Hoşbuldum :107: Tabii hemen tanıtayım; 24 yaşındayım, İstanbul' da ikamet ediyorum. 2.5 yıllık evliyim. Boyum 1.50 ve kilom da maalesef 71.9 kgözellikle evlendikten sonra epey artış oldu kilolarımda. Diyetisyene gitmeye karar verdim ve dün diyetisyenimin verdiği programa göre diyetime başladım. Ayda en az 2 kg. vermeliymişim tabii ayda 4-5 kg verebilmek de benim elimde. 25 Şubat' ta 8-10 kg kadar verebilmiş olmayı umuyorum yani doktorum böyle olmalı dedi en azından :) Umarım bunu sizlerin yardımıyla da başarabileceğim.
deme bakim öyle iilesince hersey yoluna gircek..
bu arada cyd86 canım takım kaptanı irem&özge
kendisi gelince söylicektir zaten biz cuma günleri tartılıp kilo bildiriyoruz.. sende bu cuma tartılıp kilonu bildirirsin ama haftaya cuma listeye alınırsın ilk hafta deneme haftan..
tekrar hoş geldinn
Ben hemen dünkü menümü paylaşmak istiyorum. Bu arada günlük menüm 1500 kalorilik.
SABAH (09:00)1 ince dilim çavdar ekmeği
1 bardak şekersiz yeşil çay
1 adet çengelköy salatalık
1 adet domates
2 siyah zeytin
1 ince dilim beyaz peynir (orta yağlı)
1 adet haşlanmış yumurta
3-4 dal roka
1. ARA ÖĞÜN (10:30)
2 adet küçük boy mandalina
ÖĞLEN (13:30)
1 Kase tarhana çorbası (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlandı)
Et hazırlayamadığım için 1 ince dilim beyaz peynir yedim. (besin değişim listesine göre et yerine peynir yiyebiliyorum)
2 ince dilim çavdar ekmeği
5 yemek kaşığı ıspanak yemeği (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlandı)
Yarım su bardağı yoğurt
2. ARA ÖĞÜN (15:30)
Yarım kase yoğurt
3. ARA ÖĞÜN (17:30)
2 adet küçük boy mandalina
AKŞAM (19:30)
1 kase tarhana çorbası
4 yemek kaşığı ıspanak yemeği
1 su bardağı yoğurt
1 ince dilim çavdar ekmeği
GECE (21:30)
1 adet orta boy portakal
SU: Gün içinde 2 lt. su tükettim.
EGZERSİZ: Yarım saat tempolu yürüyüş.
Bu arada doktorumun bana verdiği diyet tatlı tarifini de sizinle paylaşmak istiyorum..
Malzemeleriniz;
1 küçük boy muz
½ su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı pekmez
Malzemeler birbirinden çok farklı görünse bile, lezzetleri birleştiğinde tahmin etmediğiniz bir şey oluşuyor.
İşte yapımı;
Bir küçük boy muzu ince dilimlere ayırın. Yanmaz yapışmaz bir tavaya çok çok az sıvı yağ sürün. (Izgara yağlıyormuşsunuz gibi düşünün.) Muz dilimlerini tavada ızgaralayın. Daha sonra ızgaralanan muzları bir tabağa dizin ve üzerine yoğurdu dökün. Üzerine de 1 tatlı kaşığı pekmez gezdirin.
İşte bu kadar basit.
Peki bu tatlı size nelere mal oluyor.
1 porsiyon meyvenizi bu yolla tüketmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda ana öğünlerinizden birinde 1 kase değil de yarım kase yoğurt tükettiğinizde bu tatlıyı rahatlıkla yiyebilir hale geliyorsunuz.
Afiyet olsun…
Bu arada doktorumun bana verdiği diyet tatlı tarifini de sizinle paylaşmak istiyorum..
Malzemeleriniz;
1 küçük boy muz
½ su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı pekmez
Malzemeler birbirinden çok farklı görünse bile, lezzetleri birleştiğinde tahmin etmediğiniz bir şey oluşuyor.
İşte yapımı;
Bir küçük boy muzu ince dilimlere ayırın. Yanmaz yapışmaz bir tavaya çok çok az sıvı yağ sürün. (Izgara yağlıyormuşsunuz gibi düşünün.) Muz dilimlerini tavada ızgaralayın. Daha sonra ızgaralanan muzları bir tabağa dizin ve üzerine yoğurdu dökün. Üzerine de 1 tatlı kaşığı pekmez gezdirin.
İşte bu kadar basit.
1 porsiyon meyvenizi bu yolla tüketmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda ana öğünlerinizden birinde 1 kase değil de yarım kase yoğurt tükettiğinizde bu tatlıyı rahatlıkla yiyebilir hale geliyorsunuz.
Afiyet olsun…
Malzemeleriniz;
1 küçük boy muz
½ su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı pekmez
İşte yapımı;
İşte bu kadar basit.
Afiyet olsun…
hanımlar benim karın ağrıları aldı yürüdü , ben accık uzanim, eşimde mızmızlanıyo karnım ağrıyo diyosyun kalkmıyosun pc başından diye:) seviyorum hepinizi. yeni üyemizede hoşgeldiiiiiiiiiiiiiiiiiin diyip kaçıyorum ben
Bu arada ben de kilo çizelgesi yapmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?