- 13 Mart 2020
- 4.453
- 17.558
- 138
- 35
Yani ben günde 1600 cal mi yakıyorum ben ne kadar kalori alcam o zamanBazal metabolizma hızı organlarımızın çalışması için gerekli olan kaloriyi gösterir. Yani tüm gün hiçbir şey yapmasan dahi vücut o kaloriyi yakar organları çalıştırmak için. Onun üzerine yaptığın günlük rutin işler senin günlük harcadığın kalori miktarını gösterir. Yürümek, temizlik yapmak, yemek yapmak vs gibi günlük aktivitelerin kalorileri bazal metabolizmaya dahil değil.
Kiz cok tatlısın çıtirin diyo bide ahahaBen bu yavruyu biliyorum zumbayi burdan yapıyorum. Citirin instasini bile bulmuştumnormal zumba puanı olarak hesaplıyorum
Eğlenceliymiş ya 10 dk yapar kapatırım demiştim 20dk yaptırdı kerata beniBen bu yavruyu biliyorum zumbayi burdan yapıyorum. Citirin instasini bile bulmuştumnormal zumba puanı olarak hesaplıyorum
Hayır canım daha fazla yakıyorsun, yürüyorsun, iş yapıyorsun bunlar bazal metabolizma üzerine eklenen kaloriler yani şöyle:Yani ben günde 1600 cal mi yakıyorum ben ne kadar kalori alcam o zaman
Çok geçmiş olsun. @Only_Eylul
Çok geçmiş olsunCEYDOS çok üzüldüm. Beklenen de olsa gelince zor. Eşine ve size sabırlar dilerim.
Geçmiş olsun @nurdeva. İnsanın özellikle çocuğu hastalanınca modu aşırı düşüyor. Tez zamanda iyileşir inşallah.
@esmeriiim hayırlı olsun canım. Benim de hedefim o ama bakalım. 800 gr vermem lazım. Artık zor gibi bu kadar yüksek vermek. İdeal kiloya yaklaştıkça yavaşlar malum. Bu hafta bol sporlu, bol eksili bir hafta dilerim bize.
@sedulu ödül yaptıysak tam olsun. Şekersiz içemiyorum ben ya. Hiç sevmiyorum. Sporları da yeni yaptım ki yediklerimi yakayım diye.
Ayy seni geçtiysem ne mutlu bana. Çok zorArrietty_ ile seni geçmek ya.
Çok geçmiş olsun. Genel durumu iyidir inşallah.
Aayy Allah yardımcınız olsun
Çok geçmiş olsun canım allah yardımcısı olsun
Çok geçmiş olsunCEYDOS Son evre ise Rabbim iki iyilikten birini versin çektirmesin
CEYDOS Arkadaşım kayinvalidene acil sifalardiliyorum. Rabbım sizede sabırlar versin.
Benim de komşumun annesi maalesef ayni hastalık var. Tevizyondakilerle konuşmaya başlamış. Ziyarete gitmiştim. Beni gördüğü herhan nasılsın diyekonusmaya başlamıştı. Bende idare ettim artık sabırla konuşmuştum onunla.
Hee bak şimdi anladım kiz ne kaz kafayim hemiHayır canım daha fazla yakıyorsun, yürüyorsun, iş yapıyorsun bunlar bazal metabolizma üzerine eklenen kaloriler yani şöyle:
1600 (sabit)+ tüm gün yürüdün+temizlik yaptın+ yemekle uğraştın ( gün içinde yaptıkların da 500 kalori olsun)
Toplam Alman gereken kalori 2100 olur kilonu korumak için. Eğer sen günlük 1800-1900 kalori alırsan kilo vermeye başlarsın. Sayıları tamamen uydurdum ama anlatabildim umarım.
Allah rahmet eylesin canım benimevime döndüm kızlar 26 nisan günü kayınvalidemi çok sevdiği eşinin yanına uğurladık. çok çekmedi tesellimiz bu oldu. hızlıca evlerini boşalttık yazlığa taşıdık. 2 yıl taşınmam diyordum büyük konuşmuşum mecbur kaldık yine... döndüm ama pert olmuş haldeyim.diyet oradaki sürede rafa kalktı tabi yine kilomu bilmiyorum basküle yarın çıkarım diye düşünüyorum.
hepinize şifa dilekleriniz için teşekkür ediyorum.
Rica ederim canım ne demekHee bak şimdi anladım kiz ne kaz kafayim hemiyani bazal metabolizma hızı bin üstüne günlük yaptığım aktivite ler ekleniyor almam gereken kalori çıkıyor ortaya anladım tamamdır sagol canım
BAşınız sağolsun, allah rahmet eğlesin inşallah.evime döndüm kızlar 26 nisan günü kayınvalidemi çok sevdiği eşinin yanına uğurladık. çok çekmedi tesellimiz bu oldu. hızlıca evlerini boşalttık yazlığa taşıdık. 2 yıl taşınmam diyordum büyük konuşmuşum mecbur kaldık yine... döndüm ama pert olmuş haldeyim.diyet oradaki sürede rafa kalktı tabi yine kilomu bilmiyorum basküle yarın çıkarım diye düşünüyorum.
Allah rahmet eylesin canım benimsizlere sağlıklı uzun ömürler versin Allah
çok sağolun kızlar.BAşınız sağolsun, allah rahmet eğlesin inşallah.
Hayır canım daha fazla yakıyorsun, yürüyorsun, iş yapıyorsun bunlar bazal metabolizma üzerine eklenen kaloriler yani şöyle:
1600 (sabit)+ tüm gün yürüdün+temizlik yaptın+ yemekle uğraştın ( gün içinde yaptıkların da 500 kalori olsun)
Toplam Alman gereken kalori 2100 olur kilonu korumak için. Eğer sen günlük 1800-1900 kalori alırsan kilo vermeye başlarsın. Sayıları tamamen uydurdum ama anlatabildim umarım.
Bu ara Ramazandan dolayı hesaplıyorum aldığım kaloriyi de 1000 için bulmuyorum maalesef ilk basta guzel kilo vermişken ramazan başında simdi yine veremez hale geldim yarın için korkuyorum aslında arti çıkarsam diye çünkü bugün hiç güldürmedi yüzümüek olarak E English_teacherrr senin metobolizma hizin gercekten 1600 cal ise ve sen altinda kalori aliyorsan, vucut diger kaloriyi yag yakarak saglamaz her zaman, iste o durumda vucut hizini dusurur, 1600 olan deger 1400e duser. bu durumda da sen cok cok az yiyerek kilo vermemis olursun diyoruz ya o durum olusur.
Yani tam olarak o metabolizma hizi o sekildedir diye dusunmek de dogru degil, degiskendir ve yediklerine de baglidir.
O yeahh gümbür gümbür geliyorum
Bu ara Ramazandan dolayı hesaplıyorum aldığım kaloriyi de 1000 için bulmuyorum maalesef ilk basta guzel kilo vermişken ramazan başında simdi yine veremez hale geldim yarın için korkuyorum aslında arti çıkarsam diye çünkü bugün hiç güldürmedi yüzümü
Hah bende tam bunu dusunuyodum valla aklımı okudun dedim ramazan benim icin vucut şaşırtma oldu iyi geldi ama vucut buna da alisti sanırım artık böyle olursa hep oruç tutarım diyorum bidesabah erken tattildi isen ondan da olabilir canini sikma.
sorun aslinda vucudun sen ne yaparsan yap ona alismasi ve de kilo vermek istememesi.
Vucudu buna tesvik etmek lazim:
yediklerin seni aktif tutacak, sisirmeyecek,
sporun ona gore olacak, oturarak olan yasam tarzin olmayacak.
vucuduna yediklerini sindirmek icin zaman vereceksin, ancak yediklerin de cesitli olacak ki vucut o metabolizmayi hizinda tutabilmek icin gerekli mineralleri vitaminleri alabilsin.
bir de arada bir tarz degistirmek vucudu sasirtmak da gerekli oluyor,
en super yontemi bile bulmus olsan vucudun halen ona alisip kilo vermeyi reddetme gibi bir durumu olabiliyor.
o yuzden aslinda odul gunlerini falan da cok kotu gormemek gerekiyor diyorum ben,
if yapiyorum mesela, haftaici haftasonu programim farkli,
ben de bilmiyorum ise yariyor mu da, yukarida anlattigim sebepten dolayi yariyordur diye umuyorum sadece.
Hah bende tam bunu dusunuyodum valla aklımı okudun dedim ramazan benim icin vucut şaşırtma oldu iyi geldi ama vucut buna da alisti sanırım artık böyle olursa hep oruç tutarım diyorum bidesimdi de diyorum ki ramazan bitip normal düzenime dönünce yine bir şaşırtma olacak veririm diyorum iste böyle böyle gidecek sanırım.
Sagol tatlım fikirler içinoruc iyidir,
ama aynen dedigin gibi bir kac haftada bir en azindan degisik bir seyler yapmak lazim.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallahevime döndüm kızlar 26 nisan günü kayınvalidemi çok sevdiği eşinin yanına uğurladık. çok çekmedi tesellimiz bu oldu. hızlıca evlerini boşalttık yazlığa taşıdık. 2 yıl taşınmam diyordum büyük konuşmuşum mecbur kaldık yine... döndüm ama pert olmuş haldeyim.diyet oradaki sürede rafa kalktı tabi yine kilomu bilmiyorum basküle yarın çıkarım diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?