- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
senin tıytıllarını öperiz biz....severiz denizle....inşallah...
Allahımmm...herkese bir tıytılll...
Selam topiğimizin şeker kadınları...
Alarahan kalbimiz seninle canım.Allah inşallah emeklerinin karşılığını verecek.Güzel haberlerini alıp seviniriz inşallah Amiiin
Wannababy,sen de yolu yarıladın sayılır hadi hayırlısı.Dualarımız hep sizinle inan bana...
Kampa hoşgeldin canım.Hadi bakalım Bismillah de de başla...Ama memorialde yaptırma tahlillerini bence.Yani beş kuruşluk işe yüz kuruş vermek niye.Mainin dediği gibi git çevrede bir sürü kuruluş vardır.orda ver kanını.Ama sabah aç karnına gideceğin için(ve erken saatlerde büyük ihtimal)önceki gün araştır ayarla.Ben bütün testlerimi devlette yaptırdığım için hep az ödedim.Neyse onlar bir şekilde hallolur önemli değil.İnşallah gerisi de kolayca gelir.Ümitli ol ve olumlu düşün.Vaktin olursa kaç bana da gel sevinirim.
Maicim sana canlı selam canım.Burdan sana çok bi şey yazmıyorum çünkü telde işin inciğini cinciğini çıkarıyoruz zaten:)))
Denizgeldi,çok uğrayamıyorum çünkü çoook yoğunum çok.Şu son iki hafta hem çok yoğun,hem çok yorgun,hem çoook şaşkın geçti çok.Biliyorsunuz okulları Allahın izniyle,günahıyla sevabıyla yarın kapatıyoruz.Yavruların ellerine birer karne ve tatiiiiiiiiiiiiiiiiiiillll...Ama tatil şimdilik onlara sadece.Biz 1 temmuza kadar çalışıyor olacağız.Sayın bakanımız biz değersiz öğretmenlerini belli merkezlerde toplayacak,canlı bağlanıp yeni sistem hakkında eğitim verecek,bilgilendirecek.Bizimle ilgili bin bir çeşit planı var ama bir tanesinin bile hayırlı olduğunu düşünmüyoruz nedense((Neyse işte geçen on gün bir taraftan okulun kırtasiye işleriyle uğraştık.Karneleri yazdık çizdik çizelgelerimizi tamamladık teslim ettik.Bir taraftan da okulumuzun 1.sınıflarının okuma bayramlarına,4.ve 5.sınıfların da vedalarına katıldık.Her tarafta şarkı türkü sesleri.Oyunlar danslar,gösteriler.Diğer taraftan elim sürekli kelebeğin üstünde.Acaba pır pır ediyor mu?Geldi mi,tamam mı benle mi derken salı günü öğrencilerimle annelerini ormana pikniğe götürdüm.Bir ara belime sancı girdi ve orda takıldı kaldı.Tamam kızım dedim sen bu işi ciddiye almadın anyayla konyayı görürsün.Çocukları okulda indirip kendim doooğru dra gittim.Aşılamamı yaptırdığım merkeze.Ama kendi doktorum yoktu.Başka bir doktorun odasına girdim.Ayağımda çimlerden yeşermiş ve kirlenmiş spor pabuçlar saç baş o biçim.Dedim dr bey böyle böööyle.Hikayemi anlattım.İfade aynen şöyle"kız sen ne diyorsun gerçekten miiiiii?Kocan nerde"Yok biz daha sonra gelecektik dedim.Neyse sonra ultrasonla alttan bakmak istedi yok istemem ben o işlerden çok bezdim dedim.Peki ama görmezsem alttan bakarım dedi tamam dedim.Kese epeyce büyümüş.İçinde bebek var mı dedim.Yeni yeni tomurcuklanmaya başlamış dedi..Yat okula mokula gitme,senin ne işin var piknikte.Bu kadar uğraşmışsın bu sana Allahın bir hikmeti kıymetini bil.mutfağa girme,onu yapma,bunu yapma,şunu ye,bunu yeme.Sanırsın karşımda annem konuşuyor.crino jel verdi sabah akşam.Neyse işte durum bu.Pazartesi gidip kalp atışlarını duymaya çalışıcaz.Alttan baksaydık duyardık belki dedi ama boş ver duymayalım.Atsın onun minik kalbi de keşke duymayalım...
Gelmiyorum yazmıyorum diye sitem etmeyin çünkü ben her gelişimde bir haftalık yazıyorum.Sizin gibi üç beş cümle değil ona göre:)))
Şimdilik haberler böyle.
Toana canım,senin yavaş yavaş günlerini saymaya başlıyacağız artık.Sonra evimcimin,cansın.Sırasıyla hepimizin herkesin...Artık ben de alabama gibi düşünüyorum.Uğraşan emek veren bütün kadınlar için mutluluk kapının hemen arkasında.Çoook ama çok yakın.
Zarpdeniz hiç uğramadı,hiç gelmedi ama bana sözü vardı unutmadım.Porselen bebeğinin kot eteğini bana gönderecekti.Ben anlamam istiyorum ona göre:)))
Denizbulut umarım iyidir.Oğlunun ve kendisinin keyfi yerindedir.Olsun gelmesinler ama iyi olsunlar bize yeter.
En yakın zamanda görüşmek üzere şekerler.Kendinize iyi bakın hoşçakalın.Herkese kucak dolusu sevgiler....
Alkan, bence de doktoru dinle ve raporunu al, evde dinlen. Bu bebek çok kıymetli, ona iyi bakmak lazım. İnsan kendiliğinden hamile kalınca, tedavilerdeki kadar özenli davranmıyor. Herşeyi bir kenara bırakmak lazım aslında. Ben iki gündür kuluçkadayım :) Tuvalete gidecek olsam eşim hemen "nereye, ne istiyorsun, ben getireyim" diyerek yolumu kesiyor. Ev tozlandı, kendimi zor tutuyorum. Sonra da kendi kendime diyorum ki, keşke tutunsunda 9 ay nasılsa geçer. 12 sene hüsranla, beklentiyle geçti, 9 ay da geçer.
İnşallah önce wannabemummy, sonra da benden güzel haberler gelir.:)
Bu arada internette okumaya başladım. Rahim yapışıklığı farklı sebeplerden de olabilirmiş. Prag'da yaptırdığım berbat histerosonografi deneyimim, anestezi olmadan ve çoook kanamalı olmuştu. Belki o yüzdendir. Sebep çok önemli değil de... En büyük riski, HSG sırasında atılan kesilerin iyi iyileşmemesi, veya daha sonra tekrar yapışmasıymış. Bazı kişilerde 5-6 kere HSG yapılarak yapışıklık tedavi edilirmişOnu da geçtik, tedavi edilse bile, hamilelik daha da riskli hale gelirmiş, hamileliğin ileri safhalarında rahim kendiliğinden yırtılabilirmiş, plasenta iyi yerleşmezmiş falan. Of ödüm koptu yaaa! Bir şey çıksa da tedavisi olsa dedim de, böyle demedim. Aranızda aynı sorunu olan varmıydı? Tedavisi başarılı olan varmı, çocuk doğuran???
Mai, özel mesaj yazamıyorum hala.. Bu durumda yarını evde geçirip, yerleştirdikleri torba kalsın diye az hareket etmek istiyorum. Canım seninle buluşmayı çok istedim ama.. Boğazda çay ve simiti biraz erteleyelim... Sana yarın bol şans.
Bu arada internette okumaya başladım. Rahim yapışıklığı farklı sebeplerden de olabilirmiş. Prag'da yaptırdığım berbat histerosonografi deneyimim, anestezi olmadan ve çoook kanamalı olmuştu. Belki o yüzdendir. Sebep çok önemli değil de... En büyük riski, HSG sırasında atılan kesilerin iyi iyileşmemesi, veya daha sonra tekrar yapışmasıymış. Bazı kişilerde 5-6 kere HSG yapılarak yapışıklık tedavi edilirmişOnu da geçtik, tedavi edilse bile, hamilelik daha da riskli hale gelirmiş, hamileliğin ileri safhalarında rahim kendiliğinden yırtılabilirmiş, plasenta iyi yerleşmezmiş falan. Of ödüm koptu yaaa! Bir şey çıksa da tedavisi olsa dedim de, böyle demedim. Aranızda aynı sorunu olan varmıydı? Tedavisi başarılı olan varmı, çocuk doğuran???
Mai, özel mesaj yazamıyorum hala.. Bu durumda yarını evde geçirip, yerleştirdikleri torba kalsın diye az hareket etmek istiyorum. Canım seninle buluşmayı çok istedim ama.. Boğazda çay ve simiti biraz erteleyelim... Sana yarın bol şans.
kampa....
geçmiş olsun....inşallah problem ne ise bulunur son tedavin olur...
nisa??
hayırdır....yarın opu filan mı var?
herkese selamlar
Merhabalar arkadaslar,
Buralar'da yagmur bu gun dindi ve fazla gunesli olmasada en azindan islak degil ...bikmistim bu firtinalardan, yagmurlardan, mayisdan beri bir bahce keyfi yapamadik!
Umarim sizler iyisiniz ve moraliniz yerinde ve herseye umit ile bakiyorsunuzdur.
Alkan artik tatil geldi ( tam tatil olmasada....ama en azindan kendine daha cok zaman ayira bilirsin), ve tirtilina konusursun, onu nasil sen ve esinin dort gozle beklediginizi soylersin:)
Kampa , gecmis olsun canim, insallah bundan sonra hersey yoluna girer ve tedavine en kisa zamanda baslarsin.Benim bir arkadasimda su an Turkiye rahim yapisikligini actirdi, 4 gun balon takildi ve hersey yolunda, 2 ay ostrojen alacakmis cunku onu burada Ameliyat etmislerdi ama evvel zaman turu ameliyat ve rahimin icin butun berbat etmisler, arkadasim 10 aydir adet felan oluyordu, bende git Turkiyeye birde orada kontrol olursun demistim....
Mai'cim insallah senin kontrol ve daha sonra OPU'nun cok guzel gecer...guzel guzel embriolarin olusur
Toana, son hizla devam canim, kendini fazla yorma ve ilaclara devam....az kaldi guzellerimiz yakinda gelecek.
Denizgeldi sende hep boyle tatli tatli ugras canim
Berna, Lee umarim sizlerde iyisinizdir .
Wannabemum ve Alarahan...insallah kinizde en kisa zamanda anne olursunuz.
Evicim sana 'da Allahim guc kuvvet versin ve hamileligin sonuna ersin...bebisine kavus
Ve kusura bakmayin isimlerini yazmadigim arkadaslarim. tedavinin basinda veya sonunda olanlari bol bol sanslar diliyorum hep dua ediyorum.
Arkadaslar bu gun bizim genetik teslerimiz geldi
Esimin ve benim karyotiplerimiz normal cikdi, sukurler olsun!
Ama bende Protein C rezistansi var ve MTHFR C677T heterozigot musum...moralim biraz bozuk, yenice bir amerikan sitesinde bazi bilgiler buldum. Burada bilgiler veriyorlar ve bu tur anomalilere iki cesit oneride bulunuyorlar:- Folik acid zehir gibi geliyormus, veya cok yuksek dozda folik asit alinmasi gerekiyormus birde hem bebek aspirini hemde heparin( omur boyu) alinmasi gerektigini soyluyorlar. Folik asit alindiginda bebe tutunursa bifida spinal olusuyormus yani bel kemiginde delikler.
Bu MTHFR C677T heterozigot olan kisilerde belirti olarak cok yorgunluk, bas agrilari, kemik sorunlari agrilari oluyormus. tiroid sorunlari, ve fibromialji gibi hastaliklar.
Birde bu mutasyondan dolayi embriolar tutunmuyormus ve tutunsa bile dusuk oluyormus!
Bu mutasyonu olanlar butun ailedeki kisilerinde yaptirmasini oneriyor.....cunku insanlari oyle etkiliyormuski insanlar depresyondayim diye dusunuyorlarmis ama aslinda hep bu MTFR mutasyondan dolayi boyle imis.....
Bunlari okunyuncak hem rahatladim cunku bundan dolayi tuttunmuyormus embriolarimiz diye dusunduma ama yine cook moralim bozuldu....cok zor ve tehlikeli gibi geliyor, omur boyu heparin, aspirin cunku bunlar kemik eritme ozeligi var ve insanin sihhati yavas yavas elinden gidiyor, her 3/4 ay kemizlerinin sani yapilip dansitesi olculmesi gerekiyor...anladim simdi neden bu son tedavimden sonra benim kemiklerim, eklemleri cok kotu oldugunu, ve halen cekiyorum;(
bunlar benim arastiripda bulduklarim, sonuclari Yucel beye gonderecegim o nasil bir aciklama verecek ve nasil bir yol cizecek...zaten su an tedavi felan soz konusu degil hem madden, hem manevi acidan.
Boyle kizlar, bu konularda bilgileri var ise paylassin lutfen.
Kendinize iyi bakin,
Sevgiyle ve saglikla kalin, bebek dolu gunlere!
Merhabalar arkadaslar,
Buralar'da yagmur bu gun dindi ve fazla gunesli olmasada en azindan islak degil ...bikmistim bu firtinalardan, yagmurlardan, mayisdan beri bir bahce keyfi yapamadik!
Umarim sizler iyisiniz ve moraliniz yerinde ve herseye umit ile bakiyorsunuzdur.
Alkan artik tatil geldi ( tam tatil olmasada....ama en azindan kendine daha cok zaman ayira bilirsin), ve tirtilina konusursun, onu nasil sen ve esinin dort gozle beklediginizi soylersin:)
Kampa , gecmis olsun canim, insallah bundan sonra hersey yoluna girer ve tedavine en kisa zamanda baslarsin.Benim bir arkadasimda su an Turkiye rahim yapisikligini actirdi, 4 gun balon takildi ve hersey yolunda, 2 ay ostrojen alacakmis cunku onu burada Ameliyat etmislerdi ama evvel zaman turu ameliyat ve rahimin icin butun berbat etmisler, arkadasim 10 aydir adet felan oluyordu, bende git Turkiyeye birde orada kontrol olursun demistim....
Mai'cim insallah senin kontrol ve daha sonra OPU'nun cok guzel gecer...guzel guzel embriolarin olusur
Toana, son hizla devam canim, kendini fazla yorma ve ilaclara devam....az kaldi guzellerimiz yakinda gelecek.
Evicim sana 'da Allahim guc kuvvet versin ve hamileligin sonuna ersin...bebisine kavus
Ve kusura bakmayin isimlerini yazmadigim arkadaslarim. tedavinin basinda veya sonunda olanlari bol bol sanslar diliyorum hep dua ediyorum.
Ama bende Protein C rezistansi var ve MTHFR C677T heterozigot musum...moralim biraz bozuk, yenice bir amerikan sitesinde bazi bilgiler buldum. Burada bilgiler veriyorlar ve bu tur anomalilere iki cesit oneride bulunuyorlar:- Folik acid zehir gibi geliyormus, veya cok yuksek dozda folik asit alinmasi gerekiyormus birde hem bebek aspirini hemde heparin( omur boyu) alinmasi gerektigini soyluyorlar. Folik asit alindiginda bebe tutunursa bifida spinal olusuyormus yani bel kemiginde delikler.
Bu MTHFR C677T heterozigot olan kisilerde belirti olarak cok yorgunluk, bas agrilari, kemik sorunlari agrilari oluyormus. tiroid sorunlari, ve fibromialji gibi hastaliklar.
Birde bu mutasyondan dolayi embriolar tutunmuyormus ve tutunsa bile dusuk oluyormus!
Bu mutasyonu olanlar butun ailedeki kisilerinde yaptirmasini oneriyor.....cunku insanlari oyle etkiliyormuski insanlar depresyondayim diye dusunuyorlarmis ama aslinda hep bu MTFR mutasyondan dolayi boyle imis.....
Bunlari okunyuncak hem rahatladim cunku bundan dolayi tuttunmuyormus embriolarimiz diye dusunduma ama yine cook moralim bozuldu....cok zor ve tehlikeli gibi geliyor, omur boyu heparin, aspirin cunku bunlar kemik eritme ozeligi var ve insanin sihhati yavas yavas elinden gidiyor, her 3/4 ay kemizlerinin sani yapilip dansitesi olculmesi gerekiyor...anladim simdi neden bu son tedavimden sonra benim kemiklerim, eklemleri cok kotu oldugunu, ve halen cekiyorum;(
bunlar benim arastiripda bulduklarim, sonuclari Yucel beye gonderecegim o nasil bir aciklama verecek ve nasil bir yol cizecek...zaten su an tedavi felan soz konusu degil hem madden, hem manevi acidan.
Kendinize iyi bakin,
Merhabalar arkadaslar,
Bunlari okuyuncak hem rahatladim cunku bundan dolayi tuttunmuyormus embriolarimiz diye dusunduma ama yine cook moralim bozuldu....cok zor ve tehlikeli gibi geliyor, omur boyu heparin, aspirin cunku bunlar kemik eritme ozeligi var ve insanin sihhati yavas yavas elinden gidiyor, her 3/4 ay kemizlerinin scani yapilip dansitesi olculmesi gerekiyor...anladim simdi neden bu son tedavimden sonra benim kemiklerim, eklemleri cok kotu oldugunu, ve halen cekiyorum;(
Kendinize iyi bakin,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?