Tabiki, işlenmişlerin sakıncalarından bahsediyorsun o kısmına katılıyorum , gönderdiğim linklerde krb çeşitleri de yazıyor glisemik indeksi yüksek/ düşün olanlar, basit/ kompleks karb vs , ben mesaj çok uzun olmasın diye fazla detaya inmedim , orda şöyle bir cümle de var direk kopyalayayımanlaşamadığımız nokta şudur canım alma demiyorum. bunu işlenmişlerden alma diyorum. bence senin şu yolladığın diyetisyenin değişik makalelerinide okumalısın. insülin ile ilgili olarak güzel bilgiler paylaşmış. işlenmiş karbonhidratların vücuda ne gibi eksiler getirdiği.
Kilo Vermenin Denklemini Kurduk
Bu denkleme göre kan şekeri seviyelerini hızla yükseltmeyen besinleri seçebilirsek kilo sorununu da çözebiliriz.banukazanc.com
evet ayırmalısın işlenmiş karbonhidrtala protein almamalısın. yazdım menü yorumunada zaten yoğurt ve kıyma okey ama şehriye girerse işin içine olmaz.Tabiki, işlenmişlerin sakıncalarından bahsediyorsun o kısmına katılıyorum , gönderdiğim linklerde krb çeşitleri de yazıyor glisemik indeksi yüksek/ düşün olanlar, basit/ kompleks karb vs , ben mesaj çok uzun olmasın diye fazla detaya inmedim , orda şöyle bir cümle de var direk kopyalayayım
"Karbonhidratlar; lif, nişasta ve şeker içerir. “Doğru karbonhidrat hangisidir?” sorusunun cevabı; lif oranı fazla, şeker oranı düşük olandır."
Bir de;
"eğer ben karbonhidrattan vazgeçmem diyorsan menülerini ayırman gerekir kilo vermek için. protein ve karboyu beraber almamalısın" ben senin bu cümlene yazdım . karb dan vazgeçmem mümkün değil kimse vazgeçmemeli de . Menülerde de tek tip değil de dengeden bahsettim. Ben de elimden geldiğince denge kurmaya çalışıyorum
Bu arada eksiğim var mı tabiki var , yüzde yüz bir verimliliğim söz konusu değil , bir de spor var tabi vakit bulamadığım
Canım ben işlenmiş karbonhidratın alınmaması gerektiğine karşı çıkmadığımı yazıyorum zaten orda katılıyorum diyorum . Gönderdiğim makalelerde de dengenin olmasının sağlıklı olduğu yazıyor ben de denge kurmaya çalıştığımı yazdım . Eleştiriye asla kapalı değilim . Ayrıca menülerimin mükemmel olduğunu da savunmadım ki değil zaten. Neyse burada işler böyle diyerek eleştiriye sen gelemediğini belirtiyorsun.evet ayırmalısın işlenmiş karbonhidrtala protein almamalısın. yazdım menü yorumunada zaten yoğurt ve kıyma okey ama şehriye girerse işin içine olmaz.
canım eğer ben eleştiriye gelemiyorum dersende belli gruplar var kilolara ayrılmış orada istediğin gibi kilo verebilirsin.ama takımdaysan burada işler böyle
Sağol canım tartilabilirsem yazarim.hemen kaydımı -200 olarak düştüm güncellersen değişiriz yarın.
bak canım ben hayatım boyunca diyet yaptım. başarılı olduğum zamanlar karbonhidratı minimum seviyeye düşürdüğüm diyetlerdi bu diyetlerde ben hep yağdan verdim. oysa karbonhidratı hayatımdan çıkarmadığım diyetlerimde vardı 3-5 kilo verir sonra vermem dururdu ve yağlı kısımlarımda hiçbir incelme olmazdı.
ben zaten karbonhidratı hayatınızdan çıkaramam yediğimiz pek çok besinde karbonhidrat mevcut buna göre hareket edin diyorum. yoğurt karbo zengini üstelik kaliteli karbo içeriyor ye bol bol ama ekmek şehriye sana bişey katmaz. dediğim gibi menülerde ayrıştırmak önemli. protein ve karbo birleşince direk yağa dönüşme potansiyeli var. sen ne kadar spor yapıyorsunda bu kadar yağa dönüşmesi muhtemel besinleri tüketebileceğini düşünüyorsun. maksat kilo vermek mi? kilolarını yağdan vermek mi buna bir karar vermelisin.
Örnek : kızım bir yatılı okulda okuyor. sabah öğle ve akşam menülerinde sürekli karbonhidrat ve protein oranı yüksek menüler veriyorlar. bu arada bu okulda gerçekten çılgın gibi spor yaptırılıyor. haftanın her günü full ve acımasız. böyle spor yapılmasına rağmen gram kilo veremiyor. sistemimi bozuk yoksa o gün aldığı gıdaları yakmakla mı meşgul? bir dönem çıkan hiçbir unlu gıdayı yeme dedim ve ne oldu biliyor musun 5 kilo verdi. öncesi ve sonrası diyetisyene gitti. yağ oranından vererek kilo vermiş.
canım sen buna inanıyorsan yolun açık olsun ama takımımızda fazlası eleştirilir ve ceza sistemi uygulanır. bunu bilmelisin.
geçmiş mesajlarımı okursan eğer bu konuyla ilgili çok defa açıklama yaptığımı senin gibi makalelerle açıkladığımı göreceksin. ben karbonhidratı masum gösterme çabalarına karşıyım özellikle işlenmiş olanlara. hiç mi olmayacak peki tabiki olacak günde iki dilime kadar sesim çıkmıyor sabah ve öğle yemeklerinde.ama akşam yenen her tahıl ürünü yağ olmaya aday oluyor.Canım ben işlenmiş karbonhidratın alınmaması gerektiğine karşı çıkmadığımı yazıyorum zaten orda katılıyorum diyorum . Gönderdiğim makalelerde de dengenin olmasının sağlıklı olduğu yazıyor ben de denge kurmaya çalıştığımı yazdım . Eleştiriye asla kapalı değilim . Ayrıca menülerimin mükemmel olduğunu da savunmadım ki değil zaten. Neyse burada işler böyle diyerek eleştiriye sen gelemediğini belirtiyorsun.
konuyu çok uzatma taraftarı değilim sadece yalnış bilgiler kalsın istemedim, iyi günler diliyorum
Yattı balık yan gider diyoruz işte ikisinin arası yok zaten tersini yapabilsek kilo sorunumuz olmazdı belki bu dereceAynen bende oyleyım abartıyorum tadına bakmam yeterli.orda kaybediyoruz işte
aferin kız sen çözmüşsün işi. bu şekilde o kilolar gidecek emin ol.Sağol canım tartilabilirsem yazarim.
Bende fikrimi söyleyeyim hazır bu kadar yazmışsınız bende Kh kistigim zaman çok güzel kilo veriyorum ama mutlaka kaliteli Kh alınması taraftarıyım vücudun bunada ihtiyacı var buda meyve kurubaklagil de doğal olarak var zaten 2-3 porsiyon da tamtahil ürünü bence ideal
Ay inşallah kaptanimaferin kız sen çözmüşsün işi. bu şekilde o kilolar gidecek emin ol.
baskılar seni yıldırmasın canım. günlük olarak en çok özlediğin 1 yemeği seç ama az yemeye özen göster .Ben bı yorgun bı bitik eşya hazirlamaktan bittim ama her güzel şeyin bir bedeli var bu hafta iki kat daha fazla dikkat etmem lazım malum aile yanına gidiyorum Allahım sen koru yarebbim
Evet buradaki anahtar kelimeyi alıp cebime koydum" az yemek "baskılar seni yıldırmasın canım. günlük olarak en çok özlediğin 1 yemeği seç ama az yemeye özen göster .
Selam.Evet yediğimiz herşeyde karbonhidrat var . Karbonhidratlar bizim vücudumuzda enerji verici olan besin grupları.
Ben protein diyetlerine karşıyım. Ben aslında tek tip beslenmeye karşıyım, vücudunun ihtiyaçlarını belirli oranda vermek lazım. Sadece karbonhidrat veya sadece proteine yüklenmek hiç doğru değil.
Karbonhidrat olarak ekmeği sadece kahvaltıda tüketmeye çalışıyorum. Onun dışında ne kadar az karb. Tüketeyim desem de menümde yüzdelik olarak karb başı çekiyor.
Afiyet olsun,bazlama ve pilav cok olmus☺Dün yediklerim 868 kalori (yemek yemeye fırsat bulamadım)
Su: 1.5 lt
Spor: yine ev işleri kolturmacası 200 puan
Yawrukush CEYDOS @Kozmogirl17
Eki Görüntüle 2642320
Afiyet olsun canim.Canlar nasılsınız? Şu kız yüzünden gelemiyorum pek bu aralar pek huysuz. Hemen dünkü menümu yazayım
Sabah
Bir dilim peynir, domates, salatalık, dereotu, biber, iki dilim ekmek, 5 dilim pastırma (3 dilim yedim once sonra dayanamadım 2 dilim daha yedim kayserili olunca böyle şeylere karşı koyamıyorum)
Öğlen
Bir kase ruseymli buğday gevreği bir bardatan biraz az sütle
Akşam
4 adet ızgara köfte, ızgara sebze(domates, biber, soğan) 1 bardak ayran, 4-5 kaşık yoğurtlu patlıcan salatası
Su az oldu 1.5 litre
Spor ev işi 2 saat
Dünden kalan da bir sürü alıntım var hepsini yazicam inşallah ☺
CEYDOS Yawrukush asena87 @Milana firuze
Afiyet olsun canim.emzirme doneminden yirttin30.05.2020
Sabah (12:30)
2 adet yağda yumurta
2 dilim tam buğday ekmeği
1 er tk bal ve tahin
1 dilim peynir
Salatalık domates
Ara
1 nektarin
1 kayısı
Akşam (19:00)
100 gr tavuk döner
Yarım ince lavaş
Su 2,5 lt
Spor 50 mekik :150 p
@Derya_the_queenCEYDOS Yawrukush
Ceydoş sen boyle deyince aklima geldi.canım benim benim eleştirilecek bir durumum çok şükür olmadı olduğu zamanlarda da takım arkadaşlarımıza vurun kellemi dediğim çok olmuştur.yani ne yediğini bilip bunu savunmadan kendi cezanı kesmek kilo vermede çooook büyük bir adım oluşturuyor.
Ahh ahh yalniz degilmisiz en azindan be kuzum.Bende de var bundan kesinya hep ya hiç
Hos geldin canim. Kilo vermeye cabalaniyoruz saglikli beslenme ile.Selam bende takıma dahıl olmak ıstıyorum
Eveet kızlr napıyorız bı ufak anlatsanız
buradaysan zaten yanlız olmadığının kanıtı bu. hep anlatıyorum yine anlatayım buraya katılmadan önce günlerce aç gezer sadece çok beğendiğim bişey olunca ona yumulurdum. buraya katıldığımdan beri ben düzgün yiyorum. açlıkta kilo birikimine sebep oluyor. su içmek mi 1 hafta içmesem aklıma gelmezdi şimdi günde en az 2000 ml içiyorum.Ahh ahh yalniz degilmisiz en azindan be kuzum.
Sosyal medyaya bakinca, herkesin porsiyonu cok ölçülu saglikli iradeli sahte...
Gercekler iste bunlar.
selam canım nasılsın?Selam kızlar
bir dahakine akşam yenen pilavı 2 yk yapalım daha güzel olsun menün.Menüm
Kahvalti
Sucuklu yumurta
5 zeytin
2 dilim kaşar
1 tatli kaşığı tahin pekmez
1 dilim ekmek
Ara
Sütlü kahve
Ara
Yesilcay
Aksam
5 yk tavuk sote
3 yk pirinc pilavi
Salata
Ayran 1sb
Spor
Leslie 30 dakika
Su 3lt
fyznr
tanssss
1delimavi
Aramiza hosgeldin canim, ben Ozge, 32 yasindayim, wevliyim, 2 oglum var, yurt disinda yasiyorum, beden egiitimi ogretmeniyim ve takimin kaptaniyim..Selam bende takıma dahıl olmak ıstıyorum
Eveet kızlr napıyorız bı ufak anlatsanız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?