canım insülin dengesi için önerdiği ilaç glucophage 'mış ve çok düzenli alınması gerektiğini söylüyor.
Son bişey; hastalarımdan vücut ağırlığının %10 ve üzerinde kilo kaybedenlerden hamile kalmayan birkaç çift oldu onlarda da rahim anomalisi vardı diyor.
ablacım aynı beni tarif etmiş 3 ay yımırtlama takibi yaptık 2 tane nur topu gibi kistim oluştu adetle eridi gitti 3. yumurtlama takibimde olmadı ben kilo verdim bu süreçte 11 kilo...termale gittim...4 ay kendim kendime kalan gonaphenlerimi kullandım bi baktım gebeyim yaaaaa.......İnşallah canım.
Diyor ki;
PCO lu hastada ilk yaptığımız klomen türevi ilaçlarla adetin 2. günü yumurtlamayı tetiklemek ardından da sıklıkla takip edip çatlayıp çatlamadığını kontrol etmektir.Çatlama döneminde ilişki önerisinde bulunuruz.(Sana bu detayla ilgili bazı özel önerilerini de özel mesajdan yazarım canım)
Klomen türevi ilaçların kullanımına başlamasından itibaren o aydan başlamak üzere 3 evre hastanın şansı vardır ama 3 evreden fazla kullandırmayıp başka bir tedavi yönetmi belirleriz,çünkü fazla sayıda oluşan yumurtaların çatlamaması büyük risktir, sıkı takip gerektirir ama 3 evre yeterlidir.
Bu ay olmasa bile 2 ay daha şansı var çünkü hastaların normal şartlarda ancak 0 u direnç gösterir bu duruma.
Ama pco lu kadının mutlaka zayıflaması lazım ki en az kilosunun nunu vermelidir.Pco nun şeker eğilimini ortaya çıkarması nedeni ile doktoruna bu konuda da bir ilaç vermesi konusunda fikir sormasını öneriyorum.
Test için beklenen adet gününden bir gün sonrası denenebilir düşük değerle de olsa ancak kanda çıkabilir.
Ola ki bu ay olmadı soğan suyu kürü denenebilir, adet olduğunda yeniden klomen türevi tedavisi başlatılabilir ve mutlaka kilo kaybına gidilmelidir.
Yerleşme kanaması her kadında olmaz, adet günü belirtiler için erken olamkla beraber hastaların farkettiği en erken belirti sürekli uyku hali ve kasıkta batma tarzında ağrıdır.
Üzülür ve çok kafaya takarsa, bedenini kitler, beyin bu işte rahim kadar önemlidir ve psikolojik olarak iyi durumda olması gerekli.
Canım söylediği herşeyi söyledi harf harf yazdım aklına takılan birşey olursa, az daha buralardayız, sor lütfen....
ben aslında yüzde on kadar verdim ben ağustos ayından itibaren 12,5 kilo verdim bide insülin direnci için glucophage ilacı kullanıyorum önce okadar önemli olduğunu bilmiyordum fazla düzenli kullanmadım ama önemi öğrenince 6 aydır düzenli kulanıyorum 850mg günde iki tane
ablacım aynı beni tarif etmiş 3 ay yımırtlama takibi yaptık 2 tane nur topu gibi kistim oluştu adetle eridi gitti 3. yumurtlama takibimde olmadı ben kilo verdim bu süreçte 11 kilo...termale gittim...4 ay kendim kendime kalan gonaphenlerimi kullandım bi baktım gebeyim yaaaaa.......
Direkt ilk ağızdan cevap vereyim:)
Günde 2 taneye devam,uygun doz.
Kilo vermeye de devam çünkü pco nun tedavisi kilodan kurtulmak.
2 ay bu tedaviden sonra direk tüp bebeğe gerek yok, yaşın sana vakit tanıyor henüz, 1 kez aşılama denenebilir.Aşılama sonrası ola ki olumsuz oldu o zaman tüp bebeği düşünebilirsiniz. Ama sebepsiz infertilite durumundasınız(tetkikler temiz çıktı dediğiniz için) 2 aylık yumurtlama tedavisi sonrası sonuç alacağınızı düşünüyorum, en kötü ihtimalle ehil bir elde aşılama sonuç verir gibi görünüyor.
Tekrar söylüyorum;boyunuzla aynı kiloya düştüğünüzde, kendiliğinden gebe kalma şansınız çok çok çok yüksek.
2 maksimum 3 günde bir ilişki öneriyoruz, bunla ilgili dikkat edeceğiniz hususları size özel mesajla yazmak daha uygun.
aklınıza takılan varsa lütfen sorun..
inşallah ablacım inşallahhhhhhhhh...:)) Aklın yolu bir demek ki..Tubişim de aynen devam...
benimkisisi sebepsiz infertilite değil ben adet olamıyorum ilaçsız ama doktorun bana tadavi öncesi yaptığı tetikler normal çıkıyor benim sorunum düzenli adet olamam geç kalmaktan korkuyorum ondan 15 tatilde bursa acıbademde tüp bebek için ön görüşme yapıp okullar yaz tatiline girincede tüp bebek yaptırayım diyordum 30 yaşından sonra şans daha azalıyor diye duydum bu süre zarfında kilo vermeye ve düzenli yürüyüşün de faydasının çok olduğunu düşünüyorum düzenli yürüşümüde yapıyordum ve şu gebe olup olmadığım bi belli olsun kendimi yürüyüş banadının üstüne atacağım
Adet olamamanız infertil olduğunuzu göstermez, adet olmama sebebiniz Pco.
Tedavi öncesi yapılan tetkikler ve eşinizle ilgili tetkikler normal çıkıyorsa infertilitenizin sebebi bilinmemekte daha doğrusu somut bir sebebi görülmemektedir, dolayısıyla sebepsiz infertil durumundasınız.
Şans 30 dan sonra biraz azalır,her ilerleyen yılda giderek iyice azalır ama nacizane önerim gideceğiniz tüp bebek merkezinde de uygulanıyor olduğundan, aşılamayı 1 kez denemenizdir. Size çok fazla bir süre kaybettirmeyecektir,tüp bebeği sonradan deneyebilirsiniz ama bu benim önerim, doğrusu sizin isteğinizdir.Doktorunuz aşılama olmaksızın direkt IVF talebinizde önceliği sizin isteğinize verecektir.
İlacınızı düzenli kullanın, vücudu besinsiz bırakmayacak şekilde diyetini yapınız ve sporu arttırınız.
Bol şanslar, kendinize iyi bakın:)
çok teşekkür ederim sizi çok meşgul ettim sizde kendinize iyi bakın
Kızlar dolgusu düşen bir dişimi güzelleşme kampı sırasında taktırayım istedim, dişçi yanında duran ve aslında hiç ağrımayan dişimde de çürük başladığını söyleyip kanal tedavisi yaptı pazartesi günü, ağrımayan diş ağrımaya başladı yüzüm bi şişti şişti ki ayın ondördü gibi maşallah:) Neyse bugün daha iyiyim de enteresanlık önceki hafta Umuş hastaydı zayıfladım bu hafta da dişim yüzünden sırf çorba içtim, bende yine iyi haberler var yarın, mersacığımın ortalamasına katacağım hehehe 2 kişilik zayıflamış olacağım yani:)
kızlar ben geldim ama kimsecikler yokk
bugun hastaneye gittim kan testi yaptırdım sonuç: 8507 çıktı
doktor 6.haftanın içindesin dedi..
artık kısmetse keseyi görüp kalp atışlarını duymakta..
hepinize binlerce kez tşk ederim..bütün iyi dilekleriniz ve temmennileriniz için..
artık sizi ziyarete gelirim
alda abla allah razı olsun sendende bnm için yaptıklarına çok çok saol eksik olma..
hepiniziiiiii
öncelikle merhaba kızlar ben geldim 2 gündür yoktum dün benim velimde ziyareteydik ondan önceki gün alışverişte bu gün de eşimin velisindeydim.kendimi biraz pcden uzaklaştırmak istedim o kadar psikopata bağladım ki herşeyi unuttum sürekli gebelikle ilgili şeylere bakıyorum psikolojim bozuldu inanmayacaksınız bile hamile olursam nasıl sevinceğimi bile düşündüm ondan biraz girmeyim zaman çabuk geçsin dedim kulübede giremedim diyetime de dikkat etmedim duygu hamileymiş onun haberini verdi zeynep çok duygulandım burda okurkende ağladım allahım bana da nasip etsin bugün okulda aynı adet ağrısı gibi sancı girdi bugün yarın adet olma günüm ondan çok korktum hep ağladım çok bunalımdaydım bugün ama olmadım adet şimdi sancımda kalmadı rabbim herşeyin hayırısını versin bu ay kendimi o kadar yakın hissettim ki hamile olmaya bu duyguyu anlatamam kimseye. eşim ve arkadaşlarım şimdiden telkinde bulunuyorlar adet olursam üzülmeyeyim diye. ama elimde değil eğer pazartesine kadar adetim gelmezse pazartesi gideceğim doktora ve o güne kadar benden bişey beklemeyim diyete konsantire olamıyorum .duygunun baya bi günü geçmiş heralde benim adetim günü yeni geldi pazartesi 4, gün geçmiş olcak belli olur heralde kanda bu .yazım çok dağınık oldu ama bende böyle darma dağın oldum herkese iyi geceler
Kızcem bende menü yok o nedenle paylaşamıyorum,Pazartesi'den beri dişim apseli olduğu için sadece mercimek ve yayla çorbası içiyorum bir de meyve püresi yapıyorum rondoda, tüm gün yediğim bu, birşey çiğneyemiyorum çünkü,o nedenle yazmadım menülerimi.
Dişime rağmen günde 1 saat yürüdüm,20 dakika kondüsyon bisikletine bindim ve yarım saat kadar da dans ettim:)Suyu 2 litrenin altına düşürmedim.
Ağrıkesici ve antibiyotikler ne yaptı yarın göreceğiz ama ben doğal olarak bayağı verdim yine...
cumartesi dişçideyim, sorun çözülecektir yeniden menü sistemine dönerim:)
2 gündür eve yardımcı alma isteğim üzerine gelenlerle görüşüyorum, biri ütü bilmem ben diyor, diğeri dolap içi temizlemem, hele biri öğleden sonra 15.00 te dizim başlar o saatte iş yapmam, sonra bititiririm dedi, tabi oldu hatta ben sana türk kahvesi de yapayım izlerken dedim bön bön bakıyor, bence bu kadınlar da zayıflattı beni:))
Canımcım erkek kardeşim çocuk hekimi eşi de kadın doğumcu, tüp bebek eğitimi aldı yurtdışında, gerçi başka bir kentte görevliler şimdi ama bizde misafirler 1 hafta 10 gündür,ona soracağım ne düşündüğünü vs. Dedim ya bakarsın düşünce enerjisiyle olumlu mesajlar göndeririz evrene, beiş olarak gelir bize:)
Bana 5 dakika müsade, konuşup geleceğim...
herksee günayydınnnn
bu sabah bir hevesle kalktım tartının başına geçtim amaa hüüsraaaan
neyse ki kilo almamışım ona sevindim
başlangıç kilom : 82
geçen hafta : 80
bu hafta kilom : 79.800 :2::2::2::2:
hedef kg nedir canım?
takımdan karşıt görüş bildiren olmadıgı için dilara arkadşımızı diğer takımların oylamasına sunuyorum
hedef kg nedir canım?
takımdan karşıt görüş bildiren olmadıgı için dilara arkadşımızı diğer takımların oylamasına sunuyorum
dilara neden diskalifiye edildiğini yazmam gerekiyor.o zamanki son mesajlarına baktım.sorunlarım vardı takıma gelemedim demişsin bir mesajında sonrasında da takıma ugramadıgın için diskalifiye edilmişsin.ne yazayım?tekrar hatırladıgın kadarıyla sebebini yazarmısın?
Arkadaşlar Merhaba,
Drosofila isimli arkadaşımız 09.12.2008 de 13 takımda diyete başlamıs.30.01.2009 da diskalifiye olmus.
Sebebine baktım.çok az paylaşımda bulunmus ve takıma ugramamıs.en sonunda takım diskalifiye etmiş.
2 haftadır 4. takımda yani bizde deneme sürecinde.paylaşımları gayet güzel.ve çok azimli kg vermek istiyor.neden diskalifiye edildiği sorusunu kendisine sordugumda sorunları oldugu için gelemediği cevabını aldım.
takım olarak arkadaşımızı sevdik.sizlerinde onayı olursa listemize almak istiyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?