• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 ayda bir yıkamam için battaniye veren komşum

Arkadaşlar iyi geceler, bu durum beni rahatsız etmeye başladı o yüzden bir de sizlerin fikrini almak istedim.
Apartmanda samimi olduğum bir komşum var. Ilk olarak geçen yazdı sanırım battaniyesi makinaya sığmamış senin makinada yıkar mısın diye Rica etti. Ben de olur tabi dedim. Aylar sonra bu durum yinelendi ve yine tamam dedim. Bir hafta önce yine oldu yine kabul ettim. Ama sonra bir durdum düşündüm ve ne oluyoruz ya dedim . Bir ömür bende mi yıkayacak??? Aylar sonra yine böyle bir teklifle gelecek ve şimdiden dert oldu ne desem de kabul etmesem ? Artık bu durum sinirimi bozmaya başladı, insanlık hali olur dedim ama nereye kadar yani. Bana yardımcı olun lütfen, ben mi abartıyorum?

Makinanızın tamburunun arızalı olduğunu, kuru temizlemeye vermesi gerekeceğini söyleyin.

Bugüne kadar sorun etmedim ama üçün beşin hesabını yapan birisi. O yüzden artık bir dur demek istiyorum.
Bir battaniye ne olacak diyecektim ama alışkanlığa dönüşmesi ve üçün beşin hesabını yapması fikrimi değiştirdi . Artık yıkamak istemediğini ,kuru tenizlemecilerin de bir yerden ekmek yemesi gerektiğini söyle.

Arkadaşlar iyi geceler, bu durum beni rahatsız etmeye başladı o yüzden bir de sizlerin fikrini almak istedim.
Apartmanda samimi olduğum bir komşum var. Ilk olarak geçen yazdı sanırım battaniyesi makinaya sığmamış senin makinada yıkar mısın diye Rica etti. Ben de olur tabi dedim. Aylar sonra bu durum yinelendi ve yine tamam dedim. Bir hafta önce yine oldu yine kabul ettim. Ama sonra bir durdum düşündüm ve ne oluyoruz ya dedim . Bir ömür bende mi yıkayacak??? Aylar sonra yine böyle bir teklifle gelecek ve şimdiden dert oldu ne desem de kabul etmesem ? Artık bu durum sinirimi bozmaya başladı, insanlık hali olur dedim ama nereye kadar yani. Bana yardımcı olun lütfen, ben mi abartıyorum?

Kime göre samimiyet? Millet evdeki deterjanın suyun hesabını yapıyor size gelince rica.. Olmaz öyle . Çok ağır şeyler koyduğunuz zaman gerçekten makina kazanı zamanla düşüyor ve bunu ona da belirtin. Hatta kuru temizle önerin ben veriyorum sende ver gibisinden.

Benim makinem 9 kilo servis özellikle tembih etti abla çift kişilik battaniye yorgan atma sakın diye. Yıkıyor ama zamanla zarar veriyor dedi. Ben de halı yıkamacıya veriyorum 20 TL tanesi. Yılda 2 kez yıkanınca yetiyor zaten.

Bazi arkadaslar nolcak yikayiver demis de. Gecen makinam bozuldu. Tamirci cagirdim. Adam direk battaniye mi yikadiniz diye sordu. Ve yikamistim. Kazanin yerinden oynamasina sebep oluyomus.

Elini veren, kolunu kaptırıyor bazılarına :) bir kere söylersin rica minnet tamam da sonra yüzün kızarır. Aslında yıkamayı istediğinde "aaa bende deterjan kalmamış senden getirsene, çok getir bende çamaşır atayım" de. Şip diye kesilir ayağı.

Samimi arkadaşımsa yıkarım ben.
Değilse hiç bahane bulucam diye uğraşmam. Bu zamana kadar yıkadım komşucum ama bundan sonra başka çözüm bul derim

tamburdan ses geliyor servis çağırdım tambur gevşemiş deyin. battaniye yorgan suda ağırlaşıyor. bir kere olsa tamam da ne gerek var.
tecrübemle sabittir ki; komşu arkadaş akraba artık kimseye iyilik yapmak istemiyorum. hep bir pişman etmeler.

makinamın yorgan yıkama programı varsa yıkarım, zaten sevdıgım bi arkadasımsa aslaa lafını bile etmem, zaten senede 3-4 defa demek bu da, bilmiyorum ama ben bunun için arkadaşımın kalbini kırmazdım...

:bicak: Yıkamacılar ne güne varmış
Makineden tuhaf sesler geliyor eşimde ağır şeyler atma tam doldurma makineyi bozulmak üzere bozulursa yenisini hemen alacak durumda değiliz de :halay:
Bozulursa benim çamaşırları da artık sen yıkarsın de zaten o kadar hesap ediyorsa kaçar :rapci:

Canım sen bu komşuna kahveye filan gitmiyor musun ya da o gelmiyor mu ? Hiç yoktan konuyu aç bizim de makine geçen arızalandı, usta çağırdık makineye yünlü battaniye yorgan gibi şeyler atmayın giderini tıkamış ayrıca makineye o tarz şeyler ağır geliyor dedi de.Ee normalde de ağır geliyor zaten yalan değildi.

Back
X