Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Teşekkürler canım

Ev et canm hele bir de bana sor. Ne çekiyorum yememek için. Şu bir haftadır çok iyim şükür.
Ben de ayniyim canim, bildigin hergun aclim hissediyorum ama yok yok bu sefer gorecegim 60i yani senin guncel kilonu
cok kotu yaa kilo. Inan kilo vermeye baslayinca esimin ilgisi bile birden artiyor, nasil; guzel birsey fit olmak. Insan kilo alinca anliyor ne kaybettigini veya verince anliyor hangi duyguyu ozledigini. Yasam kalitemizi bozuyoruz kendi kendimize kilo alarak

Günlerdir ağlıyorum. Çok yoruldum gerçekten. Bıktım, tükendim. Uzman diye güvendiğim insanlardan dilim yandı. Bebeğim doğunca "ememiyor, çene kasları güçlensin, emzik ver" dedi doktorumuz. Sonrasında destek aldığım emzirme danışmanı da emziği yararlı bulduğunu söyledi. Biberon yok, mama yok, kaşık yok, enjektör yok ama doğduktan 1 hafta sonra başlayan meme reddi hala devam ediyor. 4-5 dakika emip ağlamaya başlıyor. Ayakta emzirdim, beyaz gürültü denedim, hoplayıp zıpladım, yatarak emzirdim, duşta emzirdim, okşayarak, şarkı söyleyerek, okuyup üfleyerek, pozisyon değiştirerek emzirdim. Uyku dışında emme süresi 10 dakikayı katiyyen bulmuyor. En son bana ne dediler biliyor musunuz? Emziği bırak! Meme başı karmaşası yaratıyormuş. Ya neden başlattınız öyleyse! Bu çocuk benim ilk bebeğim ve uzmanlara güvenmek en ihtiyaç duyduğum şey. Fakat benimle dalga geçiyorlar. El kadar bebek deneme tahtasına döndü. Şuan emzik bıraktırmaya çalışıyoruz. Sadece uykuya geçişte veriyorduk son 1 aydır ve şuan uyumuyor. Uyuduğunda 15-20 dakika sonra çığlık çığlığa uyanıyor. Emzirerek uyutmaya çalışıyorum ama katiyyen kabul etmiyor. Çok yıprandım. Bazen "keşke bebek sahibi olmak için biraz daha bekleseydim" diyorum. 3 aylık bebeğim var, 1 gün bile keyifli bi annelik yaşayamadım.

Üzüldüm canım ya. Umarım bian önce çözülürde rahatlarsınız bebişinle sen.

evet ..Doğumdan sonra burdayımm
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Yalvarırım doktorlar biberon, emzik falan derse sakın bebeğinin ağzına sürme. Mama vermek zorunda kalsan bile alternatif yöntemleri dene. Hatta memede eds yap, sütünün artmasını da sağlar. İnşallah benim yaşadığım sorunları sen yaşamazsın...

Yazamadım evet kusura bakmayın. Yeri geldi yemek bile yiyemedim çünkü geçiştirdim. Uzmanların(!) tavsiyesi üzerine emzik bıraktırmaya çalışıyoruz. Uykuya geçerken yardımcı oluyordu. Doğal olarak şuan uyuyamıyor, bu da çok huysuzlanmasına sebep oluyor. Ağlamaktan bitap düşüp uyuyunca da çok kısa sürede yine uyanıyor. Sözde 3 günde unutur dediler...

canim benim ne zor bir donem geciriyorsan. Ilk bebeklerde genelde sonrun oluyor. Uzmanlari dinle tabiki ama sana en yakin, en uygun hangi yontem geliyorsa onu tercih et. Emzigi biraktigi icin cok SIK uyanmasi normal ama cok kucuk oldugu icin maksimum 3-4 gun icinde tamamen unutur emzigi merak etme.
Bol bol su ic ve 3 saatte bir duzenli emzir canim gece de dahil olmak uzere. Uzme kendini, sen gerilirsen uzulursen bebegine de yansir ikiniz de surekli huzursuz olursunuz.
Emzirme sekline gelince sana ve bebegine en rahat hangisiyse onu uygula. Bebeginin kaka cis sayisi normalse ve kilo alimi varsa yeterli oranda besleniyor demektir zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…