38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

baharnaz ilkinde şeker kac çıktı? kac kiloyla hamile kaldın kac kilo aldın hayatımm ?

Canım 76.500 ile tedaviye başlamıştım pozitif sonucu gördüğüm gün kilom 80 idi şimdi 93.500
açlık şekerim 93 tokluk şekerim 163 çıktı. Yazın tedaviden 15 gün önce 75 grlık glikoz yüklememde bir sorun yoktu sınırın altındydık ama şimdi üstündeyiz Hayırlısı.

Son düzenleme:
Alabama yakışıklına maşallah canım sağlıkla büyüsün

Merye cicilerin hayırlı olsun güle güle giydir canım. gerçekten haklısın eskisi gibi hareket edemiyorsun

Gabrielle hiç duymadım bahsettiğin durumu ama ilaç takviyesi ile çözümlenemezmi acaba?

Kafama takılan konuyu paylaşayım

Levotiron kullanan arkadaşlar var!!!!!

Bu ilaç yükselmesi içinmi kullanılıyor düşmesi içinmi?

1.17 TSH alt sınıra yakın
0,50 T4 alt sınırın altında

Bana bu hormonların düşük ve gebelikte ihtiyacın olduğu için ilacı kullanman gerek dediler ve 1 gün dahi aksatmadım peki değerlerim 1 ay önceki sonuçlara göre niye düştü????

baharcım merhaba ... levıtron tefor eutyrox tarzı ılaclar tıroıdlerı az calısan ınsanlara verılır ..bu ılaclar sayesınde vucuda tıroıd hormonu dısarıdan verılır ve vucut ıhtıyacını karsılar .. buna hıpotıroıd denır. ancak tsh ıle degerler arasında ters bır ılskı var .. yanı tsh yuksekse tıroıd calışmıyor demektır .. zaten ust sınır 4 cıvarındadır .. gebelıkte en ıyı aralık 1- 2 arasındadır .. yanı senınkı mukemmel olmus .. amac yuksek degerı dusurmektır ..senın t4 degerınde ıse bıraz dusme var .. o da 1 - 1.50 cıvarında olursa ıyı olur .. ılaclarını sakın kesme canım .. eger tıroıdler cok calısırsa kı bana hıpertıroıd denılıyor ..o zaman tsh degerı dusuk olur .. 0.50 nın altında .. bu seferde calışmasın dıye ılac verılır ..
benım 3 senedır hıpotıroıd seklınde devam eden hastalıgım her ne hıkmetse 8 aydır hıpertıroıde cevırdı .. sanırım stress bu hastalıgın tetıkleyıcısı .. 1 aydır propcıyl dıye bır ılac kullanıyorum .. 57 kılodan 58 kıloya cıktım .. dr um normal dedı .. tabıı ona gore hava hoş ...cunku metabolızmayı durduran bır ılac.. senınkı ıse tam tersı hızlandıran bır ılac.. ınşallah yardımcı olabılmısımdır.sevgıyle ve sıhhatle kal..

bunu sana kim söyledi gabrielle. benim eski doktorum ultrasonla baktığında rahim duvarında ufak tefek pürüzler olduğunu söylemişti sonra polip çıkmıştı polipi de kürtaj yoluyla almıştı bana da demişti ki kürtajla duvar kazınınca opürüzlerde gitti daha kolay hamile kalacaksın demişti. senin bu söylediğin tam tersi bilemiyorum yorum yapmak zor ancak hamile kaldınmı dersen kalamadım aradan 1.5 2 sene geçti ikinci tüpde hamile kaldım. bir bilene sormak lazım. rahim duvarı için de ilaçlar var mutlaka çözümü vardır üzülme bence.

13.5 kilo aldın o zaman ve daha önünde 13 hafta var aslında çok aşırı fazla değil ancak kilon normale göre fazla olduğu için dikkatli olman lazım. bildiğim kadarıyla diyet kontrollü gidiyorsun ama sıkıntılarının çoğu fazla kilolardan olabilir. hayırlısıyla doğur sonra kiloları verirsin allahın izniyle. ben toplamda 18 kilo aldım ayy hatırlıyorum da çok kötüydüm ya yürümeye mecalim yoktu 20 adımdan fazla atamıyordum. hala da 10 kilo fazlam var şimdi 70 kiloyum önceden tedavide alınmış 6 kilomla beraber 10 kilo vermem lazım. ama iştahım hala açık nasıl vercem bilmiyorum inşallah vercez:26:

günaydın kızlarr
cans canım az kaldı dimi kocan ayın kaçında geliyo özlemişsindir çok hadi iyisinn mert beyin fotosunu istemişsiniz buyrunn.

alabama.............. cok tatlı yaa
allah nazarlardan saklısın .ınan ıstanbulda olsam bı dakıka durmaz cat kapı sevmeye gelırdım ..
bana mı oyle gelıyor yoksa bebekler daha mı akıllandı .. daha ıkı aylık resmen guluyor bu yaaa.. denızınkı de senınkı de cok tatlı maşallah ...
canım esımın gelmesıne 3 gun kaldı hayırlıısyla .. sankı gecmek bılmıyor ..

patikler sanada iyi aksamlar nasilsin tatlimm

Biraz geç oldu ama iyiyim canım. Sen de iyisindir umarım.

Alabama çok çok şeker bu bebiş yaaaaaa........ maaşallah...

Cans canım allah kavuştursun. Arada özlemek de güzel oluyor değil mi?

Limon'cum dört tüp denemesini de Umut'ta mı yaptırdın?

Mualla, Gabrielle hoş geldiniz arkadaşlar....

güller herkese merhaba,,
günaydınlar.iyi akşamlar,iyi hafta sonları,bol güneşli günler,tatlı akşamlar,herşey herşey herşeyyy..
deliverdi döndübiras mamacık yiyeyim.nerde kalmışım okuyacağım...herkese kucak dolusu sevgiler

iiakşamlar nasılsın

slm deniz verdi nasıl gidiyo

istanbula yolun düşerse beklerim o zaman cans. valla iki aylık bebek koca adam gibi yemin ederim. bi tiripler bi ifadeler anlatamam tiyatrocu mu olcak acaba diyorum bu mimiklerle. evet gülüyor dönencesini çalıştırıyorum ona takılıyor ve konuşuyor agu bugu. allah hepimizin çocuklarına iyi yazılar yazsın. ayy ne kadar az kalmış hadi bakalım şimdi sen hazırlıklara başlamışsındır. allah ayırmasın inşallah hasretiniz her türlü bitsin hem birbirinize hem bebeğinize kavuşun inşallah.

saol canım benim. karar verdin mi nerde yaptıracağına. allah yeter ki ol desin aslında yerin önemi yok ama insan içinin rahat etmesi için çok araştırıyor. bende ikinciyi acıbademde yapmadan önce amerikana gittim memoriale gittim ikisine de muayene paraları ödedim testler istediler onları yaptırdım ama sonra yine acıbademe gittim. koskoca acıbademde sade ce bir doktor var maslakda. ama memorialde tüp katında nerdeyse on tane doktor var. bildiğim kadarıyla ataşehire okmeydanından da doktorlar gidiyor Herada nın doktoru hale hanım mesela haftada birgün ataşehire gidiyordu herada da o gün ataşehire gidiyordu. sanki sen okmeydanı mı ataşehir mi diye düşünüyordun diye yazdım bunu biliyorsun dur mutlaka. geçen sene bu zamanlar ben tüp hazırlıklarına görüşmelerine hız vermiştim. 26 şubatta regl olmuştum 10 martda opu 13 martta transferim oldu. inşallah mart ayı uğurlu gelir başlayanlara.

Hülyacık gelmiyo ne zamandır merak ettim umarım herşey yolundadır işleri yoğundu çok.

Arkadaslar Merhaba

Iki hafta icinde sanirim daha duzenli yazmaya baslayacagim, simdilerde araliklarla girebiliyorum. Istanbul'da ikili testimiz yapildi. Ense kalinligi 1.4, burun kemigi de guzel cikti. Kan sonuclari da Pazartesi gunu belli olacak. Ilk defa bebegimizi 3 boyutlu gorduk, cok heyecanliydi, darisi tum siradaki arkadaslara insallah. Neredeyse tum gun izlemek istedim. Doktorumuz 16.haftada 4'lu test ve 20. haftada da ayrintili ultrason istedi. Bunlarda istenilen kriterlerde cikarsa amniyo sentezi ancak ciftler isterse yapiyoruz dedi. Bu testleri de yeni ulkemizde yaptiracagiz. Yarin, birgun birkac hastane ile gorusmemiz var, sonuclari da hem Istanbul'daki doktorumla hem de buradaki olacak doktorumla degerlendirmeyi planliyoruz.

Alabama,
Masallah Mert'e, artik gulucukler havada ucusuyor. Yeni ticker'iniz super olmus! Soyledigin isimlerden Nehir'i ben de seviyorum, yanliz degilsin yani...

Deniz Bulut, Batu ile fotonuz harika! Masallah, darisi biz siradakilere...

Denizverdi, cokkk gecmis olsun, hakikaten her sey cok ust uste gelmis canim. Artik biraz dinlenme zamani ve doktlarin istedigi testleri yapma zamani. Enerjini biraz daha topla ve kendini hazir hissedince yaptir canim. Sanirim bu aralar cok strese de girdin. Tum hastaliklar ve stresler ucup gitsin arkadasim.:13:

Baharnaz, seker testi yaptirmisim, anladigim kadariyla yenilenecek. Detayi simdi ben de not aliyorum bana da lazim olacak, sagol bilgi icin canim. Kilolari simdi cok dert etme, bir kismi dogumla gidecek, geriye kalanlari da sen azminle ustesinden geleceksin canim. Masallah bebis de buyumus. 4'lu teste hangilerine bakiliyor, isimlerini bana vaktin olunca yazar misin canim?

Limonkabugu, Masallah istahin yerindeymis, afiyet olsun, bebisine kilo saglik olarak donsun canim. Benim de cok yerinde! Ben tedavideyken Memorial'in dergisinde bitkisel caylar ve hamilelik ile ilgili yazida 2 kupayi gecmemek kaydiyla icilebilecegi yaziliyordu. Zencefil, nane, adacayi gibi yogun kokulu caylarin rahim kasilmasina daha cok neden olacagi yaziliydi ve dikkatli olunmasi gerektigi belirtiliyordu. Eger ihlamur sende rahim kasilmasi yapmiyorsa biraz icebilirsin. Tum sebzeleri de sirkeli suda bekletip oyle pisiriyorum yada salata yapiyorum, tavsiye ederim.

Patikler, iyilestin mi canim? Hastane konusunda fikrin kesinlesti mi?

Nisa Mai,Hulya

Altinyunus, nasilsiniz? Umarim her sey yolundadir, sen de pek girmemissin.

Banu, simdiden gecmis olsun. Safra kesesi operasyonlari icin kolaydir denilir ama sonucta yine de operasyon, her seyin yolunda gitmesi dilegiyle. Uyuyup uyanacaksin, hic korkma.:13:

Mualla, Gabrielle, Ekin, Hosgeldiniz!

Cans, gozunaydin, esin geliyormus. Umarim dedigin gibi esin geldiginde tum hormonlarin normale iner, kendini daha iyi hissedersin.

Merye, son haftalar demek...Biraz daha sabir arkadasim. Dogumdan sonra insallah kus gibi ferahlayacaksin. Ayaklarinin altina yastiklar koytup uzanmak iyi gelir sisligini giderirsin. Nst nasil cikti?

Herada, sen de ugrayamamisin canim. Umarim her sey yolundadir.

Sevgiler herkese.

Toana, yeni karariniz size bebisinizi getirsin. Ko-kultur, reglin 17-21.gunleri arasinda rahimden bir doku alinarak yapiliyor. Daha sonra bu doku cogaltilarak tedavideki embriyolariniz bu doku uzerinde buyutuluyor. Dolayisiyla embriyolar transferden sonra da kendi dokuna yabancilik cekmiyorlar. Bazi doktorlarin makalelerinde lab. ortaminda buyutulen embriyolarin birden bire transferden sonra tutunmasindaki problemlerinde bu islemin faydasindan bahsediliyor. Lokal anestezi altinda yapiliyor. Bal-polen-corekotu-tarcin karisimini her sabah birer kasik ikinizde yiyin, ben tedaviden en az 3 ay once baslamistim. Yakut, zumrut kolye ile ilgili olarak da o zamanlar Uzakdoguda yasadigimiz icin fiyatlar orada daha uygundu. Eger istersen bir kolye ucu alip takabilrsin daha ekonomik olur. Ben mistik seylerle de ilgilendigim icin taktim, denemedigim bir sey kalmasin diye... Rahim filmi mutlaka cektir, doktorun istesin istemesin, genelikle de istemiyorlar. O yuzden senin bilincli bir hasta olman cok daha iyi olacak. Bana doktorum sizinle bir doktorla konusuyor gibi konusuyorum demisti. Bildigim kadariyla rahim filmi simdilerde cok acisiz, Patikler de bilgi yazmis. Ben bu arda 40 yasindayim. daha cokkkk citirim yani...Gec dogumlar kadini daha da genclestirirmis, insallah dogumdan sonra daha da genclesecegim. Size bol sanslar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…