baharcım merhaba ... levıtron tefor eutyrox tarzı ılaclar tıroıdlerı az calısan ınsanlara verılır ..bu ılaclar sayesınde vucuda tıroıd hormonu dısarıdan verılır ve vucut ıhtıyacını karsılar .. buna hıpotıroıd denır. ancak tsh ıle degerler arasında ters bır ılskı var .. yanı tsh yuksekse tıroıd calışmıyor demektır .. zaten ust sınır 4 cıvarındadır .. gebelıkte en ıyı aralık 1- 2 arasındadır .. yanı senınkı mukemmel olmus .. amac yuksek degerı dusurmektır ..senın t4 degerınde ıse bıraz dusme var .. o da 1 - 1.50 cıvarında olursa ıyı olur .. ılaclarını sakın kesme canım .. eger tıroıdler cok calısırsa kı bana hıpertıroıd denılıyor ..o zaman tsh degerı dusuk olur .. 0.50 nın altında .. bu seferde calışmasın dıye ılac verılır ..
benım 3 senedır hıpotıroıd seklınde devam eden hastalıgım her ne hıkmetse 8 aydır hıpertıroıde cevırdı .. sanırım stress bu hastalıgın tetıkleyıcısı .. 1 aydır propcıyl dıye bır ılac kullanıyorum .. 57 kılodan 58 kıloya cıktım .. dr um normal dedı .. tabıı ona gore hava hoş ...cunku metabolızmayı durduran bır ılac.. senınkı ıse tam tersı hızlandıran bır ılac.. ınşallah yardımcı olabılmısımdır.sevgıyle ve sıhhatle kal..
cans detaylı açıklaman için teşekkür ederim canım.
Daha önceki TSH değerimde 1,80 idi o zaman yine kafam karışıyor :26: :)
Neyse hayırlısı canım inşallah tedavi öncesi seninde değerlerin normale döner.
Ekin, maddi acidan bu tedavi elbette onemli ama bu bahsettigin merkezde kullanilan teknoloji ve ekip nasil bilgin var mi? IMSI yapiliyor mu, bunu mutlaka ogrenmeni tavsiye ederim, lab.leri nasil? Embriyolog da bu tedavide son derece onemli diye dusunuyorum. Biz Memorial Atasehir'de yaptirdik, toplam 5000 idi ama bana ko-kultur yapildigi icin fiyat sonunda 7000'e cikmisti. Cok sukur ku olumlu sonucu aldik. Bu tedaviler her acidan ciftleri zorluyor. Bol sanslar dilerim.:13:
Ekin bencede fiyattan çok merkezde uygulanan işlemler önemli gibi canım tercih senin tabiki.
günaydın güllerim.38 in gülleri herkese günaydın
herkeske mutlu umut dolu bir hafta olsun... oy oy ben giremedim bayağı bereketlenmiş burası.. ne çok yedeğim oldu yasmadık..bugün de misafirim gelecek yine yasamıyorum.ama sisi seviyorum.sardım hepinisi.hoşçakalııınnn.
kısa molalarda tek tek okuyayım bari... yoksa sor biter..
yeni arkadaşlar tekrar hoşgelmişinis ekin,mualla
bahar seni açık gördüm.çoookk canlı bir günaydın.koca koca öptüm..
Herkese iyi haftalar olsun.
Toana iyiyim canım. Sen nasılsın? Umuyorum gönlüne siner yeni bulacağın merkez ve ilk denemeyle bebek müjdesi verirsin bize.
Ekin, yazdığından anladığım kadarıyla doktorun anlaşmalı olduğu bir tüp bebek merkezinde yapabilecek tedavini. Doğru mu anlamışım? Eğer doktorunun tüp bebek konusunda uzmanlığı yoksa, anlaştığı bir yerde oradaki uzmanlar aracılığıyla yapılacaksa tedavin ona göre yazacaklarım olur. Arkadaşlar da yazmış, gerçekten de seçtiğin merkezin laboratuvarı, doktorlarının bu konudaki yetkinliği, bizim yaş grubumuzdaki başarıları ve de uyguladıkları tedaviler çok önemli. Yani 20'li 30'lu yaşlardaki başarıları bizi pek ilgilendirmiyor. Mühim olan bizim yaş grubumuzda ne yaptıkları. Doktor kadar laboratuvarının iyi olması da araman gereken şartlardan. Üç aşağı beş yukarı fiyatlar 4-5 bin civarını buluyor her merkezde (genelde kullanılan ilaç fiyatına göre bin tl civarı oynayabilir) ya da IMSI ya da co culture yapılacaksa fiyatlar oynayabilir. Zarpdeniz co culture'ü yazmış. Ben de IMSI'yi yazayım. Mikroenjeksiyon yöntemide spermler mikroskop altında bakılarak seçiliyor, büyütmesi yaklaşık 500 kat kadar. IMSI de bir tür mikroskop ancak orada büyütme işlemi 5-6bin kat kadar, dolayısıyla en sağlıklı spermi bulma şansını arttıran, dolayısıyla tedavinin başarı şansını arttıran bir yöntem. Özellikle eşte sperm morfolojisinde hafif de olsa bir sıkıntı varsa bu yöntem olmazsa olmazlardan.
geçmiş olsun inşallah iyi geçer ameliyatın canım. korkma sakin olmaya çalış gelip geçecek diye düşün.
Alabama, Masallah Mert'e, artik gulucukler havada ucusuyor.Yeni ticker'iniz super olmus! Soyledigin isimlerden Nehir'i ben de seviyorum, yanliz degilsin yani...
Deniz Bulut, Batu ile fotonuz harika! Masallah,darisi biz siradakilere...
Denizverdi, cokkk gecmis olsun, hakikaten her sey cok ust uste gelmis canim. Artik biraz dinlenme zamani ve doktlarin istedigi testleri yapma zamani. Enerjini biraz daha topla ve kendini hazir hissedince yaptir canim. Sanirim bu aralar cok strese de girdin. Tum hastaliklar ve stresler ucup gitsin arkadasim.:13:
Baharnaz, seker testi yaptirmisim, anladigim kadariyla yenilenecek. Detayi simdi ben de not aliyorum bana da lazim olacak, sagol bilgi icin canim. Kilolari simdi cok dert etme, bir kismi dogumla gidecek, geriye kalanlari da sen azminle ustesinden geleceksin canim. Masallah bebis de buyumus.4'lu teste hangilerine bakiliyor, isimlerini bana vaktin olunca yazar misin canim?
Limonkabugu, Masallah istahin yerindeymis, afiyet olsun, bebisine kilo saglik olarak donsun canim. Benim de cok yerinde!Ben tedavideyken Memorial'in dergisinde bitkisel caylar ve hamilelik ile ilgili yazida 2 kupayi gecmemek kaydiyla icilebilecegi yaziliyordu. Zencefil, nane, adacayi gibi yogun kokulu caylarin rahim kasilmasina daha cok neden olacagi yaziliydi ve dikkatli olunmasi gerektigi belirtiliyordu. Eger ihlamur sende rahim kasilmasi yapmiyorsa biraz icebilirsin. Tum sebzeleri de sirkeli suda bekletip oyle pisiriyorum yada salata yapiyorum, tavsiye ederim.
Patikler, iyilestin mi canim? Hastane konusunda fikrin kesinlesti mi?
Nisa Mai,Hulya
Altinyunus, nasilsiniz? Umarim her sey yolundadir, sen de pek girmemissin.
Banu, simdiden gecmis olsun. Safra kesesi operasyonlari icin kolaydir denilir ama sonucta yine de operasyon, her seyin yolunda gitmesi dilegiyle. Uyuyup uyanacaksin, hic korkma.:13:
Mualla, Gabrielle, Ekin, Hosgeldiniz!
Cans, gozunaydin, esin geliyormus. Umarim dedigin gibi esin geldiginde tum hormonlarin normale iner, kendini daha iyi hissedersin.
Merye, son haftalar demek...Biraz daha sabir arkadasim. Dogumdan sonra insallah kus gibi ferahlayacaksin. Ayaklarinin altina yastiklar koytup uzanmak iyi gelir sisligini giderirsin. Nst nasil cikti?
Herada, sen de ugrayamamisin canim. Umarim her sey yolundadir.
Sevgiler herkese.
amin canm evet artık oturp kalkmaların ciddi bir meseleye dönştü demek bunu da özleyecz olsn allaha şükür yaşadk ve inş.kavuşacaz bebşlerimize bebeşlerini görecz onların inş. heppimiz br tane yetmez ikincisi hiç fena gelmiyr ama bunu zor bulunca
allah o dr u bilmem ne etsin sen nerde yaptrmştın kürtajı bebek kaç aylık idi gidp hesap sor o dr a veya tel.aç küfret herkese ismini vererek anlt bence ya ben çok sinirlendim okuynca. bende kürtaj olmuştm 2 aylık iken düşükten sornra parça kalmışt onu aldrlar ama kadın yanıma gelince gece 12,30 gibiydi esniyrdu ödüm koptu o zaman uykunuz mu var kadın beni korkutmuştu kadında bana ters ters bakıyr o gece bilmem kaçıncı kürjı imiş ne yapalım anm korkuyrz canmzı teslim ediyr onlara dikkatli olmaları lazm
canım senin durumun biraz özel gibi biraz sınırn üzerinde almışsın gibi ben 32 haftalk iken 13 kilo almştm şekerde de inş.düezlir camn sen bir kurban ada kız sağ salim doğrmak için valla ben adadım inş.kendimi iyi hiissettim anda kesecem kurbanı parasını şimdiden ayrdm desem sende yapsana alalh bize kızmaz inş.
çok geçmiş olsn canm
gözn aydın canm hoşgeldin sonçlar allah a şükür iyi inş.devam edecek allah heppimizinkini tamamına erdrir inş. 4 lü testi ben hiç bilmym ama benm dr larda seninkki gibi 12 16 20 haftalrada o dedklerini yaptılar
herkese iyi pazrlar
banucugum nasilsin canim benim onceden safra kesende bir problemin varmiydi anidenmi oldu rahatsizligin hayatim rabbim buyuk insallh hemncecik amaliyat olursun cikarsin inan bana bukadar dusunmene deymiycek herse cok guzel olucak insallah gecmis olsun canim:79:
cans günaydın tekrar teşekkürler anladım canım. İnşallah bu ay toparlanır değerlerimiz. Ney bişeymiş bu böyle :44: değerleri dengelemek ne kadar zor
Toana çok şükür iyiyim sen nasılsın
ZarpDeniz çok şükür ikili ölçümün güzel geçmiş sonucunda inşallah güzel çıkar. ayrıntılı ve 4lü test neden farklı zamanlarda ben ikisinide aynı gün yaptırmıştım. 4 lü testteki bakılan test isimlerni bilmiyorum canım. Cihangir bey ayrıntılı ultrasonun ardından bugün 4lü test kanınıda vermen gerek deyince hemen verip yaptırmıştım. 18+6 idi tam nette hatırlmıyorum evraklara bakmam lazım. Ayrıntılı da sorun çıkmasaydı 4lü yaptırmayacaktık dr öyle demişti.
Ekin bencede fiyattan çok merkezde uygulanan işlemler önemli gibi canım tercih senin tabiki.
Deniz Bulut sanırım 100 lükten sonra bir fikir alıcaz drdan 100 lük önemli dedi. Yarın testimi yaptırıyorum saol canım. İnşallah en kısa burun tıkanıklığını çözersiniz.
Denizverdi emar ve anjiyo ile ilgili haber yok canım karar veremedin sanırım, inşallah şimdi daha iyisindir. Artık sağ elim çok zorluyor beni
Banu yarın ameliyatın varmış canım İnşallah kolay geçicek annemde kapalı olmuştu. Allah yardımcın olsun.
Alabama saol canım. 2 gündür diyet yapmıyorum hamur işi yiyorum bıraktım :)
Merye az kaldı Maşallah canım ya ben bile şimdiden çok zorlanmaya başladım senin haftalarında napıcam bilemiyorumsağlıkla gelelim inşallah o günlere. En azından yanına en yakın arkadaşını çağırsan.
Herada saol canım, şimdilik böyle gidiyoruz. İsim konusunuda daha 1 adım ilerleyemedik :) Senin günlerin iyi geçiyor Maşalah hep böyle sorunsuz devam etsin, sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alalım
Vanilya inşallah güzel ve hayırlı şeyler yaşarsın.
Patikler merkeze karar verdinmi?
Hulya nerelerdesin takiplerin noldu?
Gabrielle başka drlardan da görüş alsan bende bu fikirdeyim.
Herkese Günaydın güzel bir gün diliyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?