canim cok kuralci ve disiplinliler evet, herkes dogustan cocugu bir disiplinle buyutuyor.Ya ozge iste kuralci olmaya calisiyorlar sanirim ama dedigin cok dogru kuzum o yasta bir cocugun bir faaliyete dikkatini topayabilmesi en fazla 10 dk ortaokul cocugunuj bile 20 dk. Bir dersi planlarken ona gore planliyoruz. Bilmiyorum ki bu ecnebiler ilk orta ve lise egitimind3 ciddi anlamda tr nin gerisindeler hollandada gozumuzle gorduk adamlarin bize her gittigimiz egitim kurumunda soyledigi suydu evet bizim sistemlerimiz daha koklu fakat sizinki kadar ogrenciye hitap etmiyor neden bizim ulke bu kadar gerisinde o zaman bu ulkelerin nerede kopuyor anlamiyorum. Bi kadin vardi amsterdamda bi uni de gazi uni ile bi proje baslatmislar inanamadik diyor cok gelismis bir uni anlayisi var gazide bizim hukumetimiz asla o kadar destek olmaz o kadar odenek ayirmaz vs vs ne garip. Bi de orada okullar ayrilmis siyah okullar beyaz okullar diye. Gocmen ailelerin cocuklarini siyah okullara aliyolarmis cok feci
okul okul okul :)Salona geldim hocayi bekliyoruz veli toplantisi yapmis ilkokul ogretmenleri onu anlatiyolar ay her yerde okul muhabbeti benim kaderim okul :)))
guzel olmus canim :)Bugünkü menüm
Sabah
Domates
Salatalık
Zeytin 5 adet
1kk peynir
1dilim ekmek
Öğlen
5yk kıymalı makarna
Yarım Kâse yoğurt
Akşam
1kase yoğurt
1 salkım üzüm
Spor:20 dakika yürüyüş
400ia
100 mekik
20 dakika dans
Su:10bardak
oyy marifetli ablam benim, ellerine sagliki, yorulmussun:)Öğleden sonra pazara gittim geldimy ine bir sürü iş açtım başıma fasulye yarına yemek oldu ama ben yarın nöbetçiyim. Mürdüm eriği aldım marmelat yapıyorum hemde cuma ödül için erikli kek yapıcam. Kanber biber aldım turşu yaptım
Yeni oturdum biraz orgumu öreyim
harikasin Busem :)Yawrukush um sporumu yaptim :))
Hay Allah sartlari bastan konusmadiniz mi guzelim, ya da bir konusmayi denesen...Sormayın canım cok sıkkın işe girdiğimden beri hergün ağlıyorum sözde aile danışmanı olarak aldılar şuan salak yapıyolar
Oh iyi yapmışsın Özgecim güzelce dinlenmene bak hamilelikte insan bolca dinlenmek istiyo benim hamileliğimde ben 9 ay çalış mıştım hiç dinlenememiştim birde bütün gün ayaktaydım zor ve yorucuydu hamilelik geçirdim bu yüzden dinlenmek önemli doğurduktan sonrada hiç dinlenemiyosun ćünkü keyfini ćıkarSelam guzeller,
Okuldan eve geldim, evi bir makinaya cekip - toz aldim.
Bir de dus aldim, simdide dinlenme vakti.
Yemegimi yiyip sizle sohbet edeyim azicik:)
evet canim bilmez miyim , dogum sonrasi hic dinlenilmiyor :)Oh iyi yapmışsın Özgecim güzelce dinlenmene bak hamilelikte insan bolca dinlenmek istiyo benim hamileliğimde ben 9 ay çalış mıştım hiç dinlenememiştim birde bütün gün ayaktaydım zor ve yorucuydu hamilelik geçirdim bu yüzden dinlenmek önemli doğurduktan sonrada hiç dinlenemiyosun ćünkü keyfini ćıkar
iyi geceler canim..Kizlar hepinize iyi geceler bol sohbetler. Yarın görüşürüz inşallah
cok sevindim canim, hadi insallah uyur guzelce dinlenirsin...Selam kizlar nasilsiniz bakalım. Sabah çok kötüydüm.halsizlik,bas dönmesi ama Allah a şükür öğleye doğru biraz duzeldim.. bugün kiz uyursa erkenden yatarim inşallah
cok guzel bir gun olmus canim :)KahvaltıM; 2 yumurta , zeytin, peynir , domates, salatalık, biber,1 avuç kuruyemis
Öğle;yarım tabak makarna
Aksam; haslanmis karnabahar ,yoğurt,patlıcan yemeği
Ara;2 kare bitter,5 badem
Spor; 1 buçuk saat yürüdum .temiz hava iyi gelir belki diye çıkmıştım gerçekten de iyi geldi
Su ;2 litre
Yawrukush
Keşke o bakıciyla devam etseydin en azından 1 sene daha .Kiz ne sikayeti gecen seneki teyzemiz oluyodu bunlar icin dun aksam aradi bi agliyo bi agliyo cok ozlemis kizlari. Bu sene de bakiyo bi bebege ailesi bi dizi kural ve yeme icme listesi vermis yazik kadin şok :) ben var ya sene basinda bir kere dedim ki: nazire abla sen iki cocuk buyutmussun bana hicbirsey sormana gerek yok senden tek istedigim sokakta oynamalarina izin ver gunesi gordugun anda cikar cocuklari. Tarhanasini bakliyatini makarnasini vermistim bizimkilerin yedigi herseyin hammaddesini ve bir daha hic sormamistim. Guvendigim biriydi sukurler olsun ve cocuklar o kadar mutluydu ki. Keske hereksin bakicidan sansi oyle olsa
Nasil bir eğitimleri var ya anlamadım? Miran da arkadaşlarindan kopuk oynuyor genelde kreste. Öğretmenleri bana diyorki nasıl isterse ole yapıyoruz. Müzik açıyoruz diğer çocuklara geliyor biraz durup gidiyor araba oynuyor. Nasil isterse yani. Peki bu çocukları sürekli aynı şeyi yapmaya zorlamak nedir? Çocuk onlar ve orası bir anaokulu manyak mi bunlar ???birde bana sor Busem..
her gun bir konuda uyariyorlar beni, tamam ama ben nasil duzeltebilirim okuldaki davranislarini?
bende evde onlarla birlikte hareket etmeye calisiyorum, ingilizcesine yardim ediyorum, baska ne yapabilirim?
soyledikleri seylere anlam bile veremiyorum, hergun cocuk cok konusuyor diyorlar , ee bunda ne sorun var, konusma diye diye sus pus mu yapayim, bu mu dogrusu?
Dunde bizim yaptigimiz seyleri yapmak istemiyor dedi ogretmeni, cocuk sIkIliyorum diyor, uzun sure hamurla, legoyla oynamaktan sIKIliyor, ozaman Akin huzursuzluk yapmasin diye ona kitap ver bunaldiysa kitap okusun ne var bunda yani..oyy oyyyy...
canim aksam cok karbonhidrat olmus, sabahta biskuvi var,minik bir ceza gelir:)
gecmis olsun canim, simdi nasilsin?
Canım btki kürleri falan var denedin mi hiç??Evet canım.. İlacım bitmişti sabah alamadım biraz da o yüzden çok kaşındım.. şimdi sakinim çok şükür..
Hamarat hatun.Öğleden sonra pazara gittim geldimy ine bir sürü iş açtım başıma fasulye yarına yemek oldu ama ben yarın nöbetçiyim. Mürdüm eriği aldım marmelat yapıyorum hemde cuma ödül için erikli kek yapıcam. Kanber biber aldım turşu yaptım
Yeni oturdum biraz orgumu öreyim
Canım çok talihsiz olmuş hem o kadar yol hem de memnun değilsin. Başka bir alternatifin yok mu ??Sormayın canım cok sıkkın işe girdiğimden beri hergün ağlıyorum sözde aile danışmanı olarak aldılar şuan salak yapıyolar
Geçmiş olsun canım. Yorgunluktan mi oluyor baş dönmesi ?Selam kizlar nasilsiniz bakalım. Sabah çok kötüydüm.halsizlik,bas dönmesi ama Allah a şükür öğleye doğru biraz duzeldim.. bugün kiz uyursa erkenden yatarim inşallah
İyi olmana sevindim canımSelam kizlar nasilsiniz bakalım. Sabah çok kötüydüm.halsizlik,bas dönmesi ama Allah a şükür öğleye doğru biraz duzeldim.. bugün kiz uyursa erkenden yatarim inşallah
Keşke o bakıciyla devam etseydin en azından 1 sene daha .
Nasil bir eğitimleri var ya anlamadım? Miran da arkadaşlarindan kopuk oynuyor genelde kreste. Öğretmenleri bana diyorki nasıl isterse ole yapıyoruz. Müzik açıyoruz diğer çocuklara geliyor biraz durup gidiyor araba oynuyor. Nasil isterse yani. Peki bu çocukları sürekli aynı şeyi yapmaya zorlamak nedir? Çocuk onlar ve orası bir anaokulu manyak mi bunlar ???
Canım btki kürleri falan var denedin mi hiç??
Hamarat hatun.
Canım çok talihsiz olmuş hem o kadar yol hem de memnun değilsin. Başka bir alternatifin yok mu ??
Geçmiş olsun canım. Yorgunluktan mi oluyor baş dönmesi ?
Hatırlamıyorum canım, yani kaç sene oldu, tedavi gördüm bir işe yaramadı, ara sıra kür yapmış olabilirim, yaptım bir ara çünkü ama çok oldu yapalı tam olarak ne için yaptığımı hatırlamıyorum :)
Şimdi de ısırganı öğrendim, alerjiye iyi geliyormuş, tazesini bekliyorum çıkacak bu yakınlarda, bir de onu deneyeceğim..
Isırgan iyi geliyor evet. Oğlumda küçükken atopik dematit çıkmıştı. Kortizonlu kremle geçti o zman . Avene in kremleri de iyidir. Ben cold cream kullanıyorum. Yara ve kaşıntıya birebir. Termal bir kremdir. Bulabilirsen orda tavsiye ederim.
canim okuldan geldik, bugunde bir arkadasina vurmus Akin ama ogretmeni biraz fazla ilgi gormus bir cocuk Akin diyor.Keşke o bakıciyla devam etseydin en azından 1 sene daha .
Nasil bir eğitimleri var ya anlamadım? Miran da arkadaşlarindan kopuk oynuyor genelde kreste. Öğretmenleri bana diyorki nasıl isterse ole yapıyoruz. Müzik açıyoruz diğer çocuklara geliyor biraz durup gidiyor araba oynuyor. Nasil isterse yani. Peki bu çocukları sürekli aynı şeyi yapmaya zorlamak nedir? Çocuk onlar ve orası bir anaokulu manyak mi bunlar ???
Canım btki kürleri falan var denedin mi hiç??
Hamarat hatun.
Canım çok talihsiz olmuş hem o kadar yol hem de memnun değilsin. Başka bir alternatifin yok mu ??
Geçmiş olsun canım. Yorgunluktan mi oluyor baş dönmesi ?
cok guzel ablacim :)Menüm
Sabah çeyrek yufka peynir zeytin 1 yumurta
Sade kahve
Öğlen 1 dilim tbe domates peynir çay 5 badem
Sade kahve yarım muz
Akşam 2 biber dolması salata 5 badem
2 mürdüm eriği
Su 3 lt
Spor 200 jj 4000 adım 50 yarım mekik
Yazın Türkiye deyk en babamın ayakları çk kaşıniyordu ve mantar olduğu için çok rahatsız edici kokuyordu. Krem yanimdaydı baba şunu bi kullanansana dedim babam sürdü ertesi gün ne koku ne kaşıntı. Babam şok oldu. Bu nasıl krem kizim mucize gibi dedi. Türkiye de çok pahalı ben de bikaç kutu getirttim esimle babam için. Bu arada kremin adı Avene Cicalfate canım. Cold krem başka bir üründü ben yanlış hatırladım az önce.Çok teşekkür ederim canım.. Bakayım bi belki bulurum..
canim okuldan geldik, bugunde bir arkadasina vurmus Akin ama ogretmeni biraz fazla ilgi gormus bir cocuk Akin diyor.
Kardesi geldikten sonra belki daha durulur diyor.
Bugunki konusmamizkotu degildi, insallah guzel olur Sibelim..
cok guzel ablacim :)
Çok geçmiş olsun kuzum bu ilaçlar ve alerjin çok etkiliyor seni başka dr gittin mi hiçÇok şükür iyiyim ben de canım..
Yoğun değilim de halsizdim biraz, alerji yordu, hiçbirşey yapacak halim kalmadı
Olsun tatlım az kalmış 2 kilo ne ki verirsin inşallah düzen otursun hemen verirsin2 kilo var canim daha yapisti gitmiyo ama benim hatalarim oldu
Kuzum bende öyle pişiriyorum ama Pişirmeden yemek sağlıklı bide cacığı çok daha güzel:)Oh mis afiyet olsun. Ben de semizotu aldım bugün . Ispanak gibi piisirmeyi düşünüyorum.
Canım benim egzemadan dolayi mi kaşıntın oluyor?
Bence her zaman konuşan çoÇuk daha iyiseker en buyuk dusmanimiz...
un ve tuz da tabi...
sagol ablam guzel bilgiler icin.
yaa hay agzin bal yesin Busem.
hergun bir heves okula gidiyoruz, Akina kac posta okulda nasil davranmasi gerektigiyle ilgili konusuyoruz, masallar anlatiyoruz.cocuk zaten bunaldi bu tutumumuzdan.
Artik ogretmenlerine bir sicaklik hissettiginide sanmiyorum.
sonra cikista sikayet, ogretmeniyle konusurken garibim soruyor, anne uslu durmus muyum diye
okul cikisinda parka goturmedim kac sefer, oyuncaklarinin bazilarini kaldirdim, babasi ve ben oyunlar oynamadik Akinla yani ne yapacagimizi sasirdik..
Sevdigi seylerden mahrum kalirsa belki davranislarini duzeltir dedik ama bu dahada ters tepti..
Akin evde daha huysuz, bize kizan- bagiran, onunla vakit gecirmedigimiz icin isyan eden birine donustu.
Dun artik goturdum cocugu parka, yani surekli sikayet etkisini yitirdi bizde...
Esime soyledim bugun cikista oda gelecek , ne istiyorlar enine boyuna konusacagiz.
Gerekirse okuldan da alacagiz, bakalim neler olacak..
ay sorma Hazalim, diger cocuklar ne dense yapiyor, uyuyor kurallara ama bizimki oyle degil..
Eee bu ogretmenler ozel egitimler almislar her turden cocuk icin ,biraz anlayisli olsalar cok guzel olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?