Allah razı olsun. Sizler de benim ikinci ailem gibisiniz, iyi ki varsınız. En ufak bir olumlu gelişmede kanatlanıveriyorum çabalarım sonuç veriyor diye. Benim hatam kendime, bedenime, bebeğime inanmamam oldu sanırım. Biberon ve emzik bağımlılık yapıyor almayacağım deyip doktorun tek lafıyla soluğu eczanede aldım. Ne gerek vardı oysaki, ben doğru olanı hissediyormuşum zaten... Annelik iç güdüsel bir seymiş. Ben içimdeki sesi dinlemeyi yeni yeni öğreniyorum..canım ben evli değilim bebeğim de yok ,hiç bilgim yok bu konu da ama yorum yapmak istedim . çok üzüldüm haline ,inşaallah hayatın bir an önce düzene girer ,bugünler çabucak geçer. bugün kandil bol bol dua et ,ben de edicem sana ,Allah yardımcın olsun .
Şuna bakar mısın... Her doktor bir değil ama bunu yapan da, ne bileyim! Sen de çok zor zamanlar yaşamışsın. Kendimi okudum sanki... Emzirme süresi meme reddi başladığından beri 4-5 dakikayla sınırlı. O yüzden büyüdüğünden az emiyodur diyemiyorum. Bilmiyorum ki. Çişi, kakası, hangi memeyi kaç dakika emdiği, saat kaçta emdiği, 1 günde kaç kez emdiği... Ne varsa not alıyorum. Her akşam yatmadan bakıyorum. Sabrımın, gücümün yettiği yere kadar artık...Seni o kadar iyi anliyorum ki... ayni yollardan bende gectim. Ilk kizimda hic bir tecrubem yoktu. 3. Gun cocuk doktoruna cok agliyor dedigimde doymuyordur mama ver dedi. Kasikla mi vereyim biberonla mi dedim. Kasikla vermek zor biberonla ver dedi. Bnde doktor dedi nede olsa diyerek biberonla vermeye basladim. O gunden sonrada hep biberona alisti emmek hic istemedi. Goguslerimde sut dolu olurdu kizim ciglik kiyamet aglardi sagip verdim bir sure. Bizde ilk kizimda doktor kurbani olduk diyebilirim.
2. Kizimda ayni senin dedigin gibiydi. 3. Ay kointrolunde saglik ocaginda nasil agliyor. Hemsireler hep bir taraftan emdirde sakinlessin diyorlar halbuki emdirmeye calisinca dahada cigligi basiyor. Diyorum emdirince dhada aglar. Ebe dedi aglamaz. Sen otur ben kucagina vereyim emdir diyor surekli. Sonra oturdum kizimi kucagima verdi. Kafasini arkaya atip bur aglayisi var sanki dusmaniyim. Saglik ocaginda kizim agladi ben agladim...
Ama sakin kalmaya calis sen stres yaptikca o da hisseder. Birde buyuyorlar ya belki 4-5 dakikada doyiyordur. Arkadaslarinda dedigi gibi cis sayisi gelisimi iyiyse kendini cok yipratma.
Cook iyi yapmissin canim. Bizim burda 3 gun tatil bakalim 3 gun spor yapacahim hergun. Yanin kalorilerEhe ehe ipini koparmış gibi yürüdüm dün öbür günler fırsat olmuyor işte haftasonu geldi pazartesi salı zaten yalan oluyo napim bacım
Daha iyi hissetmene cok sevindim canimİnşallah inşallah inşallah... Bugün daha kolay geçiyor. Sabrı veren Allah'a şükürler olsun.
Masallah canim. Emziksiz 3. Gunden sonrasi cok daha kolay. Bugun daha rahat uykuya daldigini gorursun. 3 ay daha canim. 6. Aydan sonra ek gidaya baslayinca daha rahat edeceksin.Çok şükür kaka, çiş ve kilo alımı iyi. Beni tek motive eden şey de bu. Bu kadar zorluk yaşıyorum ama işe yarıyor en azından. Evde sürekli sakin müzikler açık. Belki oğluma faydası olmuyor ama beni dingin tutuyor. Yine de bazen dayanamayıp ağlıyorum :) Gece uyanmıyordu, ben kaldırıyordum ama emzik hayatımızdan çıktığından beri 2-3 saatte bir uyanıp emmek istiyor. Bu da beni mutlu ediyor. Demek ki emziği tamamen unuttuğunda emme konusundaki sorunları bitmese bile azalacak. Bu ay doktora götürüp alerji testi isteyeceğim bir de. Son günlerde süt ve süt ürünlerini hayatımdan çıkarmama rağmen mukuslu kaka var. Belki o da emmeyi rahatsız hale getiren bi etmendir. Bugün 4.günümüz emziksiz. Daha kolay geçiyor. İnşallah daha iyi günlerimiz olacak...
bugün daha iyi geçti yazmışsın başka bir mesajında ,inşaallah böyle böyle güzel günler gelecek senin içinAllah razı olsun. Sizler de benim ikinci ailem gibisiniz, iyi ki varsınız. En ufak bir olumlu gelişmede kanatlanıveriyorum çabalarım sonuç veriyor diye. Benim hatam kendime, bedenime, bebeğime inanmamam oldu sanırım. Biberon ve emzik bağımlılık yapıyor almayacağım deyip doktorun tek lafıyla soluğu eczanede aldım. Ne gerek vardı oysaki, ben doğru olanı hissediyormuşum zaten... Annelik iç güdüsel bir seymiş. Ben içimdeki sesi dinlemeyi yeni yeni öğreniyorum..
Canim cok guzel bir menu idi bu ki tartida karsiliginida aldin zaten :)Günaydın kızlar dünkü menumu paylaşım
7 Kasım
Sabah 9
Bir kartanesi3741 fıstık ve 2 ceviz 1tane incir
10 civarında
Haşlanmış yumurta, peynir kk dan büyükce ve 10 A yakın zeytin tuzsuz ve büyük doğal köy domates
Öğle mandalina
İkindi 3
Biraz fıstık çok az tuzsuz çekirdek bir sıkım tarhana ve 1 tane bağdat hurma
Akşam 6
Tavada hamsi bir tabak salata ve yeşillik 3 dilim siyah pancar
2 litreye yakın su
2 saat 15 dakika yürüyüş 405 puan @Yawrukush
Gayet guzel her hafta az da olsa eksiliyorsun Fatimem nasilsin canim?
Canim iyi ki dogdun tum ailen ve sevdiklerinle cok mutlu , saglikli omrun olsun..Bugün çok işim var..
Öğlene doğru kayınvalideme gidicem..
Ordan belki alışverişe giderim..
Evi, bahçeyi temizlemem gerek..
Yarın misafirlerim gelebilir..
9 kasım doğum günüm
Veremediğim kilolarla pastayı haketmedim ama yerim 1 dilim
Canim seninde mubarek olsun kandilin :)mevlid kandiliniz mübarek Olsun
Harikasin canim benim...Gecen hafta:72.5
Bugun:70.9
Fark: 1.6
Yuzde: 2.20
Ne guzel bir eksi nurcum, daha yeni basladin diyete, cook sevindim..Gunaydin benim sonucum
Gecen hafta:78.5
Bugun: 77.7
Fark:0.8
Yuzde:1.01
Diyete baslayali tam 1 hafta olmadi:)
Eki Görüntüle 2552341
Canim nasilsiniz , Allahim sizin evinize sifa versin, gecsin gitsin su hastaliklar, cok yurkten dua ediyorum, nasil oldunuz, habersiz birakma.....Hastaliklar bitmiyor bitmiyor özge ne diyim bilmiyorum gercekten cok üzfünüm oglan bir haftadir okuls gitmiyor ates ökdürük var iki gündür kucuk yavruma da geldi sira nasil pöhüm pöhüm öksürüyoe kücücük cocuk bilemezsib ates var bir yandan haldiz keyifsiz burnu akiyor sürekli kucakta bilmiyorum Allah yavrularima sifa versin ben herseye dayaniyorum da onlari öyle görünce cok üzülüyorun(
Tebrikler guzelimmm
Sanad hayirli kandiller canim..hayırlı kandiller kızlar :)
Ne guzel bir eksi canim , tebrikler..
Canim sen cocuklarini evini toparla, diyete odaklanamiyorsun haklisin, hemen iyilesin ailecek, tum dualarim sizinle...GEcen cuma 74,8
Bu cuma 74,8
Hakkinizi helal edin kizlar ben de yine bir ilerleme yok bu aralar hayatim duragan oldugundan :/Yawrukush Kozmogirl17
Harikasin :)Ben sabah kahvaltimi yaptim kizlar kiymali yumurta peynir bir bardak tarcinli süt suan dada. Kiraz sapli cay iciyorum aksama da firinda ettle salata yiyicem bu aksam kandil var eve gelen misafirlwre ikramlarim olcak ama ben yemicem ins simdiden siz söz vereyim :)
Canim persembe gunleri erkenden bitir aksam yemegi isini ve ac yat mumkunse, yoksa istenildigi gibi eksi cikmiyor tartida.Selam kızlar kilo bildirimi yapıyorum ;
Geçen cuma :58,3
Bu cuma : 58,1
Fark: 200 gram
Fark: %0,3
Kızlar hafta içi tartıldığımda cok daha düşüktüm dün gece cok acıktım gece meyve yedim ondan mı acaba
Yawrukush Kozmogirl17
Of offf off su mesaji nasil gevrek bir gulumsemeyle okudum, canimsin...gh 69,6
Bh 67,8
F 1.8
Yüzde 2.58
Haftaya hedef 67
Bir oh çektim ki sormayın haftaya 2 gr bile versem üzülmeyeceğim bu fark şu anbeni çok rahatlattı
Tebrikler canim benimgh 63.2
bh 62.8
f 0.4
yüzde: 0.63
Ayy sen cok mutlu ettin zateeee beniÖzgem o kadar işin arasında bi de bana puan hesaplayan beynini öperim senin eksik olma canım. Ama bak bugünkü eksim seni çok mutlu edecek ben de kuş gibi hafifledim
Harikasin Deryam
Hep boyle eksilsin kilolarin canim, tebrikler..
Canim belin duzelmeden yine zorluyorsun, hic dogru yapmiyorsun...iyi akşamlar kızlar
Yawrukush ben iyiyim özgecim ,dün beden hareketleri çalışırlen yine belime ağrı girdi ,bugün sadece 100 kere zıplama yapabildim . bel fıtığından şüphe etmeye başladım artık.
bugün sadece pazara gidip alış veriş yaptım onun dışında daha çok yattım
sen nasılsın canım ,neler yapacaksın bugün ?
ayy ben soğuğa hiç dayanamıyorum acı çekmeyi tercih ederimCanim belin duzelmeden yine zorluyorsun, hic dogru yapmiyorsun...
Sirt ustu uzan her firsatta ve buz uygula.
Sadece yuruyus yap feyzos, baska hicbir egzersiz yapma canim...
Bende iyiyim yeni kalktik, simdi kahvalti hazirlayacagim kuzulara :)
Canim bugun daha iyiyiz demissin, sen hep aklimdasin inan ki..Yazamadım evet kusura bakmayın. Yeri geldi yemek bile yiyemedim çünkü geçiştirdim. Uzmanların(!) tavsiyesi üzerine emzik bıraktırmaya çalışıyoruz. Uykuya geçerken yardımcı oluyordu. Doğal olarak şuan uyuyamıyor, bu da çok huysuzlanmasına sebep oluyor. Ağlamaktan bitap düşüp uyuyunca da çok kısa sürede yine uyanıyor. Sözde 3 günde unutur dediler...
Tebrikler canisiGecen cuma :58.8
Bu cuma :58.4
Fark :0.4
Cok guzel menu canim :)bugün menüm
sabah = omlet
1kk peynir
2dilim ekmek
5 tane zeytin
ara : 1 kaşık nar
3 kaşık yoğurt
öğlen : 4 kaşık patlıcan yemeği
1.5dilim ekmek
3 kaşık yoğurt
salata
avuç içi kadar haşlanmış tavuk
ara : 1 çay bardağı süt
yarım elma
akşam : 5 kaşık patlıcan yemeği
salata (içine 1 kaşık lor peyniri koydum)
1dilim ekmek
3 kaşık yoğurt
su : 2 litreye yakın
spor : 15 dk yerinde yürüyüş
15 dk koşu
basen +kalça+squat hareketleri
Yawrukush Kozmogirl17
isten gec gelmene ragmen cok guzel bir menu ve adimlama olmus canim :)8 kasim menum - cuma
09:00_ 2 dilim kasar peniri, 4 yemek kasigi kadar haslanmis karabugday ustune sut, tarcin ve 1 armut.
1 fincan sutlu kahve
13:00_ 1 kase kirmizi pancar salatasi, 1 avakado, 5 yemek kasigi kadar tavuk cigeri, 1 salatalik.
17:00_ 5 yk kadar sebzeli bugday, 150 gr tavuk gogsu, 3 kucuk elma dilim patates.
su: 3 litreye yakin
spor: bugun sadece 5000 adim ( isten cook gec geldim, istedigim gibi spor yapamadim )
toplam: 250 puan
Yawrukush Kozmogirl17
Iki gunde cok guzel olmus, hem menulerin, hem su miktarin, hem sporlarin..Kaç gündür giremiyorum.
Perşembe
Sabah
Marulu dereotlu peynirli küçük gözleme
Ara
Sütlü kahve
Öğlen
Düğün çorbası
1 tane biber dolması
1 dilim kepekli ekmek
Akşam
3 kaşık erişte
4 kaşık kuru fasulye
20000 adım:1000 puan
20 dk ev işi:40 puan
Toplam:1040puan
2.5 l su
Cuma
Sabah
Omlet
Ara
Sütlü kahve
Öğlen
Nohut
Pilav
Yoğurt
Akşam
Yok
10000 adım: 500 puan
Toplam:500 puan
2.5 l su
Cok guzel bir gun olmus canim :)Günaydın 8 Kasım
Menü
Sabah 10
Patlıcan sogurme kavurması 3yk. Havuç yoğurtlama 3Y kk peynir 5 zeytin. İnce ekmek yedim aşırıya kaçmadan 1 haslanmis yumurta
Öğle sonrası 4
3 adet tavuk kelebek tavada
Akşam 6
4 sıkım mercimek köftesi yanına bol yeşillik
9 gibi 1 mandalina
10 civarında 5 tane çiğfistik
2 litre ye yakın şu
1 buçuk saat yürüyüş
Aman diyim canim, 2 hafta sonra ayni kilonla listeye gireceksin yine :))Tebrikler. Daim olsun inşallah.
Şimdi ben hep ödül günü yaparmışım. İzinli günlerde
Cok guzel menu canimcim, nasilsin iyi misin?8 Kasım Cuma
Sabah 8:00
Limonlu su 1 kupa
Saat 10:00
1 mandalina
Öğle 13:00
1 parça çiğ lahana
Akşam 18:00
Yumurtalı köfte
Haşlanmış lahana salatası
Bol yeşillik
Turp
Spor
1 saat yürüyüş
Su
2 litre
Menun gayet guzel canim, odul yapmamissin Feyzos..bugün menüm
sabah : 1 tane haşlanmış yumurta
5 tane zeytin
2dilim ekmek
1kk peynir
ara : yarım elma
3 kaşık yoğurt
öğlen : 4 kaşık patlıcan yemeği
1dilim ekmek
3 kaşık yoğurt
salata
avuç içi kadar haşlanmış tavuk
ara : yarım elma
3 kaşık yoğurt
akşam : 5 kaşık patates salatası
1dilim ekmek
1kk peynir
3 tane zeytin
su : 2 litreye yakın
spor : 100 kere zıplama
Yawrukush Kozmogirl17
Canim ihmal etme cook gencsin, insan gencken hicbir sey olmaz diye dusunuyor ama benim esim cook gencken bel fitigi olmus.ayy ben soğuğa hiç dayanamıyorum acı çekmeyi tercih ederimaslında iyileşmişti belim ,kalça çalışırken zorladım heralde,fıtıktan şüphelendim üşenmediğim zaman gidip baktırıcam .
afiyet olsun canım
65 e düşene kadar ödül yapmıycam canım ,kendimi tutabilirsemMenun gayet guzel canim, odul yapmamissin Feyzos..
randevu bulabilirsem gidecem canım ,Canim ihmal etme cook gencsin, insan gencken hicbir sey olmaz diye dusunuyor ama benim esim cook gencken bel fitigi olmus.
Hafta ici git doktora lutfen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?