Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

zevcan bugday montiude serbestmi yoksa arada bir mi izin var?

disciden geldim agzim burnum bi tarafa gecmis durumda,birazdan yemek yiycem acim ama hic tat alacagimi sanmiyorum ,kiymali karnibahar yaptim.

montide buğday serbest ama yağsız olarak yemek kosulu ile bide sabah ekmek yemediysen tabi..
sabah yediğin ekmeğin yerine yeniyor ben ayda 1 sefer buğday salatasıda yapıyorum yasom cok az zeytin yağı ekleyip süper bişi oluyor insanın bütün isteğini kesiyor...

anladim canim ben almiyim ozaman :)

senin hatirladigim kadariyla monti tariflerin vardi,onlari yazsana bana bi ara,babamda seker vardi hap aliyodu dikkat etmediginden haplar ise yaramiyo doktor igneye cevirmis günde 3 kere vurulcak,bende diyom gidince yaparim ona hem evdekilerde ögrenir biseyler,nefsine yeniliyo bari zarasiz seyleri yesin :)

KABAKLI DOMATES CORBASI
4 adet büyük domates
1 adet büyük boy kabak
1 corba kasığı pilavlık bulgur(cok az olduğu için içinde pek önemli değilmiş)
1 corba kasığı yağ
6 su bardağı su
1 tutam nane
yeteri kadar tuz

yapılısı: soğanı rendeleyin ve bir tencerede yağ ile kavurun kabağıda rendeleyip soğanla kavurmaya devam edin rendelenmiş domatesleride ekleyip sonra suyunu ilave edin kaynamaya bırakın kaynamaya baslayınca bulguru ve tuzunu atıp pişmeye bırakın kısık ateste 10 dk kaynatın üzerine nane dökerek servis yapın..

ARMUT TATLISI

armutların dısı soyulur alt kısmından cekirdekleri cıkartılıp içine incir kayısı erik kurularından hazırlanmıs harc koyulur isteğe göre fındık ceviz bademde eklenebilir harca tencerede pişirilerek soğuk servis yapılır

PATLICAN ÇORBASI
2 patlıcan
2 yemek kasığı zeytin yağı
1 soğan 2 diş sarımsak
6 su bardağı tavuk suyu

patlıcanlar köslenip kabukları soyulur soğanlar ince ince doğranıp sarımsakla zaytin yağında pembelesene kadar kavrulur üzerine patlıcanlar ve tavuk suyu eklenip 30 dk pişirilir.. blender dan gecirip tuz ekleyerek servis yapılır..

yasom bu tarifi hiç denemedim
corba içmeyi sevmediğim için.. sen seviyorsan deneyebilirsin...

denerim bi ara canim,bulgur az oldugu icin önemli degil yazmissin ama bunu yersek ynaina et yiyemeyiz heralde

bugünkü menüm
08:00 bir elma
09:00 2 dilim ekmek,yagsiz krem peynir,5 zeyrin,salatalik
14:00 kiymali karnibahar,salata,yogurt,bir avuc beyaz leblebi
17:00bir elma,bir mandalina
19:00 kanat izgara (pisdikten sonra derisi alinmis,yogurt belki salata

evet yasom et yenmicek bu corbanın yanında ama patlıcan corbası cok güzel tamamlayıcı corba sebze et salata yoğurt harika doyurucu bir menü olur..

yasom söyle bi durum var tatlım et yediğimiz öğünde beyaz leblebi yemiyoruz çünkü beyaz leblebi nohur olmus oluyor ve baklagille et yasak biliyorsun...menünün geri kalanı gayet ii afiyet olsun

hadi biraz gülelim ...

Devlet bir gün geniş ve boş bir araziye geceleri göz kulak olacak,500 TL maaşla,... bir bekçi işe almay...a karar verir.
Bir süre sonra düşünülür ;
''Peki talimatlar olmadan bekçi işini nasıl yapacak''
Bir planlama birimi kurulur ve planlamayı yapmak üzere,
750'şer TL maaşla, iki kişi işe alınır.Bir süre sonra
''İşleri yapıp yapmadıklarını nasıl kontrol edeceğiz''
diye düşünülerek, 1.000'er TL maaşla, iki denetmen işe alınır,biri denetim yapar diğeri raporları yazar .
Bir süre sonra'' Bunların maaşları hesaplanıp nasıl ödenecek '' diye tartışılırve 1.500'er TL maaşla, bir malimüsavir, bir katip, bir de istatikçi işe alınır.
Bir süre sonra ;''Peki bunlardan kim sorumlu olacak.'' Diye düşünülür ve 5.000 TLmaaşlı bir müdür ve 3.000'er TL maaşla iki de müdür yardımcısı işe alınır.
Bir süre sonra, ülkede ekonomik kriz çıkar ve bütçedeki masrafları kısmak için bekçi işten çıkartılır...!

yasom senin su lise arkadasın gelmedi bu gün amam gelirse yarın listeye alalım mı yoksa haftaya kadar bekleyelim mi kızlar bişi yazmadılar ...

yasom senin su lise arkadasın gelmedi bu gün amam gelirse yarın listeye alalım mı yoksa haftaya kadar bekleyelim mi kızlar bişi yazmadılar ...

canim o takima ilk katildigi zamanda öyleydi,aksamlari gelebiliyo genelde,ögretmenlik yapiyo cünkü,ama cuma günleri 12 ye kadar bildiriyodu kilosunu,bu aksam gelir okurmu bilemiyorum eger gelirse bence yarin sabah bildirsin kilosunu,tabi sizin icin aksamlari girmesinsin bi sakincasi yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…