Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Avokado: B6 vitamini deposudur. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Tok tutan avokadoyu kendinizi aç hissettiğiniz zamanlarda yiyebilirsiniz.

Çavdar Ekmeği: Yapılan diyetlerin hepsinde kepek ekmeğinden bahsedilse de aslında çavdar ekmeğinin tok tutan etkisi yadsınamaz. Hatta beyaz buğday ekmeğine göre yüzde 50 oranında daha fazla doyma hissi verir.

Böğürtlen: Kendinizi aç hissettiğinizde bir kase yoğurdun içine karıştıracağınız böğürtlen sizi bir süre tok tutar. Böğürtlen çok fazla antioksidan içerir, bu nedenle de yararlıdırlar.

Sardalya: Protein deposudur. Kan şekeri seviyesinin dengelenmesini sağlar. Bu sayede tokluk hissi verir. Ayrıca metabolizmanın harekete geçmesini sağlar.

Elma: Yapılan diyetlerde ara öğün olarak elma tavsiye edilir bunun nedeni ise tok tutucu özelliğinin olmasıdır. Kalorisi az olan elmayı acıktığınızda yerseniz bir süre daha tok hissedersiniz.

Kepekli Makarna: Günlük gıda tüketiminde önemli bir yere sahip olan lifli besinlerdendir. Bu besinler yendikten sonra hacimlerinin yüzde 20’si kadar genişleme özelliğine sahip oldukları için tokluk hissi verirler.

Esmer Pirinç: Kan şekerini dengede tutarak açlık hissinin önüne geçen karbonhidratların başında gelen esmer pirinç, uzun süre acıkmamanızı sağlar. Bu nedenle yemeklerinizde esmer pirince yer verin.

Badem: Günde iki avuç düzenli olarak yenecek bademin, tokluk hissi vererek obeziteye karşı müzadelede yararlı olduğu yapılan araştırmalar ile kanıtlanmış bir gerçek.

Brokoli: Brokolide vücuttaki insulin dengesini koruyan krom bulunur. Kan şekerinin düşmesini engelleyen krom sayesinde açlık hissetmezsiniz.

Yumurta: Çok pişmiş yumurta da tok tutan yiyecekler arasındadır. Hazırlanması kolay olan yumurta protein açısından da zengindir. Protein sizi tok tuttuğu için kolay kolay acıkmazsınız

Donmuş Yoğurt: Dondurma isteğinizi donmuş yoğurt yiyerek karşılayabilirsiniz. Meyveli donmuş yoğurt yediğinizde hem karnınızı tok tuttuğunu hissedecek, hem de fazla kalori almamış olacaksınız.

Sebze Çorbası: Çorba, atıştırmak için ideal olmasa da az kalorisi ve tok tutan etkisi ile idealdir. Acıktığınızda bir kase çorba açlığınızı bastırır.

Çilek: Canınız çok fazla tatlı istediğinde bir kap dolusu çilek yiyebilirsiniz. Çileklerin üzerine bir tatlı kaşığı pudra şekeri de dökerseniz tatlı yemiş kadar olursunuz. Ayrıca çilek tok hissetmenizi sağlar.

Balık: Balıkta bulunan iyot, tiroit hormonlarının yapımı için gereklidir ve açlık duygusunun gelişmesini engeller.

Ihlamur: Yemek saatine yakın içilen ıhlamurun, hastalıklara faydasının yanı sıra iştahı kapatan etkisi de var.

Greyfurt: Diyet yapıyorsunuz uzak durmanız gerekenlerden biri de greyfurttur. Kansere karşı koruyucu olan greyfurdun kötü yanı iştah açıcı özelliğinin de bulunmasıdır.

Karalahana: Karaciğer ve bazı kan kanseri türlerine de iyi gelen kara lahana, ayrıca iyi bir iştah açıcıdır.

Patates: Patatesin yapısında bulunan bileşikler kan basıncını düşürücü etki gösterir; bu nedenle glisemik endeksi yüksek olan yiyecekler arasında bulunan patates, özellikle kızartma şeklinde pişirilirse çok çabuk acıkmanıza neden olur.

Kırmızı Biber: Kolesterolü önleyici özelliği bulunan kırmızı biber iştah açar. Bu nedenle acı bir yemek yediğinizde doyduğunuzu çok kolay anlayamazsınız.

Nohut: Mideyi temizleyerek iştah açan nohut, sağlık açısından yararlı olsa da kilo verirken çok fazla tüketilmemesi gereken bir kurubaklagildir.

İncir: Kilo aldırıcı özelliği bulunan incir iştah açar, bu nedenle diyet döneminde yemeniz tavsiye edilmez.

Havuç: Havucun kalorisi ve glisemik endeksi diğer sebzelere göre daha yüksektir. Bu nedenle acıktırıcı özelliği olan havucun diyetlerde bulunmaması gerekir.

Alkol: Alkollü içeceklerden uzak durmaya çalışın. Alkollü içkiler, size kalori kazandırırken iştahınızın açılmasına neden olur.

Tuz: Tuz iştah açıcı özelliğe sahiptir. Çok tuzlu bir besinin ardından tatlı yeme isteğinin doğması, kan şekerinizdeki dalgalanmalar yüzündendir. Özellikle diyette tüketimden kaçınılmalıdır.

Tarçın: Kokusuyla özellikle tatlıların vazgeçilmezi olan tarçın da çok çabuk acıktıran baharatlardandır.

Mısır: Glisemik endeks değerinin yüksek olması nedeniyle kan şekeri seviyesini yükselten mısır, yendikten sonra açlık hissi uyandırır. Bu nedenle diyet yapanların uzak durması gereken bir besindir.

tarçın kan şekerimizde düzenliyor.acı biberde metebolizmamızı hızlandırıyor.ben özellikler bunları çok sık kullanıyorum.iştahım hep var zaten:))))

süpersin tatlım gitsin kilolar gelsin cıtır fransız gelin:)

kızlar misafirim vardı bugün.
bilgisayarım problemli eşim yazdı kilomu da.
mızmızlanıyo bilgisayarda işim var diye. yedik sanki.
yarın görüşmek üzere.

rekoru ben kiridm canim çok mutluym valla bugun

bugün ne yediğimi yazmiim çünkü çok yediimmm =))
bugün eşimin doğumgünüydü, akşam yemeği pasta kola =)) hiç saymayayım,
yarın telafi etcemmm

eyvah eyvah acil por yap yak onlari canim

Sevgilim kapıma sevdiğim kurabiyelerden dolu bir kutu bırakıp beni aradı,pofff
Yeter kendine işkence ettiğin diyor,yicem diye söz verdiiiiimve de yedim

aa bak hiç iyi olmamis bu o kurabiyeleri hemen birilerine ver canim yoksa yiyip sisersinnn

Bu akşam neden kimse yok burda,hatta akşama kadar kimse olmamış sanki.
Biz kaçıncı olduuuk :))

artık takımda kimseler yok nedense paylaşım artmıyor

ilk gün çok güzel olmusta ikinci gün pek parlak değil

güzel canım

bugün ne yediğimi yazmiim çünkü çok yediimmm =))
bugün eşimin doğumgünüydü, akşam yemeği pasta kola =)) hiç saymayayım,
yarın telafi etcemmm

canım bugun toparlanmıs menüler bekliyorum senden haftaya listede görmeyi istiyorum seni

ahh o sevgilin yokmu öldürecek beni kalorisiz şeyler bıraksın mesela çiçek o zaman hep beraber seviniriz

menü güzel bende kocaman tebrik ediyorum canım

kızlar misafirim vardı bugün.
bilgisayarım problemli eşim yazdı kilomu da.
mızmızlanıyo bilgisayarda işim var diye. yedik sanki.
yarın görüşmek üzere.

hayatım bu aralar diyet modundan çıktın sanki.daha sık bekliyorum seni takıma.toparlanmıs menüler yaptıgın leslie leri görmeyi umuyorum yine hadi şulem çok güzel ilerliyordun sakın bırakma bak artı haftaların çogalmaya başladı emeğine yazık olmasın

kızlar 3. lüğümüzü tebrik ederim nasıl olduk anlamadım.çok parlak bir hafta değildi halbuki :44:

dün şortum geldi.içinde tuz da göndermişler yagı yapmaktan vazgeçtim şimdilik.bugunden itibaren spor yaparken tuzu sürüp şortla yapacagım bakalım haftaya nasıl bir sonuç alacagım :44:

bugun ölçülerimi alacagım.benimle birlikte ölçü alıp öyle ilerlemek isteyen varsa katılabilir

yarın telafi edelim ya bende bugün çok kötü yedim.midem cok şiş şu an

evet canım.. dün bi yaramazlık yaptık.. olsun cuma günü die ödül oldu.. eski disiplinimze geri döncez.. komşulara kocalara uymicaz

vaayyy.. çok düşünceli bi sevgili =)) ama bu romantik oyunlar seni caydırmasın canım, yılmaaa

ben de tebrik ederim canım, harikasın, nice nice 1,5 lara

eyvah eyvah acil por yap yak onlari canim

cumartesi itibariyle başladım canım.. bugün bol spor işallahh

canım bugun toparlanmıs menüler bekliyorum senden haftaya listede görmeyi istiyorum seni

wuuu.. bekleyin geliyorum o zaman
yazıcam akşama öğünlerimi sporcuklarımı

tebrikler canımm...
ben de 28şubatta ölçülerimi yazıp koydum kenara.. daha bakmadım. biraz daha geçsin bakalım
kolumu bacağımı her yerimi ölçtüm valla

ben bileğimden bile zayıfladım.saatim bollaştı.kemerde 2 delik geriye takmaya başladım ama kg da bir ilerleme yok.tam muamma anlamadım :44:

Canım bak ben sinameki için hiç hoş şeyler duymamıştım.Kullanmayı bıraktıktan sonra tıkıyormuş.Bağırsaktaki bazı tüyleri yokediyormuş,dikkatli kullan bence.

sinamekiyle ilgili yazıları okudum, fırsat olmadı burda yazmaya
dediğin gibi su gibi içilmiyormuş=)
Sinamekinin Faydaları

- Soğuk yada sıcaktan dolayı çatlamış ciltlere iyi gelmekte.

- Kasları, adaleleri açar.

- Şaça olan faydası ise; saçların çıkmasını sağlar, gürleştirir.

- Bit oluşumunu önler.

- Şahtere otu ve sinameki vücutta bulunan yakıcı sıvıları yumuşatma özelliğine sahiptir.

- Safrayı ve balgamı söktürmekle beraber mafsalların en uç noktalarına kadar işler.

Bu kadar faydası olan sinamekinin birkaç tane de zararı bulunmakta kullanırken zararlarına karşı azami dikkat etmek gerekir.

Sinamekinin Zararları

- Bağırsak tembelliğine sebep olabilir.

- Kolit ve spastik kabızlığı durumlarında kullanımı iyi olmaz.

- Bağırsak mukozasını tahriş edebilir.

- İlaç emiliminde zorluk yaşatabilir.

- Aşırı kullanımında potasyumu azaltarak kalp kaslarını olumsuz yönde etkileyebilir.

- İçeriğinde bulunan sennozit adlı maddeden dolayı boşaltım sistemini harekete geçirici özelliği vardır bu yüzden kullanımında aşırı dikkat etmek gerekir.

Sinameki Otunun Kullanımı

Eczanelerde tablet olarakta bulunmakla birlikte 3-4 gr sinameki yaprağını suda demledikten sonra kullanılmalıdır.

**bu da başka bir siteden
ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

hamile değilim ama, her an olabilrim de :) iyi ki söyledin canım

ben bileğimden bile zayıfladım.saatim bollaştı.kemerde 2 delik geriye takmaya başladım ama kg da bir ilerleme yok.tam muamma anlamadım :44:

önce bileklerden başladın kilo vermeye demek
ama kemerin geri gitmesi sıkılaşmaktna kaynaklanıyordur canım, o kadar spor yaptık
belimdeki rahatlamayı ben de hisssediyorum, süpper bişey
bel diye bişey kalmamıştı, balkon olmuştu yavaş yavaş çıkıy ortaya

aynen benimde bel oyuntum ortaya çıkmaya başladı gögüs bel popo aynı ölçülerdeymiş haberim yokmus

ben çıkıyorum birazdan pazartesine kadar yokum.kaçamak yapmayın spor yapın ohhh

şule özellikle seni bekliyorum

öpüyorum hepinizi :16
:

:))sorma onu ya.bendede aynı pantolonlar gayet rahat oluyor ama hala gre gr gidiyor.durmadan pantolon değiştiriyorum.başladım başlıyalı 3 pan bedeni değiştirdim.kilo 7,5 gitti ama.spor saolsun sanırım ama ben artık 60 kilo olmak istiyorum.
bugün yabanmersinide yemeye başladım yağ yakmak acısından.kan şekerini de düşürüyormuş yemekle birliktede tüketiyorum.bu hafta baya sıkacam boğazımı her hafta söz veriyorum olmuyo.artık yok kaçamak felan.cıssssssssssss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…