olsun da.. yurttan.... benden... yeter ki olsun
sen de homini gırtlak gidiyormuşsun.. tansiyona dikkat.. kilo gelir de gider de.. tansiyon bir yapışırsa... aman haa.
heradacım acaba tansiyonum yediklerim içtiklerimden mi çıkmaya başladı anlayamadım..normalde böyle bir problemim yoktu.. yeni yeni başlıyor olması hamillikten ve yediğim içtiğim şeylerden diye düşündürmeye başladı..bu hafta hergün sağlık ocağına gidip ölçtüreyim bakalım..kaça çıkıyor merak ediyorum..kaçtan sonrası risk onuda bilemiyoum...inşallah 1-2 defaya mahsus bir durumdur... yoksa çekilicek gibi değil baharcığımı şimdi daha iyi anladım...Limonkabuğu, madem o kadar zayıfsın gerçekten kiloya ihtiyacın var merak etme. Zaten abartılı bir kilo da almamışsın. Ben dikkat ediyorum yediklerime, tedavilerle sıkı kilo alarak başladığım için hamileliğe. Kiloyu da tek ileride şeker ya da tansiyon sıkıntısı olmasın diye kontrol altında tutmaya çalışıyorum. Allah'a şükür bu günleri gördük ya fazla kiloları da veririz.
Tekrar tekrar bu hamilelik muhabbetlerinin darısı bebek müjdesi bekleyen tüm arkadaşlarımıza olsun.
denizbulut,hamile kalmadan önce çok zayıftım..beni her görende dile getirirdi zaten..boyum 1.73 ve kendimi tartıda gördüğüm en fazla kilo 54'tü, oda tatillerde:)yiyip içip yatığımdan heralde...52 kilo ile hamile kaldım şuan 55.5 oldum..valla ben özel hiçbirşey yapmadım. sadece yiyemedim. canım istemedi. sabah mesela 1 tost yiordum öğlene acıkmamış oluyordum. öğlen 2 kaşık birşey yiyordum akşama kadar acıkmıyordum. arada acıkırsam da faydalı diye meyve yemeye çalışıyordum. tatlı ve çikulata çok severim. hamileliğim boyunca hiç istemedim hatta tiksindim. 3-4 kere anca yemişimdir. yalnız benim ağzımda hamilelik belirtisi denen metalik tat 9 ay boyunca azalarak olsa da sürdü bu nedenle çok fazla durmadan su içtim. belki iştahı bu kesmiştir. günde 3-4 litre sıvı aldım. o metalik tatın buna katkısı çok oldu. benim önerim her yemekten önce ve acıktığını hissettiğinde önce 1 bardak su iç. belki yeme isteğini bastırır. bir de demişsin zaten tatlı kızartma ve hamur işini az yemeğe çalış. bir de sen zayıfsın galiba zayıfların kilo alması gerekiyor. ben şişkoydum zaten. 72,5 kiloda kilo almasan da sağlıklı hamilelik yaşanabiliyor. keşke şimdi de canım tatlı hamurişi istemese 60 kiloya düşmüş olurdum
meryecim durduramıyorum zaten yemek yeme isteğimi :) bebek sağlıklı olsun da veririz kiloları bir şekilde..gerçi ne kadar alırsam alayım bende çok görünmeyecektir..çok zayıf hamile kaldığım için ve uzun boylu olduğum için...canım ya sen denizbuluta bakma o çok az almş deniz belki ondan sütü az olmuş olabilr gib geldi bana tabi fikikr yürütüyrm
ebru şalli 9 kilo almştı kyamet kopardilr niye bu kadar az denizi duysalar ağızları açık kalacak
canım ablam fazla almama ya çalış dedi vermesi zor olr dedi ama ben hep bebşimmi düşndim olsun ben sonra diyetisyene gidrm dedim bunuda eklyeyim zayıflar daha fazla kilo alıyr diye biliym
baharcım,ben şuana kadar 3.5 kilo aldım ve buna bile çok diyordum sen 6-7 kilo aldım diyince biraz daha vicdanımı rahtlattım..demekki alınabiliyormuş..tek bana mı oluyor acaba diyordum..Günaydın
Limon Kabuğu ben ilk aylarda çok almıştım bulandıkça yemiştim 4.aya kadar 6-7 kiloyu çoktan almıştım.
Sen çok zayıfsan al canım. Bende hamur işlerinden ve tuzdan tatlıdan uzağım ama çok kilo alıyorum artık haşlanmış sebzemi yesem sürekli diye düşünmüyor değilim.
3 gündür akşamları tansiyonum çok yükseliyor tuzlu ve hamurda yemediğim halde hayırlısı bakalım sıkı bir diyet yolu gözüküyor şu rahatsızlıklardan diyetisyene ayıracak vaktim kalmamıştı ama vakit ayırsam iyi olcak gibi
albama .. o ne muthış bır şey öyle .. kırkbir kere maşallahhh.
patıkler sanırım tedavı aşamalarımız beraber olacak .. inşallah hamıle kalırız .. ve ıkıncı bebeklerımızı kucagımıza alırız ..
merye .. aklına erken dogum fıkırlerını uzaklaştır lutfen .. her sey yolunda gıdecek ..ve tam zamanında kucagına alacaksın mınık kızını..
lımonkabugu .. bence de dr gıt .. ınsan o guzel hareketlerı gorunca daha pozıtıf ve mutlu oluyor ..bu guzellıgı esırgeme kendınden ..
baharnaz .. tansıyon problemın duzene gırdı sankı .. maaşallah .. beslenme altın anahtar canım .. zaten bılıyorsun ama hatırlatayım dedım .. ogluna ısım dusundunuz mu? ..
denız bulut batunun kırkı cıkmış .. maaşallah .. cok yakışıklı gorunuyor ..
denızverdı bugun annaen gelecekmıs .. benım ıcın de kocaman sarıl ...
iyi fikir dans etmeyi çok severim çıtırken iyi dans ederdim. erverdiye yazdığımı gördün dimi patikler baltarçınçörek otu benim hemoroidimi tetiklemedi vazgeçme tamam mı hatta sen şimdiden başla.
yok yok dur demem lazım mayıs da kardeşim evleniyo düğünde şişko olmamam fıstık gibi olmam lazım. hayır kendimi tutamıyorum o kötü canım istiyo hay bin kunduz.
evet haklısın emzirdiğim için çabuk gitti en zoru dicem ama zaten doğumdan sonra çat diye 75 oldum aslında bişi verdim de sayılmaz 3 buçuk 4 kilo vermişim ama daha vermem şart. yememe dur diyemiyorum bari hareket yapıyım denge olsun. hani ameliyat yerleri açısından sordum ufak ufak spora başlamakta sıkıntı olmaz heralde dimi.
ben yazarken de 4 ziyaretçi vardı valla. benim tüp başına dönmem için 60 kilo olmam lazım daha 11 kilo demek oluyor bu. eşimde geçende vermem lazım diyince hemen atladı evet evet sen artık tatlıyı kes demez mi
saol canım darısı başına olsun inşallah. seninde güzeller güzeli bi evladın olsun. bebeklerin hepsi güzel hepsine bayılıyorum. anne olduktan sonra daha bi başka bayılmaya başladım bebeklere o da ayrı biliyor musun? hepsi bana aynı geliyo ve hepsi beni acayip duygusallaştırıyor.
son zamanlarda büyüdükleri icin daha bi hareketsizleşiyorlar ama günde en az 10 hareket etmeleri gerekiyor. ve 24 saat hareket alamazsan bunu sakın göz ardı etme. dikkatli ol. tedbiri de elden bırakmamak lazım tabi canım.
İnşallah herşe istediğin gibi olur arkadaşım...yok canım yok atlamadın.şimdi yasıyorum..dün akşama ya sarmısaklı yoğurdun asisiliğne uğradım.ya da kıs çocuğu işini yoluna koyduğumdanmıdır nedir bir hafiflik gelmiş üstüme..akşam daha saat 9 olmadan uyuyuverdim.tabii gece yarısı dirildim.yasıları okudum ysdım.bana yasmaya sıra gelince kapandı göslerim
güller
dün sosyal hismetlere gittim. bisimle ayrıntılı görüşen görevliyi buldum konuştum.. iyi karşıladı şükür.yoksa alabamacımsenin de dediğin gibi evdeki bulgurdan olma korkusu yok ta değildi..kocam dedi bir de sis kararsıssınıs istikrarlı karar alamıyorsunus filan deyip bir de hakkımısı kapatırlarsa diye içime kurt düşürmüştü.neyse..
18 yıllık evli olduğumu bir laç ay sonra 19 olacağını bu süre içinde hep bir kıs çocuğu istediğimi söyledim.bu benim şansım dedim.farketmes diye yasdırdığımıs bölümü kısa çevirdik.yalnıs 1 yaş çocuğuna hak sahibi olamıyacağım tabii çok büyük bir ihtimalle..görevli bunu hatırlattı bana.
2008 den bu yana 1 yaş kıs çocuğunu bekleyen varmış 20ci sıradaymış..düşünün artık....
görevli de aynen böyle dedi.
senede 2 3 çocuk ancak çıkıyormuş(1 yaş kıs çocuğu)çok ta inandırıcı gelmedi ya..
ilk başta çok dikkatli bir şekilde üserine bastıra bastıra çok bekleyebileceğimisi hatırlattı.şöyle de bir alternatif sundu.6 ay sonra evi görmeye gelicekler.o saman sisinle görüşeceğim dedi.son kes kararınısı söylersinis dedi.çünkü ancak o saman sıraya alacak bisi.hani olabilir ya kararımısdan vasgeçersek 3 ya da daha büyük yaşta kıs çocuğu yerine 1 yaşında erkek çocuğuna dönersek diye açık kapı araladı.hiç yoktan iyidir.6 ay sonraya kim öle kim kala.şimdilik işler benim istediğim yönde...ama kocam açısından ona haksıslık mı yapıyorum o da var.burada ben mi öne çıktım.ne yapayım ama.erkekler hep dışarıda.işte..çocukla ne kadar çok vakit geçirebilirler ki.tüm gün ben onunla olacağım.daha çok benim hayatım olacak kısım..
2 3 yıla kadar allahın isniyle evimi toparlar pek te yapmak istemediğim çocuk odasını hasırlarım artık.küçük olsaydı bir yaş gibi o saman gece yanımda olacaktı.büyük çocuğu ayırmak gerekiyor saten.kurs hocamısla da konuştum..bir haberim daha var.. göndereyim de.. kapanır mapanır... boşa gitmesin yasdıklarım.
inanın güller her yeni gün insana birşeyler öğretiyor..
şimdi benim bir pıhtı rahatsıslığım var ya... bilen bilir..bu ay sonu 6 ayımıs bitecek.sanırım yeni bir emar çekileceğim.film filan..eşim dedi beraber gidelim memeorialdeki dr a(hematoloğa)eğer herşey yolunda derse hale hanıma tüp yapabilir konsültasyonu çıkarırsa..bir kere daha şansımısı deniyelim diyor..
ve bu kararını kendi ailesine evlat edinmek için başvurduğumusu söylediğinde açıklıyor.diyor ki evlat edineceğim son bir kes daha da yeniden deniyeceğim.haa olur olmas. ama olusa ikisine de bakacağım..yüceliyor yüceliyor büyüyor dağ gibi oluyor gösümde gönlümde...
yıllarca ben dr a gidiyorum diye beni vasgeçirmeye çalışan kocam şimdi böyle düşünüyor..burda sösüm bitiyor.duygularımı anlatamıyorum..
böyle işte...bakalım hayat ne göstericek bise....
Arkadaslar Merhaba,
Altinyunus'un da yazdigi gibi bebeklerimizden birisinin minik kalbi durdu! Ogrendigimizde sok olduk! Kendimizi o kadar hazirlamistik ki ikiz bebeklere... Haftaya Sali gunu yine ultrasonumuz var her hafta gidiyoruz zaten, insallah kalan bebegimiz bizimle sonuna kadar saglikla devam eder. Gercekten zor duygular.....
Iyi dilekleriniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim, sagolun.
Altinyunus, Umut'la saglikli bir gelecek dilerim canim, benim icin de kokla oglusunu...
Deniz Bulut, ev ultrasonu icin simdiden cok tesekkur ederim canim ayriyeten test kontrol bilgileri icin de cok tesekkurler.
Denizverdi, hakkinizda her iki konu ile de ilgili hayirlisi olsun diyorum. Daha zamaniniz var, soyledigin gibi karar degistiriseniz buna da vaktiniz olacak. Allah gonlune gore versin. Topuk dikenini Annem gecirdi, son yazdigin gibi ortapedik malzemeler satan yerden ayakkabi ve terliginin icine silikonlu bir tabanlik aldi ve sorunu gecti, umarim seninki de uzun sureli olmaz canim.
Baharnaz, Limon kabugu, test, kontrol bilgileri ve zamanlari icin cok tesekkurler.
Herada, AS'nin sonucu guzel cikmis, gozunuzaydin canim.
Merye, senin gebeliginin de ikiz ile basladigini bilmiyordum, demek oyle... Bebegin kipirdandigini hissetmek icin bizde bir parca seker yada cikolata yerler akabinde bebegin hareketini hissettiklerini soylerler bir dene istersen.
Cans, tedavi hazriliklarina baslamissin, hakkinizda hayirlisi olsun.
Patikler, super! Babacigin sana artik en ozel bal ve poleni gonderir, sifa olsun yarasin canim.
Alabama, Mert bebek kaslarini catmis yine... Cok ciddi bir cocuk mu olacak acaba, kucuk erkekim benim.
Hulya, bence bu hazirlik doneminde sen de incir kuru filan yap, yasimizla birlikte yumurtalarimiz da spermlerimiz de yaslaniyor ve kalitesi dusuyor maalesef canim.
Nisa-Mai, Toana umarim her sey yolundadir.
valla ben hiçbir şey anlamıyrm neresi poposu neresi başı kocam bazen başı şurda diyr ama ben onud a anlmıyrm bende bazen su sesi gibi ses duyuyrm ama nasıl bir su bilmiyrm
hareket olayaında ben 22 haftalık iken dr aramştım pek hareket etmiyr diye daha erken demişti korkmana gerek yok ama yemek ye sol yana yat ve çikolata ye hareketini hissedersin demişti
evet ordaki dr ların böyle yhaptığını duymuştum ama onlar daha doğrusunu yapıyrlar diye de çok yazldı söylendi bizimkiler çok fazla yazıyr hatta bazı ülkelerde spor reçetesi bile yazıyrlar keşke bizimkiler de böyle olsa
zor gibi gözüküyr seninki ciddi erkek anam biraz zor güler foto yakalarsın ama çok karizma olacak gibvi duruyr kızlar öylelerini daha çok sever bence allah bağşlasın çok tatlı yiyesim geldi annesi çok öptüm onu
hey hanımlar bebşlerinizi çok öpun zekası ve güveni artıyr diye biliyrm ben öyle yapacam inş.
evet iyiyiz inş. zor haretket etmeye başldım ayaklarım şişmeye başladı bazen kocamn olyrlar ama sabh eski formuna dönyr gibi akşam kocamn olyr birkaç gündür başağrısı var o da hamşlikten galiba
bu arada sen o kadar beklemessin canm seninki kısa sürecek çabuk ikincisi gelecek inş.dün çok aklımdaydın özellikle özel durumn la ilgili çok dua ettim inş.herşey gönlünce olsun
canım ya sen denizbuluta bakma o çok az almş deniz belki ondan sütü az olmuş olabilr gib geldi bana tabi fikikr yürütüyrm
ebru şalli 9 kilo almştı kyamet kopardilr niye bu kadar az denizi duysalar ağızları açık kalacak
canım ablam fazla almama ya çalış dedi vermesi zor olr dedi ama ben hep bebşimmi düşndim olsun ben sonra diyetisyene gidrm dedim bunuda eklyeyim zayıflar daha fazla kilo alıyr diye biliym
canım ya hakket az yemişsin az kilo almşsın ama su çok işine yaramşıtır hep artsı var şu suyn canım
ama alşvrş tüyolarını dikkatle takip ediyrm canm sağolasın bebşiene kocaman öpücüklerimi göndriym allah onlarısz bırkamasın bizleri amin
yok süt olmamasının az kilo almakla ilgisi yokmuş. onu da sordum. açıklanamıyor. bazen çok kötü beslenen minik göğüslü ufak tefek kadınların çok fazla sütü oluyormuş, iyi beslenen iri göğüslü ve yapılı kadınların da hiç. şundan diyemiyorlar
alışveriş c&a in body leri de fena değil yıka yıka giy bozulmuyor. fiyatı uygun ama tek tek almayacaksınız. paket olanları alacaksınız. şu an 4 tanesi 19 lira. c&a de ürünlerin üstünde çin malı yazıyor ama chicco dan astronot aldımdı o da çinde üretilmiştir yazıyor. artık hepsi orada yaptırıyor önemli olan kontrol ettirmeleri.
evet canım yakında sen de yaşayacaksın bu tecrübeyi inşallah. tek olunca zor oluyor tabii. bazen ne halt etim ben diyorum ama öpüp koklamak bakışlarını takip etmek gülümsemesi falan apayrı duygular yaşatıyorNasıl becerdiysem birkaç sayfayı atlayarak okumuşum, mesaj yazmayı da atlamışım bu durumda, kusura bakmayın.
Alabama'cım, alışverişe yavaştan başladım canım. Karamel teyzesi benden daha hızlı alışverişte gerçi AS sonucu çıkınca eh artık zamandır dedim. Anneme kalsa daha en az iki ay sonra almamız lazım ama Allah nasip ederse ben iki ay sonraya birşey bırakmamak niyetindeyim.
Baharnaz'cım, arkadaşlara katılıyorum, başla yavaştan alışverişe ki sen benden kaç hafta öndesin arkadaşım. Allah'ın izniyle miadında gelsin bebeğin, alışverişe başlayınca gerçeğin oluyor, daha bir inanıyorsun sağlıkla kucaklayacağına dair.
Zarpdeniz'cim, bir önceki mesajımı senin mesajını görmeden yazmıştım. Mesajın moralli geldi, çok sevindim senin için. Eminim sağlıkla kucaklayacaksın bebeğini.
Altınyunus, kolaylıklar diliyorum arkadaşım. Umut bebekten bizi de haberdar et olur mu?
Denizbulut, maşallah Batu'ya, keyifle büyüsün, annelik duygusu enteresan bir tecrübe olmalı, insan yaşadıkları ve hissettikleriyle şaşkına dönüyordur. Site önerilerin için de sağolasın.
Cans tedavide herşey gönlünce olsun arkadaşım. Dualarla yanındayız.
Hülya'cım, en son doktora gideceğini biliyorum, umarım bir mesajını atlamamışımdır.
Toana yarın güzel haberlerini alacağız inşallah.
Merye'cim, sen nasılsın, hazırlıklar nasıl? Şu hamilelik çizelgesini söylüyorsun sanırım. Haklısın, koymam lazım yakında. Ha 10 hafta bitsin, ilk trimester bitsin, 2'li bitsin bir de AS bitsin öyle filan derken atladım işte, sağolasın arkadaşım.
Nisa umarım sen de iyisindir arkadaşım.
sağol canım. eşimle 10 gün sonra dün telefonla görüştüm ve bir kez daha şükrettim ne kadar doğru bir karar vermişim diye. ama doğru çok zor bir dönemdi. geçecek inşallah zamanla. sen de hamilesin eylül annesi olacaksın sanırım. sağlıkla kucağına al inşallahdenizcim topiğe uzun zamandan beri uğrayamıyordum o yüzden uzak kalmıştım herşeyden
o kadar sevindim ki bebişinle mutlu fotoğraflarına baktım uzun uzun herşeye her sıkıntıya değmiş sonunda çok şükür.. bu arada yanlış anlamadıysam eşinden ayrılmışsın, eminim çok sıkıntılı bir dönem olmuştur ama belki de böylesi daha iyi olmuştur her ikiniz için de. çünkü birliktelikler mutluluk verdiği ve paylaşımlar sürdüğü sürece anlamlı, zorlamayla yıpranma ve katlanmayla sürecek ilişkiden kimseye hayır gelmez. bebeğinle sana mutlu bir hayat diliyorum. belki bir gün görüşürüz. sağlıcakla kal....
eminim kızın olsaydı da aynı olurdu. hem kızı hem oğlu olan arkadaşa sordum. fark yokmuş. büyüyünce ne olur bilmem dedi. ama aynı cinsiyette 2 çocuk arasında da fark olabilir kişilikleri gelişince. önemli olan hayırlı evlat olsunHerada canım alışverişler başlamış demek çok sevindim. gerçekten alışveriş en güzel kısmı ve aldıkça insan kucağına alacağına daha çok inanıyo kendini ikna ediyor. gönlüne göre sen yap alışverişini ben bazen mert karnımdayken eşimle kanyona gidip alışveriş yaptığımız günleri özlüyorum biliyor musun? enteresan bir duygu ve yaşayınca anlıyorsun ki bana hep söylerlerdi hamilelik de keyifli bunun keyfine var falan diye. gerçekten özleniyormuş. hamişler bunun keyfine varın anacım.
denizbulut demek öyle kuzguna yavrusu kartal görünürmüş hesabı olmuş hem Merte iltifat etmişsin hem kendi evladına kıyamamışsın yerim seni. aslında bakma resimde öyle görünüyorda benimkinin de çok bi saçı yok. o resimde öyle çıkmış. bahtları güzel olsun. doğru insanlarla karşılaşsınlar. sağlıklı ömürleri olsun. ben hastanedeyken onu kablolara bağlı savunmasız ne kadar zor nefes aldığını gördüğüm gün çoook derinden bağlandım ve kucaklayıp eve götürmem biraz geç olunca sevgim bağlılığım ta o zamandan başladı. onsuz hiç olmamışım gibi şimdi ama bi okadar da varlığına inanamıyorum bi acayip. allah tüm isteyen anne adaylarına bekleyen beklemeyene yaşatsın.
benim oğlum bi tane öpmeye koklamaya doyamıyorum işte annelik buymuş. bi kızım olsaydı da böyle olurmuydum acaba bilemiyorum.
kıyafet bebeğin gelişimine bağlı 1 aylık da lazım ama 3 hafta falan anca giyiliyor.Günaydın
Banu145 bugün yumoşların toplanıyor sanıyorum inşallah dolu dolu olur ve güzel güzel döllenirler.
Sen sıkıştırınca oynuyordu demek.Ben denedim geçen gün yattığım o yönde biraz ağrı hissi olunca bıraktım ama bir tembellik var bu oğlanda hala totosu üstüne aşağıda oturuyor, çok hareketli değil en ufak kıpırtıda olsa sayıcam şu su sesleri sayılıyormu? günde 2-3-4 kez duyabiliyorum Meryede duyuyormuş bu sesi. teşekkürler bilgiler için
Deniz Bulut alışveriş tüyolarını aldım teşekkürler. bende senin gibi 3 6 9 aylık şeklinde alayım 3 aylık fazla giymiyorlar anladığım kadarıyla.
Bahsettiğin gibi o kadar bol çeşidi nerden buluyorsun :) erkek ürünü pek yok gibi mağazalarda hep kız cicileri aman fazla açılma biraz daha büyüsün beraber alışverişe gidersiniz.
Merye bana dr demişti totosu işte burda diye gösterdi o zamandan beri anlıyorumki orası totosu :)
Herada hayırlı olsun cicilerin. Bende İnşallah başlarım yakında. En azından tansiyon stresinden kurtulmak için.
erverdicim inşallah 1.5 seneye varmadan kızın sizinle olur ...
tansiyonum dün gece yine çıktı sanırım ensemden vuran şiddetli bir ağrım oldu..uyudum da öyle geçti..şimdi hafif hafif ensemde yine ağrı var, sanırım yine çıkıcak tasiyonum..yarın bu yakınlarda bir hastanede bebeği görmeye gidicem gittiğim doktorlada konuşucam bu tansiyon olayını..devam ederse de kendi doktorumu ararım artık..
heradacım acaba tansiyonum yediklerim içtiklerimden mi çıkmaya başladı anlayamadım..normalde böyle bir problemim yoktu.. yeni yeni başlıyor olması hamillikten ve yediğim içtiğim şeylerden diye düşündürmeye başladı..bu hafta hergün sağlık ocağına gidip ölçtüreyim bakalım..kaça çıkıyor merak ediyorum..kaçtan sonrası risk onuda bilemiyoum...inşallah 1-2 defaya mahsus bir durumdur... yoksa çekilicek gibi değil baharcığımı şimdi daha iyi anladım...
denizbulut,hamile kalmadan önce çok zayıftım..beni her görende dile getirirdi zaten..boyum 1.73 ve kendimi tartıda gördüğüm en fazla kilo 54'tü, oda tatillerde:)yiyip içip yatığımdan heralde...52 kilo ile hamile kaldım şuan 55.5 oldum..
günde en fazla 2.5 litre sıvı alıyorum..ağzımda hiç metalik tatta olmadı oyüzden de suyu aklıma geldikçe içmeye çalışıyorum.yemeklerden hemen önce bir bardak su içmek iyi fikir bunu uygulayacağım ...
meryecim durduramıyorum zaten yemek yeme isteğimi :) bebek sağlıklı olsun da veririz kiloları bir şekilde..gerçi ne kadar alırsam alayım bende çok görünmeyecektir..çok zayıf hamile kaldığım için ve uzun boylu olduğum için...
baharcım,ben şuana kadar 3.5 kilo aldım ve buna bile çok diyordum sen 6-7 kilo aldım diyince biraz daha vicdanımı rahtlattım..demekki alınabiliyormuş..tek bana mı oluyor acaba diyordum..
canım,bu kadar çok şeyden uzakken nasıl kilo alıyosun acaba?ben tatlı hariç herşeyi yiyorum..
benimde dün akşam yükseldi tansiyonum,ölçtürmedim ama hissettim enseme vuran şiddetli sancıdan...bu hafta hergün ölçtürücem bakalım kaçlarda dolanıyor bu tansiyon..şuan bile hafif hafif ensemden ağrı vurmaya başladı sanırım benimde tansiyon problemim olucak..buda beni korkutmaya başladı...
hamile arkadaşlar,ebru hamile giyimde indirim var haberiniz olsun..ben bugün bir kot siparişi verdim..ihtiyacınız varsa kaçırmaın derim..
canım o ne öyle sen çok zayıfsın ve hatta sıskasın. en az 12-14 kilo alman gerekli. hatta daha fazla. merak etme verilir. ben 1.62 boya 60 kiloya dönsem oynayacağım hele 55 e dönsem zil takar oynarım :81:
banu hayırlı haberlerle döner inşallah.
herada harektlerde artış var mı?yoksa endişe etme ben 28. haftaya kadar çok hafif hissetmiştim.
heradahayırlı alışverişler...düşündükçe benim de inanasım gelmiyor.geçmiş günlerimisi bilince.. doya doya yapın alışverişinisi... bebeğin de sen de hak etinis.. şimdi gün bugün.. al ne istiyorsann.
alabamacanım ne güsel... allah böyle veriyor işte insana yavrusunun sıcaklığını. seni okurken göslerim doldu.hepinisin yavrusuna sağlık versin allah.
bu hareket işini doktorunla paylaşsan diyorum korkutuyosun beni yaw. ayrıca su sesi derken anlayamadım ben su sesi almıyodum valla çakamadım ne demek istediğini.Günaydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?