kayserili değiliz ama bizim evde pastırma avında sürekli bayılıyoruz aile olarak.afiyet olsun sabah 1 dilim ekmeğini çok buldum ama emziriyorsun görmeyeceğim.Canlar nasılsınız? Şu kız yüzünden gelemiyorum pek bu aralar pek huysuz. Hemen dünkü menümu yazayım
Sabah
Bir dilim peynir, domates, salatalık, dereotu, biber, iki dilim ekmek, 5 dilim pastırma (3 dilim yedim once sonra dayanamadım 2 dilim daha yedim kayserili olunca böyle şeylere karşı koyamıyorum)
Öğlen
Bir kase ruseymli buğday gevreği bir bardatan biraz az sütle
Akşam
4 adet ızgara köfte, ızgara sebze(domates, biber, soğan) 1 bardak ayran, 4-5 kaşık yoğurtlu patlıcan salatası
Su az oldu 1.5 litre
Spor ev işi 2 saat
Dünden kalan da bir sürü alıntım var hepsini yazicam inşallah ☺
CEYDOS @Yawrukush @asena87 @Milana firuze
iyi pazarlar canım.kilise çanlarına mı uyandınİyi Pazar’lar herkese
sabah 1 dilim ekmeğini çok buldum ama30.05.2020
Sabah (12:30)
2 adet yağda yumurta
2 dilim tam buğday ekmeği
1 er tk bal ve tahin
1 dilim peynir
Salatalık domates
Ara
1 nektarin
1 kayısı
Akşam (19:00)
100 gr tavuk döner
Yarım ince lavaş
Su 2,5 lt
Spor 50 mekik :150 p
FitFiliz CEYDOS @Yawrukush
Afiyet olsun cnm ben pek iyi bir gün geçirmedim mutfagimi su basti onunla mi ugrasayim bavul mu hazirlayim gidecek bir sürü eşya var onların toparlayim şaşırdım inan sinirlerim bozulduama neyseki hallettim. bugün toparlanmaya devam gece yasak bitti mi yola cikicaz
of çok kötü hep böyle olur zaten yolculuk arifesi hep ekstra işler çıkar. neyseki halletmişsin.Afiyet olsun cnm ben pek iyi bir gün geçirmedim mutfagimi su basti onunla mi ugrasayim bavul mu hazirlayim gidecek bir sürü eşya var onların toparlayim şaşırdım inan sinirlerim bozulduama neyseki hallettim. bugün toparlanmaya devam gece yasak bitti mi yola cikicaz
Bu toparlanma isinden birde mutfağı su bastı onunla ugrasayim derken spor yalan oldu kaptanimEmeklerine saglik kaptanim hemen guncelliyorum ilk sayfayi:)
Canim malesef oradaki tarti kilolarini baz alacagiz, cok farkedecegini sanmiyorum ama bir kaptan arkadasima daha danisacagim..
Egzersiz yapabildin mi canim dun?
Tamam kuzum ozaman beraberiz, cok sevindim :)
Ellerine emeklerine saglik kaptanim.
Dereceye giren arkadaslarimi tebrik ediyorum. M MaviFeslegen , A Aycaokurcan
Kaptanim harikasin :)
M MaviFeslegen bu haftada 1. olacaksin ne guzel :)
Cok sevindim ne guzel bir motivasyonla yeni haftaya basladin kuzum :)
Hic egzersiz, ev isi vs yaptin mi gulum?
Cok guzel birgun olmus Denizcim :)
Evet yaa çok doğru dedin evet hallettim ama bende bittim. yarın tartilamam belki diye bugün tartıldım -200 cnm o biraz morel olduof çok kötü hep böyle olur zaten yolculuk arifesi hep ekstra işler çıkar. neyseki halletmişsin.
Vücut ödem yapabiliyor cnm sıkma canını bu hafta iyi olacak eminim benSaol canım inş Cuma da güzel bir eksi gelir
Nazilli’de çok güzel büyük baya hersey var hiç ilçe gibi değil. Hatta Nazilli’ler hiç Aydınlıyım demez direk Nazilli derlerben hiç Aydın’da kokoreç yemedim . İlk İzmir Bornova’da yemiştim valiliğin oradaydı sanırım enfess.
Nürnberg deyim
Valla anlamadım sanırım beyaz çaydanCuma’ya güzel eksi olur inş olmasa bile bu sonuç benim keyfimi yerine getirdi Cuma çok canım sıkılmıştı çünkü o kadar dikkat edip sonuç alamamak çok sinir bozucu
EVet malesefilk izmire atanmıştım ben çok mutlu olmuştum Aydın’a yakın diye. Şimdi hiç aklımda olmayan yerlere geldim Eşimin işi nedeniyle önce İstanbul sonra Almanya.
Güle güle kullan canımBakin hele kim gelmissss
Bende de var bundan kesinBen de arastirma yaptim, bizimki yeme bozukluğuymus .ya hep ya hicortasi yok
100 200 farketmez artık kaptanim bu yasaktan çıkınca benim durum böyle oldu aileler farklı yerde gidincede biraz kalmak istiyoruz elimden geleni yapicam bendeEmeklerine saglik kaptanim hemen guncelliyorum ilk sayfayi:)
Canim malesef oradaki tarti kilolarini baz alacagiz, cok farkedecegini sanmiyorum ama bir kaptan arkadasima daha danisacagim..
Egzersiz yapabildin mi canim dun?
Tamam kuzum ozaman beraberiz, cok sevindim :)
Ellerine emeklerine saglik kaptanim.
Dereceye giren arkadaslarimi tebrik ediyorum. M MaviFeslegen , A Aycaokurcan
Kaptanim harikasin :)
M MaviFeslegen bu haftada 1. olacaksin ne guzel :)
Cok sevindim ne guzel bir motivasyonla yeni haftaya basladin kuzum :)
Hic egzersiz, ev isi vs yaptin mi gulum?
Cok guzel birgun olmus Denizcim :)
Allah bağışlasın evladını canımYazmamıştım ama ismim zinnetevet kız tatlım minnak bir Hüma Bilge m var ♥
Teşekkürler cnm
Şöyle ki ben karbonhidrat protein ve yağ dengesini elimden geldiğince öğünlerimde tutmaya çalışıyorum.Bununla ilgili bir yazı paylaşmak isterimkarbonhidratı kes deyince zaten kesilmiyor tabloda da görülüyor yediğimiz bir çok gıdada karbonhidrat mevcut bunun fazlasını ve ekmek türevi işlenmiş karbo içeren besinleri tüvücudumuza almayalım diyoruz.birde eğer ben karbonhidrattan vazgeçmem diyorsan menülerini ayırman gerekir kilo vermek için. protein ve karboyu beraber almamalısın. sebze ile alabilirsin ama sen çok karma menüler uyguluyorsun. miktarını yüksek buluyorum.hemen menüne geçiyorum.
misal şehriye pilavı yoğurt ve kıyma. bu grupta kıymanın yanında ne yoğurt ne de pilav olmalı olması gereken salata.
o derece kötü oluyorsun aman ne kötü.
hemen kaydımı -200 olarak düştüm güncellersen değişiriz yarın.Evet yaa çok doğru dedin evet hallettim ama bende bittim. yarın tartilamam belki diye bugün tartıldım -200 cnm o biraz morel oldu
bak canım ben hayatım boyunca diyet yaptım. başarılı olduğum zamanlar karbonhidratı minimum seviyeye düşürdüğüm diyetlerdi bu diyetlerde ben hep yağdan verdim. oysa karbonhidratı hayatımdan çıkarmadığım diyetlerimde vardı 3-5 kilo verir sonra vermem dururdu ve yağlı kısımlarımda hiçbir incelme olmazdı.Şöyle ki ben karbonhidrat protein ve yağ dengesini elimden geldiğince öğünlerimde tutmaya çalışıyorum.Bununla ilgili bir yazı paylaşmak isterim
Protein, Karbonhidrat ve Yağlar Arasında Denge Kurmak
Bu haftaki yazımızda protein, karbonhidrat ve yağlar kan şekerinizi, verimlilik düzeylerini ve kilo yönetiminizi nasıl etkiliyor ona bakıyoruz.banukazanc.com
Karbonhidratların az alınması demek yorgunluk halsizlik baş ağrısı vs demek. enerji verici oldukları için eksikliği de bir takım sorunları beraberinde getiriyor.
Menümde şehriye pilavını kıymalı yapmıştım kıyma içerisinde 60 gr kadar var zaten. Karb ağırlıklı yani. Protein eksik kaldığı için de yanına yoğurt ekledim . Şöyle katılıyorum menüye salata ilave edip akşm yoğurt yiyebilirdim. Bu şekilde de protein karb dengesini gün içerisinde sağlamış olurdum ama sadece protein veya sadece krb ile beslenmeyi doğru bulmuyorum , düşük karb beslenmeyi de doğru bulmuyorum dengede olması önemli
Bu linkte de faydalı olacağımı düşündüğüm bir yazı var "Diyet Yaparken Doğru Bilinen Yanlışlar | Dilara Koçak - İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı
Diyet Yaparken Doğru Bilinen Yanlışlar | Dilara Koçakwww.dilarakocak.com.tr
karbonhidrat almadan 12 saatte tüm depolar boşalır, kan şekeri düşer, tatlı isteği artar, güçsüzlük artar, iş verimi düşer, baş ağrısı olur."
Sonuç olarak yağdan değil su ve kas kaybından kilo verilir.
Çok uzun yazmak istemedim ama anlatabileyim diye uzun oldu linklerin içeriğinde daha detaylı bilgiler mevcut .
Sağlıklı kilo vermek için ise dengeli beslenmenin yanında spor spor spor . En önemlisi bu bence. Dengeli beslenme ve spor. Ben buna vakit bulamıyorum evet gün içerisinde hareketliyim ama yetmiyor spor şart
Bana inanmaniz beni mutlh etti :) Allah bedenlerimize ruhlarimza zerafet incelik versin.Ahahahhaha ay deli kız
Bence şimdi harika zayıflayacaksın
Ben sende o ışığı görüyorum
Hem biz her halimizle güzeliz
CUMARTESI MENUM
SAAT 12.30DA (Domatesli,biberli,az kasarli 2 yumurta.Baklavalar odul)
Eki Görüntüle 2642311
AKSAM 19.15TE (Malesef cocuklari yika,yedir derken yemek saatim gecti..Firinda kabak-patlican-domates-biber ve soganli kofte yaptim)
Eki Görüntüle 2642312
Sari renkliler kabak,patates yok yemekte...
Eki Görüntüle 2642310
SU:1.5 lt, 500ml filtre kahve
SPOR:Cocuklari esim uyuttu bende tam 1 saat tempolu yurudum,cocuklarin saclarini kestim,yikadim,yemek yaptim,bulasik,ev toplama,yer silme,tum gun yemekten yemege oturdum desem yeri.. M MaviFeslegen
Yazio diye bir uygulama var. Oda güzelCanim bu hangi uygulama benimki boyle gistermiyir da
anlaşamadığımız nokta şudur canım alma demiyorum. bunu işlenmişlerden alma diyorum. bence senin şu yolladığın diyetisyenin değişik makalelerinide okumalısın. insülin ile ilgili olarak güzel bilgiler paylaşmış. işlenmiş karbonhidratların vücuda ne gibi eksiler getirdiği.Şöyle de bir hesap var
Kilonuzun 0.8-1 katı kadar protein alınmalı
Yani kilom 66 , 66x0,8= 53 gr
Kilonuzun 2-2,5 katı kadar karbonhidrat
66x2= 132 gr
yağ da 40 gr
kilo vermek için de bunların orantılı azaltılmış hali, çok azaltmadan tabi
En sağlıklı hali, tabiki yine diyorum spor şart ah ahh
Aynen bende oyleyım abartıyorum tadına bakmam yeterli.orda kaybediyoruz işteBende de var bundan kesinya hep ya hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?