Oruçluyken benim de canım aşırı istedi bugün.
Amin canım amiiiinnnn
Aslında takımdaki listelere baktığımda ben bukadar yesem kilo veremem diye düşünüyorum hep. Ne yapıcam bilmiyorum herşey den soyutluyorum kendimi kuruyemiş, meyve tatlı tuzlu bişey yemiyorum ekstradaniki gündür çiğ badem yemeye başladım. Başlarsam devamı gelir diye korkumdan en iyisi hiç başlamamak diyorum çoğu zman bu hafta 1 kilo verebilirsem ne mutlu bana akşam bu saatlerde yemek bana hiç yaramıyor çünkü
Ama sen şu an ne yapıyorsun biliyor Musun? Vücudunu bu kadar düşük kaloriye alıştırdığın için diyeti bıraktığın an bu kiloları geri alırsın. Yani düşük kaloriye alıştırıyorsun. Bu bakış açısı zaten yeme bozukluğuna sebep oluyor. Ben genel olarak 1000 kalori altına düşmemek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hızlı kilo vermek güzel olabilir ama uzun vadede o kiloların bir kalıcılığı olmuyor maalesef. Az ver ama öz ver.Aslında takımdaki listelere baktığımda ben bukadar yesem kilo veremem diye düşünüyorum hep. Ne yapıcam bilmiyorum herşey den soyutluyorum kendimi kuruyemiş, meyve tatlı tuzlu bişey yemiyorum ekstradaniki gündür çiğ badem yemeye başladım. Başlarsam devamı gelir diye korkumdan en iyisi hiç başlamamak diyorum çoğu zman bu hafta 1 kilo verebilirsem ne mutlu bana akşam bu saatlerde yemek bana hiç yaramıyor çünkü
Benim de favorim kendisi. Bayılırım vallaAy ne iyi etmissin o zaman
Ben ilk kez ogrenciyken icmistim bu corbayi, nedense bizim oralarda yapilmaz, boyle yolculukta denk geldim ictim (zaten corba parasindan baska da param yoko zamanlar). Ahaha o gun bugundur en sevdigim oldu.
Peki sabah kahvaltıdaki gözleme ve katmere ne demeliLahmacuna laf yok
Ama revani ne, puding ne. Gerenksiz
Ramazan ayında dikkat etmiyorum canımGenel olarak tüm hafta dikkat ettysen gelmez bence ya
İvıiiiiiiiitttttYok o izinde, rahatligi ondan
Ben de biraz abartirim yemegi, o yuzden anlıyorum seni, korkunu da.
Amma velakin bak aksam yemeginde 1 porsiyon yememissin ki yemeyin gayet diyete uygun olmasina ragmen ve de sahurda sadece yogurt olmasina ragmen. Bunu anlamıyorum cidden. Sonucta vücudunun mineral ve vitaminlere ihtiyaci var ve bunlari gunluk alman gerekir. Bunlardan kesmen sana fayda saglamaz.
1 kg versem dedigin az bir sey degil, oyle kucuk gorme.
Aslında bu son zamanlarda gelişen bişey kaç aydır herşey den yiyip porsiyon kontrolü yapıyordum.(paketli gıdalar, şeker ve türevleri hariç. Onlar çoğunlukla çıktı hayatımdanAma sen şu an ne yapıyorsun biliyor Musun? Vücudunu bu kadar düşük kaloriye alıştırdığın için diyeti bıraktığın an bu kiloları geri alırsın. Yani düşük kaloriye alıştırıyorsun. Bu bakış açısı zaten yeme bozukluğuna sebep oluyor. Ben genel olarak 1000 kalori altına düşmemek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hızlı kilo vermek güzel olabilir ama uzun vadede o kiloların bir kalıcılığı olmuyor maalesef. Az ver ama öz ver.
Ben kayısı çayını kabızlık için içiyorum..çnfr sinema çki de var ama haftada 3 gün filan anca. Bundan sonra tüketmeyeyiöçm en iyisi
O walsit süresi tek seferde de, kalpten gideyim
Sende adım artı sporları görmek benide bir mutlu etti ki. Eriticez bu kalçaları başka yolu yok
Emzirmene rağmen sıfır kaçamak gidiyorsun hep.
Takdir ediyorum seni
Kayısı çayını ev için mi içiyorsun. Geçenlerde paylaşım yapmıştım. İçinde sinamaki varsa kesinlikle tüketmemek gerekiyormuş benide doktorum uyarmıştı.
Diyetisyenimle konuştum geçende bu problemimi, en iyi şeyin aç karnına 2 yk zeytinyağı ile güne başlamak dedi. Limonlu suya katabilirsin,
ramazan boyuncada iftarda yap bunu dedi.
Kayısı tüketmekten falan daha faydalıymış.
Yediklerin az ama her öğünde ekmek dikkatimi çekti. Protein hiç almamışsın.
Sahurda yememek yerine en azından 1 yumurta ve yeşillik yiyebilirsin. Bende sahurda yemeyecektim bu sene ama tam tersi vücut kıtlık hissedip korumaya geçebiliyormuş.
yeşillikler güzel ama protein az geldi gözüme
İftar menüsü
Aynı soruyu sanada sorayım walsitt ve planklar tek seferdemi
Yumurtadan kusmazsam olabılır yarım en azındanYumurtaya ne dersin?
Evet evet peynır cay yesıllık fqlan boyle hafıf gecıreyımAslinda yemesen de olur da senin bu aksam ogunu ile olmaz, cok gucsuz dusersin.
Aksaminda ne eksikse onu ye sahurda vence.
Bu aksam tavuk, corba salata vardi galiba.
O zaman sahurda dedigin gibi peynir zeytin, yine biraz yesillik biber domates tarzi iyi olur. Ayran guzel olur.
Yogurtlu karisimlar guzel olur.
Anladım canım wc için mi diye yazacaktım, sözlüğün azizliğine uğramışım.Ben kayısı çayını kabızlık için içiyorum..çnfr sinema çki de var ama haftada 3 gün filan anca. Bundan sonra tüketmeyeyiöçm en iyisi
Kaptanım.yarin tartı da.artı gelirsem izine ayrılmak istiyorum.
İşyeri ile ilgili değil, kendi işimiz gibi aslında. Ben muhasebedeyim vergi döneminin biri biter biri başlar bizde. Geçen aylarda ki yoğunluğun sebebi muhasebe programının değişikliğiydi. Bütün bilgileri yeni programa taşıdım. İş olayınıda düzene sokuyorum baya baya inşallah.Kolay gelsin.
Tasinmak cok cok zor ama keyifli de.
Cok zorlama kendini, 1 hafta gec olsun ama keyfin kacmasin.
O isyerini de hic sevmedim, hep mi yogun olur bu ne boyle
Tembelliğimde üstümde bu ara tam tersineIyi aksamlar canim
Desene cok yogun gunler seni bekliyor
Biter canim, ama yorucu olacagi kesin
Kolaylıklar diliyorum canım sana ❤
Amin canım inşallah hepimizin yuvaları sağlıklı ve huzurlu olsunH3RA_ kolay olmayacak gerçekçi yaklaşayım olaya ama sonrası için seni acayip bir rahatlık bekliyor. Hem kendi evin olacak hem taşınma işleri bitecek büyük bir belirsizlik ve yük ortadan kalkacak. Huzurla ve sağlıkla oturun yeni yuvanızda
Amin canım Allah gönlüne göre versin. En sıkıcı kısmı tadilat işi. Normalde ocak sonu diye anlaştığımız evi nisan ortası teslim alabiliyoruz. Kiracıyı çıkarmak içinde 6/7 ay uğraştık. Bir senedir aldığım borç ödediğim eve taşınamadım bir türlü. Bunlar çok yıprattı sinirlerimizi. Taşınma yoğunluğunu kafaya takıncada, şımarıklık etme diye kızıyorum kendime aslında.Ayy en sevdiğimgerçekten yorucu oluyor taşınmak ama sonrasında ki temizlik düzen ferahlık şahane dua edin bana da almak istediğim evi alayım da bende böyle darlanayım bitecek kaptanım merak etme
harikasın nasıl güzel görünüyorlarHayırlı akşamlar kızlar
Ve karşınızda ilk defa denediğim lahmacunum
Benim lahmacun canavarı küçük oğlan beğendi
Tarifi
Hamuru
2 sb su
Aldığı kadar un
1 tk tuz
Üst malzemesi
400 gr kıyma
1 büyük soğan
1 büyük kırmızı biber
3 yeşil biber
2 domates
1 tutamdan fazla maydanoz
Karabiber
kırmızı toz biber
Pul biber
Tuz
1 yk biber salçası
1 yk domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Malzemeleri robottan çektim kıyma ile yoğurdum
Sıvı yağ, tuz ve baharatları da ekleyip tekrar yoğurdum
Hamuru yarım saat kadar dinlendirdim
12 eşit parçaya ayırdım .
Açtığım hamurların üzerlerine kıymalı harçtan 2 yk koydum kaşığın tersiyle yaydım
Bazlama tavasında altı kızarana kadar pişirdim
Üzerine kapak örttüm üst malzemesi de pişti
Afiyet olsun
bende öyleydim tokluğa rağmen azda olsa yedimOkadar tokum ki, sahur yapacak yer yokbol bol su iceyim
Aynen doğru söylüyorsun kaptanım beklemek, işlerin yolunda gitmemesi çok yıpratıyor gerçekten insanı sabrın sonu selamet çok az kaldıİşyeri ile ilgili değil, kendi işimiz gibi aslında. Ben muhasebedeyim vergi döneminin biri biter biri başlar bizde. Geçen aylarda ki yoğunluğun sebebi muhasebe programının değişikliğiydi. Bütün bilgileri yeni programa taşıdım. İş olayınıda düzene sokuyorum baya baya inşallah.
Tembelliğimde üstümde bu ara tam tersine
Amin canım inşallah hepimizin yuvaları sağlıklı ve huzurlu olsun
1 ay sonra bahçemde kitabım ve kahvemle yapacağım keyfin hayali heveslendiriyor beni
Amin canım Allah gönlüne göre versin. En sıkıcı kısmı tadilat işi. Normalde ocak sonu diye anlaştığımız evi nisan ortası teslim alabiliyoruz. Kiracıyı çıkarmak içinde 6/7 ay uğraştık. Bir senedir aldığım borç ödediğim eve taşınamadım bir türlü. Bunlar çok yıprattı sinirlerimizi. Taşınma yoğunluğunu kafaya takıncada, şımarıklık etme diye kızıyorum kendime aslında.
Benim ki 1 saat bile bakamaz çünkü iki kucuk çocuğum cok yaramaz onlar sadece benim çocuğum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?