bende menümü yazayım unutmadan...
Sabah:1 greyfurt, 1 elma
Ara:bir küçük kutu süt light
Öğle:Çorba,salata
Ara:1 avuç yaban mersini, 1 tane ceviz
Ara:1 ayva, 2 kuru kayısı
Akşam:Haşlanmış kabak ve yoğurt
Ara:1 meyve
3 lt su (daha fazlada olabilir) , 1 saat yürüyüş, yeşilçay (3), funda
zevcancım yarın montiye başlıyorum tatlım bugün alışveriş yaptım montiye uygun şeyler aldım filan doktoruma uğradım o da destekledi karaciğerime iyi gelebilirmiş bende alerji var ya ondan
gazan mübarek olsun anna'cım.. menün gayet güzel ve hafif.. yarın çok daha fazla ekside olduğunu göreceksin
çok güzel menü canım afiyet olsun
yaban mersini hakkında hiiç fikrim yok tatlım, hiç ağız tadım değil.. ama senin için listelerime vs. bakarım ya da netten araştırırız...
ben de bundan sonra ara öğünlerime beyaz leblebi ekleyeceğim, sizden gördüm...
100 gram yenilebilir yaban mersininin
* %83'ü su, %0,7', si protein, %0,5'i yağ, %15'i karbonhidrat, %1,5'uğu lifdir.
* 62 kalori sağlar.
* Adet kanamalarını düzenleyen bir meyve olarak tavsiye edilmiştir.
* Ağız, deri ve üriner sistem enfeksiyonları
* Anti kanserojen ve antioksidant (damarlarda yağ birikimini engelleme) özelliğine sahiptir
* Aşırı kanamayı durdurma
* Bağırsak metabolizmasını düzenler
* Damar hastalıkları
o Rn güvenilir kullanım alanlarından birisi de damar hastalıklarıdır. Bu hastalıklara kılcal damar çatlamasıda dahildir. Zayıf kılcal damarlar çatlayabilir. Bu durum ise sık sık tekrarlanan bere, morluk, çürük ve eziklere neden olur. Zayıf kılcal damarlar ise zayıf kan dolaşımını ve bağ dokusunu akla getirir ki bu durum artrit yada mafsal iltihabı gibi rahatsızlıklarla yakından ilgilidir. Yabanmersini meyvelerinde bulunan antosiyanidin kılcal damarları, serbest radikal saldırısından koruyarak onların kuvvetlenmesine hizmet ederken aynı zamanda sağlıklı bağ dokusu ve yeni kılcal damar oluşumuna da katkıda bulunur. Yabanmersini meyve ekstresi, damar sertliği için bir risk faktörü olan parçalanmış kan hücrelerinin atardamar çeperlerine yapışmasını da azaltmaktadır. Bunun yanında, Damar sertliği riskini de azaltır.
* Gece körlüğünü ortadan kaldırır
o 2. Dünya savaşı sırasında İngiliz Hava Kuvvetleri pilotlarının doktorların önerisiyle bol miktarda yaban mersini reçeli yiyerek gece uçuşlarına çıktıklarını ve yorgun gözlerini dinlendirdiklerini kayıtlardan biliyoruz. Pilotlar, yabanmersini reçeli yedikten sonra gece uçuşlarına çıktıklarında gece görüşlerinde bir düzelme ve iyileşme hissettiklerini sık sık rapor ediyorlardı.
o Avrupa ve Amerika’da yabanmersini preparatları gece körlüğü ve diyabetik retinopati ve zayıf kan dolaşımını artırmak için kullanılmaktadır. Almanya’da ise ayrıca, ishal durdurucu olarak da kullanılmaktadır.
* Göz yorgunluğunu giderir, miyopluk ve şeker hastalığınından kaynaklanan görme bozukluklarını engeller
* Gut ve Romatizma
* HIV virüsünün tekrarlanmasını azaltır.
* İshal durdurucu; yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çay
* Kan şekeri ve kolestrolü düşürür
* Kansere karşı vücudu koruyan enzimleri çalıştırır
* Kalp krizi riskini azaltır. Damar sertliği oluşumunu engeller
* Sağlıklı bağ dokusu ve yeni kılcal damar oluşumuna yardımcı olur.
* Taze olarak yenildiğinde kanı temizler
* Varis ve basuru iyileştirir
* Yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çay ishal giderici olarak kullanılır
* Zayıf kan dolaşımını artırmak
yarın sabah hypatianın ifadesini gösteriyorum
şimdide benim karsılığımm
daha sonra sizin tepkiniz
ben de hemen 2 günde 10 kg diyetine başlarım. ilk gün marulu yıka, ikinci gün öp okşa
Ben bu yaban mersinini çok sevdim kızlar ilgilenirseniz paylaşmak istiyorum bakın...meğer ne kadar faydalıymış...
katrem gecmiş olsun canım bence tek fazlalık mercimek köfteleri ve öğleden sonraki simit olmus o simit yerine meyve falan yeseymişsin cok güzel olurmus..
hadi spora durmak yookkk
bende aksamdan beri iş yapıyorum bir sürü ütüm vardı onları bitirdim bacağıma ağrı girdi kas ağrısı leslie yapamıcam o yüzden plates yapıcamm
ben kacarrrrr....
benimde bir sürü ütüm var ama yapasım yok.hemde pazartesinden beri beni bekliyorlar.pc başından kalkabilirsem ders çalışacagım inşallah
teşekkürler canım çok faydalı bir bilgi oldu
selamlar kızlar
bugün daha iyiyim tansiyonum düşmüş sanırım
işten erken çıktım biraz dışarı çıkınca kendime geldim
dün tansiyonumu tansiyon aleti ölçmedi 3. kerede 9/5 çıktı
neyse bugün o yüzden fazla yedim biraz
sabah - simit
ara - yeşil elma
öğlen - ızgara göğüs + patates püresi + yoğurt + 2 tane mercimek köftesi
ara - leblebi
ara - yarımdan daha az simit
akşam - mercimek çorbası + domates salatası + light yoğurt
2011-03-03 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Elma 1 ADET 60
[2] Ekmek 0.5 DİLİM 32.5
[3] Şeker (küp) 4 ADET 78
[4] Soğan (kuru) 20 gr 7.6
[5] Domates 1 ADET 14
[6] Sütaş Light Homojenize Yoğurt 80 gr 47.2
[7] Mercimek Çorbası 1 KASE 270
[8] Simit 0.5 ADET 137.5
[9] mercimekli köfte 0.3 3 adet 46.2
[10] Yoğurt (tam yağlı) 75 GRAM 51
[11] Patates Püresi 75 gr 45
[12] Tavuk Göğüs 0.5 ADET 180
[13] Simit 1 ADET 275
Toplam : 1244 kal.
çok kaçırmışım şimdi spor yapıcam en az 200 kalori yakacak kadar
aslında hiç halim yok ama bu hafta hep 900 kal falan alıyodum bugün çok almışım
katrem gecmiş olsun canım bence tek fazlalık mercimek köfteleri ve öğleden sonraki simit olmus o simit yerine meyve falan yeseymişsin cok güzel olurmus..
hadi spora durmak yookkk
bende aksamdan beri iş yapıyorum bir sürü ütüm vardı onları bitirdim bacağıma ağrı girdi kas ağrısı leslie yapamıcam o yüzden plates yapıcamm
ben kacarrrrr....
kızlar ben de monti yapmak istiyorum ama
menüye baktım
süt yerine ne içebiliriz ya da yiyebiliriz? Çünkü ben sütten iğreniyorum hamileyken bile içmedim
sabah: iki porsiyon meyve veya bir adet muz, bir su bardağı süt
ara: bir yemek kaşığı kan üzümü veya ceviz veya bir porsiyon meyve
öğle: bir su bardağı yoğurt, bol salata ve bir ince dilim ekmek veya çorba
ara: bir porsiyon meyve
ara: bir porsiyon meyve (isteğe bağlı)
akşam: iki adet haşlanmış yumurta, salata, bir ince dilim ekmek veya çorba veya iki uzun grissini veya bi adet haşlanmış patates
ara: bir bardak süt
iyi aksamlar kizlar.nasilsiniz okudugum kadariyla herkes iyi sükür,zevcancim yeni isin hayirli olsun canim
bende beklemek istemyorum yarin basliyorum 2 günlük diyete ctesi oglumun dogum günü icin gelirler ama migdem rahatsiz derim :)
yalniz salatayi yagsizmi yiyosunuz?
sonrada kuyabiyenin diyeti yapicam ama arlara yesil elma ekleyerek
bakkala 1 kasa greyfurt siparis verdim her sabah icicem bir bardak sonra trden altin cilek aldim onu yiycem bide 18 bitkiden olusan yag ykaici bi cay günde 2 kupa ondan 2 kupada yesil cay icerim 7 paket bergamutlu 3 paktte tarcinli karanfilli yesil cay aldim
sahalara dönme vakti geldi :)
hasretım canım hosgeldınn afferın sana cok super bır sahalara donme hırsı gordum sendee
annacım bu yaban mersını ne kadar faydalıymıs yaa ben nasıl bıse oldugunu bıle bılmıyorum hhee bıyerde gorursem falan alayım barımm
meyvemm afferım sana benım utulerde aynı prensesınkı gıbı pazartesıden berı duruyorr hoooff bıse yapasım yok
bugunku menum
sabah yarım portakal,bır bardak sut
ara 2 cevız
ara 2 cevız
öglen salata ,yarım kase domates corbası ,bır bardak ayran
ara 1 tane muz
aksam 2 haslanmıs yumurta 1 dılım koy ekmegı
ara bır bardak sut (cok seker ıstedı bugun canım azcık bır cay kasıgı nesquık doktum ıcıne oyle ıctım)
2.5 lıte su ıctım spor yok malesef hee bıde ya yarın yada cumartesı herhalde regl olurum zamanı geldı cunkuınsallah yarın tartıda kotu bısı olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?