Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

kayserili değiliz ama bizim evde pastırma avında sürekli bayılıyoruz aile olarak.afiyet olsun sabah 1 dilim ekmeğini çok buldum ama emziriyorsun görmeyeceğim.

İyi Pazar’lar herkese
iyi pazarlar canım.kilise çanlarına mı uyandın
sabah 1 dilim ekmeğini çok buldum ama erciyes111 e dediğim gibi emziriyorsun görmeyeceğim.

matilda34 senin günün nasıl geçti eşim? Ben bugün biraz fazla yedim gibi ama hafta içi toparlarım
Afiyet olsun cnm ben pek iyi bir gün geçirmedim mutfagimi su basti onunla mi ugrasayim bavul mu hazirlayim gidecek bir sürü eşya var onların toparlayim şaşırdım inan sinirlerim bozulduama neyseki hallettim. bugün toparlanmaya devam gece yasak bitti mi yola cikicaz

of çok kötü hep böyle olur zaten yolculuk arifesi hep ekstra işler çıkar. neyseki halletmişsin.

Bu toparlanma isinden birde mutfağı su bastı onunla ugrasayim derken spor yalan oldu kaptanim

Vücut ödem yapabiliyor cnm sıkma canını bu hafta iyi olacak eminim ben
Olsun yeni deneyimler senin için öyle düşün hepsi hatıra olarak kalacak geçici mi peki oradaki görev dönecek misiniz tekrar

100 200 farketmez artık kaptanim bu yasaktan çıkınca benim durum böyle oldu aileler farklı yerde gidincede biraz kalmak istiyoruz elimden geleni yapicam bende

Şöyle ki ben karbonhidrat protein ve yağ dengesini elimden geldiğince öğünlerimde tutmaya çalışıyorum.Bununla ilgili bir yazı paylaşmak isterim

Karbonhidratların az alınması demek yorgunluk halsizlik baş ağrısı vs demek. enerji verici oldukları için eksikliği de bir takım sorunları beraberinde getiriyor.
Menümde şehriye pilavını kıymalı yapmıştım kıyma içerisinde 60 gr kadar var zaten. Karb ağırlıklı yani. Protein eksik kaldığı için de yanına yoğurt ekledim . Şöyle katılıyorum menüye salata ilave edip akşm yoğurt yiyebilirdim. Bu şekilde de protein karb dengesini gün içerisinde sağlamış olurdum ama sadece protein veya sadece krb ile beslenmeyi doğru bulmuyorum , düşük karb beslenmeyi de doğru bulmuyorum dengede olması önemli

Bu linkte de faydalı olacağımı düşündüğüm bir yazı var "
karbonhidrat almadan 12 saatte tüm depolar boşalır, kan şekeri düşer, tatlı isteği artar, güçsüzlük artar, iş verimi düşer, baş ağrısı olur."
Sonuç olarak yağdan değil su ve kas kaybından kilo verilir.
Çok uzun yazmak istemedim ama anlatabileyim diye uzun oldu linklerin içeriğinde daha detaylı bilgiler mevcut .
Sağlıklı kilo vermek için ise dengeli beslenmenin yanında spor spor spor . En önemlisi bu bence. Dengeli beslenme ve spor. Ben buna vakit bulamıyorum evet gün içerisinde hareketliyim ama yetmiyor spor şart

Şöyle de bir hesap var
Kilonuzun 0.8-1 katı kadar protein alınmalı
Yani kilom 66 , 66x0,8= 53 gr

Kilonuzun 2-2,5 katı kadar karbonhidrat
66x2= 132 gr

yağ da 40 gr

kilo vermek için de bunların orantılı azaltılmış hali, çok azaltmadan tabi
En sağlıklı hali , tabiki yine diyorum spor şart ah ahh

Evet yaa çok doğru dedin evet hallettim ama bende bittim. yarın tartilamam belki diye bugün tartıldım -200 cnm o biraz morel oldu
hemen kaydımı -200 olarak düştüm güncellersen değişiriz yarın.
bak canım ben hayatım boyunca diyet yaptım. başarılı olduğum zamanlar karbonhidratı minimum seviyeye düşürdüğüm diyetlerdi bu diyetlerde ben hep yağdan verdim. oysa karbonhidratı hayatımdan çıkarmadığım diyetlerimde vardı 3-5 kilo verir sonra vermem dururdu ve yağlı kısımlarımda hiçbir incelme olmazdı.
ben zaten karbonhidratı hayatınızdan çıkaramam yediğimiz pek çok besinde karbonhidrat mevcut buna göre hareket edin diyorum. yoğurt karbo zengini üstelik kaliteli karbo içeriyor ye bol bol ama ekmek şehriye sana bişey katmaz. dediğim gibi menülerde ayrıştırmak önemli. protein ve karbo birleşince direk yağa dönüşme potansiyeli var. sen ne kadar spor yapıyorsunda bu kadar yağa dönüşmesi muhtemel besinleri tüketebileceğini düşünüyorsun. maksat kilo vermek mi? kilolarını yağdan vermek mi buna bir karar vermelisin.
Örnek : kızım bir yatılı okulda okuyor. sabah öğle ve akşam menülerinde sürekli karbonhidrat ve protein oranı yüksek menüler veriyorlar. bu arada bu okulda gerçekten çılgın gibi spor yaptırılıyor. haftanın her günü full ve acımasız. böyle spor yapılmasına rağmen gram kilo veremiyor. sistemimi bozuk yoksa o gün aldığı gıdaları yakmakla mı meşgul? bir dönem çıkan hiçbir unlu gıdayı yeme dedim ve ne oldu biliyor musun 5 kilo verdi. öncesi ve sonrası diyetisyene gitti. yağ oranından vererek kilo vermiş.
canım sen buna inanıyorsan yolun açık olsun ama takımımızda fazlası eleştirilir ve ceza sistemi uygulanır. bunu bilmelisin.

Ahahahhaha ay deli kız

Bence şimdi harika zayıflayacaksın
Ben sende o ışığı görüyorum

Hem biz her halimizle güzeliz
Bana inanmaniz beni mutlh etti :) Allah bedenlerimize ruhlarimza zerafet incelik versin.
Bencede her halimizle güzeliz
Çok şükür ki kilom orantılı vücudum sıkı. Iri görünüyorum aşırı şişman görünmüyorum. Tabi bu bence

Afiyet olsun
Aksam sade Köfte et gibi şeyler ve salata yediğinde diğer güne mutlaka eksi geliyor. Uyaninca hemen tartil

anlaşamadığımız nokta şudur canım alma demiyorum. bunu işlenmişlerden alma diyorum. bence senin şu yolladığın diyetisyenin değişik makalelerinide okumalısın. insülin ile ilgili olarak güzel bilgiler paylaşmış. işlenmiş karbonhidratların vücuda ne gibi eksiler getirdiği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…