4 aydır aldatıldığınızı öğrenseniz....

Anladığım kadarıyla hayata bakışımız çok farklı ama yine de fikrimi söylüyeyim ; böyle bir adamla aynı havayı soluyamam (büyük konuşmayayım ama).
Öğrendiğim an eşyalarını toplar s..i çekerim.
Ki siz öyle konuşamsına izin vermişsiniz.
Boşansam bile bir daha yüzümü göremez.
Bu akdar yüz göz olacak ne var Allah aşkına?
Mis gibi işin var.
Benim anneannem 2 çocuğunu bulaşıkçılık ve aşçılık yaparak büyütmüş.
Okuma yazması da yokken üstelik.
Ve bunda 50-60 yıl önce!!
Siz dik durduğunuz sürece insanların çenesi bir süre sonra kapanıyor zaten.

nerdeyse kendını suclayacaksın ... aılenın bası nıye egılıyormus oyle dusunme
sartlarını ıyılestırıp kurtul o pıslıkten bence
cok zor sey yasadıgın

Aldatılmış ve boşanmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki eskisi gibi değil artık her şey. Ben boşandıktan sonra oğlumu da alıp başka bir şehire yerleşip işe başladım. Yepyeni bir hayata. Ve buraya gelirken korkuyordum, toplumun boşanmışlara bakış açısı yüzünden. Oysa artık hiç de öyle değil, boşanmalar normal karşılanıyor. Hatta boşanmış bayanlara güçlü kadın olarak bakılıyor. Toplumun bakış açısı değişmeye başladı. O kadar çok boşanan var ki...

Herkesin kendi doğruları değer yargıları ki
Size boşanın yada boşanmayın asla diyemem...
Ben eşimi çok seviyorum onun için çıktım bu yola 8 yılımız bitti
Sevdiklerimi bırakıp iklimini kültürünü bilmediğim insanların içinde buldum kendimi
Hep ılımlı sevecen ve saygılı fedakar oldum
Ama böyle bi hatayı ne hazmederim nede kabullenirim
Ben onca fedakarlık içindeyken karşılığını bu şekilde yaşatacaksa
Kimse kusura bakmasın bir kalemde silerim.

Ben boşanmayı seçtim. Her açıdan düşünerek:
1-Boşanmayıp 2. kadına her şeyi bırakmamak uğruna evliliğime devam etseydim kendimi affetmeyecektim.
2- Boşanınca bütün sorumluluk benim üstüme kalacak, o adam da bekar hayatına bakacak. bunu ona yapmayım onu cezalandırıyım diye devam etseydim, adam zaten evliyken de yapacağını yapıyordu, özgür sorumsuz gününü gün ediyordu. Adam çocuklarının sorumluluğunu almak istese zaten bunları yapmazdı. Benim evliliğe devam etmem adamın karakterini değiştirmeyecekti. Sorumluluklarını bilen adam her halukarda yerine getirir.
3- Pişmanım demedi hiç benim eski eşim, gayette mutlu şimdi ama ola ki sizin eşiniz gibi pişmanım deseydi bu belki içimi bir an soğutabilirdi ama yine içim içimi kemirirdi çünkü pişman olması için yakalanması mı gerekiyordu derdim ve demek ki yakalanmadığı sürece bu işi yapabilir derdim. Bu da sinir yıpratıcı bir durum çünkü. Zaten ikinci kez yakalanmamak için bu sefer daha çok tedbirli dacranacağı kesin. bir ömür şüphelerle yaşamaya değer mi? Kangren olmaktansa söküp atmak bazen daha iyidir derdim.
4- Maddi kaygılardan dolayı boşanma diyenler için: adam çocuklarının geleceğini düşünürse zaten maddi yönden destek olur. Evliliğe devam ederken ya da boşandıktan sonra da.... ama adam da vicdan yoksa, evliliğe maddi kaygı yönünden devam edersen, yine öyle adam maddi destek olmaz; gider parasını başka kadınlarla yer, çocuklar umurunda olmaz.
5- Boşanırsam: Boşanırsam tüm haklarımı alırdım önce. Takılarım, beni yıprattığı için manevi tazminatım, gelecek kaygısı yaşattığı için maddi tazminatım, nafaka, edinilmiş malların paylaşımı... Eğer davalar ile yıpranırım dersen anlaşmalı boşanırdım. Evden de ben gitmezdim, onu gönderirdim. Sen o evde ister oturmak iste, istersen isteme...
Boşanırsan evet bir süre hayatındaki alışkanlıkların değişeceği, düzenin değişeceği için bir süre travma yaşayacaksın. Boşanan tüm kadınların yaşadığı bir süreç bu. Ama dibe inmeden de yukarı çıkılmıyor maalesef. Boşanan tüm kadınlar bir süre o yaşamlarındaki değişiklikten, hayal kırıklıklarından, kızgınlık, öfkeden dolayı bir süre dibe iniyorlar. kiminde bu süreç çok kısa, kiminde bir-iki yıl sürüyor. o dönemde psikolojik destek öneriyoruz hepimiz. çünkü evdeki kedin bile ölse evde bir hüzün olur değil mi? değil ki yuvan dağılıyor. Ama sonra güneş açıyor merak etmeyin. hep öyle kalmıyor. En başta boşanırsan huzurun olacak. Zaten şimdi de hayatı tek başına yaşadığın için hayatında çok da bir şey değişmeyecek. En başta diken üstünde yaşamayacaksın, nerde acaba diye. Küfür, hakaret, eleştiri, kavga, psikolojik şiddetten kurtulacaksın. Daha az ütü yapacaksın, daha az çamaşır yıkayacaksın. Canın ne isterse onu pişirip on yiyeceksin, onun damak zevkini düşünmeden. Kayınvalide, görümce, elti, akrabalarının problemlerinden kurtulacaksın. Kendini başkasına giden bir adam için hizmetçi gibi kullanılmış hissetmeyeceksin. En önemlisi de kendine kızgınlığın olmayacak, beni haketmeyen bir adamı neden affettim diye. Gurur ve bazı değerler her şeyden önemli bence. Ben değerleri hiçe sayan bir adam için değerlerimi, gururumu çiğnemek istemedim ve boşandım.
Her yönden düşün, kararını ver. Eğer istersen bir süre ayrı yaşamayı da teklif edebilirsin. Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Yazıyımmı yazmıyımmı diye düşünürken intihar olayını görünce cinlerim tepeme çıktı .
Belliki psikolojin bozulmuş , sen çocuklarınla intihar etmeyi neden düşünüyorsun bence seni ve çocuklarını kaybettiği için kocan düşünsün intiharı hasta ruhlular .
Kendi hayatlarını hemde küçücük çocukların hayatlarını mahvediyorlar .işin gücün yerinde,ailen negüzel arkanda hiç düşünmeden başa gitsin yoksa hayatın boyunca şüpheler içinde çığ gibi büyüyüp devam edecek.
Bu şekilde sağlıksız anne olarak çocuklarına nasıl sağlıklı bir hayat verebilirsinki?
Adam zaten yokmuş artık hiç olmasın,kızların sana büyüyünce eminim hak vericekler .Bu dünyaya birkere geliyoruz biliyorum yaşadığın olay çok zor bir durum ama sen birazda etraf ne der diye korkuyorsun etrafındaki insanlar şuanda yaşadığın üzüntüyü nasıl hissedemiyorlarsa seninle yaşayamıyorlarsa boşver gitsin NE DERLERİ ...
Allah yardımcın olsun ...

Son kez şunu söyleyim:
Hayat sıralaması şöyle değil, bunları biz kafamızda yaratıyoruz:
Evlenilecek, çocuk yapılacak ve bir ömür o adamla filmlerdeki gibi mutlu mesut yaşanılacak. Gerçek hayat böyle değil ve mutlu olmak için de evli olmak şart değil....

adam on yıldan sonra bunu yapsa evet haklıydınız. ama genellikle kocasını eve bağlamak isteyen kadınlar fabrika gibi hemen çocuğa düşer.
kocamı eve bağlamak için yapmadım çocuklarımı, ilkini ikimizde çok istedik şükürler olsun Allah verdi, ikincisini de ben daha çok istedim kızım tek olmasın diye çünkü yaşım çok küçük değil, ki o zamanlar eve bağlamayı gerektirecek bir durumda yoktu bu şekilde hakaretler yoktu bunlar bir süredir vardı ve nedeni buymuş

annen baban niye başını eğiyo aldatılan sensin
Gelenek gorenek milletin hic tutamadiklari o ceneleri dedikodular yuzune soylenenler arkandan soylenenler sanki turkiyede degilde baska bir ulkede yasiyormuşsnuz gbi knusmayin Allah askina eskiden anne babalar kz evlatlar bosanip gelimce durum buymus sirf bu yuzden bosanamayn insanlarda var cevre insanlar akillari degismedigi surece bu hep boyle olmaya dewam edecek bilmiyormssnuz gbi knusmayalim ltfen

oldu o zaman ihaneti sineye çeksin adamda otel köşelerinde gününü gün etmeye devam etsin

Ha bide kendini ve çocukları öldürmeyi düşünüyorsun ama boşanamıyorsun pess bide işin gücün var yahu daha ne olsun istiyorsunuz evemi getirsin kadınları neymiş boşanmak ödül olurmuş
Ya adam kafe köşelerinde ergen gibi kadın düşürme olayına girmiş otellerde takılmış (kusma smileli)

boşanmayı düşünmüyor yani

Seni cok iyi anliyorum bnde babamin evine kizimla geri geldim bnimki siddet yuzunden di ama 15 gun kaldim ve bu sure icinde kv gprumcemler araya girip bi ben bi esim arasinda mekik dokudular dyeym yuvanz bozulmasn etmeyin yapmayin evladiniza aciyin gel gor ki esim ozur diledi psikiyatriye goturdum smdi ofke kontrolu icin tedavi goruyor cok sukur su zamana kadar iyi evimde huzur var bn mutluym kizim mutlu aldatilmadim hc ama cok kotu bi durum oldugnun farkimdayim Rabbim kimsenin basina vermesin eger siddet vs yoksa sadece aldatmaysa veee esini gercekten seviyorsan bir sans ver bnce evlilik terapistne gidin beraber cok konusan olur oyle bosan diye yuva ne zorluklarla kuruluyo bir pislk kadin yuzunden bir cirpida yikilmasin derim

oldu o zaman ihaneti sineye çeksin adamda otel köşelerinde gününü gün etmeye devam etsin
Benim demek istedigimi anlayamamissnz siz bn sizin konu sahibine cvp olaral yaxdgniz soruya cvp verdim adam otel koselerinde gununu gun etsin demedim eskiden beri bu durumun oldugunu ve bu durumunda konu sahibinn annesi ve kendisnn degil bizim milletimzn cenesi yuzunden oldugunu soylemek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…