Ah iste canim bana boyle sorularla gelin seve seve cevap veriyim hihihih
Eger bu kuru cilt son zamanlarda basladiysa bir kac nedeni vardir... 1- diyet yaptigin icin olabilir. 2- Mevsim degisikligi.. Malum havalar sogudu 3- Genetik olabilir..
Ama sana bir kac meyve ønericem, diyet listeni etkilemicek aksina cok faydasi bile olur.. Kivi bol c vitamini icerdigi icin.. cildimize cok faydalidir.. ama ondan daha faydali bir meyve var oda AVOKADO.. kizlar bu meyve resmen cenneten gelmis gibi faydali..
Avokado vitamin- E iceren bir meyvedir. E-vitamini cildimizin nemini korur ve cildimizi yumusak tutar..Ve cildimizi yenilenmesine yardimci olur. Ayni zamanda bu avokadu bol miktarda glutatyon ve antioksidan iceren bir meyvedir.. bu ne demek dersen.. glutatyon ve antioksidan cildimizin erken yaslanmasini, ve kirishikliklari ønler.. arti bu meyve saclara da cok faydasi var.. ozelikle sac dipleri kuru olanlar icin cok faydali..
Tadi fazla guzel olmayan bir meyve.. Ben salatasini yapiyorum.. yada tuzla az zeytin yagi gezdirip yemegin yaninda yiyorum.. zorlada olsa mecburen..Eger istersen zeynepcim, sana evde yapabilicegin avokado maskesi tarifide yazabilirim.. cok pratik..arti onerebilicegim o kadar kozmetik urunleri var.. ama ben herzaman soyluyorum, Rabbimin bize sundugu dogal seylerden faydalanmak en guzeli..
evet diyet genetik ve soğuk hava hepside var.en yakın zamanda avakado bulacam ve deniyecem.ve maskeyi tarif edersen onuda???
bak kendinde sölüyosun ozaman dans ederdim.yaş ilerledikçe hareket azalıyor ve yağlarda yavaş yavaş geliyor.tabi önlemini erken almazsakta yapışıp kalıyo..amannn Allah korusun:)
evet diyet genetik ve soğuk hava hepside var.en yakın zamanda avakado bulacam ve deniyecem.ve maskeyi tarif edersen onuda???
bak kendinde sölüyosun ozaman dans ederdim.yaş ilerledikçe hareket azalıyor ve yağlarda yavaş yavaş geliyor.tabi önlemini erken almazsakta yapışıp kalıyo..amannn Allah korusun:)
evet ebnim cildim de son zamanlarda çok kuru, hatta pul pul. üstüne adığım krem iyi gelmemişti. şimdi eski kremimden aldım.
burası da ankaraya göre nemli.
bi de kivi, avakado yiyim bari.
sağol lara.
maskeleri de merak ettim.
hele o araba olayı. hiç insanı yürütmüyor.
aynen katılıyorum.sırf biraz daha yürüyüm die havanın güzel olduğu günlerde haftada bikaç gün bile olsa arabyı bırakmaya niyetim var.tabi eşime sölemiycem.sölersem kendisi alır arabayı hiç veremz sonra:))))evet ebnim cildim de son zamanlarda çok kuru, hatta pul pul. üstüne adığım krem iyi gelmemişti. şimdi eski kremimden aldım.
burası da ankaraya göre nemli.
bi de kivi, avakado yiyim bari.
sağol lara.
maskeleri de merak ettim.
hele o araba olayı. hiç insanı yürütmüyor.
kolaymış tatlım.ilk işim avakado bulmak ve maske yapmak.cildim çok cabuk kırışacak yoksaDogru diyorsun canim.. ama iste insanin yasi ilerledikce bazen cok hareket bile fayda etmiyor.. cunku genc yasta daha cabuk yag yakiyor insan.. gerci pek yasli sayilmayiz ama.. hehe artik napalim bizde diyetlerle ugrasiriz..
Ben sana maskenin tarifini veriyim.. Cok kolay..
Yarim avokadu, ve saf yani tamamen orjinal zeytin yagi lazim.
Yarim avokadoyu kabugunu ve cekirdegini aldiktan sonra bir guzel kasikla bir kasede eziyorsun.. Uzerine yarim yemek kasigi zeytin yagini ekledikten sonra yine biraz karistirdiktan sonra yumusak bir maske elde ediyorsun..
Yuzunu bir guzel yikadiktan sonra, tum yuzune sur..( Goz cevresini korumalisin, o bolgenin cildi cok ince biliyorsun o yuzden oraya surme )
15-20 dk bekledikten sonra yuzunu ilik suyla yika.. yumusakligi sende hemen anlicaksin ozelikle ertesi gun.. haftada 1-2 defa uygularsan cok faydasini gorursun..
Bu maskeye bir yemek kasigi bal da ekliyebilirsin ama ben hic bal ile olan karisimini denemedim.. is yerimde yapanlar var ama bilmiyorum.. bence sadece zeytin yagi ile daha guzel oluyor..
onsuzda olmuyo ama en azından otoparktan eve 3 katı asansörsüz çıkıyorum:))haftada bikaçta arabayı bıraksam süper olcak sanırım.Bence sende denemelisin.. yani zarari yok faydasi var.. avokado daha bir faydali kiviye gore.. ama ikisinide ye sen yinede.. maskenin tarifini yazdim.. bu soguk zamanlada
nemlendirici kadar daha iyi geliyor bana.. bazi pahali kozmetik urunlerinden daha cok hatta.. umarim sizde de ise yarar.. olmadi ben size baska tariflerde veririm.. =)))
Ah o araba yokmu, sagolsun basen bolgelerimizi oyle bir genisletti ki..ama arabaya alistik artik bi kere.
günaydın bayanlar
vaktim olmadığı için alıntı yapmadım
hepinize yazdıklarından dolayı teşekkür ederim
az bişey yedim ama ayıptır söylemesi su bile içsem cır cır oluyorum
dün yediğim bi öğünlük bile değildi bebek bile doymaz yediğimle ama ben nasıl böyle cırtlıyorum anlamadım
dünden beri tuvalete taşınıyorum hep
ve öyle halsizimki beynim saman gibi oldu resmen
açık söylemek gerekirde bende korkmaya başladım bu durumdan !
dün yine hastaneye gittim eşimin zoruyla tanıdık bi doktor var anlattım
bir sürü tahlil istedi
ilaçlı tüm batın bt
akciğer filmi
6 tüpte kan aldılar
tahlillerimin hepsini yaptırdım sonuçlar bir kaç güne çıkıcak
kan sonuçlarımın bazıları çıkmış netten baktım
iyi kolesterol düşük kötü kolesterol yüksek totalde sınırda
ınr de sınırda
bunlarla alakalı olamaz heralde bu halim
neyse sonuçların hepsini alimde bakalım doktor ne dicek
hepinizi ayrı ayrı öpüyorum kendinize iyi bakın
benim içinde dua edin
canım yaaa çok üzgünüm ben çoktan cozuttummm.mersa ,dilaraya katılıyorum lütfen cozutmayalım
prensesperiyi anlıyorum. zeynepcim sen toparla bizi
zeynep ben hiç iyi değilim bişeyler düzeldi sanıyorum ama bir bakıyorum her şey aynı ve ben tamamen kendimi yemeye verdim 102 kiloyada böyle ulaşmıştım kendimden nefret etmeye başladım aynanın önünden bile geçmiyorum kaç gündür.yarın beni listeye koymayın yaaaa hem kendime zarar veriyorum hem takımaaa.zeynepcim ne yazimm gece saat 3 de yediğim nutellayımı çok kötüyüm böyle gidersem eski halime dönecem ama toparlanamıyorum burdan uzaklaşmak istemiyorum ama sizlere karşı olan sorumluluğumu yerine getiremiyorum beni bu hafta listeden çıkarsan zeynep ...mersa ablacım evet şimdik günün menüsünü senden bekliyorum.
sulecim yazacak menü yokki yazsam beni sopayla kovalarsınız ...öyle deme ya mersacım.
kendimizi zorlayalım biraz.
menünü yazıyomusun sen bakım
Canim buyuk gecmis olsun bu durumuna cok uzuluyorum.. bence sen hafif seyler yemeye calis.. Sekerli, nisastali seyler mideye agirlik yapar ve simis bi sekilde hissedersin.
Belki kucuk ogunler yesen, hafif seyler miden yavas yavas kendine gelir.. en azindan dene derim canim.. umarim en kisa zamanda duzelirsin..
Mersa, oyle deme.. hepimiz kotu gunler geciriyoruz.. Ama insallah hepimiz duzeliriz.. Ve en kisa zamanda toparlaniriz.. senide aramizda gørmek istiyoruz.. vazgecmek yok.
Aramiza insallah en kisa zamanda donersin.. seni 4 gozle bekliyorum..
Cok guzel ve cesitli bir menu olmus.. =) Baska menulerde kivi gormek beni mutlu ediyor cunku o kadar faydali ki... ozelikle cildimiz icin..:)))
Canim benim fazla sutlu urunler tuketmek guzel ama dikkat et yagli sutle yapilanlar onlarda kilo yapar biliyorsun.. yoksa super bi menu olmus.. sporda gelince uzerine harika..
aynen boyle devam..
ablacım ben de sopalıklardanım tek değilsin artıdayım bu haftacanım yaaa çok üzgünüm ben çoktan cozuttummm.
zeynep ben hiç iyi değilim bişeyler düzeldi sanıyorum ama bir bakıyorum her şey aynı ve ben tamamen kendimi yemeye verdim 102 kiloyada böyle ulaşmıştım kendimden nefret etmeye başladım aynanın önünden bile geçmiyorum kaç gündür.yarın beni listeye koymayın yaaaa hem kendime zarar veriyorum hem takımaaa.zeynepcim ne yazimm gece saat 3 de yediğim nutellayımı çok kötüyüm böyle gidersem eski halime dönecem ama toparlanamıyorum burdan uzaklaşmak istemiyorum ama sizlere karşı olan sorumluluğumu yerine getiremiyorum beni bu hafta listeden çıkarsan zeynep ...
sulecim yazacak menü yokki yazsam beni sopayla kovalarsınız ...
offf kızlar napacam bilmiyorum inanaınki utandığım için buraya gelemiyorum millet depresyona girer yemekten içmekten kesilir bense mutfağa kamp kurarım
kaptanım vekil kaptanlık görevini üstüme alıp 2 haftalığına öle yazarım seni ama.2 hafta sonra en geç seni geri kaptan olarak görmek istiyorum.elimden geleni yapmaya çalışacam.
gerisinide beraberce toparlarız artık senide takımıda.
ablacım inan en büyük zararı insan kendine veriyor.kendine kızlarına olan saygını düşün.kendini düşünmedin diyelim,koskoca bi sitenin yöneticisin insanların gözü önündesin sürekli.başarılı bi yöneticisin.ve insanlar seni ne iradeli kadın bu yaşında ama hala filinta gibi die bakıyolar.yılbaşı partisindeki havanı düşün.canım yaaa çok üzgünüm ben çoktan cozuttummm.
zeynep ben hiç iyi değilim bişeyler düzeldi sanıyorum ama bir bakıyorum her şey aynı ve ben tamamen kendimi yemeye verdim 102 kiloyada böyle ulaşmıştım kendimden nefret etmeye başladım aynanın önünden bile geçmiyorum kaç gündür.yarın beni listeye koymayın yaaaa hem kendime zarar veriyorum hem takımaaa.zeynepcim ne yazimm gece saat 3 de yediğim nutellayımı çok kötüyüm böyle gidersem eski halime dönecem ama toparlanamıyorum burdan uzaklaşmak istemiyorum ama sizlere karşı olan sorumluluğumu yerine getiremiyorum beni bu hafta listeden çıkarsan zeynep ...
sulecim yazacak menü yokki yazsam beni sopayla kovalarsınız ...
offf kızlar napacam bilmiyorum inanaınki utandığım için buraya gelemiyorum millet depresyona girer yemekten içmekten kesilir bense mutfağa kamp kurarım
canm bu hafta listeye senide alıyorum.yarın sabah kilonu yazıpta işe gidrsen sevinirim.Kizlar ben deneme suresinde oldugum icin bu cuma da benim kilolarim gecerli degil demi mi???
ablacım ben de sopalıklardanım tek değilsin artıdayım bu hafta
ne yapalım hepten mi salalım.
enerjin bi gidiyo bi geliyo. ama burda olmamız lazım.
1 kaşık pilavı yerken bile aklımda burası var.
160 kalorilik çikom var bidekızlar nasılsınız, hava çok güzeldi. 2 saat gezindim durdum kardeşimle.
tempoluyduk baya.
ama menü kayık.
s: 1 yumurta,6 yeşil zeytin, yaklaşık 1 dilim ekmek, peynir
a: 1 portakal
ö: 1 kase ıspanak yemeği, yarım lavaşlı çiğ köfte
a: 8 galeta(dilaranın 8 ekleri geliyor aklıma), 2 lokma simit, light kola
a: 4-5 siron(sarma yufka) ,salata, leblebi
öğlene kadar gayet güzel götürmüşsünde akşam gemi yanbatmış:)şu börek çöreklerinin yanına meyve felan eklesen en azından okadar cok götrmzssin karbonhidratları.kızlar nasılsınız, hava çok güzeldi. 2 saat gezindim durdum kardeşimle.
tempoluyduk baya.
ama menü kayık.
hu huh uh komşu noluyooo öle?toparlanalım dedim şulem daha beeter dağılalım değil.bak birazdan benm menüme nasıl toparlamışım:))160 kalorilik çikom var bide
baya boş bi menü olmuş sebze mmeyve hiç yok.ama abartı değil.tatil sonrası herkes burda olacak inşallah.Kızlar naberrrrrr,
15 tatilden sonra paylaşımlarım düzene girecek ama beni şuaralar mazur görün
misafir dolu evim giremiyorıum kk ya
haftaya şehir dışındayım
ama okullar başlayınca herşey -süper olacak
mersacım , bak beni çok üzdün yazdıklarınla canım biz senden ilham aldık lütfen
yanımız da ol ,
kızlar bu gün sabah : 2 dilim sucuk yarım dilim ekmek
ara yok öğle 1 simit malesef akşam yemek teydim dışarıda
iskender yedim ama pidelerini yemedim
bu arada Dilara nerde ?
kızlar nasılsınız, hava çok güzeldi. 2 saat gezindim durdum kardeşimle.
tempoluyduk baya.
ama menü kayık.
bu arada Dilara nerde ?
kızlar bugün avmye gittik.heryer yağmr sel su olunca ancak oraya takılabildik
pantolon alıyım kendime dedim ve bi türlü istediklerim olmadı yine 31 beden keten aldım yine.çok sinirlendim kendime.
tabi ilk baş ters tepti bu yarın toparlanacam geri inşa.
bugünki menüm:
sabah:2 dilim ekmek,1 kaşık zeytin salatası,2 dilim peynir,2 dilim ayva reçeli,1 dilim yumurta
öğle:küçük bi dilim pizza
sonra:yarım dilim dondurmalı künefe(hataya gelipte yemeden dönmek olmaz dedim ve yedim)
ara:1 kivi
akşam:1 tabak yoğurtlu brokoli haşlama
ara:misafirlikte 1 kase patlamış mısır,yarım kase kızımın artan çorbası
şimdi ip atlıycm.sonra geri dönerim öpyrm hepinizi.
dilara takıma en yakın zamanda uğrayıp menünü paylaşmanı istiyorum tatlım .ne alemdesin?
ben saysam ooohhoooo keşke olsa da yesek eklerr yaaa valla cok istedim
burdayım ama bu hafta cok kötüyüm dün 1 bugün 2 sınavım vardı . evim okula 2 saat git gel tüm günümü alıo. daha yeni uyandım yarın 3 sınavımm var ve sabah 8.30 da baslıor. evden 6 da cıkcam demek oluor 2 ye kdr calısıp uyucamcok da kötü geçio
pskikolojim bozuldu kendimi yemeğe verdim ama tartıldım
gene 79um.. simdi yazim de sabah yazamam aslnda hafta basında 78.5 tum ama aldım. gerçi tkmıorm su sınavlar bitse de üüff valla şiştiimmmm
geri döncem paylaşımlarımla merak etmeyin ve özllkle de sen yeni kaptanım zeyneppcm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?