Denizverdi canım bu mendiller parfümsüz ve nemlendiricisiz yeni doğan için sadece su ve pamukdan yapılıyor. nemlendiricili mendiller kaç aylıkken kullanılacak bilmiyorum. henüz onlara geçmedik şeker. Al sana kuzumun resimlerı
patikler,sarp hoca canlı bir selam..mutfağa girmeden bir bakayım dedim de...
patikler... ev işi kolay olmuyor anlıyorum ...çünkü annemlerde her hafta çağırıyor beni.gel şuna bakalım.gel bunu beğenelim diye...al al eksik bitmiyor...tekrar kolay gelsin..ağıs tadıyla güle güle kullanmayı nasip etsin...
Denizverdi canım bu mendiller parfümsüz ve nemlendiricisiz yeni doğan için sadece su ve pamukdan yapılıyor. nemlendiricili mendiller kaç aylıkken kullanılacak bilmiyorum. henüz onlara geçmedik şeker. Al sana kuzumun resimlerı
mamadan memnunsan sorun yok. gaz probleminin bitmesine çok az kaldı. rutin kontrolümüzde dr bizi korkuttu. dönem dönem pregomin as ve neogate in ithalatında sıkıntı oluyormuş. bu ara da o dönem sene sonu oluyor dedi eczacınızla konuşun depoya sorsun varsa bir sıkıntı depolayın biraz dedi. sadece 2 mamaya kalmak çok korkunç. 1 ay bulunmasa yandık :18:kendiniz alın depolayın dediği mamalar da 90 liradan 115 liraya çıkmış. dövizden ve altından daha hızlı artıyoriyi dilekleriniz için teşekkür ederiz teyzeleri.Umut'um huysuz ağlaması dışında iyi.
deniz, ben hipp mamayı denedim.bir eczane sipariş verdiğimde numune göndermişti.ne tesadüf ki Umut onu yediği 2 gün çok gazlıydı.ben de mama gaz yapıyor diye düşündümşimdiki mamamızı seviyoruz kabızlık da bitti ama akşamları çok kötü gaz sancısı oluyor.gece uykusu şükür iyi.
zarpdeniz, isminz çok güzel.benim yakın bir arkadaşımında eşi İngiliz.onlar da bebeklerine 2 isim koydu.sana kolay gelsin zor iş bu....ben bile en başından kız olursa Pelin, erkek olursa Umut koyarım dememe rağmen kaç kere acaba oldum?
limon_kabuğu nu bende merak ediyorum.umarım iyidir.
aslında tüm bebekler için en sağlıklısı toz sabun. benim küçüklüğümde direkt beyaz sabunu rende yapıp kullanırlarmış. şimdi herşey daha kolay tabii. burada alerjik bebekler için yumuşatıcı yok. olsa da kullanmam. tırstım yumuşatıcıdan.Deniz Bulut, toz sabun allerjik bebeklere oneriliyor, belki daha baska bir sey var, aslinda herseye de dikkat ediyorsun.... bir de bugun alisveris merkezinde allerjikler icin camasir yumusaticisi da gordum, orada var mi bilmiyorum. Burada bir Avustralyali arkadasim var, O'nun da 5 yasindaki kizi allerjik, antiseptik ilac yerine tea tree yada okaliptus agacinin yaglarini kullandigini soyledi bu Avustralyada cok yayginmis, bu agaclarin orada coklugundan ve organik olmasindan dolayi bunlari kullaniyorlarmis, ilerisi icin lazim olabilir diye dusundum. Sen bayagi kilo vermissin fotoda, masallah Batu'da buyumus.Isim onerisi icin cok tesekkurler.
Altinyunus, iyi bari geceleri uykunuzu tam aliyorsunuz, umarim gaz probleminiz yakinda otomatik olarak gecer. Bu aralar bebek kitaplari okudugum icin gaz icin onerilen diger sey de banyo yaptirmak, biliyorsundur ama yazayim dedim. Isim isi hakikaten zormus, sen evet basinda karar vermistin ve uyguladin, biz hala dusunuyoruz.:26:
Toana, sana yazmayi unutmusum, senin gecirecegin sey kesinlikle histereskopi, simdi anlattiklarinla daha da aciga cikti laparoskopi degil canim. Doktorun hakli cok kolay ve tani amacli hatta bazi problemleri bile giderebildiklerini biliyorum. Hic korkma, cok kolay gececek.
Blusue, nasilsin, bir suredir yoktun?
Limoncum umarim iyiye gidiyorsunuzdur, duacinim.
Kizlar bebekler dogduktan ne kadar sure ucaga binebiliyorlar?:26:
yok canım aşı falan yok. alerjik nezle de olacak batu belli. bunun da tam tedavisi yok sadce hafifletilebiliyor. neyse olsun astıma çevirmesin yeter.herada;annene çok geçmiş olsun..doğumdan 1 buçuk ay sonrasında işine devam edecekmişsin.. o halde sen de şimdiden bakıcı arayışındasındır.. yok sa annen mi bakacak kıymetline.
sarp hocam;kısınısın ismini çok beğendim.kulağa çok hoş geliyor.anlamı nedir?benim de aklıma ona uygun olarak bir isim geldi.. melisa :))
oy denis oy...insanın yavrusunu sevememesi de ne kadar sor birşeydir..ah batucuk(
baharda da olur mu ki... hani polenler?ya da önceden önlemi var mıdır?aşı gibi:26:
bu arada...evet. bana da sayıflamışın gibi geldi..hiç 4 aylık bebek gibi durmuyor batu.. bebek bile demiyeceğis çok yakında..
limon dan haber çıkmamış.. inşallah herşey yolunda...
herkese selam.
canım saol valla dediğin gibi yukarı çıkıp görseydin gerçekten üzülürdün. ama ne zaman istersen beklerim Merti görmeye hayatım. salı günü doktora 4 aylık randevumuza gittiğimizde 10.kata yoğun bakıma hemşirelere merti göstermeye çıktık 4 tane bebe vardı hemşireler yoğundu ama merti gördüler yinede çoook büyümüş dediler. ordaki hemşirelerin hepsinin elleri öpülesi valla o kadar süperlerki allah onlardan razı olsun yoğun bakıma gelen bebeklerle sanki kendi bebekleri gibi ilgileniyorlar bir kere daha onlardan allah razı olsun dedim.
hakkınızda hayırlısı hayatım sen başladın mı ciciler almaya alışveriş yapmaya ucundan ucundan. yoksa tutuyomusun kendini) Miskokulunun ismi çok güzelmiş adıyla yaşasın benden de Eda Ela sanki yanına yakışır gibi geldi.
saol bitanem darısı en kısa zamanda size olsun inşallah. geçen limona dua ettim hepinize dualarımı yolladım.
hadi hayırlısı olsun mayısa az kaldı kızlar yazmış kendinden bahsedersen tanırız seni kangurum inşallah herşey gönlünce olsun allah muradını versin canım
Herada canım ya 1,5 ay çok kısa değil mi o kadar mecburi bir durum mu var? allah yardımcın olsun 40 günlük falan olucak bırakmak zor olur yahu. biliyorum hayatım sen altından kalkarsın her türlü inşallah gerek kalmaz uslu bir kızın olur canım.
saol tatlım allahın izniyle sende doğurcan tüm aksilikler ağrılar sızılar bi anda ortadan kalkcak eminim sık dişini biliyorum sıkıyorsun dişini az kaldı mis kokulunu kucağına almaya bu arada Enes enfes bir isim adıyla yaşasın yakışıklın.
gerçekten öyleymiş Herada sesler çıkarmaya gülücükler atmaya direk göz temasına başladık ya o kadar güzelmiş yeni anlıyoruz. darısı hepinize inşallah.
Eda, Ela diye yazmıştım yukarda kaldı buraya da yazayım bari
Yaw biz Batu yaramaz demedik sen kızı korkuttun 40 ını düşünmek bile istemiyorum diye tırnak yemedin mi ? maşallah Batu ya
maşallah ikinize de
hayatım biliyorsun biz 2.5 aylıkken uçağa bindik doktoruna sormuştum sakıncası yok dedi. benim kuzenim oğlunu amerikada doğurdu 1.5 aylık falan amerikadan geldiler. ben uçaktayken birkaç hanımla konuştuk oğlunu 40 ında bindiren de var sanırım önemli bi rahatsızlık olmadıkça bebek uçağa binemez diye birşey yok. sadece kalkarken ve inerken emzirmek tavsiye ediliyor ki kulakları tıkanmasın diye ki bizimki emdi ama kalkarken bıraktı emmemesine rağmen çok şükür bi sıkıntı yaşamadık. biz Kıbrısa gitmiştik yolculuğumuzda 1 saat 15 dakika falan sürdüğü için kısa sayılır sen yinede doktoruna sorarsın tabii ki?
canım anlaşılan histereskopi olacakmışsın allah inşallah yardımcın olur inşallah şifa olur en kısa zamanda sen de hamile kalırsın ne zaman olcak tarih belli mi?
Bu arada kızlar topige gelmeyen arkadaşlarımdan Karamelito Badenuz Beyaz Bluestar Nisamai şimdi aklıma gelenler her nerede ve ne yapıyorlarsa allah yardımcıları olsun eğer tedavi sürecinde falanlarsa inşallah işleri yolunda gider.
Dün Unnado dan Huggies ıslak mendil aldım bilginiz olsun 3 paketi 6 lira (3 al 2 öde seti 6lira) (yeni doğan ve organik) şu an en ucuz fiyat ve 30 mart kampanya bitiyo. 3 paket 120 adet yapıyor tanesi 0,05 e geliyor. Unibaby nin 12 lik setlerinde bile ucuz. ayrıca ben kullandım daha kaliteli.
Arkadaslar Merhaba
Denizverdi, islak mendilleri Annem haliya-koltuga birsey dokuldugunde kullaniyor, gercekten de ise yariyor, lekeyi hemen cikariyor, belki sen simdi o amacli kullanabilirsin.Zamani geldiginde kizina tazelerini alirsin, cunku kuruyorlar, belli bir sureleri var, heleki yazin daha cok kuruyorlar agzini surekli iyice kapatmak gerekiyor ama... Clarissa'nin anlami, aydinlik, isiltili, pariltili demek. Once esim de Melissa'yi teklif etmisti, iki ss ile Ingilizcede kullaniliyor ve guzel bir isim, tek s ile kuzenimin kizinin ismi, onerin icin cok tesekkur ederim. Bu arada aferin cok guzel davul yapmissin.
Alabama, onerin icin tesekkurler canim. Bir kisi daha soylemisti Ela, Eda'yi...Soyadimiza da uyuyor aslinda, dusunuyoruz, sagol canim.Kizimiza polar battaniyeden baska bir sey almadik, hos colde cok isimize yarayacak da... Yavas yavas almaya baslariz sanirim, lila bir kiyafet seti gormustum en once onu almayi dusunuyorum. Ucak bilgisi icin de tesekkurler canim.
Bluesue, Onerin icin cok tesekkurler, Su ismi de listemizde canim. Sadece 4 deneme ile pes etmemeni oneririm. Bu bizim 11.denememizdi ve sanirim bu ay yada gelecek ay Memorial'in dergisinde basarisiz olanlara umut amaciyla yayinlanacak. Bizde her seferinde bu son dedik, yeniden basladik, bu son dedik yeniden basladik....Bu oyle guclu bir istek ki insani surekli denemeye davet ediyor. Biraz toparlanin yeniden deneyin derim, merkezinizi degistirin, nerede denemistiniz? Tum testler yapilmis miydi, rahim filmi, sperm testi vs.? Ben bir zamani olduguna inaniyorum ve lutfen siz de o zamana ulasmak icin yeniden deneyin canim. Bol sanslar simdiden.:13:
Patikler, evet canim Mina cok sevdigim bir isim, dedigin gibi internasyonel bir isim, Ayris Turkcede mi kullaniliyor, boyle mi yaziliyor? Ingilizcesi de Iris-cicek ismi, onerin icin cok tesekkur ederim.Tadilat nasil gidiyor, Nisan sonuna bitirebilecek gibi misiniz?
Baharnaz, bugun ugrayamamissin canim? Umarim iyisindir.
Toana, histereskopine az kalmis ama dedigim gibi korkulacak bir sey yok, umarim tedavin icin cok yararli olur.:13:
Limon, Deniz Bulut, Altinyunus,[/B]Herada Cans:16:
Bu da ugrayamayan diger arkadaslara.
Denızverdıcıyım sagol canım benım hayırlısı bakalım ayın 30 da gıdıyoruz heycanlıyım gıı
evet teyzesi saçları hem dökülüyo hem yenileri çıkmaya başladı ama şimdilik sarı olduğu için pek belli olmuyo. tabiiki bizde böyle böyle okuya okuya öğrendik hayatım sende kızçeni alınca bizde belki senin kızçenin yaşına gelmiş olcaz ortak konuları daha çok konuşucaz inşallah.oy maşallah alabamaeskilerin deyimiyle 41buçuk maşallah
çok akıllı çokkk bilmiş bakıyor yaaa...olacak olacak.bundan büyük şeyler olacak ..sağlıkla büyüsün yavrum.resmin birinde de(alttaki resimde) keltoş gibim çıkmış.. öperim ben onu.. yumuşaktır sıcacıktır... saçları mı dökülüyor..ya da seyrek herhalde.
mendil bilgisi için teşekkürler.. daha var nasılsa...işte ister istemes marketlerde artık çocuk bebek reyonlarından da geçmeye başladım.. hiç bakmasdım..da...şimdiden bilgi edineyim çocuk alışverişi hakkında... birşey alamıyorum ama tecrübe edinirim..
Bu arada, Alabama'cım, unutmayayım, saç kesimin de rengi de süper olmuş, çok beğendim. Güle güle kullan. Kaçış yok demişsin valla bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta alo diyeceğim gelmek için. Yine atladım vallahi, Mert'le kızımın arkadaş olmasını çok isterim, taşının adaya kardeşim şöyle yakınlara bir yere, akşam üzerleri deniz kenarında sohbet edip çay içelim (sen rakı içebilirsin tabii, ben adada alkole düşmedim ya benden içki sever çıkmaz bu saatten sonra)
Patikler kolay gelsin canım, tadilat yoruyor adamı haklısın. Az kaldı hayırlısıyla keyfini de süreceksiniz yeni evinizin. Tedavin sana yaza girerken ikinci bebeğini de müjdeleyecek inşallah, herşey gönlünce olsun arkadaşım.
Check-up konusuna gelince sanırım 5 ya da 6 senedir check-up yaptırırım aynı yerde, 2.5 saatte biterse öper başıma koyarım. Bu sefer kızım için torpil yaptılar bana, akciğer filmi çektirmedim onun dışında tüm rutin testlerin yapılması ve hastaneden çıkmam 45 dakika sürdü. Yeni sigorta dönemine girmeden bu hakkımı yakmayayım dedim, içim rahat etti.
Herkese selam arkadaşlar,
Öncelikle ben de merak ettim ve Temmuz topiğine baktım; Limon doğum yapmış arkadaşlar. Bugün taburcu olacakmış. Hem bebeğine hem Limon'a sağlık ve sıhhat diliyorum, ömrü uzun, sağlıklı ve keyifli olsun, o da savaşçı bebeklerimizden inşallah.
Geçmiş olsun dilekleriniz ve selamlarınız için çokkk teşekkürler, annemin de sizlere selamları var. Gün güne daha iyiye gidiyor çok şükür.
Deniz, Alabama, ana oğul çok güzel çıkmışsınız fotolarda. Darısı geri kalan hepimize olsun inşallah. Bol keyifler olsun.
Merak etmeyin gözüm korkmuyor, yazdım ya nasıl bir dönem geçireceğim minik kuzumla bilmiyorum ama herşeye eyvallahım var. Bana çekerse annem yandığımı söylüyor 5 ay boyunca uyutmamışım ne annemi ne babamı, inşallah uslu olacak kızım. Elbette çocuklu döneme benzemez ama ben de yaklaşık iki aydır 3-4 saat uyku uyuyup, her gün toplamda 4 saat yol gidip, İstanbul'un her tarafını hallaç pamuğu gibi attırdığım bir görüşme programı yürütüp, akşam da evde biraz çalışarak geçiriyorum zamanı. Hafif bir antrenman durumu var yani, eminim bebekle çok daha zorlu olacak ama şükür bugünlere de kavuştuk diyorum. Patronum 'deli olmalısın, bak ellerin de şişiyor hala keyif mi alıyorsun bu hamilelikten diyor, ne yapalım paketten bu da çıkıyor, ben memnunum' diyorum. Gerçekten de Allah'a bin şükür, darısı tüm arkadaşlarımıza, isteyen herkese olsun, dert değil ki bu, yıllarca topic'te ben de uykusuz geceler istiyorum diye gözyaşı dökmüşüm, yavrum varsın yorsun uykusuz bıraksın beni, canı sağolsun. Hepimiz zorlukların üstesinden gelecek insanlarız, Allah'ım yeter ki dermansız dert vermesin, hallederiz.
Sormuşsunuz sağolun, bakıcı konusunda hadi demişsiniz, yazayım o zaman durumu.
Öncelikle, Alabama'cım, birikmiş izinlerim ve doğum iznimle beraber işe 8 ay uğramasam oluyor. Ancak şirketi bırakmam da söz konusu değil. Yönetim kurulu, iznini bebek belirleyecek biz yanındayız diyor ama işin durumuna göre temmuz başı gibi başlamam gerekir gibi duruyor. İşler yolunda giderse, evden idare edebilecek gibiysem bunu uzatabileceğim kadar uzatacağım. Gelecek haftadan itibaren haftanın iki ya da üç günü evden çalışmaya başlıyorum, nisan sonu da çav diyeceğim, durum bu.
Bakıcı konusunu da yazayım, yıllar önce verilen AS kararı gibi bu da, yardımcı bayanla iki sene önce prensipte anlaşmıştık bebeğimize baksın diye. O ve evin dış işlerine bakan kardeşinin eşi başlangıçta toplamda beş gün, eylül'den itibaren de haftada altı gün bizimle olacaklar inşallah. İkisi de bebek bakımı konusunda tecrübeliler, gelinin zaten ölüp bittiğim 2.5 yaşında Deniz adında bir oğlu var. İçim çok rahat açıkçası, yakından tanıdığımız ve çok güvendiğimiz bir aile, bizden 300 metre uzakta evleri. Yardımcı bayanımız sadece yazın 3 gün gelebiliyor ama gelinleri yazın gelip kışın ortadan kaybolmasın, hele ada ortamında bizim bızdık kışın yalnızlıktan insanlara yabancılaşmasın diye nasıl başladıysak öyle gidelim dediğimizden kızımıza görevlerini yerine getirme konusunda birbirine karbon kopya gibi benzeyen teyzeleri bakıyor olacak. Annemi hiçbir zaman bebeğime o bakacak diye düşünmedim. Eğer gelirse, sırf istediği için geliyor olacak, benim evlat olarak görevim bu yaştan sonra onu rahat ettirmek diye düşünürüm hep çünkü. Annem istediği için birşeyler yapıyor olur, istediği için bakıcımızın yaptıklarını kontrol eder. Anneme de temizliğe gittiklerinden yabancılaşma, bana ne karışıyor durumları olmayacak gibi duruyor. Hatta işi abartıp nisan başından itibaren başlatıyoruz göreve. Ev şöyle adam gibi bir kalkıp düzenlensin diye. İnşallah umut ettiğimiz şekilde gider, senelerdir tanıdığımız insanlara güvenimiz boşunaymış demeyiz.
Zarpdeniz kızının ilk ismi süperr, çok sevdim. 2. isim konusunda öneri vermek isterdim arkadaşım ama kelin merhemi olsa hesabı bizimki. Güneş ismi hala sevgilimin içine sinmedi, bir de ikinci isim bulacağız güya. Mina bizim de kısa listemizde, bana kalsa isminin önüne Zeynep filan koyarım ama bana kalmıyor işte, ben de ikimizin de içine sinen bir isim olsun istiyorum. Annem Ada olsun ikinci adı diyor, bilmiyor ki bizim adada doğan neredeyse her kız çocuğunun isminde Ada var artık. Geçenlerde eşim Güneş'in yanına bir de Deniz koyalım dedi, heh dedim, soyadımızı da kumsala filana çevirelim o zaman, süper olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?