4.5 G internet düşmanı :.(

4.5 G den memlunmusunuz?

• Evet

OY: 4 21,1%
  • Hayır

OY: 15 78,9%

• Ankete Katılan
    19
Siz en iyisi 3g'ye alın, eğer onda da yavaş olursa o kadarını bilemem artık. :)

Kız firmaların oyunu mu bilmiyorum 3 G aşırı yavaş
Bir yere tıkla uyu uyan anca açılmış oluyo
Abarttım belki ama gerçekten eskiden daha yavaş
Oyunlari tabi esim faturaliya gecsemmi diye sorup duruyor. Ben tasvip etmiyorum diyorum. Cunku herzaman kullan yada kullanma bir aşım bedeli aliyorlar. Guven yok

Oo iyi ozaman. Bilmiyordum bu özelliği

Bence suçu 4.5g'ye atmak doğru olmaz, siz şimdi bi gözlemleyin aynı paketle 4.5g'de. Çünkü artık internet bağlatmışsınız, 4.5g'yi bundan sonra ev dışında kullanırsınız. Elinizde eğer iyi bir telefon varsa ve 3 gün boyunca sürekli 4.5g ile internetteyseniz yani bütün internet ihtiyacınızı mobilden karşılıyorsanız bitmesi normal. Şimdi 1 GB interneti ele alalım, 3g ya da 4.5g olması fark etmez, ben o interneti 1 ay da yettirebilirim ama 1 saat içinde de bitirebilirim. Şimdi 4.5g daha çok yeni olduğu için çoğu insan kullanmayı henüz öğrenemedi, zamanla kullanım alışkanlıkları da ona göre oturacaktır. Hız konusunda atıp tuttukları da doğru bu arada.

Ya sinir oluyorum ben çok hakkaten hız olarak gerçekten pek bi fark yok ama internet çabuk bitiyor. E bende aynıyım
Bir ilk geçtiğimiz gün wawww dedim orda kaldi
Fark var aslında ama siz o farkı gözünüzle görebilecek bişey yapmıyorsanız görmüyorsunuzdur belki. Download ve upload hızlarında fark var bu da bir videonun daha çabuk açılması (dolması) demek oluyor. Neyse karışık işler siz ayarlardan 3g yapın kafanız rahat olsun :)

Ayarlardan 3.5G ye geçiş yapın sorun kalmaz ben öyle yaptım halaa ilk 4 gye geçtim diye internetimi katlıyorlar çok memnunum eheheee ama çakal ben 3Gye geri dönüş yaptım haberleri yok

Sizin paketinizin bitmesinin nedeni hızı değil sizin 1 haftada 3 dizi izlemiş olmanız :)
Mobilden video izlerseniz dayanmaz internet falan. Diyelim ki 1 GB paketiniz var, 45 dk'lık dizi açtınız dizinin de boyutu 400 MB olsun misal, paketinizden 400 mb YER. Yani adamın size sunduğu çözüm de saçma, 3g de olsa siz dizi izlerseniz o paket biter. Turkcell'de de biter Aveada da.

Ayarlardan 3.5G ye geçiş yapın sorun kalmaz ben öyle yaptım halaa ilk 4 gye geçtim diye internetimi katlıyorlar çok memnunum eheheee ama çakal ben 3Gye geri dönüş yaptım haberleri yok
Benzer çakallığı benim babam da yapmış, telefonu önce 4g'ye alıp bi mesaj yollamış, bir sürü internet vermişler toplamda 5gb olmuş, onlar yüklendikten sonra ayarlardan 3g'ye geri dönüş yapmış.

Haklısınız ama şöyle, ben iki yıldır 4gb lık internet paketi olan aynı tarifeyi kullanıyorum, 4,5gye geçmeden önce yine aynı şekilde internet kullanıp aynı sitelere giriyordum fakat paketim hiçbir zaman ay sonunda sıfırı tüketmiyordu, hatta bitiremiyorum ben bu paketi bana fazla diyordum. 4,5gye bir geçtim geçen ay zaten iki haftada bitti paketim, bu arada özel durumumdan ötürü faceyi falan da kapatmıştım, ara sıra kk ya giriyorum whatsaptan msj gelirse cvp yazıyorum o kadar. Zaten bebeğim var akşam sabah nette dolanma gb bir durumum yok. Bebek uyuyunca anca.

Neyse geçen ay iki hfta internetsiz kalınca hücresel istatiklerini falan sıfırladım, internetle çalışan uygulamaların nerdeyse tamamının bağlantısını kapattım,
bu ay paket yenilenince kontrol ettim sürekli ve gerçekten mb mb gidiyor dehşet birşey! Telefon aynı telefon kullandığım uygulamaları azaltmışken ilk haftada 2gb internet yemek nedir arkadaş!

yaaa biterde mesela 3 dizide degilde 5 dizide biter hani normalda o paket bana 1 ay yetiyo 1 haftalık 3 dizice biticende cok mantıklı hızı düstügü icin fazla gitmiyo 2 dizi fazla izlemis oluyosun

Hızı yüksek olduğu için sayfalar (resimler, reklamlar vs) daha hızlı yükleniyor yani muhtemelen fazla dolaşmadığınız bir sitenin bile bütün sayfa verileri yüklenmiş oluyor. Whatsapp da çok yer bu arada. Acaba hücresel açık mı kalıyor? Ve konum bilginizi de kapatmanızı tavsiye ederim, 3/4g fark etmez. Onlar her zaman yer yani. En iyisi kullanım tecrübesine bağlı olarak 3g'yi ya da 4g'yi seçmek.

yaaa biterde mesela 3 dizide degilde 5 dizide biter hani normalda o paket bana 1 ay yetiyo 1 haftalık 3 dizice biticende cok mantıklı hızı düstügü icin fazla gitmiyo 2 dizi fazla izlemis oluyosun
Dediğiniz şey ancak şöyle mümkün olabilir: 3g'deyken dizinin görüntü kalitesi düşüktür. 4.5g'deyken hızlı da olduğu için görüntü kalitesi otomatik olarak yükselmiştir, siz fark etmemişsinizdir. Bu şekilde olur o dediğiniz. Görüntü kalitesi için şöyle örnek vereyim mesela 480p izlerseniz dizi: 400 mb (misal) ama 720p izlerseniz 650 mb gibi Görüntü kalitesi arttıkça boyut artar bu yüzden de kotadan yediği miktar artmış olur.

aynen öyle zayen 3g ken kalite her halukarda düsüyo hem hız hem görüntü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…