- 5 Şubat 2017
- 19.657
- 59.324
- 598
Insallah hersey zamanla yoluna girecek canim ilk bebeklerde emzirme sorununu cogu anne yasiyor, yalniz degilsin. Ne kadar iyi ve ozverili bir annesin ki bu sorunlara ragmen hala mucadele ediyorsun. En kisa zamanda umarim kendin icin bebegin icin en iyi emzirme yolunu bulursun canim.İnşallah. Öyle çok istiyorum ki ağlayan bebeğimi emzirerek sakinleştirebilmeyi. Bizim hikaye tam tersi. Emerken hırçınlaşan bebeği omzumuza koyup sakinleştiriyoruz.
Teşekkür ederim canımmasallah canim, hele ki senin guncel kionda gercekten guzel bir eksi.
Ben de kakao yağı sürmüştüm ama yine de biraz çatlağım var o da oğlumdan minik hediyeKakao yağı sürmüştüm ben de o iyi geliyor diye ama çatlağa fayda yok bence de tamamen genetikle alakalı. Ama üzülme öyle kalmayacak o kırmızı veya mor görünüm geçecek sen sadece yakından baktığında göreceksin ileride pek belli olmuyor sen nemli tut bir şekilde.
Allah yardımcın olsun canım emmeyi reddeden bebek zor gerçekten ama yılmadan devam etmek lazım gerçi sen her yolu denemişsin stres oldukça daha da zor oluyor herşey İnan hissediyorlar allah kolaylık versinİnşallah. Öyle çok istiyorum ki ağlayan bebeğimi emzirerek sakinleştirebilmeyi. Bizim hikaye tam tersi. Emerken hırçınlaşan bebeği omzumuza koyup sakinleştiriyoruz.
Canım benim sakin ol. Emzik asla memeye alıştırmaz kızlarımdan birine Ananem zorla alıştırdı ve o neredeyse hiç emmedi. Ama emziğe alıştıysa bırakması çok zor. Ağlaması seni çok üzer eminim lohusa ve emzirme döneminde prolaktin hormonu insanı böyle hassas yapıyor. İleride bu günlerde bu kadar gerilmiş olmanın sadece kendini üzmek olduğunu anlayacaksın. Emmiyorsa zorlama sağ ver. Ben sonunda pes edip sağmıştım. Sen de biraz daha dene hemen pes etme ama baktın doyuramıyorsun ve sütün bol sağ ve biriktir hatta hergün yeteri kadar ver biberonla. Benim sütüm de çok azdı verebildiğim kadar üç ay kadar sağıp verdim en azından bağışıklık için anne sütü alsınlar diye. Sen üzme kendini içinden geldiği gibi davran her uzman anne değil anne gibi düşünmüyor doktorlar. Ağlamak seni rahatlatıyorsa ağla. Bir de etrafındakilerin tavrı çok önemli canım bebek ağlayınca sen kendini sorumlu hissetme bebeğin ağlaması ona zarar vermez. Çok nadir zorlayarak ağlarsa fıtık sorunu olur. Benim o emziğe alışan kızım delilerce ağlardı hep etrafımdakiler beni ve babasını suçlar gibi davrandı ben de çok yıprandım tam iki yaşına kadar her gece ağladı hep bize kızdılar manyakça şımartıldı bu yüzden o kızım. Bırak ağlasın ağlamak bebeği hasta etmez. Bunun için üzülme sarıl kuzuna ağlarken de çok güzeller. Canım benim nolur üzülme.Günlerdir ağlıyorum. Çok yoruldum gerçekten. Bıktım, tükendim. Uzman diye güvendiğim insanlardan dilim yandı. Bebeğim doğunca "ememiyor, çene kasları güçlensin, emzik ver" dedi doktorumuz. Sonrasında destek aldığım emzirme danışmanı da emziği yararlı bulduğunu söyledi. Biberon yok, mama yok, kaşık yok, enjektör yok ama doğduktan 1 hafta sonra başlayan meme reddi hala devam ediyor. 4-5 dakika emip ağlamaya başlıyor. Ayakta emzirdim, beyaz gürültü denedim, hoplayıp zıpladım, yatarak emzirdim, duşta emzirdim, okşayarak, şarkı söyleyerek, okuyup üfleyerek, pozisyon değiştirerek emzirdim. Uyku dışında emme süresi 10 dakikayı katiyyen bulmuyor. En son bana ne dediler biliyor musunuz? Emziği bırak! Meme başı karmaşası yaratıyormuş. Ya neden başlattınız öyleyse! Bu çocuk benim ilk bebeğim ve uzmanlara güvenmek en ihtiyaç duyduğum şey. Fakat benimle dalga geçiyorlar. El kadar bebek deneme tahtasına döndü. Şuan emzik bıraktırmaya çalışıyoruz. Sadece uykuya geçişte veriyorduk son 1 aydır ve şuan uyumuyor. Uyuduğunda 15-20 dakika sonra çığlık çığlığa uyanıyor. Emzirerek uyutmaya çalışıyorum ama katiyyen kabul etmiyor. Çok yıprandım. Bazen "keşke bebek sahibi olmak için biraz daha bekleseydim" diyorum. 3 aylık bebeğim var, 1 gün bile keyifli bi annelik yaşayamadım.
Stress yapma lutfen, bebegin agzinda panukcuk varmi oda meme emmesini enfeller aglar cok emerken , birde dil bagi deniyo galiba ona baktinizmi farkettilmiyo ama oda engel meme emmesine onada bak istersen bide uzmanlardan cok annelik icgudelerine inan senGünlerdir ağlıyorum. Çok yoruldum gerçekten. Bıktım, tükendim. Uzman diye güvendiğim insanlardan dilim yandı. Bebeğim doğunca "ememiyor, çene kasları güçlensin, emzik ver" dedi doktorumuz. Sonrasında destek aldığım emzirme danışmanı da emziği yararlı bulduğunu söyledi. Biberon yok, mama yok, kaşık yok, enjektör yok ama doğduktan 1 hafta sonra başlayan meme reddi hala devam ediyor. 4-5 dakika emip ağlamaya başlıyor. Ayakta emzirdim, beyaz gürültü denedim, hoplayıp zıpladım, yatarak emzirdim, duşta emzirdim, okşayarak, şarkı söyleyerek, okuyup üfleyerek, pozisyon değiştirerek emzirdim. Uyku dışında emme süresi 10 dakikayı katiyyen bulmuyor. En son bana ne dediler biliyor musunuz? Emziği bırak! Meme başı karmaşası yaratıyormuş. Ya neden başlattınız öyleyse! Bu çocuk benim ilk bebeğim ve uzmanlara güvenmek en ihtiyaç duyduğum şey. Fakat benimle dalga geçiyorlar. El kadar bebek deneme tahtasına döndü. Şuan emzik bıraktırmaya çalışıyoruz. Sadece uykuya geçişte veriyorduk son 1 aydır ve şuan uyumuyor. Uyuduğunda 15-20 dakika sonra çığlık çığlığa uyanıyor. Emzirerek uyutmaya çalışıyorum ama katiyyen kabul etmiyor. Çok yıprandım. Bazen "keşke bebek sahibi olmak için biraz daha bekleseydim" diyorum. 3 aylık bebeğim var, 1 gün bile keyifli bi annelik yaşayamadım.
wuuwuu tebrikler canimGecen cuma :58.8
Bu cuma :58.4
Fark :0.4
ben de üzüldüm , bu hafta 1 kişi hariç herkes kilo verdi,veremeyen de sabit kaldı . inşaallah cezamızı sildirebiliriz .Ellssa canim cok uzuldum bildirim yapmamana, takim kotu etkilenecek biliyorsun.
Bu hafta bildirim yapmadi yazacagim senin icin , haftaya da yuzden ikiye bolunmek zorunda kalacak.
Bu hafta izne ayirayim mi seni, 2 hafta sonra donebiliyorsun izinden biliyorsun.
Bu sekilde takim da zarar gormez.
Lutfen bu mesajimi gor , cevabini bekliyorum....Ellssa
özgecim ben listeye girdim mi ,en üstte yazanlar liste de olanlar değil mi ? benim sanırım 1 kilo daha vermem gerek listeye girmem için iki kilon kaldı demiştin diye hatırlıyorum daListemiz hazir kizlar hemen paylasiyorum :)
*** 4. Takım 647. Etap ***
Akrrep (69.9///%) Izne ayrilmak istiyor, 1. izin hakki.
haeshin (69.6/67.8/1.8/%2.59)
Huzurvermeyolunda (74.8///%) Sabit
Ucyuzbesyuz (72.5/70.9/1.6/%2.21)
AKovser (67.4/67.3/0.1/%0.15)
DeryaOnDiet (68.6/67.9/0.7/%1.02)
Melegimkorusun (66.0/65.5/0.5/%0.76)
fyzanur (68.8/67.7/1.1/%1.60)
4. Takım ortalaması: % 1.041
***Citir mi Citirlar 647. Etap***
hega8286 (63.2/62.8/0.4/%0.63) 600. etapta hastalik sebebiyle 63.2kg ile izne ayrilan uye 22.10.19’da geri dondu, hedef:59
ciseak77 (81.5///%) Yeni uye, baslangic tarihi: 23.10.19, baslangic kilosu:82, hedef:75
Sibal57 (81.2///%) 597. etapta 71.2kg ile izne ayrilan uye 05.10.19’da geri dondu, hedef:70
tomrs (61.3/60.9/0.4/%0.65) 613. etaptan 55kg ile mezun uye geri dondu
MigiMadid (86.0/84.2/1.8/%2.09) 455. etapta Matmazel-nora nickiyle, 6.takimdan diskalifiye edilen uye geri dondu, hedef kilo 80
stitch (65.3///%) 622. Etapta 63.6kg ile izne ayrilan uye 04.11.19’da geri dondu, hedef 55
nnurc (78.5/77.7/0.8/%1.02) Yeni uye, baslangic tarihi: 05.11.19, baslangic kilosu:78.5, hedef:60
allymcbeal (59.0/58.1/0.9/%1.53) Yeni uye, baslangic tarihi: 31.10.19, baslangic kilosu:59.0, hedef:51
Kozmogirl17 (67.2///%) 641. etapta 67.4kg ile mezun oldu.
Yawrukush (60.3///%) 643. etapta 58kg ile mezun oldu.
kanadali35 (58.8/58.4/0.4/%0.68) 643. etapta 58.7kg ile mezun oldu.
fmad (58.4///%) 636. etapta 56.4kg ile mezun oldu.
Hay Allah yanlislik yaptim haklisin kuzum..ben de üzüldüm , bu hafta 1 kişi hariç herkes kilo verdi,veremeyen de sabit kaldı . inşaallah cezamızı sildirebiliriz .
özgecim ben listeye girdim mi ,en üstte yazanlar liste de olanlar değil mi ? benim sanırım 1 kilo daha vermem gerek listeye girmem için iki kilon kaldı demiştin diye hatırlıyorum da
canım ben evli değilim bebeğim de yok ,hiç bilgim yok bu konu da ama yorum yapmak istedim . çok üzüldüm haline ,inşaallah hayatın bir an önce düzene girer ,bugünler çabucak geçer. bugün kandil bol bol dua et ,ben de edicem sana ,Allah yardımcın olsun .Günlerdir ağlıyorum. Çok yoruldum gerçekten. Bıktım, tükendim. Uzman diye güvendiğim insanlardan dilim yandı. Bebeğim doğunca "ememiyor, çene kasları güçlensin, emzik ver" dedi doktorumuz. Sonrasında destek aldığım emzirme danışmanı da emziği yararlı bulduğunu söyledi. Biberon yok, mama yok, kaşık yok, enjektör yok ama doğduktan 1 hafta sonra başlayan meme reddi hala devam ediyor. 4-5 dakika emip ağlamaya başlıyor. Ayakta emzirdim, beyaz gürültü denedim, hoplayıp zıpladım, yatarak emzirdim, duşta emzirdim, okşayarak, şarkı söyleyerek, okuyup üfleyerek, pozisyon değiştirerek emzirdim. Uyku dışında emme süresi 10 dakikayı katiyyen bulmuyor. En son bana ne dediler biliyor musunuz? Emziği bırak! Meme başı karmaşası yaratıyormuş. Ya neden başlattınız öyleyse! Bu çocuk benim ilk bebeğim ve uzmanlara güvenmek en ihtiyaç duyduğum şey. Fakat benimle dalga geçiyorlar. El kadar bebek deneme tahtasına döndü. Şuan emzik bıraktırmaya çalışıyoruz. Sadece uykuya geçişte veriyorduk son 1 aydır ve şuan uyumuyor. Uyuduğunda 15-20 dakika sonra çığlık çığlığa uyanıyor. Emzirerek uyutmaya çalışıyorum ama katiyyen kabul etmiyor. Çok yıprandım. Bazen "keşke bebek sahibi olmak için biraz daha bekleseydim" diyorum. 3 aylık bebeğim var, 1 gün bile keyifli bi annelik yaşayamadım.
rica ederim canımfyzanur canim var ya sabah kalktim ya afyonum patlamadi, iyi ki duzelttin beni kuzum, kaptan yardimcilarimizda yanimda degillerdi listeyi yaparken uyaran olmadi.Cok sagol kuzum..
Listesini paylasmayan 2 takim kaldi suan 3. siradayiz kizlar.
Umuyorum diger takimlarda gecmez bizi ve 3.lukle notamizi sildiririz..
Ellssa canim takimimizin durumu cok iyi degil gecen haftadan beri seni izne cikariyorum , haftaya yuzde dusmesin diye ama biliyorsun 2 hafta sonra takima donebiliyorsun kuzum.
Yinede bu islemi yaparken senden teyit almak isterdim keske mesajimi gorseydin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?