- 25 Ağustos 2016
- 426
- 1.177
- 113
insallah canim, bu glukoz testi mecbur ac karnina yapiliyor yoksa asla ac birakmam kendimi.Çok şükür, iyi olsun sağlıkla kucağına da alırsın inşaAllah..
Kendine de dikkat et, uzun süre bu halinle aç kalma..
cok guzel bilgiler Fatimem, eksik olma, hele adimsayar uygulamalari cok guzel bilgi olmus :)Yürümeyi teşvik etmek için tüm dünyada son yıllarda daha çok yayılan ve referans olan kabul edilen “Günde 10 bin adım” hem sağlık hem de fazla kilolar için önemli bir aktivite. 10 bin adım ortalama olarak 6-8 kilometre arasında değişiyor ve bu aktivite bireysel özellikler ve tempoya bağlı olarak yaklaşık 400-500 kalori harcamak anlamına geliyor. Eğer hızlı bir şekilde yürürseniz 10 bin adımı atmak bir saatte bitebiliyor. Ağır yürüyen bir kişi için ise bu süre 2 saate çıkabiliyor.
10.000 adımdan en yüksek faydayı elde etmek için ne yapabilirim diyorsanız benim tavsiyem yağ yakma nabzınızı gözeterek süre ve tempoyu ayarlamanız.
Yağ yakma, uygun nabız ve tempoyla egzersize başladıktan 18-22 dakika sonra gerçekleşir en verimli süre 40-45 dakikadır. İyi bir beslenme planı olmaksızın bir saatten uzun egzersiz glikojen depolarının tamamen boşalması ile enerjiyi kas dokusundan kullanıp kas kaybına sebep olabilir. Yürüyüş yaparak yağ yakımı olması için kişinin nabzına göre yürüyüşün temposunun ayarlanması gerekli. Kişinin kilo, boy, bir hastalığı olup olmadığı gibi kriterlere bağlı olarak, olması gereken nabız sayısı da değişir.
Adım sayınıza göre ne kadar aktifsiniz?
- Günde 2500 adımdan az adım atıyorsanız – Hareketsiz
- 2,500 ile 4,999 arasında adım atıyorsanız – Limitli Hareketli
- 5,000 ile 7,499 adım arasında adım atıyorsanız – Düşük Hareketli
- Günde 7,500 ile 9,999 adım atıyorsanız veya işiniz yürümeyi gerektiren bir işse – Kısmen Hareketli
- 10,000 ile 12,499 arasında adım atıyorsanız – Aktif
- Günde 12.500 adımdan fazla adım atıyorsanız – Yüksek Aktifsiniz demektir.
En iyi 10 adımsayar uygulaması
1. Runtastic Pedometer
2. Accupedo
3. iTreadmil
4. RunKeeper - GPS Track Run Walk
5. Pedometer
6. Go Walk Pedometer
7.Distance Meter Pro
8.iSmooth Run
9.Runtastic Pedometer
10.Walkroid
jilian zorlarsa da leslie ile yuruyus yapabilirsin canim :)Saglikli lazanya tarifi var aslinda. Kabaklarin ince dilimleyip hamuru yerine kullaniyorsunuz. Oyle Kabak tadi pek vermiyor. Ah canim istedi simdi
Ya yarisma super olur. Telefon da ki Pedometre yi calistirmayi unutmayim. Veya adım sayar saati ile gezeyim tum gun
1kasim a kadar evdeyim. Ozamana kadar keske 60olsam. Ama cok tembelim ben kizlar. Felaket hamlamis durumdayim. Guya jillian e baslayacaktim.
Suan kafamda sabah cocuklari krese yuruyerek birakma fikri var. Ardindan Eve gelince de jillian level 1 e baslamak. Yarin tarti gunu gram vermedim ben bugun ki jelibon dan sonra
aa cok sevindim kuzum, gozunaydin :)Kızlaaarr işe alındım pazartesi iş başı hatta cumartesi de çalılıyorum :)) otizm merkeZinde aile danışmanlığı
iyiyiz guzelim sen nasilsin? :)ARMUT DALDA ASILSIN
SELAM GRUBUM NASILSIN
acele etme canim bilgisayarini yavas yavas halledersin, iyi geceler..Herkese hayırlı geceler
22 Eylül Menüm
Sabah
4 köfte büyüklüğünde hamsi buğulama
Yeşil biber
Biraz limon
1 çavdar ekmeği
Şekersiz çay
Yeşil çay
Öğle
6-7 fındık
1 elma
Küçücük bir parça helva çekmesi
Akşam
5 kaşık kıymalı menemen
Çeyrek köfte büyüklüğünde közlenmiş et
1 kepekli ekmek
1 salatalık
Şekersiz çay
Ara
Kuru üzümlü yoğurt
Su
14 bardak civarı
Egzersiz
YokYawrukush
Bugün çok stresli bir gündü benim için gün boyunca bilgisayarıma formatlamakla uğraştım ve kurulması gereken bir sürü program var tek tek uğraşıyorum bunaldım iyice
Yarın bol eksili bir gün olur inşALLAH takım için
İsim | Cuma | Cumartesi | Pazar | Pazartesi | Salı | Çarşamba | Perşembe |
Harpy | IZINLI | IZINLI | IZINLI | IZINLI | IZINLI | IZINLI | IZINLI |
Mavibocuk | IZINLI | IZINLI | IZINLI | IZINLI | IZINLI | IZINLI | IZINLI |
oluroylebazen | - | - | 200IA | - | - | - | - |
abesle_istigal | IZINLI | IZINLI | IZINLI | IZINLI | |||
haeshin | IZINLI | IZINLI | IZINLI | 150JJ DINLENME | |||
gogo2405 | ODUL 10DK Y | 250JJ 10DK Y | 250IA | ||||
tiffany20 | - | - | |||||
happy_moon | IZINLI | IZINLI | IZINLI | - | - | ||
AKovser | - | ||||||
KarKralicesi | - | - | - | 150JJ | - | ||
belindamm | |||||||
Ey0609 | - | - | - | - | |||
Alya008 | ODUL | 500IA 15DK DANS | 250JJ | - | |||
azimli anne | 15DK Y | ||||||
marlin18 | 15DK Y | 15DK Y | 100M | ||||
Leopardesenlitayt | - | - | - | - | - | ||
Zypzyp | 500IA | - | - | - | 150IA | ||
Saadetim33 | |||||||
bnnu | - | 250JJ | - | - | 100M 250JJ | ||
gulpinargul |
İzne çıkarken 52.9
Bg: 52.0
Fark -900
51 göremedim sinir oldum ama bunada şükür bakarsın 2 haftaya ben mezun
Lililili
Kızlaaarr işe alındım pazartesi iş başı hatta cumartesi de çalılıyorum :)) otizm merkeZinde aile danışmanlığı
Kızlaaarr işe alındım pazartesi iş başı hatta cumartesi de çalılıyorum :)) otizm merkeZinde aile danışmanlığı
Canım ćizelgenin üst kısmında günleri yazıyo:))Gunaydin. Herkese hayirli sabahlar. Kizlar bu cizelge bugun den itibaren mi tam anlamadim. Bende 500ip atlama yaziyor ya mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?