Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

tamam fatmacım sen cuma dahil yap bu diyeti cumartesi pazar normal diyet takıl kalori hesabı..
pazartesi sabah tam buğday ekmeği ve bimin aknaz lihyt peyniri domates salatalık yeşillikli kahvaltını yap sonrasını anlatırım ..
montide her öğünde motlaka salata ve yoğurt(süt ürünü) yiyorsun..
et ile ekmek bakliyat yenmiyor
kuruyemişler sadece ana öğünlerde ve az tüketiliyor..
yumurta ile ekmek bakliyat yok..
ekmek sadece kahvaltıda yeniyor..

aklımdakiler bunlar sonra yine konusuruz takıldığın yerde sorarsın sabah menülerini erken eklersin men göz atarım cnaım. olmayan yerleri düzenleriz..

kızlar bu yazıyı sizinle paylaşmak istedim hepimiz biliyoruzdur belki ama olsun fazla bilgiden bir şey olmaz...

Vücut nasıl kilo kaybediyor ?

Alınan enerji =(eşitse) Harcanan enerji kilo sabit
Alınan enerji > (büyükse) Harcanan enerji kilo artışı
Alınan enerji < (küçükse) Harcanan enerji kilo kaybı

Bu denklemden çıkartmamız gereken sonuç harcadığımız enerjiyi arttırmamız gerektiği.Bu da egzersizle mümkün olabilir.Günde 15 dakikayla başlayan ve arttırılan tempolu yürüyüş egzersizleri kilo veriminizi destekleyecek ve dinlenme metabolik hızını ( BMH ) düşmemesini sağlayacak.
Sık aralıklarla kilo kaybı ve kilo alımı : Kilo kaybının dinlenme metabolik hızına, Lipolitik Aktiviteye etkisi başlığından yapılan araştırmaya göre ;
Şişman kadın grubu 14 haftalık egzersiz ve zayıflama diyetine tabii tutularak beden bileşimi , oksijen tüketim gücü,dinlenme metabolik hızı ve karın yağındaki yağ aktiviteleri ölçülmüştür.Kişiler ;
1 ) Diyet + Egzersiz sık sık uygulayan
2 ) Diyet + Egzersiz sık uygulamayan
3 ) Sadece diyet uygulayan olmak üzere gruplandırılmıştır.

Bu süre sonunda 3. ve 1. Grup karşılaştırılmış kilo kaybı ve yağ kaybı yönünden 1. Grubun karşılaştırılması sonucunda kayda değer sonuçlara ulaşılamamıştır.
Bu araştırmaya göre sadece diyetle zayıflayan 3.grupta dinlenme metabolik hızında düşme saptanmıştır. Bu araştırmadan çıkan sonuç ;

1) Sık sık diyet yapmanın kilo kontrolünde etkili bir yöntem olmadığı
2) Egzersizle birlikte enerji sınırlaması yapıldığında kilo ve yağ kaybının olduğudur.

Kilo kaybetmek sadece diyet yapmakla mümkün değil bu araştırma umarım egzersiz yapmanın önemi konusunda bir fikir yandırmıştır.Masa başında , asansör kullanarak arabamızı en yakın yere park ederek pekiştirdiğimiz tembellik ve bu huyumuzun bize kazandırdığı kiloyu yürüyüş yaparak,tenis oynayarak , yüzerek en azından evimizin temizliği kendimiz yaparak sarf edeceğimiz enerji ve doğru beslenme bizi sağlık ve örüntü yönünden mükemmele ulaştıracaktır.

tamam canım çok teşekkür ederim not aldım bunalrı zaten monti başlığınıda okuyorum çok sayfa avr ama anladım biraz yasaklar kesin yasak dieğrleri sınırsız yani şeker bakımından düşük olanlar...

tamam sağol bitanem ne kadar sürecek peki belli bir süresi varmı

canım 2 ay hiç kacamaksız yapman gerekiyor 2 ay sonunda pankreasın dengelenmiş oluyor..
en az 2 ay yani zaten 2 ayda sen 9 kilonu verirsin vermesen bile 2 kilo falan kalır ..
monti böyle birsey çünkü %100 uyulduğunda cok etkili sonuclar veriyor..

hm yavaş yavaş veriyosun ama kalıcı oluyo aslında mantıklı sıksık alıp vermekten iyidir hem...

ay inş canım ya ben eksiksiz uyucam inş tamam sağol canım teşekkürler sen yapıyormusun peki montiyi şu an gerçi annenler sende dimi...:97:

bak bu günkü menüm monti menüsü mesela ıspanağım pirincsiz köftem ekmeksiz galete unsuz
montide ölçü sınırlaması yok tatlım doyana kadar yiyorun 9999999999 porsyon yiyebilirsin ama birbirine karıstırmadan

hm anladım canım güzelmiş o zaman zaten yaptıkça alışırım heralde dimi:78:

süper ya çok heveslendim bakim teyzemler gelcek kalmaya yarın onlar gitsin de kaçamaksız olması gerekiyor ya ondan...haftasonu başlıycam montiye cuam gününe kadarda elma diyetini devam ettiricem

selam kızlar

montiyi ilkkez duyuyorum işe yarıyomu bende bi el atayım:)

benim de canım acayip tatlı çekiyo sabah 1-2 çay kaşığı reçel yedim bastırmadı ,dayanmam lazım:)

selam kızlar

montiyi ilkkez duyuyorum işe yarıyomu bende bi el atayım:)

benim de canım acayip tatlı çekiyo sabah 1-2 çay kaşığı reçel yedim bastırmadı ,dayanmam lazım:)

selam canım..
Monti cok işe yarıyor.. Yapabilirsen tam olarak gercekten etkili bir beslenme sekli.
Tatlı krizi için tarcınlı yoğurt yee canım içine kuru meyve falan da kat ..
Y-tarcınlı karanfilli yeşil cay iç yenilme nefsine..

sağol tatlım yeşil çayı içimm,
montinin detaylı bi yazısı varmı sende

Günaydın kızlar...

sabah kalkarkalmaz yağ yakıcı çayımdan içtim
2 bardak su içtim

kahvaltım

[1] Çavdarlı Ekmek 2 DİLİM 110
[2] Kavurma 20 GRAM 134
[3] Salatalık (hıyar) 0.5 ADET 5.5
[4] Domates 0.5 ADET 7
[5] Helva 10 GRAM 62
[6] Beyaz Peynir 20 GRAM 50

Toplam : 368.5 kal.

gün içinde 2 lt su bitecek
yağ yakıcı çay 1 ltreye tamamlanacak.
40 dk plates yapıldı.

monti de pirinç muz falan yasak diyo.. ekmek yerine pilav hiç tercih edemicekmiyim? hmm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…