Kaç gün yapıyorsun kaptanım bir de sadece su mu içiyorsun başka hiçbişey yok mu? Bende yapmak istedim de şuanOtofaji Nedir? Genç ve Sağlıklı Kalmanın Yeni Sırrı! | Live to Bloom
Son zamanlarda wellness dünyasında da adını sıkça duymaya başladığımız otofaji nedir? İşte bu konu hakkında merak ettikleriniz!livetobloom.com
24 saat sonra otofaji ye girmis oluyor vucudGirdiğini nereden anlayacaksın
Foto ekleyecegim Bende hic vaktim olmadi. 1 aylik degisim. Simitlerim gitmis. Toto kuculmus. Odamin isigi iyi degil sabah evden cikacagim vakit. Ayni yerde cekileyim ki belli olsun diyorum. Olmadi Cumartesi evdeyim . AtayimSpora alıştı vücut duramadımya bende görsel olarak görünce programın işe yaradığını anladım ki senin benden daha az vermen gereken kilo sende etkisi mükemmel olur
Bende Bayilirim peynirli herseyeBen tatlı şeyleri hiç sevmem, uzun yıllar çay içmedim sevmiyorum diye, meğer ben sekersiz çay seviyormuşum. Çocukken bile jelibon falan yemezdim, pastayı bir dilimden fazla yesem midem bulanır.
Tatlılardan sadece künefeyi seviyorum, o da içinde peynir var diye. Peyniri çok severim ve böreğe bayılırım.
Beni görKaç gün yapıyorsun kaptanım bir de sadece su mu içiyorsun başka hiçbişey yok mu? Bende yapmak istedim de şuan
52 saat oldu.Kaç gün yapıyorsun kaptanım bir de sadece su mu içiyorsun başka hiçbişey yok mu? Bende yapmak istedim de şuan
Cok soru soruyorum ama kac günde bir yapıyorsun kaptanFoto ekleyecegim Bende hic vaktim olmadi. 1 aylik degisim. Simitlerim gitmis. Toto kuculmus. Odamin isigi iyi degil sabah evden cikacagim vakit. Ayni yerde cekileyim ki belli olsun diyorum. Olmadi Cumartesi evdeyim . Atayim
At canım bi motive olursun iki fotoğraf arasındaki farkı görünce.Foto ekleyecegim Bende hic vaktim olmadi. 1 aylik degisim. Simitlerim gitmis. Toto kuculmus. Odamin isigi iyi degil sabah evden cikacagim vakit. Ayni yerde cekileyim ki belli olsun diyorum. Olmadi Cumartesi evdeyim . Atayim
En son 6 ay önce yaptimCok soru soruyorum ama kac günde bir yapıyorsun kaptan
Cumartesi pazar bende yapcam bunuKimseye benim yaptigimi yapin demiyorum ama su orucunun faydali olduguna inaniyorum.
Kisa bir yazi
Dr. Ohsumi’nin hücreleri açlığa maruz bırakmasının bir sebebi vardı. Deneyleri sırasında vücut stres altındayken otofajinin daha yoğunlaştığını öğrendi. Bu sebeple tüm çalışmalarında vücudu toksik hücreleri parçalamaya ve tüm çöplerden kurtulmaya teşvik etmek için hücreleri açlık gibi stres koşullarını kullandı. Dr. Ohsumi’nin çalışması, Dr. Christian de Duve’un lizozomları keşfettiği çalışmasında neden glukagonun bu mekanizmayı tetiklediğini açıklar niteliktedir. Glukagon ve insülin hormonu zıt işlevlere sahiptir. Yemek yediğimizde insülin seviyesi artarken glukagon seviyesi azalır. Bunun tersi durumda yani açlık sırasında insülin seviyesi düşer fakat glukagon seviyesi ciddi bir yükseliş gösterir. Böylelikle hücrelerin açlık sırasında veya glukagon ile uyarıldıklarında otofaji mekanizmasının tetiklenmesi, farklı zamanlarda gerçekleşen bu iki deneyin birbirini tamamlar nitelikte olduğunu göstermektedir. Dr.Ohsumi’nin ardından birçok bilim insanı otofajinin hangi durumlarda ne şekilde gerçekleştiğini tam anlamıyla belirlemek için çalışmalara devam etmiştir. Yapılan çalışmalar 12+ saat açlık sonucunda hücrelerimizin büyük oranda temizlendiği ve yenilendiği ortaya çıkarmıştır. Bir çalışmada, sadece su içilerek geçirilen birkaç günün sonunda bağışıklık sisteminin ciddi oranda yenilendiği gözlenmiştir. Periyodik olarak yaşanan uzun süreli bir açlığın kök hücrelerin bağışıklık hücrelerine dönüşümünü ve hasarlı olan hücrelerin temizlenmesini tetiklediği ortaya çıkmıştır.[13]
Dun de dedigim gibi. Sirf vucudun yenilenmesi icin yapiyorum. Ldl sayim yuksek. Kotu kolesterol. 5ocak da kan tahlili vermeden vucudu boyle temizleyerek farkli sonuc alacak miyim merak ediyorum
Iyi geceler canimKızlar reglimi yanlış hesaplamışım 3 gün varmış hatta yarın 2. Karnım 6 aylık gibi şiş. Tartıda da fazla geldim moralim bozuldu dua edip uyuyayım sabit gelsem bana yeter öptüm sizleri iyi geceler
Anladım. Çok teşekkür ederim o zaman önce if süresini iyi ayarlayayım. Açlık süresini arttıraym dayanabilirsem bende yapaym çok teşekkür ederim52 saat oldu.
Alisik degil isen birden baslama
Daha önce 20 saat if yaptigim icin denemistim Ilk. 4 gün Devam ettim. Zorlanmadim kotu de olmadim.
Ama IF e aliskin degilseniz birden yapilmaz diye dusunuyorum.
Su, 2 kupa yesilcay, 1 kupa kahve ve maden suyu. Iciyorum
Maden suyu icindeki mineraller icin
Birde himalaya tuzlu su
Vucud tuzsuz kalmasin diye..
Kilo veremiyorum 68 70 arasi gidip geliyorum yorgunum birazcikKilo veriyor musun hala, aramizda kalsin ben cook kilolu oldum
Ustte yazdigim gibi yorucusüper menü su da şahane
menü güzel dukan birasıyla gelsin eksiler
afiyet olsun benimde canım balık çekti
şahanesin abla
çok güzel menü perşembe kaslar dinlensin zaten bende spor eylemedim hahaha
kaptanımm hoş geldin özleniyorsun buralarda sık sık gelnasıl geçiyor günlerin afacanların neler yapıyor?
suyun süper menünde kaçamak yok süpersin kızz
ooo taze mezun hoş geldin mezuniyet sana yaradı imaj değişikliği felan süpersin nasılsın günlerin nasıl geçiyor?
afiyet olsun menü çok güzel
adımda var bölgesel de süpersinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?