- 5 Şubat 2017
- 19.657
- 59.324
- 598
Canim anne-babanin onceligi hep cocuk tabiki. Ben de gecen ayagimdan hasta olup hastane gidince kiyamam esim gunlerce nasil agladi, diyor ki kendimden gectim kizimi dusundum sana birsey olursa hayati boyunca annesiz kalacak diye. Anne-baba gibi kimse olamaz tabiki, ben de acikcasi cocugumu en cok ya kendi yanimda ya da esimin yaninda guvende hissederim.geçmiş olsun. Bu da sana akıl dayağı olsun. Çocukları bırakma. Yanlarında ol. Benzerini düğünde yaşadım. Hadi sen de oyna diye tutturdular. Çocuğu biz alırız dediler. Bir kavga çıktı. Ben başladım çocuğu aramaya. Kadın akraba ama ben mafoldum çocuğu ararken. Ömrümden ömür gitti. Çocuğu bulmam 2dk sürdü ama benim için daha fazlaydı sanki. Olası tehlikede herkes kendini düşünüyor. Ben anneyim çocukları düşünüyorum. Benim olayda da eşim kavga edenlere bakmaya gitti. Baksana çocuğuna. Babalar anneler gibi değil. Ne varsa annede var. Çok geçmiş olsun. Neyse ki kimseye bişey olmamış.
canim yaa ispanakli borek, 1 dilim yeseydin yaninda ayran salata, super bir ogun olurdu.Menüm:
Sabah: 1kk b.peynir, yarım pors.sucuklu yumurta, az yeşillik, 1y.k.reçel, 4zeytin, 3dilim beyaz ekmek
Öğle: ıspanaklı börek(3dilim)
Ara: 4kurabiye, 2lokum, 4bisküvi
Ara: yarım kivi, yarım portakal
Ara: 3avuç leblebi, 1avuç kuru üzüm
Spor yok
Su 3lt
Menüm berbat kızın bana yaa. Böyle giderse çok kilo alacağım..regl dönemi çok zorlanıyorum
himm simdi lokmadan anladigimiz nedir, 1 cay kasigi mi 1 tatli kasigi mi? 50 gr mi 100 gr mi? mesela 2 lokma tahin pekmez, benim gozum ac olunca 2 yk kasigi bana 2 lokma gelebilir. ama kendimdeydeken 2 cay kasigi. Lokma miktarini bilemedimBu günkü menum
12.30
2 kk beyaz peynir 7 tane zeytin
1 tatlı kaşığı tereyağı ve bal
1 lokma simid 1 çatal ucuyla börek
1 dilim tb ekmek 1 yumurta
Açık çay çeyrek domates
13.20
Ara 2 lokma tahin pekmez
17.10
1 fincan dibek kahve
Akşam 19.40
1 tabak taze sebze guveç
Bol yeşillik salata
Su üç lt spor
Korkmussundur tabiki canim. Ama o oyun alanlari ozellikle 3-4 yasindan buyuk cocuklarin rahatlikla birakilmasi icin zaten cocuk tek basina cikamiyor bile yasak. Aslinda guvenli ama sizin durum biraz plan disi olmus, duyuru filan o yuzden tabiki korkmussun. Yoksa sakin ola ki kendini suclama neden biraktim diye, eminim ki guvenli bir yer olmasa ne sen ne de babasi birakmazdi. Kusme kiz avmye bunun icinTeşekkürler canım. Aslında ben donmadım eşim beni yavaşlattıyoksa ben bile şaşırdım o kadar hızlı bir şekilde olayı kavrayıp gerekeni yapmak için harekete geçişime.. hatta o süre zarfında bir kısmı film ve dizilerden alıntı olmakla birlikte bin çeşit felaket senaryosu yazabildim kafamdan yetenek işte
Sorma canım yaa çıldırıyorlar oyun odası diye.. biz de aynı katta bi tur atarız demiştik hatta 2-3 dükkan ilerideydik dahabilsem bırakır mıydım çocukları hiç.. bi daha o avmye gitmem o ayrı
Ayy komsu olayi cok kotu olmus tabiki canim. umarim omur boyu kalir icerde ama nerdeee, ancak umariz boyle seyleri.Gerçekten çocukları bir an bile barkmaya gelmez ben çok panik ve sanki hiç kimseye güvenmiyorum babalarına bile bıraktığım her zaman bu son olsun diye kendime söz veriyorum babamız çok rahat çocuklar bazı şeyleri yaşasın hayata hazırlansın der durur ama ben günümüzde de o kadar olaylara tanık oluyorum ki kimse ye güvenmemekte haklı buluyorum kendimi on yıllık ust komşum 50 yaşındaki adam çocuk istismarı suçundan içerde şimdi iyiki hiç çocuklarımı siteye ve komşulara brakmamışım diye kendimi takdir ediyorum belki biraz fazla abartıyorum ama oyun odasında kapalı alan parklarda hata gezmede başka odada bile braksam içim şişer ya yanlarında olurum ya da perişan bir halde aklım onlarda kalır ama çocuklarım küçük büyük hepsi bana çok düşkün ve güveniyor Rabim evlat acısı vermesin bütün kötülüklerden korusun inşallah evlatlarımızı aslana saldıran tavuk nasıl yavrusunu korumak istiyorsa her annede yavrusu söz konusu olduğunda aslan kesilirçok konuştum kızlar benden hepinize
aynen canim, en onemlisi bizlere ve cocuklarimiza allah saglik versin.Doğru söylüyorsun kimseye bırakmamak lazım hele samimi olmadığın komşuya falan. Çok çok mecbur kalırsam samimi bi arkadaşıma bırakırım büyüğü ama küçük yanlız başına kalmaz okul dışında..
doğrusu eşine bu konuda katılıyorum çocukların kendi sorumluluklarını almaları taraftarıyım her zaman.. ilk yürümeye başladıkları andan itibaren ayaklarını sağlam basmaları için elimden geleni yaptım.. eğer o adımı atacaksa düşmeyi göze almalarını istedim.. koltuğa tırmanırsa bir adım geride durdum ki benim varlığıma güvenip savsak davranışlarda bulunmasın (tabi o yükseklikten düşerse yakalardım ama tabi onun bundan haberi yok) .. eninde sonunda okula gidecek kendi sorumluluğunu almayı bilmeliler. Benim kızım 1.5-2 yaşlarında kendi yemeğini hiç yardım almadan yerken oğlumun 7 yaşındaki sınıf arkadaşını annesi yediriyordu.. sanırım gurur duymakta haklıyım gene de
oğlum bazen dışarı çıkarken bana cüzdanını aldın mı diye soraraldım babacım derim hemen..
Allah evlatlarımızı korusun, dediğin gibi birisi zarar vermeye kalksa eminim her anne hiç düşünmeden katil olur
Menun guzel canim, afiyet olsunHepinize teşekkür ederim kızlar..ayrı ayrı yazamadım hakkınızı helal edin dünkü menüm
Sabah (12:00)
Sucuklu yumurta
2 dilim ekmek
1 tk acılı ezme
1 tk bal
1 dilim ıspanaklı borek
Akşam 18:00)
1 dilim dana bonfile
2 yk pilav
4 adet kara lahana sarması
Su 1.5 lt
Spor yok
Anladim canim, off ya kac gundur ben de aksam yemeyi biraktim ama arti geldim bu sabah. anlamadimGayet iyi oluyor aslında hele sadece 1 meyve yersem elma gibi sabah eksiler daha rahat görülüyor canim. Hem börek yediğimden hemde acele yola çıktığımızda yemedim..işten geldim hemen valizi hazırladım yola çıktık..
iyi pazarlar canimMerhaba kızlar. Herkese iyi pazarlar.
menun guzel olmus cnaim, afiyet olsunDunku menum kizlar
Sabah
1 kasarli tost (t.t ekmek ile)
Yesillik ve cay
Ara
Kahve ve 12-13 tane a.fistigi
Oglen
Tavuklu salata
Soda
Ara
1 porsiyon meyve (elma,portakal vs karisik)
Aksam
1 koca tabak pirasa yemegi
3 kasik ev yogurdu
1 dilim t.t ekmek
Su 3 litre
Anladim cnaim, salatalar da kh agirlikli yani.salata da var canım ama seçenekler şöyle
Kısır
Şalgamlı bulgur salatası
Patates salatası
Şehriye salatası
Yani yine kh ağırlıklı salatalar. Nerde bir nohutlu salata, ton balıklı salata :-D
Zıplama yarışması tüm hızıyla devam ediyor. Az olsun bizim olsun diyorum.
Süper menü
menüler çok güzel ve lezzetli geldi bana. Afiyet olsun.
güzel rakibim çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
Bende mesajları okurken aklıma şu bi çocuğun yüzüne kezzap atan amcasi vardı ya aklıma o olay geldi.
Allah yavrularımızı korusun.
güzel sağlıklı menü.
bu menü bu takımda olmadı amaa
off sucuklu tost kurabiye hepsini de çok severim. Börek De çok güzel olur.yeme de yanında yat.
değişik olmuş, ama dengelemişsin akşam.
Afiyet olsun.
oğluNu öp benim için. Benimki de büyüyünce öyle minnak davranışlar yapsın. Bayılırım ben ona yaa.
Sıkı kahvaltı, hafif akşam yemeği.
ahahaha kız derya çocuklar a yediriyordum iki lomam iki çay kaşığı ve iki kup şeker kadarda tb ekmeği akşamki guveç bol kızıl etliydi Canımhimm simdi lokmadan anladigimiz nedir, 1 cay kasigi mi 1 tatli kasigi mi? 50 gr mi 100 gr mi? mesela 2 lokma tahin pekmez, benim gozum ac olunca 2 yk kasigi bana 2 lokma gelebilir. ama kendimdeydeken 2 cay kasigi. Lokma miktarini bilemedim
Eger lokmalar 1 cay kasigi kadarsa mennu cok begendim, sadece aksma icin az da olsa yogurt tuketirsen veya et daha guzel olur canim. Benim diyetisyenim her ana ogunde protein yenmesi gerektigini soyledi az da olsa. degilse kilo verilmesi yavaslar ve dururm
Afiyet olsun canimahahaha kız derya çocuklar a yediriyordum iki lomam iki çay kaşığı ve iki kup şeker kadarda tb ekmeği akşamki guveç bol kızıl etliydi Canım
teşekurler Canımdeğişik olmuş, ama dengelemişsin akşam.
Afiyet olsun
Teşekür ediyorum canımAfiyet olsun canim
Olabilir canim, reglyden tatli istegi.Teşekür ediyorum canımkaç gündür kendimi tutamıyorum çok zorlanıyorum regl denmi bilmiyorum ama çok üzülüyorum bu durumuma tatlı çok istiyor canım bende sabah kahvaltısında bal yiyorum ki akşama kendimi avutayım tatlı yedim işte iki gündür çikolatamı dolapta köşe bucak şaklıyorum ki kimse yemesin ama bugün de yemeyeceğim
salata da var canım ama seçenekler şöyle
Kısır
Şalgamlı bulgur salatası
Patates salatası
Şehriye salatası
Yani yine kh ağırlıklı salatalar. Nerde bir nohutlu salata, ton balıklı salata :-D
Zıplama yarışması tüm hızıyla devam ediyor. Az olsun bizim olsun diyorum.
Süper menü
menüler çok güzel ve lezzetli geldi bana. Afiyet olsun.
güzel rakibim çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
Bende mesajları okurken aklıma şu bi çocuğun yüzüne kezzap atan amcasi vardı ya aklıma o olay geldi.
Allah yavrularımızı korusun.
güzel sağlıklı menü.
bu menü bu takımda olmadı amaa
off sucuklu tost kurabiye hepsini de çok severim. Börek De çok güzel olur.yeme de yanında yat.
değişik olmuş, ama dengelemişsin akşam.
Afiyet olsun.
oğluNu öp benim için. Benimki de büyüyünce öyle minnak davranışlar yapsın. Bayılırım ben ona yaa.
Sıkı kahvaltı, hafif akşam yemeği.
Korkmussundur tabiki canim. Ama o oyun alanlari ozellikle 3-4 yasindan buyuk cocuklarin rahatlikla birakilmasi icin zaten cocuk tek basina cikamiyor bile yasak. Aslinda guvenli ama sizin durum biraz plan disi olmus, duyuru filan o yuzden tabiki korkmussun. Yoksa sakin ola ki kendini suclama neden biraktim diye, eminim ki guvenli bir yer olmasa ne sen ne de babasi birakmazdi. Kusme kiz avmye bunun icin(avm sever konusuyor :)
Ayy komsu olayi cok kotu olmus tabiki canim. umarim omur boyu kalir icerde ama nerdeee, ancak umariz boyle seyleri.
Ben babalara daha cok gorev verilmesinden yanayim, biraz o yapamaz o bakamaz diye babalarin cok rahat ve sanki cocuksuz gibi yasamasina cok gicik olurum. Benim kizimsa onun da kizi, gelirken gelinligin icinde getirmedim ya bu cocugu. Eve benimse onun da evi, ben cok fenayimdir bu konuda ve kadinlarin kendilerini hic dusunmediklerini ve herseyi kendileri yapip cok yorulduklarini gorunce cok kiziyorum.
Birakin calissin su adamlar biz anne isek o da baba, biz kadinsak o da o evin adami. Temizlesin yemek yapsin, cocuk baksin. Cok ozverili kadinlara kiziyorum. Kusura bakmayin ben bu konuda kesinlikle odun veremem, esim herseyi yapar ama ben de asla kotu yapmissin yok cocuga kotu bakmissin demem.
Arada bir bunu sen daha iyi yapiyorsun demek lazim, aslinda onlarin da hosuna gidiyor. Ama kadin herseyi yapiyor ve adamin yaptigini begenmeyince adam da amaan diyor yapsin kendisi zaten benim yaptigimi begenmiyor.
Ayyy ne cok yazmisim pardon.
Anladim canim, off ya kac gundur ben de aksam yemeyi biraktim ama arti geldim bu sabah. anlamadimacaba ogun atlamak bana yaramiyor mu ki diye dusunuyorum. Ondan sordum sende etkisi nasil diye
Afiyet olsun canım bizde kar topu oynadıkMenüm
Sabah
2 dlm tbe
Omlet
30 gr labne
1 tk reçel
Öğlen
1 kupa şekersiz sıcak çikolata
1 bardak az yağlı patlamış mısır
1/2 elma
1 portakal
Ara
Az süylü tarçınlı neskafe
10 badem
3 zeytin
Akşam
1 tam buğday hamburger ekmaği (150 gr)
3 hamburger köftesi
2 dlm kaşar
Yarım bardak ayran
Salata
Biber turşusu
Azcık hardal
Ara
Minicik bir lokma kadayıf ( inanılmaz şekersiz olmuş, eşimin canı istedi evde yaptım. Sadece tadına baktım)
Kefir
Spor aslında dead lift yapacaktım ama tüm gün koşturmaktan bacaklarım yapmış kadar ağrıyor. Bi de biraz kartopu oynadık ailecek
Bol su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?