canım tabiki çok katı diyet yapamazsın ama,reçel,kaymak,halka tatlı bunların ne bebeğe ne de sana bir faydası var kilo dan başka canın tatlı istiyorsa sütlü tatlı(şekerini abartmadan),bal,kuru incir(sütünü de acayip arttırır hemde çok faydalı),kuru kayısı,pekmez,kuru üzüm vb doğal şekerli gıdalardan ölçülü bir şekilde tüketebilirsin bence abartmadanCanım ben bebiş e yedirirken eşim de bana yediriyor ne yediğimi anlamadan yedim. Ama Kaymaklı reçel leri yedirtti. Ben de yok diyemedim. Akşam için ise bana halka tatli alacak canım istemişti diye....
Canım bende bebegım 1 aylıkken başladım diyetisyene gıttım , bilinçli diyet yapmama rağmen , sütüm gitmemesine rağmenSlm hanımlar
Ben lohusayken diyet Yaptım
Bayağı da katıydı sütle yemenin hiç alakası yok
Önemli olan hergün bol protein ve süt
Günde iki kez yiyordum
Iki de ara öğün yapıyordum
Doğumdan 38 gün sonra başladım
80 kg dım o zaman
Oğlum 4 aylıkken 63 kiloydum
Hamilelik öncesi kiloma düşmüştüm
Sütümü gr etkilemedi
Aksine arttı
2 yaşına kadar emzirdim
6 ay sadece anne sütüyle besledim
Ve oğlum her ay 2 kilo alıyordu
Maksimumdu yani ( maşallah)
Bunu bana söyleyende çocuk doktoruydu
Emziren tatlı anneler için bu Yazım.....
Tatlım emzirirken yaptığım diyetteCanım bende bebegım 1 aylıkken başladım diyetisyene gıttım , bilinçli diyet yapmama rağmen , sütüm gitmemesine rağmen
diyetım bittikten sonra dişlerim curumeye , sağlığımda sorunlar yasamaya başladım , insanlar farklı farklı , yani ben hele anne sütüyle beslenen çocuklar varsa ( ek gıda bile olsa adı ustunde ek gıda , anne sutu esas gıda ) annenın sıkı diyetler yapmasına karsıyım , tabiki tatlı ve sağlıksız gıdalar yemeyecek ama rejim yapıp sağlığını bozmayacak bence . Benım tabıkıde kişisel gorusum her bebeğini emziren annenın 1 yasına kadar dikkatli yiyip ( sağlıklı gıdalardan ) diyet yapmaması .
sağlıklı beslenırse zaten hem kılo verecek hemde kendine dikkat etmıs olacak , yani kılo verecegım diye değil sağlıklı beslenecegım diye hareket etmelı bence . Bebekler her turlu alıyorlar bızden vitamın mineralleri olan bize oluyor maalesef ,
aferin eşine tatlım , ben emziren annelerin katı diyet yapmasına cok karsıyım aslında diyet yapmaları bile sorun ,
senin bebeğin senden besleniyor tabiki sağlıklı beslenmek şart , ayrıca emziren annelerin nefisleride başka
türlü , canları çekiyor ve nefislerinin körelmesi lazım illaki bence . 3 gün helak oldun yollarda , başkalarının evinde , bozulması normal canım
, yarına tam düzenli,k sağlıklı , bol sebze meyve , protein alıp düzene gire kaldığın yerden devam edersin tatlım
Kızlar sucuk önerinizi dikkate alacam ama çok seviyorum
Yinede teşekkür ederim
canım haklı olabilirsin ama işte bunu ne kadar bilinçli yapabiliriz , kilo vermek için belki bazı vitamın ve mıneralleri ben alamadımki , çok aşırı kansızlık , diş sorunları ( kalsiyum eksikliğine bağlı ) başka sağlık sorunlarım oldu benim ,kuruyemiş yememiştim mesela ben , yeşil sebzelerden ve etten cok tuketmıstım . Karbonhıdrat cok azdı belkide gerekliydı bana .Tatlım emzirirken yaptığım diyette
Hergün yumurta süt tavuk Ya da kırmızı et meyve sebze herşey vardı mantıklı yedim
Yağlı hiç bişey yemedim aç kalmadım abur cubur tatlı Börek vs hiç birşey yemedim
Katı diyetten kastım kurallarım sertti sağlıksız hiç birşey hayatımda yoktu
Slm hanımlar
Ben lohusayken diyet Yaptım
Bayağı da katıydı sütle yemenin hiç alakası yok
Önemli olan hergün bol protein ve süt
Günde iki kez yiyordum
Iki de ara öğün yapıyordum
Doğumdan 38 gün sonra başladım
80 kg dım o zaman
Oğlum 4 aylıkken 63 kiloydum
Hamilelik öncesi kiloma düşmüştüm
Sütümü gr etkilemedi
Aksine arttı
2 yaşına kadar emzirdim
6 ay sadece anne sütüyle besledim
Ve oğlum her ay 2 kilo alıyordu
Maksimumdu yani ( maşallah)
Bunu bana söyleyende çocuk doktoruydu
Emziren tatlı anneler için bu Yazım.....
Tatlıtambak canım
Sende şunu farkettim çok sık kaçamak yapıyorsun yarın telafi edecem diyorsun iki gün dikkat edip tekrar başa dönüyorsun bunu senin iyiliğin için söylüyorum lütfen yanlış anlama
Kilo verip geliyorsun bi hafta sonra tekrar alıyorsun bu seni yorar emzirmiyorum diye arkasına sığınma
Ne olur yanlış anlama gerçekten senin iyiliğin için yazdım bunları kırdıysam özür dilerim
Canım bende bebegım 1 aylıkken başladım diyetisyene gıttım , bilinçli diyet yapmama rağmen , sütüm gitmemesine rağmen
diyetım bittikten sonra dişlerim curumeye , sağlığımda sorunlar yasamaya başladım , insanlar farklı farklı , yani ben hele anne sütüyle beslenen çocuklar varsa ( ek gıda bile olsa adı ustunde ek gıda , anne sutu esas gıda ) annenın sıkı diyetler yapmasına karsıyım , tabiki tatlı ve sağlıksız gıdalar yemeyecek ama rejim yapıp sağlığını bozmayacak bence . Benım tabıkıde kişisel gorusum her bebeğini emziren annenın 1 yasına kadar dikkatli yiyip ( sağlıklı gıdalardan ) diyet yapmaması .
sağlıklı beslenırse zaten hem kılo verecek hemde kendine dikkat etmıs olacak , yani kılo verecegım diye değil sağlıklı beslenecegım diye hareket etmelı bence . Bebekler her turlu alıyorlar bızden vitamın mineralleri olan bize oluyor maalesef ,
Ayy sevindim ya kırılmamana çekinerek yazdım çünküAy yok canım ne kirmasi bu iyi bile oldu.ben de ne yapsam da yarin normale dönerim diyordum....
Bu beni kendime getirdi biraz.... Sağol tatlim
Tatlım ben kızımda bilinçsiz ve aç kalarak emzirme Döneminde zayıfladım sonra sağlık sorunu çok yaşadım şimdi hem sağlıklı ve bilinçli besleniyorum hemde elevit kullanmaya devam ediyorum vitaminsiz kalmamak için doktora danış sende kullan isterBu arada seninle sanki herseyimiz benziyor.
ben de tahin pekmez sucuk kaymak bayılırım canım. Ama bu eski düzene inme işini uzatmadan yarın basliyorum
çok dogru söylüyorsun. Isin acigi insanin cani her zaman biseyleri cok cekebilir hamileyken yenir dogumdan sonrada bir muddet dikkat ederek yenir ama gerci tatlitambagin bebegi kac aylik oldu bilmiyorum tahminimce 6 aylik vardir artik gereksiz seyler yememesi lazim . Halka tatliyi anamda cok severcanım tabiki çok katı diyet yapamazsın ama,reçel,kaymak,halka tatlı bunların ne bebeğe ne de sana bir faydası var kilo dan başka canın tatlı istiyorsa sütlü tatlı(şekerini abartmadan),bal,kuru incir(sütünü de acayip arttırır hemde çok faydalı),kuru kayısı,pekmez,kuru üzüm vb doğal şekerli gıdalardan ölçülü bir şekilde tüketebilirsin bence abartmadan
Bende çok açım yaAkşam
1tabak kuru fasulye
4-5 Kaşık pilav
Turşu ayran
Hala açım çok yiyesim var zor tutuyorum kendimi kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?