- 17 Mart 2016
- 5.762
- 9.233
- 248
- Konu Sahibi mucizelerbenibulur
-
KapalıVodafon daha hızlı mesela aveadan bide kücük bir öneri konum u kapalı tutun
Kız bak neler biliyorlar benden gizliiiKapalı
Açık tutanlar için iyi bi öneri tabii
Ne gizledik bacımKız bak neler biliyorlar benden gizliii
Niyekine balim
Siz en iyisi 3g'ye alın, eğer onda da yavaş olursa o kadarını bilemem artık. :)Canm valla arka plandaki uygulamaları sürekli kontrol ederim.. Sordum onuda sordum valla diğer telime göre daha hızlı bitiyor dedim. Bu daha internet destekli bir telefon dedi..
Napim canm ya şu ayarlara bakayım da sonrası nasip
Ya sinir oluyorum ben çok hakkaten hız olarak gerçekten pek bi fark yok ama internet çabuk bitiyor. E bende aynıyımSiz en iyisi 3g'ye alın, eğer onda da yavaş olursa o kadarını bilemem artık. :)
Kızzz konum kapatma meselesiNe gizledik bacım
Anlamadım
Oyunlari tabi esim faturaliya gecsemmi diye sorup duruyor. Ben tasvip etmiyorum diyorum. Cunku herzaman kullan yada kullanma bir aşım bedeli aliyorlar. Guven yokKız firmaların oyunu mu bilmiyorum 3 G aşırı yavaş
Bir yere tıkla uyu uyan anca açılmış oluyo
Abarttım belki ama gerçekten eskiden daha yavaş
Alamazsınız :) 2016 yılında şu an satılan telefonların çoğu 4.5g uyumlu. Uyumsuz olanları da eski, artık para vermeye değmez. Ama bunun çözümü var, telefonun ayarlarından bağlantı hızını 3G seçerseniz 3G kullanır, 4,5g kullanmaz.
Bence suçu 4.5g'ye atmak doğru olmaz, siz şimdi bi gözlemleyin aynı paketle 4.5g'de. Çünkü artık internet bağlatmışsınız, 4.5g'yi bundan sonra ev dışında kullanırsınız. Elinizde eğer iyi bir telefon varsa ve 3 gün boyunca sürekli 4.5g ile internetteyseniz yani bütün internet ihtiyacınızı mobilden karşılıyorsanız bitmesi normal. Şimdi 1 GB interneti ele alalım, 3g ya da 4.5g olması fark etmez, ben o interneti 1 ay da yettirebilirim ama 1 saat içinde de bitirebilirim. Şimdi 4.5g daha çok yeni olduğu için çoğu insan kullanmayı henüz öğrenemedi, zamanla kullanım alışkanlıkları da ona göre oturacaktır. Hız konusunda atıp tuttukları da doğru bu arada.Evet 3 günde 2gb internetimi yedi,
4.5g yüzünden olduğunu anlayınca hemen ayarlardan 3g ye geri döndüm, o arada çok şükür eve internetim bağlandı da evde tamamen kapattım hücreseli.
Ayrıca 4.5g diye o kadar atıp tuttular ama hızda hiçbir fark yok. İnsanları mağdur etmekten başka bir işe yaramadı bence.
Fark var aslında ama siz o farkı gözünüzle görebilecek bişey yapmıyorsanız görmüyorsunuzdur belki. Download ve upload hızlarında fark var bu da bir videonun daha çabuk açılması (dolması) demek oluyor. Neyse karışık işler siz ayarlardan 3g yapın kafanız rahat olsun :)Ya sinir oluyorum ben çok hakkaten hız olarak gerçekten pek bi fark yok ama internet çabuk bitiyor. E bende aynıyım
Bir ilk geçtiğimiz gün wawww dedim orda kaldi
Hayır.Ben çok cahilim evden baglandigim internet hizi da buna gore mi değişiyor
Sizin paketinizin bitmesinin nedeni hızı değil sizin 1 haftada 3 dizi izlemiş olmanız :)benim aylık 3 gb var ve normalda sadece cepten face falan kullanırım gecenlerde bi ara cok sık evdeki net gidip geldi bende dizilerimi rahat izliyim diye 45 dakikadan 1 haftada 3 dizi izledim ve sonuc 3 cg bitti aradım hemen aveayı neden bitti diye bana dedigi 4.5 normal ne gibi degil hızı yüksek oldugu icin normalinden 3 katı gidiyo buda cabuk bitiriyoisterseniz 3 g olarak yapalım dedi vazgectim yani öyle her aboneninden öyledir heralde hele turkcel falan resmen ucar
Benzer çakallığı benim babam da yapmış, telefonu önce 4g'ye alıp bi mesaj yollamış, bir sürü internet vermişler toplamda 5gb olmuş, onlar yüklendikten sonra ayarlardan 3g'ye geri dönüş yapmış.Ayarlardan 3.5G ye geçiş yapın sorun kalmaz ben öyle yaptım halaa ilk 4 gye geçtim diye internetimi katlıyorlar çok memnunum eheheee ama çakal ben 3Gye geri dönüş yaptım haberleri yok
Haklısınız ama şöyle, ben iki yıldır 4gb lık internet paketi olan aynı tarifeyi kullanıyorum, 4,5gye geçmeden önce yine aynı şekilde internet kullanıp aynı sitelere giriyordum fakat paketim hiçbir zaman ay sonunda sıfırı tüketmiyordu, hatta bitiremiyorum ben bu paketi bana fazla diyordum. 4,5gye bir geçtim geçen ay zaten iki haftada bitti paketim, bu arada özel durumumdan ötürü faceyi falan da kapatmıştım, ara sıra kk ya giriyorum whatsaptan msj gelirse cvp yazıyorum o kadar. Zaten bebeğim var akşam sabah nette dolanma gb bir durumum yok. Bebek uyuyunca anca.Bence suçu 4.5g'ye atmak doğru olmaz, siz şimdi bi gözlemleyin aynı paketle 4.5g'de. Çünkü artık internet bağlatmışsınız, 4.5g'yi bundan sonra ev dışında kullanırsınız. Elinizde eğer iyi bir telefon varsa ve 3 gün boyunca sürekli 4.5g ile internetteyseniz yani bütün internet ihtiyacınızı mobilden karşılıyorsanız bitmesi normal. Şimdi 1 GB interneti ele alalım, 3g ya da 4.5g olması fark etmez, ben o interneti 1 ay da yettirebilirim ama 1 saat içinde de bitirebilirim. Şimdi 4.5g daha çok yeni olduğu için çoğu insan kullanmayı henüz öğrenemedi, zamanla kullanım alışkanlıkları da ona göre oturacaktır. Hız konusunda atıp tuttukları da doğru bu arada.
yaaa biterde mesela 3 dizide degilde 5 dizide biter hani normalda o paket bana 1 ay yetiyo 1 haftalık 3 dizice biticende cok mantıklı hızı düstügü icin fazla gitmiyo 2 dizi fazla izlemis oluyosunSizin paketinizin bitmesinin nedeni hızı değil sizin 1 haftada 3 dizi izlemiş olmanız :)
Mobilden video izlerseniz dayanmaz internet falan. Diyelim ki 1 GB paketiniz var, 45 dk'lık dizi açtınız dizinin de boyutu 400 MB olsun misal, paketinizden 400 mb YER. Yani adamın size sunduğu çözüm de saçma, 3g de olsa siz dizi izlerseniz o paket biter. Turkcell'de de biter Aveada da.
Hızı yüksek olduğu için sayfalar (resimler, reklamlar vs) daha hızlı yükleniyor yani muhtemelen fazla dolaşmadığınız bir sitenin bile bütün sayfa verileri yüklenmiş oluyor. Whatsapp da çok yer bu arada. Acaba hücresel açık mı kalıyor? Ve konum bilginizi de kapatmanızı tavsiye ederim, 3/4g fark etmez. Onlar her zaman yer yani. En iyisi kullanım tecrübesine bağlı olarak 3g'yi ya da 4g'yi seçmek.Haklısınız ama şöyle, ben iki yıldır 4gb lık internet paketi olan aynı tarifeyi kullanıyorum, 4,5gye geçmeden önce yine aynı şekilde internet kullanıp aynı sitelere giriyordum fakat paketim hiçbir zaman ay sonunda sıfırı tüketmiyordu, hatta bitiremiyorum ben bu paketi bana fazla diyordum. 4,5gye bir geçtim geçen ay zaten iki haftada bitti paketim, bu arada özel durumumdan ötürü faceyi falan da kapatmıştım, ara sıra kk ya giriyorum whatsaptan msj gelirse cvp yazıyorum o kadar. Zaten bebeğim var akşam sabah nette dolanma gb bir durumum yok. Bebek uyuyunca anca.
Neyse geçen ay iki hfta internetsiz kalınca hücresel istatiklerini falan sıfırladım, internetle çalışan uygulamaların nerdeyse tamamının bağlantısını kapattım,
bu ay paket yenilenince kontrol ettim sürekli ve gerçekten mb mb gidiyor dehşet birşey! Telefon aynı telefon kullandığım uygulamaları azaltmışken ilk haftada 2gb internet yemek nedir arkadaş!
Dediğiniz şey ancak şöyle mümkün olabilir: 3g'deyken dizinin görüntü kalitesi düşüktür. 4.5g'deyken hızlı da olduğu için görüntü kalitesi otomatik olarak yükselmiştir, siz fark etmemişsinizdir. Bu şekilde olur o dediğiniz. Görüntü kalitesi için şöyle örnek vereyim mesela 480p izlerseniz dizi: 400 mb (misal) ama 720p izlerseniz 650 mb gibi Görüntü kalitesi arttıkça boyut artar bu yüzden de kotadan yediği miktar artmış olur.yaaa biterde mesela 3 dizide degilde 5 dizide biter hani normalda o paket bana 1 ay yetiyo 1 haftalık 3 dizice biticende cok mantıklı hızı düstügü icin fazla gitmiyo 2 dizi fazla izlemis oluyosun
aynen öyle zayen 3g ken kalite her halukarda düsüyo hem hız hem görüntüDediğiniz şey ancak şöyle mümkün olabilir: 3g'deyken dizinin görüntü kalitesi düşüktür. 4.5g'deyken hızlı da olduğu için görüntü kalitesi otomatik olarak yükselmiştir, siz fark etmemişsinizdir. Bu şekilde olur o dediğiniz. Görüntü kalitesi için şöyle örnek vereyim mesela 480p izlerseniz dizi: 400 mb (misal) ama 720p izlerseniz 650 mb gibi Görüntü kalitesi arttıkça boyut artar bu yüzden de kotadan yediği miktar artmış olur.
Hayırsız çıktıValla bucuklu falan olunca hic gozum tutmadi ben de gecmedim. Internet hizim yeterli yani gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?