idrar testi için çok erken bence..bir arkadaşımın transferden sonraki 12. gün kan testi değeri sadece 30 çıkmıştı,şimdi kızı neredeyse 5 aylık...bence 12. gün kan testini yapmadan moralini bozma derim... ben doğal yolla hamile kalmıştım ve idrar testinde bi halt görünmezken kan testi 52 idi...üstelik adetim 4-5 gün geçmişti ki 4-5 gün için düşük bir değerdi...biraz daha sabret lütfen...
öpüp koklayacağım danaları senin için :) teşekkür ederim iyi dileklerine,darısı sana ve tümmm isteyenlere olsun inşallah..hadi bakalım 12. günü bekleyelim üzmeden kendimizi....ayrıca belirti arama boşuna adet belirtileri yaşamıştım mesela ben,yani belirtilere kafanı yorma çok yanıltıcı olabiliyorlar...
Toana yeni okudum çok üzüldüm Mevla yerini nurla doldursun. Mekanını cennet etsin.
Ağlarsa insanın anası ağlarmış gerisi yalan ağlarmış.
Ben bunu hastanede yattıktan sonra daha iyi öğrendim. Ameliyatım İst. oldu gelemediler dicem, o zamanda biz bunaldık deyip Eltime gittiler.
Bu arada amh testi düşük olan yani yumurtalık rezervi az olan bayanlar 3 yıllık evlilik sartı olmaksızın tup bebek raporu çıkarabildiniz mi? Denediniz mi?[/Q
hoş geldin canım benim raporla hiç işim olmadığı için bilemiyorum.ama eşinde azospermi olduğu için vermezlermi.canım imkanın varsa zamn kaybet derim rabbim yar ve yardımcın olsun.
emir hoş geldin canım.öncelikle geçmiş olsun.canım gülüm çookkkkk zor biliyorum öyle en yakının özellikle eltinin hamile kalışı laf atmaları.ama yapacağın en iyi şey (kendin için)lütfen duyma sadece dua et.yüce rabbim elbet darlıklardan sonra ferahlığıda verecektir.bu yolda olan kimsein ama hiç kimsenin kucağı boş kalmasın amin.
oh...topik bu gece bana kalmış..ben de epeyi özlemişim..nasıl da keyif ilen yazıyorum...birazdan kızımın meyveli yoğurtalrından hüpleteceğim...
aşağıda da misafirler var.melodi.ebruli..selam
geçmiş olsun emir34, dilerim kısa sürede kistin kaybolu sağlığına kavuşursun.
selam çok sık gelemiyorum İnşallah herkes iyidir.
Cans geçmiş olsun canım, İnşallah sıkıntılardan kurtulur ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.
Mai selam canım.
Denizgeldi süslünün artık tutulamaz hale gelmiş yazdıklarından anladığım Maşallah koştursun annesini.
Alkan ispanyol dansı, ohh tam enerjileri attıracak uğraşlar birde platese başlamışsın. Kolay gelsin.
Alabama yeni bakıcın başlamış hayuırlı olur İnşallah şimdilik memnuniyetin İnşallah uzun süre devam eder.
Deniz Bulut Batunun son tırmanışları ne alemde ?
evimiçin sorduğun konu hakkında bende cevap veremiycem ben pek krem vb şeyler kullanmamıştım.
Toana ikizler annesini zorluyor hımm anne yorulma hep dinlen diyorlar sanırım canım çünkü ilerde çok yoracaklarının mesajını veriyorlar :) sağlıkla gelsinler İnşallah canım.
Bizden haberle şöyle Enes hala emeklemede :) kablolar, şarj alet uçları ve fişler bunları hep ağıza alınmak isteniyor, Alabam önerini yapıyorum kahvaltıda peynir vs ekmek minik yapıp kokuyorum hiç ağzına götürmüyor bugüne kadar da hiç birşey götürmedi ilginç yani. bir ara sürekli gece gündüz burun tıkanıklığı yaşadık şimdi geçti 4 dişimiz var 5.cisini bekliyoruz nerede acaba :) diş huzursuzluğu oluyor görünen birşey yok gündüzleri dışarı gezmelerimiz başladı birazda ev işi eklenince gelemiyorum buraya. Tv karşısında çizgi filmleri izlemeye başladık tv olmasa daha iyi olurdu ama
Herkes için dua ediyorum.
Zarpdeniz selam okuduğum kadarıla sende pek uğrayamıyorsun Clarissa Ela nasıl?
Kangurum, Kartopu, ismini yazmayı unuttuğum arkadaşlara sevgiler
Merhaba arkadaşlar..
bana gecmıs olsun dıleklerını ,dualarını, iyı dıleklerını ıleten tum arkadaşlarım hepınıze gonulden tesekkur ederım .. iyı kı varsınız.....
ben bu sabah hastaneden taburcu oldum ..cok zor bır sureçtı ..evde de yatak ıstırahatım devam edecek ..durumumuzda degısen bır sey yok ..aynı sorunlar devam edıyor maalesef... ama ben butun kalbımle dua edıyorum .. Allah'ın ıznıyle ınşallah her sey duzelecek ...
Toana gecmıs olsun canım ... bebeklerıne allah saglık ve sıhhat versın...
sevgıyle kalın....
Arkadaslar hepinize merhaba.
Sonunda ani bir kararla Turkiye'ye gelip Dr. Semra Kahraman ile gorusmeye karar verdim. Tahlil / tetkik ne gerekiyorsa yaptirip, onumuzdeki ay tedaviye baslamayi dusundum.
Bana 2 doktordan randevu verdiler, once Funda Hanim ile gorusecegim, daha sonra Semra Hanim ile. Memorial ile deneyimi olanlar, tavsiyenize ihtiyacim var; Funda Hanim hakkinda bilgisi olan varmi? Cok yeni bir doktor, 2011'den beri orada. Herkesten Aynur hanimi duymustum, aklimdan telefon edip Aynur hanimi istemek geciyor. Ne dersiniz?
Cok heyecanliyiiim. Bahar geldi ya, bu iyi enerjiyi kullanip hemen bir ataga geceyim dedim :)
Sonunda ani bir kararla Turkiye'ye gelip Dr. Semra Kahraman ile gorusmeye karar verdim. Tahlil / tetkik ne gerekiyorsa yaptirip, onumuzdeki ay tedaviye baslamayi dusundum.
Bana 2 doktordan randevu verdiler, once Funda Hanim ile gorusecegim, daha sonra Semra Hanim ile. Memorial ile deneyimi olanlar, tavsiyenize ihtiyacim var; Funda Hanim hakkinda bilgisi olan varmi? Cok yeni bir doktor, 2011'den beri orada. Herkesten Aynur hanimi duymustum, aklimdan telefon edip Aynur hanimi istemek geciyor. Ne dersiniz?
Cok heyecanliyiiim. Bahar geldi ya, bu iyi enerjiyi kullanip hemen bir ataga geceyim dedim :)
Her şey takdir iledir. Kaderin, iyisi, kötüsü, tatlısı, acısı, hep Allahü teâlâdandır. Kader, Allahü teâlânın, olacak şeyleri ezelde bilmesidir. Kaza, kaderde bulunan şeyleri, zamanı gelince yaratmasıdır.
Çocuk olması veya olmaması da takdire bağlıdır. Allahü teâlâ, takdirine göre sebepler yaratmaktadır. Sebeplere yapıştıktan sonra, yani tıbbi bir engel kalmadıktan sonra eşler dua eder, (Ya Rabbi, çocuk hakkımızda hayırlı ise, bize nasip eyle) derler. Dua kabul olursa çocuk olur. Çocuk olması için tedbir almak ve sebeplere yapışmak lazımdır. Mesela tıbbi yasakları çiğneyip de, suçu kadere yüklemek doğru değildir.
Çocuk istemek normaldir. Ancak her çocuk mutlaka hayırlı olur mu? Çok az da olsa, çocuk bir kimsenin dünya ve ahiret felaketine sebep olabilir. Ne olursa olsun çocuk olmasını değil de, mutlaka hayırlı olanını istemelidir. Hayırsız bir evlat yerine çocuksuzluğu tercih etmelidir!
Esas hayat, ahiret hayatıdır. Muhteşem bir hayat sürülse de, dünya geçicidir. Akıllı, ahiretini düşünüp, (Ya Rabbi çocuk hakkımda hayırlı ise nasip et) diye dua eder.
Ahir zamanda çoluk çocuk sahibi olmamak daha iyidir. İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Peygamber efendimiz, (İkiyüz yılından sonra, sizin en iyiniz, hafifülhâz olandır) buyurdu. Hafifülhâz nedir, dediklerinde, (Hanımı ve çocuğu olmayandır) buyurdu. (Ebu Ya’la)
Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri de (Bu zamanda çocuğu olmayan şükür secdesi yapsın) buyurmuştur.
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinize; sevdiğiniz şey de, kötülüğünüze olabilir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir.) [Bekara 216]
Çocuğun olması, nimet olduğu gibi büyük tehlike de olabilir. Kur'an-ı kerimde çocuk için (fitne) buyuruluyor. Buradaki fitne, imtihan demektir. Çocuk imtihanından yüzümüzün akı ile çıkmak kolay değildir. Onun için daima hakkımızda hayırlı olanı istemeliyiz! (Hadika)
Sual: İslam âlimleri kaç çocuk sahibi olmayı tavsiye ediyorlar?
CEVAP
Peygamber efendimiz (Ahir zamanda, sizin en iyiniz çoluk çocuğu olmayandır) buyuruyor. Yani çocuk sahibi olmamak tavsiye ediliyor. Eskiden ise, (Ben ümmetimin çokluğu ile iftihar ederim) buyurarak çok çocuk sahibi olunmasını tavsiye ediyordu.
Ahir zamanda çocukları İslam terbiyesi ile yetiştirmek çok zordur. Çocuk çoğaldıkça bu zorluk artar. Terbiye edebilecek olan istediği kadar çocuk sahibi olur.
Yeni buldum size de gönderiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?