- 9 Ocak 2012
- 1.739
- 12
- 158
tabiki devam etcem canım 70den sonraki hedefim 65 bu yaz sonunda eylülün 27sinde( doğum günüm) 60 kilo olmak istiyorum..
bu diyet yarın bitiyor ama artık ekmek tüketmek kesinlikle yok yağ da mümkün oldugunca az tatlı olarak ta sadece meyveye izin verdim kendime dukandan sonraki ilk 2 hafta için sonrasında haftada 1 ufak dondurma kaçamağı yapabilirm
Günaydın kardeş takımın çıtır hatunları. Güzel ve kaçamaksız bir pazar diliyorum size
Zeynep'cim dün iki düzeltmeyide yaptım canım. İkincisi tamamen gözümden kaçmış
TEŞEKKR EDERİZ ebrucum.az kalorli günler:)
beni araniza kabul ettiginiz icin cok tessekkürler.kisaca kendimi tanitim.
ben evli,iki cocuk sahibi tonbul bir anneyim.almanyada yasiyorum.25 yasindayim.
23 gün önce dogum yaptim ve emziriyorum.yediklerime dikkat ediyorum ve evde spor yapiyorum.
84 kiloyum,hedefim ilk basta 65 e inmek.
beni araniza kabul ettiginiz icin cok tessekkürler.kisaca kendimi tanitim.
23 gün önce dogum yaptim ve emziriyorum.yediklerime dikkat ediyorum ve evde spor yapiyorum.
.Tüm gruba merhabalar ve iyi geceler :)
4. takıma davet edildim ve hemen geldim. Diyet gruplarına yabancı değilim aslında, daha önce 8. takımda yer aldım. Güzel de kilo verdim ama maalesef bu kiloyu koruyamadım. Şimdi tekrar, üstelik eskisinden daha da büyük bir başarı için, çabalıyorum.
Takımın kuralları varsa öğrenmek isterim, kurallara riayet ederim :)
Katılım ve haftalık kilo bildirimi konusunda sorunlu biri değilim. Takımlarda genel bir sıkıntıdır ama bu konuda sıkıntı çıkarmam arkadaşlar
Haftalık kilo bildirim zamanımızı da öğrenmek isterim şimdiden. Takımlar için kilo bildirim günü cuma olsa da bazı takımlarda kaptana kolaylık sağlamak için gün veya saat değişiklikleri yapılabiliyor, şayet böyle bir durum varsa ve beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Hepimize kolay gelsin
kızlar menümüde yazayım:
sabah.:1 dilim ekmekle yaptığım tost
ara:ceviz
öğle:4 kaşık mantar,1 kase corba
ara:yoğurt
ara:2 kaşık makarna
akşam:kızımın doğum günüydü üzgünüm:2 kaşık kısır,ince bi dilim yaş pasta,1 puaca,1 küçük parca börek,1 caatal un helvası,2 kaşık makarna salatası,1 kurabiye
tabiki devam etcem canım 70den sonraki hedefim 65 bu yaz sonunda eylülün 27sinde( doğum günüm) 60 kilo olmak istiyorum..
bu diyet yarın bitiyor ama artık ekmek tüketmek kesinlikle yok yağ da mümkün oldugunca az tatlı olarak ta sadece meyveye izin verdim kendime dukandan sonraki ilk 2 hafta için sonrasında haftada 1 ufak dondurma kaçamağı yapabilirm
hangi yöre oynuyorsun ben artvinliyim artvin ekibinde oynadım 2 yıl :)
iyi geceler kızlar yoğunluktan anca bu saatte girebildim 3 dersten kalmışım sınavlara çalışıyorum büte gircem
yediklerim herzamnkinden farksız
sabah
haş tuzsuz 1 yumurta bir kaç dilim domates salatalık
öğlen: buharda tuzsuz domatesli tavuk ( 1 kasık kadar üstüne konserve mısır koydum yenilecek gibi değildi)
akşam dışardaydık :
yagsız tuzsuz tavuk ızgara ve salata, 1 bardak ayran
midem küçüldü yada tavuktan bıktım bilmiyorum hiç bir şey yiyesim gelmiyor. bugün annemler sıcak ekmeğin içine tereyağı koyup gözümün önünde yediler ama ben yemedim ki asla hayır diyemediğim bir şeydir. umarım çabalarım boşa çıkmaz bugün sevdiceğimlede aram bozuk moralim de pek iyi değil bakalım hayırlısı.
Afiyet olsun canım. Kahve çok fena birşey canım. :) Bayılıyorum kahveye ama bu instant olanlara değil. :)Herkes menü yazmış ben geçmi kaldımmm
Neyse yazayım pek menü olmadı bgn ama olsun
sabah: 1 kaşık kadar yağsız menemen
2 dilim salatalık
1 dilim normal ekmek
1 fincan kayısı çayı şekersiz
Öğle yok
akşam 2 kaşık pilav
1 kase etli haşlanmış kuru fasülye
2 kaşık yoğurt
bugün kandil diye 1 kaşık irmik helvası yarım kandil simidi 1 fincanda nescafe hüplettim :) ikramdı kızlar kızmayın sakın :)
Ben de canım ya zayıf mezun olmak istiyorum. :)Bende Eylülde istediğim kiloya ulaşmış olmalıyım,okula geçen yıl nasıl başladıysam öyle başlayayım istiyorum.
Okula zayıf başladım tombul kapattım bu yıl,bu sefer zayıf başlayıp zayıf bitireyim:))
Hoşgeldin. İnşallah hedefine ulaşırsın canım.beni araniza kabul ettiginiz icin cok tessekkürler.kisaca kendimi tanitim.
Arkadaşlar sizler hangi diyeti yapıyorsunuz bilmiyorum ama kalori hesabı yapıyorum, yani her şeyden ölçü dahilinde yemeye çalışıyorum.
Bugün geç kalktım, kahvaltıyı dışarıda yaptık. Kahvaltı tabağındaki her şeyi yemedim, kontrollü olmaya çalıştım ama yine de tabağımdaki tam hesabını yapamadım o yüzden tahmini olarak 1000 kalori dedim kahvaltı tabağıma.
1 dilim tam yağlı peynir
1 dilim kaşar peyniri
1 dilim örgü peynir
1 dilim eski kaşar
2-3 çay kaşığı bal
2 siyah zeytin
1 yeşil zeytin
1 dilim salam
yarım salatalık
2 cherry domates
2 büyük bardak çay (her biri tek şekerli)
2 dilim ekmek (ekmeklerin her biri 60 gr ve 160 kalori)
Tek şekerli kahve
1 kandil simidi
1 kase yoğurt
1650 kalori
Kandil simidi normalde 80 kalori ama 120 kalori olarak hesap ettim bu defa çünkü baya tombik bir kandil simidiydi :)
Akşamı da yoğurtla geçiştirmeye çalışıyorum.
Kahvaltı sonrası keyif yürüyüşü yaptım, akşam hava biraz serinleyince 1 saat yürüyüşümü de yapıcam.
Kızlar bir kitap okudum tüm beslenme alışkanlıklarımı değiştirmeye karar verdim desem reklam gibi oluyor değil mi?Ama çok ciddiyim hatta çok çok çok ciddiyim. O kadar fazla. Kajudan turşudan vazgeçmek olsa bile. Bir süre önce bir kitap görmüş merak etmiş sonra da unutmuşum. Anneme o vakitlerde bahsetmiştim. Annem de daha sonra kitapçıda görünce bana sordu ben de almasını istedim. Kitap kan gruplarına göre beslenme ile ilgili. Bu kitabı aldığı dönemde ben evde değildim tam da vize zamanıydı unuttum gitti derken dün aklıma geldi bir kitaba bakayım dedim. Kitabın içinde kan gruplarına göre faydalı zararlı şeylerin listesinin olduğu bir tablo var. Önce ona baktım bu ne böyle tüm sevdiklerim (turşu, kaju, portakal, kırmızı et gibi) zararlı ıyyy dedim ve kitabı üstüne su sıçrayan kedinin sudan, vampirin sarımsaktan kaçması gibi fırlattım. Bu kitapla olan ilk iletişimim ilk bölümümüzdü.
Geldik ikinci bölüme. Bu sene sindirim konusunda sorun çekiyorum. Böyle midemde yanmaydı, karnımda şişlikti böyle sinir bozucu şeyler var. Bu sabah da nasıl ağrı çekiyordum tahmin edemezsiniz. Karnım bir ağrıyor bir ağrıyor. Kitap gözüme ilişti kahvaltıdan sonra. Aldım elime kitabı bir okuyuşta bitirdim desem. O kadar kitaptan tiksinmişken onu okumak…Normalde kitap okumayı çok severim ama dedim ya sevdiğim şeylerin zararlı olması konusu çok korkutmuştu beni. Sanırım kitaba tekrar başlama sebebim muhabbet konusu olsun diyeydi. Hani böyle bazen olur konuşma tıkanır o arada kurtarıcı konular vardır Havalar, burçlar, fal gibi Kan grubuna göre beslenmek de ilginç bir konu hani. Ama okurken ne kadar yanlış beslendiğimi, bu çektiğim sorunların hep bu beslenme bozukluğundan kaynaklandığını anladım. Her enzim herkeste aynı miktarda salgılanmıyor sonuçta. Bu durum da kan gruplarıyla ilgiliymiş. Tabi her insanın bünyesi aynı değil aynı kan grubunda olsa bile ama genelleme işte. Bunlara ek olarak da karışık beslenme olarak geçen durumun aslında zarar verdiğini okudum ve açıkçası okuduklarım mantıklı geldi. Bu anlattıklarım hikaye kısımdı, kitapla olan hikayemdi. Bu çok uzun oldu. Bir sonraki mesajda kitaptan okuduklarımı kısaca özetleyeceğim. Umarım sıkmamışımdır sizi.
Birkaç yıl önce çok revaçtaydı bu diyet, hatırlıyorum. Aslında diyetten öte beslenme planında nelerin olup nelerin olmaması gerektiğini belirliyor. Bir nevi York testi ya da gıda intoleransı olarak bildiğimiz şeyin kan grubuna uyarlanmış versiyonu :)
Ben yiyeceklerde kısıtlamaya pek gidemiyorum maalesef ama sana başarılar dilerim
Güzel menü canımMerhaba kızlar. Bol motiveli az kalorili günler diliyorum.
Bugün babalar günü ufak bi hediye almaya çıktım dışarısı çok sıcak. Şu klimada olmasa ah ah
Menümü gireyim bugün. Spor yapamıcam bugün haberiniz olsun.
Sabah: yarım dilim normal ekmek
2 çatal peynir
yarım domates
1 salatalık
1 siyah zeytin
Öğle: 1 fincan nescafe
Akşam: Izgara et ve tavuk
1 kase salata az yağlı
1 dilim kepek ekmek
1 bardak ayran
Ama kahvaltıda 1000 kalori çok değil mi?Arkadaşlar sizler hangi diyeti yapıyorsunuz bilmiyorum ama kalori hesabı yapıyorum, yani her şeyden ölçü dahilinde yemeye çalışıyorum.
Bugün geç kalktım, kahvaltıyı dışarıda yaptık. Kahvaltı tabağındaki her şeyi yemedim, kontrollü olmaya çalıştım ama yine de tabağımdaki tam hesabını yapamadım o yüzden tahmini olarak 1000 kalori dedim kahvaltı tabağıma.
1 dilim tam yağlı peynir
1 dilim kaşar peyniri
1 dilim örgü peynir
1 dilim eski kaşar
2-3 çay kaşığı bal
2 siyah zeytin
1 yeşil zeytin
1 dilim salam
yarım salatalık
2 cherry domates
2 büyük bardak çay (her biri tek şekerli)
2 dilim ekmek (ekmeklerin her biri 60 gr ve 160 kalori)
Tek şekerli kahve
1 kandil simidi
1 kase yoğurt
1650 kalori
Kandil simidi normalde 80 kalori ama 120 kalori olarak hesap ettim bu defa çünkü baya tombik bir kandil simidiydi :)
Akşamı da yoğurtla geçiştirmeye çalışıyorum.
Kahvaltı sonrası keyif yürüyüşü yaptım, akşam hava biraz serinleyince 1 saat yürüyüşümü de yapıcam.
Kızlar önceki mesajda dediğim gibi her vücutta salgılanan enzimler farklı. Mesela A kan grubunda kırmızı eti sindirmek için gerekli olan enzim az salgılanıyor ama B kan grubu içinse tam tersi. Eğer bir yiyecek grubu için salgılanan enzim miktarı yetersizse vücut bunu sindirirken zorlanıyor ve tam sindiremiyor. Karışık yeme konusuna gelirsek proteinlerle karbonhidratları birlikte yemek gibi. Bunu örnek vererek anlatayım mesela et yerken yanında ayran gibi süt ürünlerini tüketmek ya da yine et yerken yanında ekmek yemek gibi şeyler zararlı. Her besin grubu için gereken enzim, enzim miktarı farklı olduğu için haliyle böyle farklı gruplardan daha doğrusu birbiri ile uyumsuz gruplardan karışık beslendiğimizde yiyecekler sindirilmiyor da peki ne oluyor? Diyelim ki et ile ekmek yedik. Etin sindirim süresi daha uzun olduğu için enzimler ona göre salgılanıyor. Ama bu durumda ekmek sindirilmiyor, çürütülüyor, atık haline geliyor. Bu atıklar ise ne yazık ki atılamıyor ve bağırsakta birikiyor bunun sonucunda ise bağırsak tembelleşiyor görevini yerine getiremez oluyor. kabızlık, karında şişme (ki çoğu insan göbek zannetse de bu birikimden kaynaklanıyomuş) oluyor. Bu arada midede, vücutta, en sonunda da kanda asit seviyesi de yükseliyor. Karaciğer bu kana karışan atıklar vücüttan uzaklaştırılamadığı için depo edebildiği ölçüde depo ediyor ki kanda bulunmasınlar. Ama genellikle 35 yaş civarı bu depolar dolduğu için bu atıklar kanda birikmeye başlıyor ve bunun sonucunda diyabet, kalp rahatsızlıkları gibi şeyler ortaya çıkıyormuş. işte bu nedenle yediğimiz içtiğimiz birşeyin sindirimi bitmeden diğerini yemek doğru değilmiş. Mesela su içtikten 15-20 dk sonra birşeyler yemek, yemek yedikten sonra ise en erken 2-2,5 saat sonra su içmek gerekiyormuş. Bu bağırsakta biriken atıkları temizlemek için bir tarif verilmiş papatya ve ısırgan ile çay gibi demlenip içine zeytinyağı eklenip içiliyor. Bugün onu içtim şimdilik işe yarıyor gibi. Ama yarın sabah da aç karına yapmayı düşünüyorum. Bakalım ne olacak?
Hosbulduk,saglikli zayiflamak icin saglikli beslenmek lazim.ben hic saglikli beslenmiyorum.Sabah kahvaltisi ve öglen yemegi bir ögün oluyor benim icin.Sali günü oglum anaokuluna basliyor sabah 7:30 da.artik erken kalkip 3 ögün saglikli bir sekilde beslenecegim.Hoşgeldin canım.
Ben şimdi çıkmak zorundayım son anda gördüm yazdığını.
Akşama dönerim ayrıntılı tanışır kaynaşırız
Aramıza hoşgeldin,sağlıklı kilo vermeler diliyorum
Derya takıma hoşgeldin, ben de yeniyim :)
Ama kahvaltıda 1000 kalori çok değil mi?
Ben pek bilmiyorum bu kalori hesabını ama bu ara yediğimin içtiğim üstüne bakıyorum çoksa almıyorum:) Malum bu sıcakta bişeler içmeden yolsa gezilmiyor:)
Güzel menü canım
Ama kahvaltıda 1000 kalori çok değil mi?
Ben pek bilmiyorum bu kalori hesabını ama bu ara yediğimin içtiğim üstüne bakıyorum çoksa almıyorum:) Malum bu sıcakta bişeler içmeden yolsa gezilmiyor:)
Paylaştığın için teşekkür ederim canım,ilgiyle okudum bi solukta.
Ben bu ara bağırsaklarımdan çok çekiyorum,kurudu resmen. Ama boşu boşuna çektiğim sonuçsuz bir sancıda var.Bildiğim tüm yöntemleri denedim ama hiç sonuç alamadım.
Kuruyup kalacaklar içimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?