- 9 Ocak 2012
- 1.739
- 12
- 158
Özlem Sarıoğlu
Yağ yakmak amacıyla yapılan ve fazla kiloları verdirdiğine inanılan yöntemlerin çoğu yanlış. Bu yöntemler ile sadece kendinizi yakarsınız, yağlarınızı değil!
İş stresi ve yoğunluk yüzünden hareketsiz geçen yaşantımız, birçok fizyolojik rahatsızlığa sebep olmaktadır. Bunların başında gelen şişmanlık ise fiziksel olduğu kadar sosyal hayatımızı da etkilemektedir.
Kilo vermek için onlarca farklı yöntem uygulanmakta ama bunları çoğu yanlış bilgilere dayanmakta ve kilo verdirmekten başka her şeye yaramaktadırlar. Şişmanlıktan kurtulmak için uygulanan yöntemler kilo vermeye yönelik olmamalıdır; yağ kitlesini azaltıp kas kitlesini artırmaya yönelik olmalıdır.
Yağ yakmak için kime sorsak herkes bir şey söyleyecektir; sabah aç karna ılık suya limon sıkıp içmek, maydonoz suyu içmek, masaj yaptırmak, 3-5 günlük şok diyetler... Bunların işe yaradığını düşünseniz bile hiçbiri yağ yakmaz. İşte şu yöntemler yağ yakmaya yaramıyor...
Sauna: Vücuttaki su kaybını sağlayan yöntemlerdendir. Vücut suyunu azalttıkça, yağ yakmak daha zor olacaktır.
Diüretik ilaç ve çaylar: Diüretik maddeler veya çaylar, vücutta yağ yakmamızı sağlamaz; sadece vücut suyunun idrar yoluyla vücudun dışına atılmasını sağlar.
Aç kalmak: Gerekli gıda maddelerini almadan uygulayacağınız yöntemler, vücudunuzdaki kas kütlesinin azalmasına sebep olurken, yağ kitlesinde bir değişim görülmeyecektir. Kaslar vücudunuzda yağ yakan fabrikalar olduğuna göre, yağ yakmak için kas kitlemizi kaybetmemiz gerekmektedir.
Masaj: Dolaşım sistemini ve kaslardaki gerilmeleri rahatlatmak için uygulanan manipulasyonlar, vücudumuzdaki yağı yakmayacağı gibi, vücut yağını bir yerden bir yere de taşımaz.
Karbonhidratsı z beslenme: Karbonhidrat insanların mutluluk kaynağı olmasının yanında, vücut için önemli bir besin maddesidir. Karbonhidratlar vücudumuzda su tuttuğu için, şişman insanlar yememektedir. Önemli olan kilo kaybı değil yağ kaybı olduğuna göre, karbonhidratsı z vücudun yağ yakmayacağı bilinmelidir.
Yüksek tempolu egzersizler: Yüksek tempolu egzersizlerle vücudumuzda daha fazla karbonhidrat, daha az yağ yakılacağı unutulmamalıdı r.
Ağırlık çalışmaları: Ağırlık çalışmaları yağ yakmamızı sağlamaz, ama kas kitlesini reaksiyona geçireceği için yağ yakmada destekleyici bir faktör oluşturacaktır.
Kısa süreli diyetler: Kısa süreli diyetlerle vücudumuzda yağ yakamadığımız gibi, diyeti bıraktığımızda vücudumuzdaki yağ artışı hızlanacaktır. Kısacası tüm bu yöntemlerle vücudumuzda biriken istenmeyen yağlardan kurtulmamız mümkün değildir. Vücudumuzun sağlıklı olarak yağ yakabilmesi için egzersizin ve doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılması ve hayat boyu devamı gereklidir.
Kalıcı zayıflamanın en ideal ve doğru yöntemi, doğru kalori yöntemidir. Kısa dönemde bin kalorilik bir kısıtlamadan ziyade uzun dönemli, kalıcı günlük 300 kalorilik bir kısıtlamanın sonuçları çok daha başarılı ve kalıcıdır. Bu 300 kalorilik gizli ancak etkili kısıtlama için tamamen öğünler dışında tükettiğiniz şekerli içecek, bisküvi, kek vb. ürünleri hedef alabilirsiniz. Bir bardak şekerli içeçek, bir paket bisküvi ve ortalama bir dilim kek en az 300 kalori içerir. Günlük 300 kalorilik kalıcı bir kısıtlama ayda net bir kilogram yağ (bir kilo vücut yağı yaklaşık 8500 kaloridir) demektir.
Egzersiz ile desteklenmeyen kilo kayıpları vücutta yağ dokusundan çok kas dokusunun azalmasına neden olur. Uzun dönemde geri alınan kilolar ise genellikle yağ şeklindedir. Fiziksel olarak aktif olmak kalori harcamanın ve dolayısı ile sağlıklı kilo vermenin önemli bir yoludur.
Özlem Sarıoğlu
Yağ yakmak amacıyla yapılan ve fazla kiloları verdirdiğine inanılan yöntemlerin çoğu yanlış. Bu yöntemler ile sadece kendinizi yakarsınız, yağlarınızı değil!
İş stresi ve yoğunluk yüzünden hareketsiz geçen yaşantımız, birçok fizyolojik rahatsızlığa sebep olmaktadır. Bunların başında gelen şişmanlık ise fiziksel olduğu kadar sosyal hayatımızı da etkilemektedir.
Kilo vermek için onlarca farklı yöntem uygulanmakta ama bunları çoğu yanlış bilgilere dayanmakta ve kilo verdirmekten başka her şeye yaramaktadırlar. Şişmanlıktan kurtulmak için uygulanan yöntemler kilo vermeye yönelik olmamalıdır; yağ kitlesini azaltıp kas kitlesini artırmaya yönelik olmalıdır.
Yağ yakmak için kime sorsak herkes bir şey söyleyecektir; sabah aç karna ılık suya limon sıkıp içmek, maydonoz suyu içmek, masaj yaptırmak, 3-5 günlük şok diyetler... Bunların işe yaradığını düşünseniz bile hiçbiri yağ yakmaz. İşte şu yöntemler yağ yakmaya yaramıyor...
Sauna: Vücuttaki su kaybını sağlayan yöntemlerdendir. Vücut suyunu azalttıkça, yağ yakmak daha zor olacaktır.
Diüretik ilaç ve çaylar: Diüretik maddeler veya çaylar, vücutta yağ yakmamızı sağlamaz; sadece vücut suyunun idrar yoluyla vücudun dışına atılmasını sağlar.
Aç kalmak: Gerekli gıda maddelerini almadan uygulayacağınız yöntemler, vücudunuzdaki kas kütlesinin azalmasına sebep olurken, yağ kitlesinde bir değişim görülmeyecektir. Kaslar vücudunuzda yağ yakan fabrikalar olduğuna göre, yağ yakmak için kas kitlemizi kaybetmemiz gerekmektedir.
Masaj: Dolaşım sistemini ve kaslardaki gerilmeleri rahatlatmak için uygulanan manipulasyonlar, vücudumuzdaki yağı yakmayacağı gibi, vücut yağını bir yerden bir yere de taşımaz.
Karbonhidratsı z beslenme: Karbonhidrat insanların mutluluk kaynağı olmasının yanında, vücut için önemli bir besin maddesidir. Karbonhidratlar vücudumuzda su tuttuğu için, şişman insanlar yememektedir. Önemli olan kilo kaybı değil yağ kaybı olduğuna göre, karbonhidratsı z vücudun yağ yakmayacağı bilinmelidir.
Yüksek tempolu egzersizler: Yüksek tempolu egzersizlerle vücudumuzda daha fazla karbonhidrat, daha az yağ yakılacağı unutulmamalıdı r.
Ağırlık çalışmaları: Ağırlık çalışmaları yağ yakmamızı sağlamaz, ama kas kitlesini reaksiyona geçireceği için yağ yakmada destekleyici bir faktör oluşturacaktır.
Kısa süreli diyetler: Kısa süreli diyetlerle vücudumuzda yağ yakamadığımız gibi, diyeti bıraktığımızda vücudumuzdaki yağ artışı hızlanacaktır. Kısacası tüm bu yöntemlerle vücudumuzda biriken istenmeyen yağlardan kurtulmamız mümkün değildir. Vücudumuzun sağlıklı olarak yağ yakabilmesi için egzersizin ve doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılması ve hayat boyu devamı gereklidir.
Kalıcı zayıflamanın en ideal ve doğru yöntemi, doğru kalori yöntemidir. Kısa dönemde bin kalorilik bir kısıtlamadan ziyade uzun dönemli, kalıcı günlük 300 kalorilik bir kısıtlamanın sonuçları çok daha başarılı ve kalıcıdır. Bu 300 kalorilik gizli ancak etkili kısıtlama için tamamen öğünler dışında tükettiğiniz şekerli içecek, bisküvi, kek vb. ürünleri hedef alabilirsiniz. Bir bardak şekerli içeçek, bir paket bisküvi ve ortalama bir dilim kek en az 300 kalori içerir. Günlük 300 kalorilik kalıcı bir kısıtlama ayda net bir kilogram yağ (bir kilo vücut yağı yaklaşık 8500 kaloridir) demektir.
Egzersiz ile desteklenmeyen kilo kayıpları vücutta yağ dokusundan çok kas dokusunun azalmasına neden olur. Uzun dönemde geri alınan kilolar ise genellikle yağ şeklindedir. Fiziksel olarak aktif olmak kalori harcamanın ve dolayısı ile sağlıklı kilo vermenin önemli bir yoludur.
ellerine sağlık kuzucum.taze kana ihtiyacımız var.ii katılım olsunda sorun deil.bizim fazlalıklarımız herkeslere yeter.Zeynebim yarışmaya katılmak isteyenleri takip et demiştin ya aslında daha fazla kilolu arkadaşlar olsun diye beklemiştim ama 6kilo vermek isteyen bi arkadaşı çağırdım izninle:)
Aslında şöe hedefi büyüş 80li 90lı kilolarda bikaç arkadaş bulsak motivasyon süper olacak.
Pelis ne kadar iyi gelmişti,nerde kaldıki acaba onu çok merak ediyorum,sıkıntılı ayrılmıştı
hoşgeldin tatlım zeynep ben.hoşgeldin canım,
takım kaptanımız zeynepece.
O sana kuralları anlatır.
En büyük beklentimiz diyetini sadık kalıp booool bol paylaşım yapman:)
Hergün menümüzü ve sporumuzu paylaşıp birbirimizin hatalarını görünce uyarıyoruz,destekliyoruz,motive ediyoruz. Günlük hayatımızıda anlatıp dedikodumuzuda yapıyoruz:)
Yani kısacası bi takımız işte:)
Sende aramıza hoşgeldin.
Bize kendini anlatır mısın,ne yaparsın ne edersin,nasıl kilo aldın,boyun kaç kilon kaç?
tatlım yeni gördm daha.öğlen kızımla uğraşmaktan giremedim.düzeltiriz hatamızı sorun deil tatlım.bi yoklayım bakalım.Zeynepcim estentenen gecen hafta 67,2 bugün ise 66,6 olduğunu söyledi,sanırım yanlışlık var.
inşallah tatlım.spor yapmanda cok güzel.kararlı ve azimli bi yüe dahaaaaAy çok iyi olur oluşturalım en sonunda fıstık gibi olalım gerçi bedenim 38-36 ama olsun 34e kesinlikle düşmeliyim boyum yok zaten gitmelii bu kilolar. Pilates yapmaya çabalıyorum kendi çapımda. Online plates yaz kampına katıldım. Videolarla takip ediyorum. Bi yerden başlamak lazım dedim :)
bende dukanda öle olmuştum:)haticeye deil neticeye bakalım.1,5 kaldı.sonra devam edecen demi?çook teşekkür ederim canım iddaayı kazanmk için 6 günüm ve 1 buçuk kilom kaldı. bu diyet ve sizler olmasa kesinlikle başaramazdım. ama artık tavuk görmek istemiyorum resmennnnnn öğğğ
çok az olmuş tatlım ya.sabah az başlıyorum ben akşama kadar oşuyorumsabah:
salata ve tuzsuz haşlanmuş 1 yumurta
öğlen
1 kase cacık
ve zorla yenilen bir kaç ufak parça yağsız tuzsuz tavuk göğsu buhulaması
akşam:
yok.
ellerine sağlık bebişimKızlar topiğimizin geçmişinde çok güzel bilgiler var tavsiye ederim
KALORİ YAKMANIN KOLAY YOLLARI
1. Elinizi abur cubura değil, suya uzatın. İştahınızı yatıştırmanın elinizdeki en ucuz, en emniyetli yolu bu…
2. Dolaplarınızı boş tutun. Hem paradan hem de sizi caydıracak şeylerden tasarruf etmiş olursunuz. Etrafınızdaki yiyecek çeşitlerini azaltmanız sizi gereksiz yere atıştırmaktan alıkoyar.
3. İlham verici bir şeyler yapın. Kilo verdiğinizde giymekten büyük keyif alacağınız bir elbiseyi buzdolabınızın kapağına yapıştırıp kendinizi teşvik edebilirsiniz.
4. Baharatları istediğiniz gibi kullanın. Araştırmalara göre, zencefil, kırmızıbiber, pul biber gibi baharatlar ve bunlar ile yapılan soslar vücudunuzun yağ yakma kabiliyetini %25 oranında artırabilir.
5. Kilo vermek için uyuyun. Uykunuzu yeteri kadar almanız, daha çok enerji elde etmek için yemek yemenizi engeller. Yapılan son bir araştırmaya göre, yeterince uyuyan bir kadının metabolizması %40 oranında artmaktadır.
6. Gece mutfak ziyaretlerine bir son verin. Araştırmacılar karanlık odaların ve gecenin karanlığının bizi daha fazla yemeye sevkettiğini belirtiyorlar. Yatağa bir saat erken girmeyi deneyin. Evinizde daha neşeli, parlak ışıklara yer verin, hem daha mutlu olacak hem de daha az atıştıracaksınız.
7. Kahvaltıyı kesinlikle aksatmayın. Gün için gereken enerji yakıtınızı almanızı ve öğle yemeğinde kendinizi daha az aç hissetmenizi sağlar.
8. Doğru bir biçimde atıştırın. Sert bir şeker 20 kalori civarındadır, tüketme süresi 20 dakikaya kadar çıkabilir. 400 kalori içeren bir dondurma külahı ise on dakikaya kalmadan midenizde olur.
9. İçinizden çılgınca yemek yemek geliyorsa, size kendinizi iyi hissettiren müzikler dinleyin. Araştırmacılar müziğin beyindeki, en sevilen yiyeceği yemenin etkilediği merkezi harekete geçirdiğini belirtiyorlar.
10. Yeşil çay için. İsviçre Üniversitesi’nde yürütülen araştırma sonuçlarına göre, yeşil çay içmek vücudun yaktığı kalori miktarını artırıyor. Günde üç fincan tüketmeye çalışın.
11. Yediğiniz şeye yoğunlaşın. TV izlerken, bir şeyler okurken, ders çalışırken veya e-mail’lerinizi cevaplarken yiyecekleri gözünüzden uzak tutun.
12. Dışarı çıkın. Günde en az yirmi dakikanızı dışarıda oturarak veya yürüyerek geçirin. Güneş ışığı içinizdeki yeme istediğini kontrol etmenize yardımcı olur.
ALINTIDIR
sabah:
salata ve tuzsuz haşlanmuş 1 yumurta
öğlen
1 kase cacık
ve zorla yenilen bir kaç ufak parça yağsız tuzsuz tavuk göğsu buhulaması
akşam:
yok.
Kızlar kilo çizelgesi yaptım ama 46ya kadar inebiliyormuşBenim hedefim 44-45 haberiniz olsun
canlarım menüceğizim:
sabah:2 peynirli yumurta
ara:1 kase patlıcan yemeği
öğle:1 tabak makarna yoğurtlu,salata
ara:1 avuc ceviz,4 bisküvi
akşam:4 kaşık mantar sote,1 kase corba
ara:4 dilim karpuz
ara:kızımın artan2 kaşık yoğurtlu makarnası.
Menümü unutmuşum ya o kadarda çene yaptım bide:)
kahvaltıda canım bişey istemedi sadece karpuz yedim o yüzden bi öğle yemeği ihtiyacım oldu bugün.
Öğlen
3köfte,1 dilim ekmek,domates,azıcık turşu ve bi bardak fantaaa:|
akşamds sebzeli yoğurtlu makarna
daha sonra çay içerken biraz çekirdek yedim.
2gündür spor yapamıyorum,şu temizlik günü belimi mahvetti.
Evde bi alet var onu çalıştırıp duruyorum ağrısı hafifliyor biraz.
Ayrıca hava çok sıcak ya,adana sıcağında haziran temmuzda spor yapmak kalp krizine davetiye oluyor herhalde:)
Kızlar kilo çizelgesi yaptım ama 46ya kadar inebiliyormuşBenim hedefim 44-45 haberiniz olsun
Ben onu bi türlü beceremedim:) bravo
Önemli değil canım geri dönüp okuyup paylaştıkların için çok teşekkürler.Ay kızlaaar bende hata verip duruyordu ama aynı mesaj bikaö defa çıkmış,görüntü kirliliği için kusura bakmayın.
Canım normal bir insanın yemesi gereken bir menü gibi geldi bana güzel olmuş hem dengeli duruyor hem de orada gördüğüm bisküviyle bu tip atıştırmalıklara olan ihtiyacını gidermişsin. Afiyet olsun.canlarım menüceğizim:
sabah:2 peynirli yumurta
ara:1 kase patlıcan yemeği
öğle:1 tabak makarna yoğurtlu,salata
ara:1 avuc ceviz,4 bisküvi
akşam:4 kaşık mantar sote,1 kase corba
ara:4 dilim karpuz
ara:kızımın artan2 kaşık yoğurtlu makarnası.
Afiyet olsun canım. Fanta zaralı şey biliyorsun asitli boyalı şekerli su diyorum kendisineMenümü unutmuşum ya o kadarda çene yaptım bide:)
kahvaltıda canım bişey istemedi sadece karpuz yedim o yüzden bi öğle yemeği ihtiyacım oldu bugün.
Öğlen
Ayrıca hava çok sıcak ya,adana sıcağında haziran temmuzda spor yapmak kalp krizine davetiye oluyor herhalde:)
Hakikaten çok sıcak canım. Bir kaç hafta sonra İzmir'e gideceğim orada ölürüm artık sıcaktan.kızlar hepinize günaydın allahım nasıl sıcak var sormayın fena ya...
öncelikle hepinizi tebrik ediyorum...galanthus verdiğin kilolarla yine süpersin ama geçmişte gözüme çarptı tekrar dönüp bakıcamda yedijklerinde gerekli besinleri al istersen yine azalt ama bence alman gerekenleri yeterli miktarlarda al olur mu?
menümü yazmak istemiyorum ama haftaya bende platese başlıycam bilginize spor kulübüne değil ama evde yapcam videolarla tlefonuma yüklerim artık..
menümü yazıyım ben
sabah
peynir.zeytin (3),1,5 dilim ekmek açık çay
öğlen
taze fasülye yarım porsiyon,makarna yanına koydum az yemek için(2kşk)
ara
şeftali
ara
soda
akşam
bulgur pilavı tam 3(kşk), bide tavuk ama tavuğu sıfır yağsız bulgur pilavınıniçinde pişirmişler harika olmus bi tane kanat yedim sadece
spor yapmadım yapmış kadar oldum çocuklarla oynadım
Günaydın desem öğle olduama neyse canım günaydın hepimize
Guardedlie Tebrik ederim canım Kuzusununzuzusu gibi ben de bir türlü beceremedim. Yaptığım tüm çizelgelerde aynı sorun oldu ne zaman siteye koyacak olsam uygun formatta değil dedi
Önemli değil canım geri dönüp okuyup paylaştıkların için çok teşekkürler.
Canım normal bir insanın yemesi gereken bir menü gibi geldi bana güzel olmuş hem dengeli duruyor hem de orada gördüğüm bisküviyle bu tip atıştırmalıklara olan ihtiyacını gidermişsin. Afiyet olsun.
Afiyet olsun canım. Fanta zaralı şey biliyorsun asitli boyalı şekerli su diyorum kendisineama insanın canı çekiyor. Bilirsin o kaçamaklar bende var. ama bu hafta çok kararlıyım :)
Hakikaten çok sıcak canım. Bir kaç hafta sonra İzmir'e gideceğim orada ölürüm artık sıcaktan.Platesin şimdiden hayırlı olsun, menün de güzel duruyor meyveni sebzeni etini karbonhidratını yemişsin afiyet olsun. :)
Bende asitlilerden uzak duruyorum aslında ama çok sıcak ya masada görünce buz gibi dayanamadım bende:)canım yediklerin sanki azcık az olmuş gibi miğdem bulanıyodur almıyordur fakat yediklerine dikkat et zaten hava sıcak iyi kötü olma
sen yine bi çizelge yapabilmişsin malesef ki ben onuda yapamadım
akşam kızının makarnasıda süper olmuş yemedi anlaşılan cimcime bal peteği nasıl güzeldir o şimdi allah bizede nasip etsin inşallah... herhalde yaşabilinecek en nasir duygulardan biridir.menünde bnce gayet güzel az ama bi çok şeyden yemişsin besinlerin hepsinden almışsın ne güzel
ben adanaya geçtiğimiz ekim ayında geldim o zaman bile cayır cayırdı mahvolmuştuk yarışmaya hazırlanırken 3 vantilatörle hazırlandık anca... dikkat et temizlik yüzünden hepimiz sakata çıkıcaz yok perdesi yok duvarı camı dolabın altı gitti kollar bacaklar belmenün güzelde arada bi fantamı gördüm ne yok yok bi bardak ve her zaman yapmıyosun ya yanlış görmüşüm ben
Günaydın desem öğle olduama neyse canım günaydın hepimize
Guardedlie Tebrik ederim canım Kuzusununzuzusu gibi ben de bir türlü beceremedim. Yaptığım tüm çizelgelerde aynı sorun oldu ne zaman siteye koyacak olsam uygun formatta değil dedi
Önemli değil canım geri dönüp okuyup paylaştıkların için çok teşekkürler.
Canım normal bir insanın yemesi gereken bir menü gibi geldi bana güzel olmuş hem dengeli duruyor hem de orada gördüğüm bisküviyle bu tip atıştırmalıklara olan ihtiyacını gidermişsin. Afiyet olsun.
Afiyet olsun canım. Fanta zaralı şey biliyorsun asitli boyalı şekerli su diyorum kendisineama insanın canı çekiyor. Bilirsin o kaçamaklar bende var. ama bu hafta çok kararlıyım :)
Hakikaten çok sıcak canım. Bir kaç hafta sonra İzmir'e gideceğim orada ölürüm artık sıcaktan.Platesin şimdiden hayırlı olsun, menün de güzel duruyor meyveni sebzeni etini karbonhidratını yemişsin afiyet olsun. :)
Menümü unutmuşum ya o kadarda çene yaptım bide:)
Öğlen
gayet hafif bi menüü.benm önüme sürekli yiyecek geliyor.fazla gezmemem lazım sanırım her gittiğim yerde yiyecek koyuylar önüme.kızlar hepinize günaydın allahım nasıl sıcak var sormayın fena ya...
öncelikle hepinizi tebrik ediyorum...galanthus verdiğin kilolarla yine süpersin ama geçmişte gözüme çarptı tekrar dönüp bakıcamda yedijklerinde gerekli besinleri al istersen yine azalt ama bence alman gerekenleri yeterli miktarlarda al olur mu?
menümü yazmak istemiyorum ama haftaya bende platese başlıycam bilginize spor kulübüne değil ama evde yapcam videolarla tlefonuma yüklerim artık..
menümü yazıyım ben
sabah
peynir.zeytin (3),1,5 dilim ekmek açık çay
öğlen
taze fasülye yarım porsiyon,makarna yanına koydum az yemek için(2kşk)
ara
şeftali
ara
soda
akşam
bulgur pilavı tam 3(kşk), bide tavuk ama tavuğu sıfır yağsız bulgur pilavınıniçinde pişirmişler harika olmus bi tane kanat yedim sadece
spor yapmadım yapmış kadar oldum çocuklarla oynadım
valla kızım yüzünden kilo alıyorum zaten.aman allah canını sağ etsin de ben tombiş olym.Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.en nadir ve en güzel duygu.her hareketi tatlı herşeyi güzel geliyor.canım yediklerin sanki azcık az olmuş gibi miğdem bulanıyodur almıyordur fakat yediklerine dikkat et zaten hava sıcak iyi kötü olma
sen yine bi çizelge yapabilmişsin malesef ki ben onuda yapamadım
akşam kızının makarnasıda süper olmuş yemedi anlaşılan cimcime bal peteği nasıl güzeldir o şimdi allah bizede nasip etsin inşallah... herhalde yaşabilinecek en nasir duygulardan biridir.menünde bnce gayet güzel az ama bi çok şeyden yemişsin besinlerin hepsinden almışsın ne güzel
ben adanaya geçtiğimiz ekim ayında geldim o zaman bile cayır cayırdı mahvolmuştuk yarışmaya hazırlanırken 3 vantilatörle hazırlandık anca... dikkat et temizlik yüzünden hepimiz sakata çıkıcaz yok perdesi yok duvarı camı dolabın altı gitti kollar bacaklar belmenün güzelde arada bi fantamı gördüm ne yok yok bi bardak ve her zaman yapmıyosun ya yanlış görmüşüm ben
Zeynep'cim (Zeynep2009, ismin zeynep galiba) istediğin düzeltmeyi yaptım canım.
Bende asitlilerden uzak duruyorum aslında ama çok sıcak ya masada görünce buz gibi dayanamadım bende:)
Sen ne yarışmasına geldin canım buraya?
çizelge için linki yapıştırdığımız yer değişmiş ama ben bulamıyorum orayı:)
yapanlardan yardım alırız artık.
Bugün bigisayarı formatlıcam inşallah,daha sık girer istediklerimi rahat rahat paylaşırım.
Hadi yaa ne güzel bende hep halk oyunlarını istemiştim ama hiç kısmet olmadı,kolumu kaldırmayı bilmem:)halk oyunları yarışmasına geldim. orada turızm otelcılık okulunda kaldık...
gel canım gel,aldığımızı eritsin bu sıcaklar:)yandığımız bi işe yarasın:)haklısın tatlım.geliyorum bende temmuzda o sıcağa
menün güzel olmuş .fanta yerine şalgam cok daha ii bence.
gayet hafif bi menüü.benm önüme sürekli yiyecek geliyor.fazla gezmemem lazım sanırım her gittiğim yerde yiyecek koyuylar önüme.
valla kızım yüzünden kilo alıyorum zaten.aman allah canını sağ etsin de ben tombiş olym.Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.en nadir ve en güzel duygu.her hareketi tatlı herşeyi güzel geliyor.
evet ebrucum zeynep ben.çok teşekkr ederim ellerine sağlık.
Hadi yaa ne güzel bende hep halk oyunlarını istemiştim ama hiç kısmet olmadı,kolumu kaldırmayı bilmem:)
gel canım gel,aldığımızı eritsin bu sıcaklar:)yandığımız bi işe yarasın:)
Hepinize merhaba hatunlar. Biraz geç girebildim farkındayım ama uyandığımdan beri karın ağrısıyla boğuşuyorum.
Zeynepece kaptanımız sensin sanırım. Ben su içemiyorum fazlaonun yerine içtiğim bitki çaylarımı yazsam olur mu ?
5 kişinin menüsüne yaparım yorum sizde bana yazın bi program yaptım listem için.
Bende akşama doğru menümü paylaşırım. Bol kilo kayıplı günler bizim olsun aminnn :)
Buarada Miraç kandiliniz de mübarek olsun :)
15 yıldır oynuyorum ben ama şuan işim dolayısıyla malesef ki saatleri uymuyor gidemiyorum. öle işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?